Followers

Thursday, September 18, 2008

Sahur,Bola dan Dot Dot Dot...

Ini kisah sahur malam kelmarin
Teringin nak makan kari ikan
Kat Restoran Kayu Nasi Kandar
Sebelah Hotel Vistana
Kat Pulau Pinang.
Jauh tu aku mai
Dari seberang sebab nak makan kat sini..haha
Tak kisah laa..
janji ada orang teman..:)

Aku makan nasik ngan kari ikan
Ikan goreng,sayur Kobis dan Telur Asin
Nak sahur makan sardin tak tercapai lagik nih..
Tunggu yek angah,
akan ada entri khas sardin nanti..haha

Anies plak makan Roti nan ajer
Sekali ngan Ayam Madu..
Tak lalu aku makan ayam nih..
manis sangat...
(tapi makan jugak..kahkah)

Teh'o limau panas for me

and Teh'o limau ais for Her

Masa ni dalam pukul 3.30 pagi
UEFA Champion league tengah berlansung
Antara perlawanan yang mencuri Tumpuan
Marseille VS Liverpool
Man United VS Villareal
Dynamo Kyviv VS Arsenal

Dan yang paling penting nak tengok
Chelsea VS Bordeaux
memang best woo game nih..
Dan sememangnya Bordeaux bukan tandingan Chelsea
4-0 beb Chelsea menang..
Cuma nya Deco tak perform sangat
Micheal Ballack masuk ganti dia..

Keputusan Penuh Chelsea MENANG 4-0
Dengan senarai penjaring:Lampard 14 ,
J. Cole 30 ,
Malouda 82 ,
Anelka 90+ 2
Puas hati tengok game ni..
Predictable though.

Tengok bola dah..
Makanan pun da habis
so masa untuk beredar
Sebelum aku terlelap kat kedai mamak tuh..

Balik umah
Tungu solat subuh
then terus gol...
Tak ingat apa dah.

*nasib baik semalam Cuti Nuzul Quran..:)..tu yang sengaja hang out lewat lewat..bangun tidur dalam pukul 11 pagi..ishhhh lewat tul bangun-then ada program jalan jalan Cuti Malaysia di Penang ngan seorang member..nantikan update seterusnya di bawakan secara lansung dari Ruangan A.X.I.M.U.D ini...Tunggguuuu...

46 comments:

MOLY said...

oh no wonder papa melepak sampai ke subuh ... upenya papa pun cuti nuzul quran

melepak sekali sekala berduaan aje bess kan .. xde org pun nak kacau ...

selamat berbuka pa !!
c u trow
;)

ixora said...

sonoknyer sahur...
btw, salam 18 ramadhan...=)

Wahidah said...

tk suke..MU seri ..dh la before this kalah...tk pernah shaur kat luar lagi...menarik gk ni..hehehe

Prasert Chaipradit said...

musim baru ni belum nonton bola lagi kiter.

[danial][ma] said...

hej! axim...the first pic reminded me on my first time having nasi kandar at that restaurant...drove all the way from KL just wanted to try out the authentic nasi kandar...but ended diarrhea all the way back to KL...and that was the first and last time for me to have nasi kandar...hehehehehee...

Anonymous said...

you know, i think i've eaten there before... but that was in June 2005 huhu (yes, this Brunei boy do get around :P)

@xiM said...

Lily,

pa melepak sebab tengok bola skali..haha..

see you when i see you adeq!!

:D

==================================

iXORA,

tq xora!!salam 18 ramadhan jua...!!

@xiM said...

Wahidah,

hehe...die hard fan MU la ni yek...

nanti pi la sahur kat luar yek..:)

===================================

Mongkut,

takper..season ni maseh panjang.....:D

@xiM said...

Danial Ma,

really??you know what,i pun sakit perut sebenarnya makan nasi kandar ni..haha

=================================

Rizal,

owh...so when you will come back here again??

pRincESs_N said...

huh...licin tu...alamak..tingin lak ayam madu itew...haruss g mamak pasni...


thanx bro 4 da email..check ur inbox..

Shabaneeny Mahmud said...

hmmm... zaman2 bujang dulu adalah sahur luar.. teringat dolu2...

Anonymous said...

bestnyerr dpt bersahur kt luar,
lbh2 lg ngn org tersyg,lg best..=)

Adexx Boxx said...

i started to hate u...dah la duduk kat tempat paling di cintai di dunia, makan plak makan fav...arrrghhhh last melawat blog nie...

hehehe ehhh emo plak...waaaa raya tak dapat balik penang..sebab tue EMO!!

Wanpetunjuk said...

Bestnyeeeee......bila lah dapat betul2 berpuasa di darat nih...bersahur....lagik tak sabar nak balik kampung.....arghhhhh!!!!

Anonymous said...

Salam,

Ini ada satu report "The Traffic Tips Report". Ebook ini tentang bagaimana cara kita nak tarik lebih ramai pengunjung
ke blog kita.

Klik link bawah ni:

http://www.lemonadehere.com/cmd.php?af=840281

Download lah ye, kot kot boleh dapat membantu blog anda.

Lepas isi nama dan email tu, semak email awak, saya akan hantar 1 email dengan confirmation link. Click email tu untuk
confirm yang awal nak ebook ni. Lepas tu baru saya hantar link download ebook tu.

Sebagai bonus, Buat masa ni, penulis report tu tengah buat promotion. Awak boleh join affiliates dia, setiap orang yang download dari link awak, awak akan dapat $1 ke akaun paypal.

Tarik tutup promotion ni, 31 september. Jadi buat cepat sebelum terlambat.

Click sini untuk dapat kan ebook percuma itu:
http://www.lemonadehere.com/cmd.php?af=840281

Faisal Admar said...

Hehe best kan dapat cuti Nuzul Quran :) Oh dekatnye dengan rumah aku. Aku di Bayan Lepas walaupun tak la berapa dekat sangat kan. Tapi dah kuar dengan gf taknak kaco lah! Haha... Ko kat Sebrang dekat mana ek? Dekat dengan projek Benar Prima ke?

Unknown said...

hmm tak larat tgk mamak dlm bulan poser nih... just rasa not into mamak food at all :p

Marzalina said...

wah..sanggup turun penang dari seberang semata2 nak sahur ye haha

Adam said...

hoh! sedap bangat ke nasi kandar tu axim? hahaha! tak pernah rase pown .... chelsea di kedudukan teratas.. hui .... jeles nyer daku.. tapi MU dah tercorot kat bawah .. sukenya aku ... hahahaha!

PUTUBAMBU said...

ish..ish...mmg hantu kari le si axim ni..hehehe..

Redbloodsnow said...

huhu...3 in 1 tueeeee for that early mownin yek
Sahur -> Bola -> Anies
**kehkehkehkeh**

Ehhh...post neh x completeeeeeeeee
x complete la xim :( sbb xde muke ko ngan anies...cittt! ape kes x snap gambo hang berdua hah?? hehe

ayam madu tuh...perrrhhhhh!!!!
nasik ko nyer tuh....YUMMMMM!!!
roti nan anies tuh....syuurppp syurppp!!

hahaha :P

Puteri Satu said...

salam kenal dari akak axim....wah seronoknya bersahur kat luar ye...pepagi gini nampak roti nan tuh...adeeh teringinya nak makan...petang ni kena cari roti nan gak la kot...hiks...

eZa said...

terer nye u ols! licin mkn! smpai tulang ayam tuh pon dh xde.. mane pegi??? hehehehe :D

ita.itu said...

akak pun x lalu ngan ayam madu..manis sgt kan

pearl'E.J said...

tu dia aihhhhhhh.... mmg jauh nooo mai sahur... hahahahaha... :D

Ted said...

ko makan sedap2 je ek?jeles btol.tapi tubuh tak bulat pun.hehe

sape yang teman tu?haha

SYUKS said...

sanggup seberang jambatan penang untuk bersahur.. hebat... Rabu hari tu KL kena kerja laarrrrr

shahril aley said...

waaa...
romatik bersahur kat kedai mamak
wahh mama makan roti nan
sama plak peberet kite
tapi aku suke tambah mozarella + garing
baru sodap gile makan

ari ni berbuka kat mana?

bluecrystaldude said...

ayam madu?? Sound delicious.. Hehe.. Aku suke Ice lemon tea malaysia ( Teh o-ice limau).. huihuihui

mummysyafie said...

seronok nya sahur kat luar..ayam madu tu manis sangat ke? tak penah rasa lagi

Ziana said...

erks..
x dpt lg sardin ek?
xpe xpe..
byk mase lg
:)

Izan said...

ni yang malas ni. tgk sume makanan sedap2. nk makan tak leh. nk masak sendiri konfirm tak sedap camni...

Pinangso Loro said...

Ehhh ada cuti Nuzul Quran kat Penang?? Pelik...ingatkan Selangor jer... tapi laratnya lah Mama tunggu Papa makan sampai pukul 3 tuh?? hisss Papa nih

@xiM said...

Princess N,

TQ for da E kad!!!

==================================

Shabaneeny,

hehe...skang dah jadi ibu kan akak...:)

@xiM said...

Nemo,

best dapat bersahur ngan sahabat terchenta..:)

=================================

PKP,

uiks...raya ni tak dapat balik penang yek..awat nya...

@xiM said...

Wan Hidayat,

sabar bro..insya Allah jumpa hari sabtu ni k...:)

==================================

El,

TQ atas info tersebut!!

@xiM said...

Faisal Admar,

ohhhh da dekat ngan umah ko yek...tah bila la dapat jumpa hang kan...haha...aku duk dekat ngan Chai Leng Park,

===================================

Budlee,

banayk lagi mender lain selain mamak kan..:)

@xiM said...

Marzalina,

sanggup jer kalau ada orang nak temankan..:)

=================================

Dak Jaat,

Chelsea da best!!

@xiM said...

Putu Bambu,

hantu kari takper kak..jangan hantu raya sudehhh..haha

==================================

Zie,

saja nak wat kelainan tu yang tak buh muka aku ngan anies...kira ok what tunjuk gambor makanan sajer..:)

@xiM said...

Puteri Satu,

salam kenal akak....sedappp itu roti!!hehe

==================================

Eza,

tulang sumer dah di mamah dan di telan...dashyat tak kitorang??hahaha

@xiM said...

Ita,

aku pun tak lalu kalau dah manis sangat...

==================================

Kak EJ,

ada orang teman sanggup ajer kan..:)

@xiM said...

Ted,

orang biasa la teman tuh....anies..

==================================

Syukur,

hahah sian dia orang KL tak cuti..haha

@xiM said...

Aley,

erkkkk romantik ker kalau makan kat kedai mamak BT??:)

==================================

Haziq,

hehe tu faveret anies tuh!!

@xiM said...

kak Nor,

try la rasa..tapi kalau akak bukan jenis makan manis sure tak suka punya...

===================================

Ziana,

angah,pose da nak habis nih tapi tak makan lagi sardin...ishhhh...

@xiM said...

kak Nor,

try la rasa..tapi kalau akak bukan jenis makan manis sure tak suka punya...

===================================

Ziana,

angah,pose da nak habis nih tapi tak makan lagi sardin...ishhhh...

@xiM said...

Izan,

takyah masak akak...pi jer kedai berdekatan..oppsss lupa lak orang tuh duk kat itali..hehe

==================================

Abang Bear,

Penang pun cuti la abang..mama larat jer tunggu papa makan...kata sayang kan..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails