Followers

Friday, September 5, 2008

4 Ramadhan 1429H:Pen Mutiara Curry House Penang

Event:Berbuka Puasa With Anies
Tarikh: 4 September 2008
Location: Pen Mutiara Curry House,Batu Maung Penang
Current Environment: Mendung dan Bergerimis
Jam:6:45 pm


Petang semalam sempat bertemu-janji untuk berbuka puasa dengan Anies,di Restoran ini bertempat di Batu Maung

Kalu korang masih ingat aku pernah makan kat sini dulu...klik capaian ini untuk cerita lalu..



Suasana Restoran yang kemas,teratur dan sejuk mata memandang ni menjadi pemangkin untuk orang datang...ramai gile orang mai berbuka kat sini semalam..sumer da siap booking..aku ngan anies just walk-in saja..malas nak tempah awai awai..
Lama dah tak jumpa dia..since dia duk asyik Balik Perlis saja tu yang payah nak jumpa..Kat bawah ni Merupakan hidanagn berbuka untuk dua orang petang semalam:
Isi ikan Bawal Goreng
Sotong Goreng Kunyit
Sambal dan ulaman
Dan semestinya tujuan aku bawak anies mai kat sini sebab dia suka makan kari...kat sini memang speciality nya ialah Kari Kepala Ikan..So aku order Kari Kepala Ikan untuk dua orang Makan..Macam banyak jer kan tapi hakikatnya kami berdua mampu habiskan..haha

Banyak la pulak lauk nih..
Sementara tunggu waktu berbuka sempat la berbual ringkas..
Bila Azan maghrib berkumandang maka Kami pun menyebat la kurma yang di sediakan khas oleh pihak Restoran untuk semua pengunjung yang datang berbuka puasa..jamah sebijik kurma then kitorang pi semayang maghrib dulu..Kat Restoran ni sumer kemudahan lengkap,so tak yah la korang nak bergegas ke tempat lain plak untuk sembahyang maghrib.

Then lepas sembahyang terus la ke acara makan makan..
Yang kepala ikan bahagian besar ni aku amik
Yang kecik anies amik..hehe
Air kelapa for me
Teh'o limau ais Untuk Anies


Alhamdulillah..selesai sudah dan dalam pukul 8.15 terus kitorang gerak balik..
Kat atas ni tertera alamat kalau korang nak mai restoran ni..Tak rugi wooo mai kalau nak rasa kari kepala ikan yang best..Moh kita serbu penang ramai ramai..

a
Behind The Scene:
a
-Gambar-gambar kat atas aku edit masa meeting..bleh??haha..entri ni pun publish lepas solat jumaat tadi..
-Masa aku ngan anies duk order makanan semalam
Bang Chik ber Video Call ngan Kitorang...dia nak tengok mama la tuh secara live..hehe..sian Bang Chik makan sorang-sorang kat umah beli makanan kat Siam Ekspress kan Bang Chik??anyway Thanks for ber 3G ngan kitorang..Anies kem salam..
-Sotong Goreng Kunyit kat atas tuh kitorang tapau jer sebab rasa macam lauk berlebih lebih..so actually just makan Kari ikan ngan ikan goreng tu jer...Dah cukup kenyang pun..silap order ikut nafsu macam tu lah jadinya..
-Anies order air teh tarik pulak lepas siap solat maghrib..hehe..perasan tak ada gelas teh tarik tu..?
-Nasik tak habis sebab kitorang makan nasik sikit jer...ratah lauk tu yang paling best..:)
-Jari jemari aku masih terbau lagik kari semalam ni,bleh??aku mandi sabun okeh pagi tadik..mungkin rempah kari ni kuat kot..tapi kari ni memang PEHHHHH...
-and lastly-attention to all-YKWYA-members,mama tak dapat join for our event (tomorrow) sebab dia ada TEST kat USM ari Isnin ni..kan dia tengah sambung MASTER..so untuk kesekian kalinya mama tak dapat join lagik..huhu...dia kem salam buat semua...:-(..How she wish to be there too with all of us..
a
*errrkk terpanjang la plak bahagian di sebalik tabir ni..hahaha..mmmm tak sabarnya lah nak jumpa korang sumer...You-Know-Who-You-Are...Insya Allah malam ni aku akan berangkat ke Kuala Lumpur lagi-memandangkan Abah masih di Hospital Kuala Lumpur...keadaan nya stabil cuma doktor masih nak monitor keadaan dia...Doakan yang terbaik ya untuk abah!!

31 comments:

shahril aley said...

banyak order makanan
ni mesti nafsu makan membuak2
semalam makan dgn zahir pun terkenyang butang plak aku
amek lauk mcm untuk 3 org makan
nasi aku pun tak abis
tapi alhamdulillah kenyang...

sotong goreng kunyit tu mcm sedap je
kari aku stakat gitu2 je la

arep said...

slurpppppppppppppppp

lindosh said...

ya amponn.. mcm2 lauk tu.. aku semenjak pose. tak bleh makan nasik laa waktu berbuka ke malam ke.. perot kasi limit huahau. aku makan nasik berlauk waktu sahur jee..

cayalah hangpa makan camtu.. sodapp nengokk

pearlEJ said...

burpppppppp.... alhamdulillah... :D

ehehehe... awat tak order teh dangdut dia?? bestttt.... dia letak fresh milk... :D

ixora said...

bestnyer....

Mrs.Sheikh said...

aximmmm....
insya allah kalo takde arallkalo jadi la kannn
kite balik kg oooo
jumpe disanaaaaaaaaa :P

izal said...

mak aii malu2 kucing lak cik anies tu....

baik korang..siap solat dulu...aku pas kenyang baru solat...heheheh

bozzobattousai said...

bnyknyer korang makan.. abg pun dah lama tak makan kari kpala ikan....

ita.itu said...

wah dah lama ko x jumpa anis kan..mesti ko ckp mcm nih

ko-ayang rindu abang x?
anis-mesti la rindu..(sambil tunduk2bwh)
ko-abang rindu ngan ayang smpi tiap2 malam mimpi tau
anis-ye ke...terharu la i bang..

kah.kah.kah..

eQ said...

hmm..sorang ayu..sorang tampan...mcm pinang terbelah 10. hehe

Perempuan Kalis Peluru said...

siang2 memang tak boleh nak melawat blog nie...hahaha....
banyak sungguh gambaq makanan untuk aku yang nak diet nie...

pa2 pun entri kari kepala ikan nie memang menyelerakan berbanding entri2 makanan yg lain sebab aku jugak suka KARI...

kimsalam anis..lama gila tak jumpa dia walaupun duk nampak kereta dia selalu...

p/s...semoga ur dad sihat!! take care n happy becoming birthday!!!

Shooke said...

brapa byk daa teman wanita muu... lagi satu... tak kopak ka hari hari makan besaq?

slamat berbuka ke 5

Rush Murad said...

Tok Wan memang suka makan kari..... tiap2 hari makan kari pun tak per. Tok sedara di BM tu, seumur hidup dia makan kari setiap hari.... :D

amirul usheruff dzulkarnain said...

pengsan tgk korunk makan.. agak sedap lah..

aNgRiAni said...

perghhhh!!! setapppnyaaa...dah lama tak makan kari kepala ikan...sangat jeles laaaa :(

eLiyaShaKa said...

aku ni nama jer keja kat area batu maung tu...tp tak tau lahh kat mana tpt ni...too bad..hehe.

nti nak try la..

[danial][ma] said...

hej! axim@papa...got to know that your birthday is due tomorrow from inah's..so let me wish you...happy birthday, HAPPY BIRTHDAY, hAppY bIRthDay...to you and may you have blessed year ahead...

Tokyo BLUE said...

makan ke melantak ni..
ni baru namenye puasa.. hehe

Heartless Devilish said...

mak aii itu kepala ikan nampak sedap!
air kelapa lg...perghh..meleleh~

Wahidah said...

air kelapa fresh tu..sedap2...welcome to Kl again..huhuhu.....

MNN said...

waalaikumsalam, nanti kirim salam ngan mama balik.. :) nampak je berbuka sorang2 tp meriahnya mcm makan dgn 13 orang!! Hehehe.. :) siam express?? bkn la pa, tokyo rider express.. :)

Zack said...

Tadaa..I'm back. Amboi2 korang berdua ni, melantak sakan yea. Selamat Menunaikan Ibadah Puase. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelum2 nya.

Ad Rifza said...

Wah banyaknye lauk..dua orang ke brapa ni..hehe..Yang penting kenyang kan aritu...best best..yg tak tahan tengok kari tuh..adusss...

Nikli said...

mm..
ok..karang buke pose ngan kitorang plak.. i tot bole jumpa anies..

mungkin some other time laa lagik..

she looks so sweet in this baju kurung.. :)

fusarium solani said...

azim, ini makan ke melantak? he!he!

blog azim ini kalau masuk time siang hari mau kurus pahala puasa sebab tengok gambar makanan yang best-best.

ni berapa ringgit kopak ni?

Ziana said...

hehehehehe...
tetibe plak anies tunduk malu..
auwww!!!
:)

Faisal Admar said...

terliur lah! hehe... nak kena carik neh... batu maung dah tak jauh dengan bayan lepas! haha...

mummysyafie said...

a'aa la..lama tak nampak anies kat blog ni..berselera nyer lauk..gerammm

lily.lulu said...

sedapnyaaa tengok !!
kenyang perot rasanyaa ...
nyam nyammmmm

Izan said...

table for two...
sedapnya lauk. huhuhuhuhuh

PUTUBAMBU said...

lama dah tak dengar cerita anies rasanya kat sini...

menu sedap2 tu..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails