Followers

Monday, September 1, 2008

Masih Ada RuanG

I

Dari Abu Hurairah r.a., diriwayatkan oleh Bukhari dan Muslim,sesungguhnya Rasulullah s.a.w. bersabda:

"..Apabila datangnya bulan Ramadhan dibuka pintu-pintu Syurga dan dikunci pintu-pintu neraka serta dibelenggu syaitan-syaitan.."

**************************************

Selamat Berpuasa kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia.Semoga RAMADHAN kali ini menjadi Ramadhan kita yang lebih baik dari yang lepas-lepas.

II

Saya bersyukur.

Kiranya hingga tika dan saat ini saya masih ujud,masih lagi di beri kesempatan dari Tuhan untuk terus bernafas dan kecapi semua nikmat-nikmat-NYA.

Walau kadang-kadang langkah yang di atur sering tiada bermaya dan acap kali saya sering tersadung dan rebah,namun hakikat tetap hakikat-nikmat hidup ini tak dapat di tukar ganti walau dengan apa apa sekali pun.

Alhamdulillah..





September muncul lagi...

Selamat datang SEPTEMBER

Bulan ini merupakan bulan kelahiran saya..-

38 comments:

13may said...

Selamat berRamadhan sedara :)

amirul usheruff hussein said...

bulan kelahiran ko ye..hmmm...kononnya besday ko dlm bulan keberkatan la ni..byk2 doa yg terbaik untuk diri sendiri...jgn time besday tak puaser dh le..hohoh

thegossiplounge said...

Aku october! Selamat puasa (",)

arep said...

i lak november [tetap nak mention kann]...

selamat berpuasa..

Ziana said...

Alahamdulillah dah masuk bulan puasa n ur bulan kelahiran..

moga thn nih lebih baik drthn seblom nya..
Amin..

ita.itu said...

selamat berpose xim..ko jgn buat2 terminum air lak ek..haha

pearlEJ said...

selamat berpuasa axim.... :D sahur apa semlm??

thegossiplounge said...

http://a593.ac-images.myspacecdn.com/images01/11/l_742318bb9910e9575c67ba4f7e959b18.jpg

ADik ko kew? Hahaha

Nikli said...

selamat berpuasa..
:)

aku lak disember [sama gak, tetap nak mention..]

kak non pon sama..hahaha..

MNN said...

Salam Ramadhan!! Salam September!! :) This year turn papa lak sambut hari kelahiran during fasting month.. bang chik had birthday celebration during the holy month of ramadhan last year ( serba serbi ringkas )!! hehehe ermmm tahun nih..sambutan dibulan Syawal.. yeay!! :)

Mieza said...

slmt berpuasa to axim n family....
n x lupa to anies gak...:D

abg eq... said...

GUD INTRO...

Catz said...

selamat menyambut Ramadhan. Selamat menjalani ibadah Puasa.

arsaili said...

Assalamualikum sama2 la kita mengimarahkan bulan yang mulia ini

kuchalana said...

Selamat berpuasa dan beramal...

Rebutlah ramdhan ini seumpama kita tidak akan berjumpa ramadhan akan datang..

Ole

budleee said...

selamat berpuasa axim

*SiRibenMerah said...

Selamat Berpuasa Axim.. hehehe..
kalo ade2 ruang kosong nk berbuka kt tempat yg best2 jgn lupe roger2 yek.. ahaks =P

Faisal Admar said...

selamat berpuasa! jap gi beli kat mana makanan untuk berbuka? hehe nak makan apa?

lily.lulu said...

selamat berpuasa pa ...
moga bulan ini memberi seribu rahmat dan hidayat buat kita semua ...

bday org tuh x lama je lagi kan ...

:)

Inah said...

i bulan syawal..perluke nak sebut??hahahah :P

shahril aley said...

selamat berpose axim
jangan lupe sahur walau duk sorg2

hepi besday papa
kite jumpe ye hujung minggu ni :)

rudy bluehikari said...

axim musti nak HADIAH besday neh...muhahaahahahaha...oh besday meertaro pun september... ramainya september boy ni..

ixora said...

selamat berpuasa...
semoga smbutan hari kelahiran lebih bermakna tahun nih...amin..=)

mummysyafie said...

selamat berpose azim

axim said...

13 May,

salam ramadhan jua untuk mu...:D

================================

Usheruff,

alhamdulillah la sambut ulang tahun kelahiran di bulan yang berkat ni....5 days to go...

axim said...

Ted,

oktober yek..selamat berpuasa jugak..!!

=================================

Arep,

yang ni plak november..hehe..selamat berpuasa jugak!!

axim said...

Ziana,

cepat masa berlalu kan angah...hmmm ameen...harap harap ramadhan kali ni lebih baik dari ramadhan yang sebelumnya...

==================================

Ita,

ehhh aku ker ko yang cenggitu akak..haha

axim said...

Kak EJ,

sahur megi jer kak..huhu..rujuk entri di atas..

==================================

Ted,

awat tak leh masuk page yang ko kasi nih..

axim said...

Nikli,

bang long pun tanak kalah kan nak mention jugak..haha...disember lama lagi la bang long..haha..

selamat menyambut ramadhan al-mubarak!!

================================

MNN,

Salam ramadhan Bang Chik...semoga ramadhan kali ni lebih baik dari yang sebelumnya....best la kan sambut besday di bulan syawal..skali ngan raya la nanti..:)

axim said...

Mieza,

TQ akak..selamat berpuasa jugak untuk akak dan family...

================================

Abang EQ,

Intro di bulan ramadhan dan september..:D

axim said...

cATZ,

Salam Ramadhan Catz!!

==================================

Arsaili,

sama sama kita beringat...ameenn...

axim said...

Kuchalana,

TQ Bro atas peringatan!!

=================================

Budlee,

selamat berpuasa to you too buddy!!

axim said...

Iyrah,

hehe..kalau tersinggah kat penang bagitau la...kalau ada rezeki leh jumpa buka puasa skali kan..

=================================

Faisal Admar,

salam ramadhan Faisal....ada tak spot berbuka puasa best??jommm??

axim said...

Lily,

salam ramadhan to adeq jugak..hehe...ada la kana besday orang itu tak lama lagik...

:D

================================

iNAH,

Kak Lang pun tanak kalah kan..nak mention jugak..salam ramadhan untuk kak lang!!

:D

axim said...

Aley,

awai nya BT kasi wish besday...in advance la kiranya nih..hehe...selamat ramadhan untuk BT jugak!!pose jangan tak pose...kang papa sebat..

==================================

Rudy,

mesti la nak hadiah...jangan kasi kat meertaro sorang jer tau....axim pun ada kat sini..sila pos ke alamat pejabat okeh..

:D

axim said...

iXORA,

Salam Ramadhan untuk Xora di perantauan sana..:)

=================================

Kak Nor,

selamat menyambut Ramdhan untuk kak nor sekeluarha k...:)

Beruang Madu said...

Pasti Azim ada ruang lagi untuk teruskan hidup... jangan menglaah saja... nikmatnya puasa tahun ni bile kenal ngan semua korang... Tok Bear rasa behagia sangat

axim said...

Tok Bear,

tu lah..saya pun rasa mender yang sama..ramai kawan kawan tahun ni...blogspot memang dah menyatukan kita semua..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails