Followers

Saturday, September 13, 2008

BirthdaY CeleBratioN : PART 2

It's been a week since i had my wonderful Birthday Celebration last week on 6 September 2008 with my so-called-YKWYA-family members in Kuala Lumpur.I'm pretty sure most all of you have already read about this stuff on others blog but neva mind,Let me refresh back that unforgettable moment-because this could be something that i will never forget for da rest of my life.

I will let all of the pictures below do the talking.Check it out Guys...Zaaasssss.........


**************************************************

Date:
-6 September 2008

Event:
-Berbuka Puasa and Birthday Celebration for September Babies(me and Dr.Shah)
a
Venue:
-Tok Bear and Papa Doc Condominium (Vista Amani)

Weather:
-slightly cloudy and cold but it ain't rain.

Guest:
-All of the YKWYA family members
-YKWYA's neighbour-Dr.Syuk,Fendi Osman and Dr.Hamdi
-Tijah Murai and her Husband
-Equil and Sayda(last minute called)


Thanks Angah for fetch Bang Long and me:)


Us with Hatta Dolmat(Resident of Vista Amani)

The Boys
The Boys & The Girls

i dont think i have to explain above pictures:)
Thanks Tok Bear for da Wonderful Nasi Goreng and Salads..:)


When Azan was on air-It's 'Makan' time..

Video Conferrence Session With Alang:)
Papa and Alang Communicate-EA wuzz there too:)

-BIG HAPPY FAMILY-
Time for Blowing some candles...
Haagen-Dazs Ice Cream Cake
Thanks to all yang beli kek ni...what a lovely Ice Cream cake-probably the best Birthday Cake ever..TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ TQ
wow....dont you think that was soo beautiful??
And here the September babies-AXIM and PAPA DOC...(It might not be too late to wish Happy Belated Birthday to both of them..:))
Sayang nak kerat tapi they are meant to be like that so kena kerat jugak...sumer pakat pakat makan...siyess sedap giloss!!

Thanks buat korang yang sudi nyanyi lagu besday kuat kuat malam tuh...appreciate it so much....:)
I dont expect this....a present from a part of YKWYA family members..
and here a present from Tok Bear and Papa Doc...diorang kata dalam kotak tu Baldi...well,kalau baldi sekali pun i'm happy to accept dat..mana nak cari beb orang kasi baldi di Hari ulang tahun Kelahiran..haha
Tok Bear kasi hadiah kat Papa Doc

dan ni pulak hadiah dari kitorang sumer kongsi kongsi beli untuk Papa Doc


Dapat hadiah terus kena bukak kat situ....dan aku sangat terkezutt bila tengok hadiah yang diorang kasi...tau tak naper aku tergeztt??
U know what-diorang kasi hadiah berupa Trip Holiday ke satu destinasi yang akan aku kongsikan kemudian..tak bleh nak habaq kat sini..hehe...Terharu giler aku bila tengok Travel Itinerary Air Asia tuh...memang unsangkarable lah....mana nak cari beb orang kasi Pakej Holiday...YKWYA family jer yang ada...Thank you so much Guyss.....I LOVE ALL OF YOU!!!!(and i mean it...bukan cobaan nih...:)



LOVE,HUGS AND KISSES FROM ALL OF US....(love you all too....mmmmuuaahhh!!)

Ni rupanya hadiah yang Tok Bear ngan Papa Doc kasi-beg Travel...elok la tuh..dah ada tiket penerbangan untuk Holiday then dapat Beg lagi,memang satu pakej lengkap!!i can't believe that...that's why i can't stop myself from showed a big smile...:)


Hadiah dari Aley aka BT-Audio CD from LETTO
aku suka band indon nih...TQ aley!!bleh la aku dengar dalam keter hari hari pi kerja...Lagu yang aku paling suka dalam CD ni lagu Don't Make Me Sad ngan lagu Permintaan Hati...:)
HandKerchief from Bang Long..TQ bang Long!!

and this is another gift that i've got on my Birthday-ESPRIT connect Perfume...TQ pada yang memberi...siapa??hehe..My silent Reader yang kasi..:)TQ to you....and tahu siapa anda:)

Pandai korang cari Kad nih...FROM THE BIG AND SMALL OF US...kena sangatt kan ngan family kita..hehe..yang kecik sekali tuh paham paham la saper yek..hehe..yang paling besar pun paham paham lah saper yek...:)...This card is sooo sweet....as sweet as all of YOU...!!
LOVE Y'ALL TOO!!
Our theme that night-MERAH!!!(what a nice colour combination..:)

After all that have been said and done-There's nothing left for me to say anymore...This Birthday Celebration makes me so Speechless!!dont know what to say anymore...Like what i was said before,This is the best Birthday Celebration ever for my entire life(till now..)..Terima Kasih Tuhan atas Ukhuwah yang telah terbina antara Kami semua.Terima kasih semua atas sambutan Birthday yang sangat bermakna ini.
a
I dont Care who you are,Where you're From,what your age again,how did you look like,or whoever you were before-all i know is we all are good to be together...Thanks for stay through-and i know that everything's gonna be alright as long as we have faith in each other.
a
This is really a NEW beggining of the BEAUTIFUL relationship.
a
'Life is too short to wake up in the morning with regrets;
so LOVE the people who treat you right,
forget about the ones who don't,
and believe that everything happens for a reason'.
a
*Credit to ADEQ and Bang Long for some of the pictures above that i've been grab from their's Blog..Sorry because no Permission admitted before..:)

63 comments:

Faisal Admar said...

wah! sangat seronok kan dapat hadiah berbagai macam tuh :)

jom berbuka puasa! baru ni nikli email aku di ofis... biasa la email ofis kan terhad takleh email ke luar haha... so aku dengan seronoknya (ej dan elle pun bersubahat) melantik hang dengan nikli jadi duta gathering penang blogger lepas raya. setuju tak? kalau setuju nanti boleh war-war kan! he he he!

budleee said...

hehe definetly something that will forever engrain. memang betul pun since what ever you post on the net will be there forever stored in hard drive some where in the world :p

*like the last part of this entry

ita.itu said...

wah syok ek dpt tiket free..tp kek tu yg aku paling x tahan..hehe

lily.lulu said...

happy birthday again papa !!!!
hope u loveeee the present !!
tunggu !! tungguuuuuu masanya ...
kita pergi bergumbira !!
:D

seronok giler kalau diingatkan balik berbuka puasa tuh kan .. meriah u ols !!

happy sebab family kita nih sangat ceria walaupun dilanda berbagai2 kontroversi ...

wah .. meletopsssssss !!
:D

arep said...

Whoa.. baju merah2 belake ya.. Lengkap kalau ada sorang lagi kat VA tu..

*chabuttttt

eedany said...

bestnya cake mesti sodap kan?

hmmmm wanginya u axim...

:)

Inah said...

besh ek adiah tu pa??lagi besh konferens ngan alang kan :)

missed u pa!!

hugs n kisses :)

love,

alang

pearlEJ said...

wakakakakak.. tergelak baca komen faisal... sape yg subahat tuu?? wakakakakaka....


seronok axim.. akak yg tengok nih pun leh rasa kegembiraan korang semua... best best!!! :D

Ziana said...

cop cop!!
nk join Penang!!!!
leh x??
hahahaha...

happy n sgt sgt sronok time tuh!
mmg xkan dilupakan..
:)

Nem0 o0h Nem0 said...

Haagen-Dazs Ice Cream Cake yg sungguh yummy..
hppy belted besdy ya..
tkcr!

:: NbC :: said...

Happy belated bday Axim..
bestnye celebration kali ni eh..
next yr buat pink theme party lak ok.. hehehhe

Mieza said...

Best ek hadiah yg dpt...lengkap gitu...sedap kek nak cikit...:p

seronok klu ada member2 yg hargai kita kan...

syukur said...

Banyak nyer hadiah....mmmmmm very nice jadi orang yang disayangi dan disukai oleh semua orang....Stay nice as you are Axim..Happy Birthday again.

Tokyo BLUE said...

wahhhh banyak adiah! meriah

Sa-Yu-Ri said...

happy berthday to u once again yer.... :)

A f f e n d i O s m a n said...

ingatkan berjaya menginvisiblekan diri....tapi kat last2 ada gak kuar gambo kat blog dia...

haiyooo

Zoulkieflie said...

pa,meriah giler kan aritu..rindu la masa tu..geram jugak la sbb masa tu,adik kena migrain..kalau x,mesti x putus2 je mulut adik ni mengomel..

*pa,i love that quote..:)

izal said...

untung kalau jadik org baik cam ko bro...

rejeki melimpah2...

u go boy....

redSeptember said...

on the midnite of 6-09-08, i have tried so many times to wish you happy birthday, but to no avail. i don't know what was wrong with the net as i was not able to access your page. i tried again the next day, and the day after that, still the same thing. i felt so guilty for not wishing you. and actually, i wanted to send you something that i got for you abt 3 weeks before your birthday. but due to the fact that i am so buzy and i am also in the midst of moving out, i misplaced the item and i have no idea where i have placed it!!

teruk kan red ni.

anyway, happy belated k, so sowiee.... :(

nuRsixteen said...

huhuu...jeloz bangat sama YKWYA :(
best ar korang mmg betul2 cm 1 family besar ^-^
thumb's up la coz stil 4ver n ever...
ok, chow...

* kek tu m'gugat keimanan time posa2 ni,hehehhe...besh

Nikli said...

once again, Happy Birthday to you.. wish u to have a great day ahead..

:)

*love the quote too..

love-n-hate said...

wah! best je dpt hadiah berbagai².... :)

**pssst... my birthday bulan 2... huhuhu

YoYo said...

wat a lucky u..

hadiah best..

erm.. jeles.. huhuhu..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

jelesnyerr dpt buka rmi2....happening gilerr...

Wahidah said...

mesti seronok kan di kelilingi oleh kwn2 yg sentiasa support...mmg happening gilerr

axim said...

Faisal,

sapa yang tak seronok dapat hadiah yang berbagai bagai tuh...thanks to all of them!!

ni nak ajak berbuka puasa kaa atau nak jumpa lepas raya??haha...awat kak EJ tak ngaku dia jdi rakan subahat ko??haha...takpaa,bisa di atur mender mender macam ni,tapi kena konpem la sapa yang mau datang...

=================================

Budlee,

yeahh....u did made a gewd point there..haha..memang akan tersimpan somwhere in this world kan...good to know dat technology skang dah maju...

axim said...

Ita,

mana nak cari akak orang yang kasi tiket penerbangan tuh..haha..kek tu memang tak menahan akak...sedap gilo gilo!!

=================================

Lily,

pa sukaaaa sangat ngan present yang korang kasi tuh!!!sayang korang sangat sanagt!!

memang meriah kan malam tuh!!suka sangat kalau di kenang kembali saat saat itu:)

walaupun dilanda berbagai kontroversi,kita semua akan tetap melangkah ke hadapan!!

:)

axim said...

Arep,

merah dan meriah!!tu lah tema kami malam tuh...errkkk sapa sorang lagi tuh??hang kah??haha

=================================

Eedany,

memang kek tu sangat merbeles!!wangi???hehe tu sebab ada dapat perfume free tu yang wangi semacam:)

axim said...

Inah,

memang sonok sangat dapat bervideo call ngan Alang!!missed you so much...

Thanks for BC sebab wat video call tuh...

alang jaga diri k kat sana:)

pa love you!!

==================================

Kak EJ,

ooooo so kak ej lah rakan subahat faisal yaa..kahkahkah..nanti kita arrange kan k..sama sama..

memang seronok....:)

axim said...

Ziana,

nak join penang??boleh boleh sila mai ke sini okehh...:)

memang unforgettable moment taw masa malam ni:)

=================================

Nemo,

kek tu marbeles!!TQ for da wish~``

axim said...

pinky,

nak wat theme pink??boleh tapi pinky kena ada skali la..haha

TQ for da wish,by da way..

==================================

Mieza,

kek tu memang tak menahan..tambah lagi ngan hadiah yang dapat...

TQ pada semua kawan kawan yang menghargai persahabatn kita ini:)

axim said...

Syukur,

hmmm rezeki orang nak kasi kan...nanti turn diorang fulek...TQ doc for da wish again and again:)

==================================

Tokyo Blue,

meriah!!alhamdulillah rezeki..

axim said...

Sa-Yu-Ri,

TQ nan....hope to see you again next time!!

===================================

Fendi Osman,

hehe..tu pun gambor masa ko cersalam nak balik kan....KIT k!!

axim said...

Zoul,

pa love dat quote tuh...owh..patut la senyap jer masa malam tuh..migrain rupanya...you take care!!

==================================

Izal,

Alhamdulillah ada rezeki orang nak kasi...

take care!!

axim said...

Red September,

its ok...Thanks for da Besday Wish though!!:)

==================================

Nur Sixteen,

thanks sebab mendoakan kebahagiaan kami semua..:)

axim said...

Nikli,

thanks bang long for da besday wish again!!

pa love dat quote too..just for you..:)

==================================

Love-n-Hate,

bulan dua tuh berapa datenya nurin??habaq mai kat ceq noo..

axim said...

Yoyo,

alhamdulillah...janagn jeles nanti sampai ur turn mesti ada something menanti..

==================================

Princess N,

happening sangat!!

axim said...

Wahidah,

we always had each others back:)we are family kan...memang happening laa bila dapat berkumpul ramai ramai camnih..:)

RizaL said...

when u got friends like that, u have to know how to cherish them... having friends like that can exactly show you how worthy ur life is... respect them, treasure them.. even to a grain of sand to the largest mountain.... believe me, the world would be less hurtful when you have friends around you.. i know (coz I live in a totally opposite world)

13may said...

hepi besday dude!

semua geng merah nih :D

Hidney said...

i guess its not too late for me to say some birthday wish to you. happy birthday, may all your dreams will come true.

ehem... cuti-cuti malaysia ler lepas ni ek? tiket dah ada. beg dah tersedia. minyak wangi dah dibagi...

I'MNOSUPERMANLAH: pasal ada muka yg kena 'padam' dalam pic tu?

Dakjaat™ said...

bestnyer hadiah ... jeles haku ... axim guna eskem yang putar2 tuw kew? ... "abah.. belikan kete bmw utk saye .." wakakakakkaa! ;p

Masy said...

walawehhh syiok giler!! would say the best bday celebration ever laa ek!~

ixora said...

bestnyer..bnyk adiah...ko balik tak rayer nih..? nnt ko cek peti surat umh ko erk...

Rush Murad said...

cantik birthday card tu... baru ler nampak... paling besar Gajah ekkk??? tapi Tok Wan ni aka Polar Bear.... :D

Tahun depan kita buat B'day best2 lagik ekkk... insyaAllah...

amirul usheruff dzulkarnain said...

terkedu pokcik kejap...

Beruang Madu said...

Aximmmm.... len kali kita sambut semua punya besday pun sekali jer tapi meriah punya... emmmm kita sambut kat KL Convention Center atau KLCC nak tak?? pas tu siap ngan bunga api sekali, jemput sekali bloggers seluruh malaysia lah... nak tak nak tak?? kalau ada budget lah

butaseni said...

wei epi besday.
awat member hang sorang tu takdak muka?memang macam tu ka dia?
mecam mana hampa kenai dia?hahaha

bozzobattousai said...

beg croc tuh abg nak pinjam wat blik raya bleh?

arep said...

wah abg beruang bukan main proposal gerand bangat dong...

bunga api segala... tunggu yg bang beruang punyer la.. biler tu???

mummysyafie said...

bertuah badan axim dapat byk hadiah erkk..hihihi..nak gak bulih?

shahril aley said...

banyak dapat hadiah
:)

*SiRibenMerah said...

best tuh celeb besday happening camneh.. walawehhhh~ hehehe.. ade 2 mende yg I suka kt entry neh..
1. sume pakai baju MERAH..smart gilerrrr..
2. CD Letto.. lagu permintaan hati tuh mmg feberet.. aiyakkk.. touching lak.. =P

*besday I tanak celeb jugak ke.. hahahaha.. nk jugak nyibuk kt sini =P
*lariiiiiiiiiii~

Redbloodsnow said...

wahhh whhh wahhh
meriahnyer sambutan buffday ko ximmm
pakai mrah sume lak tuhhh...sejuk perut ku nengok..hahah

eh eh....meh meh..aku tlg bukakan wrapping tuh
leh aku cilok seketui payzen ko..kahkahkakah

:P

Faisal Admar said...

Yang dah confirm... Aku, Joseph, Ej, Elle, Nikli... kalau jadi aku nak buat post khas! Hahaha

axim said...

Rizal,

yeah...you are right..i have cherish them till da end..:)

==================================

13 May,

meriah dan merah la tema kitorang..haha

axim said...

Hidney,

thanks for visiting my blog...and thanks for da wish!!

*yang padam muka tuh atas sebab sebab teknikal muka dia tak dapat di siar kan..hehe

==================================

Dakjaat,

aku tak guna eskem putar tuh..aku guna ilmu hitam laa...haha

axim said...

Masy,

memang da best besday celebration ever pun akak...:)

==================================

Ixora,

mesti ler balik kampung...ehhh ko ada kasi aku kad raya kah??

axim said...

Tok Wan,

yang tahun depan punya tok wan kena ada skali tau:)

==================================

Acap,

makan hati ker acap??haha

axim said...

Abang Bear,

wahhh idea bernas tuh....nanti kita utarakan pada YKWYA yang lain yek..macam best,kita sambut sekali harung jer sumer skali naa....

:D

==================================

Buta Seni,

kawan aku tuh hensem sangat laa..tu yang aku tak berani nak siarkan muka dia tuh..hehe

axim said...

Bozzo,

mana leh kasi pinjam...nak wat balik kampung daaa...hehe

===================================

Arep,

kalau nak taw bila sila la tanya tuan punya empunya badan yek..lagi sonang..:)

axim said...

Kak Nor,

kak nor tak kasi pun hadiah kat saya..hehe

==================================

Shahril Aley,

TQ BT kasi CD tuh!!suka bangat!!

axim said...

Iyrah,

lagu permintaan hati tuh memang da best lah....

nanti kalau nak sambut besday best best sila mai ke penang yek..:)

==================================

Zie,

ko nak cuyik aku nyer present yer...ko kasi la present dulu kat aku k..:)

==================================

Faisal Admar,

sila buat post khas yek...konpem jadi nih..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails