Followers

Monday, September 8, 2008

I'm not Crazy i'm just a little Unwell

I'm Back..

Weekend yang lepas sarat dengan pelbagai aktiviti sepanjang berada di Kuala Lumpur..so tak sempat nak update or Berbloghop pun..

Nak bagitau pasal abah..sempat jugak bersahur dan berbuka puasa ngan mak dan abah..cukup bermakna walaupun seketika sahaja masa bersama.Hari ni plak dia operate tangan...tangan kiri abah di bedah..untuk memudahkan Hemodialisis nyer treatment..aku nak terang detail pun tak reti sebab tak taw sangat istilah perubatan ni...Cukup aku tahu pembedahan pagi tadi berjaya dan abah tengah Rest dalam wad kat HKL...semoga dia akan ok ok saja..

Too much story left untold...and maybe this upcoming days i might get a chance to update back about all of the weekend stories...Hope so.

But again,i had a very splendid moment on the past weekend,well-as-u all already knew-it's about my Birthday Celebration-with full of Joy and Happiness..and not too much for me to declare that was the best Birthday Celebration Ever for the entire day of my life..Sahur dan berbuka yang best sepanjang berada di sana..walaupun singkat tapi cukup membawa pengertian yang besar..Thanks to all of my YKWYA family for da very great moment that we've spend together..

As per today,badan rasa tak sedap..demam..actually dari semalam lagi badan rasa tak sedap dan tekak terasa perit..flu dan high fever i think...lucky petang ni rasa macam da ok sikit,..

Tadi dah pergi klinik dan dah amik ubat..Pergi klinik pun atas gesaan pihak pihak tertentu...Kalau tak jangan haraplah aku nak makan ubat..hehe..Dapat la MC untuk hari ni..doktor tanya nak MC berapa hari tapi aku just nak cuti arini jer...sebab esok ada event penting kat opis..harap aku sembuh seperti sedia kala esok..


Aku puasa hari ni okeh..walau tak sihat tapi lepas bukak pose la baru makan ubat..thanks pada yang Concern k..(You know Who You Are..)..At least terasa diri ini disayangi...:)..Selamat berbuka puasa kepada semua ya..Hargailah orang yang tersayang sebelum mereka tiada lagi dalam hidup anda buat selama-lamanya...

a

Wish me Well soon ok...Thanks Guys!!
a
All day staring at the ceiling
Making friends with shadows on my wall
All night hearing voices telling me
That I should get some sleep
a
Because tomorrow might be good for something...

55 comments:

Mieza said...

mkn ubat n bykkan berehat ok....

Semoga cpt sembuh axim...:D

arep said...

get well soon ok..

ramadhan bulan yg penuh dugaan..

pearlEJ said...

alahaiiii... tak sihat pulak... nanti jgn lupa makan ubat noo.. pastu tidoq laa awai sikit... tak cukup tidoq kot?? take care axim... cepat2 sembuh yer...

Ziana said...

Alhamdulillah ur dad slamat operate tgn..
hope dia cpt sembuh..
:)

mase kejap jek kan 2 hari tuh..
tp xpe.. penuh dgn aktvt..
and sempat gak bersma family...
:)

Get Well Soon pa!!
hpe cpt sembuh..
jgn x mkn obat tuh..
esok mo kirja!
:)

Ha-Na said...

hallu jim...hw cum u r sick? that fri & sat night nampak sihat jer....as far as i noe i & zoul yg kurang sihat skit :P anyway, jgn ikutkan diri nak puase if betol2 tk sihat tau..nanti mudarat saper nak jage?? ader matair tak yg boleh jage eh? keluarge ykwya semua jauhhhhhh..... tkcr pls :)

aliff muhammad said...

azim,
get well soon!

Perempuan Kalis Peluru said...

get well soon...

huhuhu makan ubat tue....jgn tak makan...hahaha i knew u hate it so much!!!

lily.lulu said...

pa . .get well soon
banyak2 kan berehat ...
makan ubat ..
minum air suam banyak2 ok

:)

adeq doakan papa cepat sembuh
insya-Allah

bozzobattousai said...

datang kl tak jenguk abg pun... mentang2lah besday boi.. takpe2 merajukdah nih......

izal said...

get well soon to u...and to yr dad too....

Ad said...

mm..jgn lupa minum byk air mineral..bagi balance..moga cepat sembuh

Wahidah said...

get well soon axim.....

jgn lupa mkn ubt kay...lepas buka bykkan minum air suam okay...

eQ said...

semoga cepat sembuh

syukur said...

Axim.. jangan kau tak sihat terkezuttt jumpa aku sudah la..... he he he... i hope not... anyway hari tu nampak sihat jer pun... GET WELL SOON !

RieNa.YuMi said...

wish ya cepat sembuh ya....

huhuhu...ubat sangat tak best kan....

shahril aley said...

alalala keciannya die
nie kena suruh mama tolong tengokan
tu la hepi sangat kot celebrate besday dgn ur real famili & ykwya famili
tak pe itu smua dugaan bulan ramadhan
semoga cepat sembuh & kembali cergas

Izan said...

rajin2 makn ubat nnt cepat sembuh leh pi jalan2 cari makan lg. bestnyer....

lindosh said...

get well soon!

jgn minom ais nanti jadik cam aku. sampai arinih tekak dok perit & bengkak

bykkan minom air suam je ok.

alang said...

get well soon pa :)

take care of urself coz no one will take a good care of you besides urself

have a good rest

love u now n always,

alang :)

zack said...

ala cian nyer. Tu ler mesti time buker puase makan tahap gaban ni. Cari ar makanan yg enak tetapi berkhasiat. Jgn ikutkan nafsu nanti lesu akhirnye..hehe.

Masy said...

rasanye tak ucap lg bday tu. so.. epy blated bday ye.. yg ke brape tu hehehehe

sabrinaabubakar said...

mmg skrang musim ujan ar..ramai yang demam kan kan..get well soon

love-n-hate said...

get well soon Axim...

**makan ubat, drink a lot of plain water, okay?

amirul usheruff dzulkarnain said...

innalillahhiwainnalillahirojiun... baik cepat2

Dakjaat™ said...

yang putih tu antibiotik ek? ... aku pun dapat ubat yang sama .. uwaaaa! tak habes2 nak bagi antibiotik .. habes gugur la rambut pesakit ... .hahahahha! ;p

kuchalana said...

skang mmg musim la bro..

rehat bebanyak.. xperlu posa kalu berat sgt.. bila2 boleh ganti..

ole..

axim said...

Mieza,

tq akak!!

==================================

Arep,

yeaapp..betul tuh..Ramadhan ni lah dugaan banyak mendatang..nak uji kesabaran hamba-NYA..

axim said...

Kak EJ,

tu lah,...saya rasa pun sebab tak cukup rehat...anyway,thanks akak!!

==================================

Ziana,

alhamdulillah my dad da ok...

pa da makan obat la ngah...THANKS for ur concern!!

axim said...

Ha-na,

nan,tq fir da reminder...da ok hari ni...still tak skip puasa lagi...masih ada yang sayang rupanya..hehe:)

================================

Aliff Muhammad,

TQ aliff!!

axim said...

Perempuan Kalis Peluru,

well,u know me..payah nak makan ubat...tapi alhamdulillah hari ni da ok sket...

=================================

Lily,

pa pun namoo minum air batu nanti lagi teruk tekak yang perit nih..TQ adeq!!

axim said...

Bozzo,

mana sempat nak jumpa abang..lagipun kereta takder..ye lah malam orang pi pudu tak moh hantor..kitorang naik tren jer...

=================================

Izal,

thanks Izal!!

axim said...

Ad,

thanks AD!!

=================================

Wahidah,

nanti berbuka puasa aku minum air suam banyak banyak ok..:)

axim said...

Abang EQ,

tq abang!!

===================================

Syukur,

terkezuutt jumpa doc la nih sampai demam..anyway nice to meet you that day...hope we can meet again some other time/...

axim said...

Riena Yumi,

Ubat la mender yang paling tak best dalam dunia...huhu

=================================

Shahril Aley,

tu lah eronok sangat sambut besday sampai demam terus..anyway,great time ngan korang arituh!!

axim said...

Izan,

hehe sabar naa izan..nanti aku da sembuh leh jalan jalan cari makan lagik..hehe

==================================

Lindosh,

hang duk minum ayag batu sapa suruh..len kali minum air suam jaaa...

axim said...

Alang,

love u too alang..:!!:)

=================================

Zack,

cuaca tak menetu la skang bro..tu yang demam..:)tapi arini da okey dah..

axim said...

Masy,

tenkiu tenkiu akak...yang ke 18 ..:)

==================================

Sabrinaabubakar,

aah,skang musim kan...thanks!!

axim said...

Love n hate,

TQ atas wish itu...moga axim cepat sembuh yaa..

==================================

Acap,

:)insya Allah..

axim said...

Dak Jaat,

aah,yang putih tu antibiotik..menyampah tul aku nak habiskan...haha

=================================

Kuchalana,

tak berat sangat demam ni..tak tingggal puasa lagi..:)

eedany said...

Get Well Soon axim...

isy...doctor siap tanya lagi berapa hari nak MC? minta lah 2-3 hari...

axim said...

Eedany,

hajat di hati memang la nak mintak MC seminggu..tapi sebab ada hal yang lagi penting yang perlu di bereskan so tak dapat lah...

Thanks for wish me well ya eedany..da sihat sikit arini..

ixora said...

bro..hope dh makin sehat k...hope pakcik juga makin sehat hendaknyer n dapat beraya kat umah nnt...amin..=)

WanHidayat said...

Semoga ko cepat sembuh...ujian di bulan Ramadhan, semoga ko terus tabah....

Balik saing tuh kena planning betul2...singgah umah mung bukok pose buleh kot...
24hb ni fly dari Miri ke KL then Kuantan dulu baru Teganu...xpe kakak ade kat kemaman gop...if i drop by my sis house,then will break fast at ur home...hahahaha....

*SiRibenMerah said...

helo axim.. how are u??.. sorry lambat nk wish besday.. Happy Belated Birthday.. da sehat ke neh??

*jum la berbuka skali..=P

nazzman ibrahim said...

hahaha aku siapa gerangan yang sayang kat ko tu...

bagus la xim hehehe mcm dah dekat jerrr alunan kompang kat telingan aku ni ahaks ya ampunnnnnnn


harap ko cepat sembuh

Redbloodsnow said...

ooo ko x sihat ek xim
tp skrg dh bette kan :)

mummysyafie said...

cepat sihat kay..bulan poser mmg banyak dugaan tau

ita.itu said...

kalo dmm baik jgn pose dik

axim said...

Xora,

mekacih sebab wish ayah aku cepat sihat..aku pun harap begitu jua...

==================================

Wan Hidayat,

wohhhh molek ah gitu..kalau sempat maghi la singgoh kat umah aku kat kemasek..betul betul depan pantai kemasek...:)

axim said...

Iyrah,

jum la....eliya pun kata nak join skali...

=================================

Nazzman,

wahhhhh kompang apa yang ko dengar tu Nazz??haha

axim said...

Zie,

aah..skang much better:)

=================================

Kak Nor,

memang pun akak..bulan puasa ni bulan dugaan..

axim said...

Ita,

takper..aku masih ampu bertahan...

Dakjaat™ said...

time to click nuff ad.. =) dah click oit aximus!

Beruang Madu said...

Maaf yer Papa, Tok Bear kurang concern pasal kesihatan Papa... harap Papa jagaj kesihatan Papa sebaiknya yer... jangan banyak atau aktif sangat sebelum sembuh...

Nikli said...

ehh, sorii..along [erksss..] pon kurang concern pasal kesihatan papa.. tatau pon papa tak sihat..
so, skrg dah okeh ke...??

mmm...

ko kurang tido agaknya..!!
degil..!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails