Followers

Friday, September 19, 2008

'Suprise Event':Part 3(Season Finale)

16 september yang lalu (bersamaan 16 Ramadhan 1429H) aku berkesempatan untuk berbuka puasa ngan teman sekerja...Kompeni sama tapi tempat kerja lain lain..kenal ngan diorang masa induksi program dua tahun dulu..so sempena Ramadhan ni kitorang pakat pakat nak jumpa berbuka puasa dan tempat yang menjadi Pilihan ialah DAMIRAL'S GRILL,Restaurant & Coffee.






Restoran ni lokasi kat Bandar Perda...Suka aku tengok environment nya..
Antara rakan yang hadir-Wan,Enchek Salman,Lanny
Axim dan Azmer...semua skali 5 orang sahaja..tapi ok lah kan..sekali sekala berjumpa dan berkongsi cerita.

Bila dah jumpa ni masing masing duk bercerita lah pasal hal masing-masing..Azmer dah kawen(menanti baby pertengahan tahun depan),Wan ngan Enchek Salman dah Bertunang-maybe next year kawen,Lanny nak sambung belajar kat UK dan baru jer Quit kerja,dan aku tetap menjalankan rutin harian seperti biasa..haha..takder yang menarik tentang aku untuk di kongsikan..:)

Masa ni mender yang lawak berlaku sebelum berbuka puasa...tengah kitorang duk sembang sembang terdengar azan terus aku baca doa dan bukak puasa...tapi tengok orang keliling takdak pun yang makan lagi...rupanya azan tu dari TV,ikut waktu KL,kat Penang ni sah sah la lambat 2-3 minit....habis la batal pose...takper kan kalau tak sengaja..haha...macam macam lah korang ni..First time ni dalam bulan pose jadi lagu ni...eksited sangat dapat jumpa teman lama kot..kahkahkah


Then bila azan betul betul berkumandang di bumi penang maka kitorang pun berbuka la secara betul..haha...Yang kat atas ni Sup cendawan as a starter hidangan..Kitorang pakat pakat order set Ramadhan jer..senang-da include starter,main meal ngan Desert skali..
Ni main meal wan,enchek Salman ngan Azmer-Maghribi Chicken with Fried Rice..depa kata sedap tapi portion nya sikit sangat..memang pun..nampak pun macam sikit..

Yang ni aku ngan Lanny ordrer-Steak Tamarind Sauce With Fried Rice..yang ni rasa nya marbeles ..Steak tu Juicy tapi tak tender sangat..kalau daging tu lagi lembut mesti lagi best since dia nyer sauce tu dah lengkap rasa masam dan manis nya..


Dan last skali ada desert pencuci mulut-Bread Ice Cream Cake...yang ni hampeh....tak sedap dan ice cream nya rasa tak best..macam jenis ice cream murah yang tak sedap tu..memang makan tak habis la jawab nya..

Then macam biasa lah sebelum blah kena la bergambor gambor dulu...kenangan ni beb...bukan senang nak jumpa selalu..cesss padahal kerja sumer kat area penang jugak..cuma masing masing busy ngan hal sendiri jer..

Dalam duk bergambar gambar tuh tetiba terdengar lagu Besday kat dalam restoran tuh..pastu tetiba waiter dia bawak kek siap ngan Lilin lagi...Astaga....Celebrate Besday lagi la nih...Kebetulan Besday aku ngan Lanny sama-6 September jugak cuma tahun jer berbeza..dia tua 4 tahun dari aku...haha..terasa muda la pulak aku ni kan...memang muda pun..:)

Yang best nya kek ni siap ada nombor 69 tuh..simbolik kepada tarikh lahir kami..Dulu masa induksi la yang find out Besday aku ngan Lanny ni sama..Then terus jadi rapat ngan dia.


Besarnya kek ni.-Kek Secret Recipe and my faveret too-Chocolate Indulgence..Marbeles!!
HEPI BELATED BIRTHDAY TO
AXIM & LANNY
('',)

Tapi lilin 6 batang tuh aku tak sure mewakili apa...kira boleh lah..haha..ni kek ketiga la maknanya untuk sambutan hari lahir aku..wahhh meriah la pulak besday untuk tahun ni...



Sessi potong memotong bersama Unidentical Twin...memang tak sama lansung kan..kahkah
Then kitorang pakat pakat makan la...bleh lagi ker nak ucap hepi belated besday selepas sepuluh hari ni..kira halal la yek..janji kek ni memang sangat sedap..aku makan big portion lagi...kira bleh cover la desert yang tak sedap tu tadi...hehe


kali ni kek pun ada dua nama jugak..ari tuh ngan Dr.Shah..:)
banyak lagi kek tu tapi dah tak larat kitorang nak habis kan..Tapau wat balik je lah..





Kat srestoran ni aku rasa sesuai sangat kalau nak wat Function atau celebrate party sebab suasana yang tenang dan dime nih memang menarik..tambah lagi ada live band(atas permintaan) dan jugak ada lagu slow yang di pasang..memang romantik habis ler...Thinking to Bring someone here later..:)


Then bila da siap siap makan kek dan da tapau mana yang tak habis kitorang gerak la nak pi solat maghrib plak...Thanks for da Cake and da Celebration yaa!!
Pi semayang kat Umah Azwan-dulu Azmer pun duk skali ngan dia tapi since dah kawen kena la pindah ke rumah lain..baru privasi..since wan duk sorang sorang ler.





Sessi lepak melepak dan bersembang sembang





Then sambung makan kek lagi..hehe...memang sedap kek ni kalau wat makan makan sambil bersembang..Gila banyak kek ni untuk 5 orang makan..



Dalam pukul 9.30 malam baru kitorang gerak balik..Thanks korang atas perjumpaan yang serba sederhana ini...Appreciate it so much!!


Another Year is Gone... and as i'm getting older will i get wiser too??

42 comments:

Inah said...

byk nye besday celebration die :P..inah punye besday sure x de org celebrate..huhu

LannY said...

thanks untuk korang yang dalam pics tu....such nice experience there...once again happy bday to my Twin 69 .....Axim....

Ziana said...

byk part plak bday papa nih..
Alhamdulillah.. rezeki kan??
:)

x saba nk sahur same :)

fusarium solani said...

Salam,
Amboih! Azim, sampai tiga kali makan kek hari lahir! Sampai mata pun naik kuyu!

Jangan habis ramadhan Azim makin bulat sudah!

lindosh said...

euww damiral perda.. ada makanan dia yg sedap ada yg kureng kan? hehe. tp tempat tu mmg sesuai la kalo hang bawak anies lepas neh. ala2 romentik gituk yew.

kek tu yg gua tak tahan oo. sedapnyaaaaaa

:: p R i n c E s S _ N :: said...

rmai org celeb bday bro laa....nmpk rmai org syg u bro....besh2...choc indulgence..my fav!!

^aNgRiAni^ said...

aiyoooooo
itu kek sgt mengancam..menggugat rasa ni
uhukssss

Luaq Ezplanade said...

Salam,

Wah! nice place laa Damiral Cafe tu..and the lovely cake. hehehe

Enjoy~!

Catz said...

wow...terliur aku tgk kek tuh..sedapnyaaaa...uuuu..nasib baiklah tgk memalam nih....kalau tidak.tentu tergugat iman..

Anonymous said...

69? magic no for u bro. ;p

sam said...

69? magic no for u bro. ;p

Faisal Admar said...

wah sambut bday lagik! best²... 69 lagik... hehehe banyak maksud wo!

ixora said...

befday lg...hehe..menmbahkan kejelesan nih..huhu..

p/s:btl kn tekaan Xora rituh...blok umh axi tuh kn..? nk pos hadiah ni...hehe...nk x..? =) emel me...

btw, samat bercuti...jgn jeles..balik ganu eskkk...vrrrooooommmmmmm...pin2...

RieNa.YuMi said...

another year gone...and you are getting better....

pearlEJ said...

amboiihhhhhh.. kalah artis okeh... wakakakakaka.. sampai 3 kali sambut befday... :D

ishhh.... akak pun tengok tempat tu mcm best jerkk axim... harusssss pi nihhh....

love-n-hate said...

chocolate indulgence! yummy!

**lanny ni yang rendam kaki dlm kolam ikan tu kan??? Fish Spa gituu...

ita.itu said...

sup cendawan tu nmpk mcm maggi ek...tp naik ko mmg sdp xim

izal said...

69 tuuuu...nice number...

nanti leh praktik dah kawin sok..hehehe..selamat berbuka bro...

Tie said...

Salam..first time dtg ni..terkejut gak tgk gambar2 header tu..Ish2 mak tak marah ke?? Hai..org bujang., yek..

Tgk hidangan sepinggan tu mcm sikit sangat..sejemput je..he he banyaklah songel kak tie ni,yek..ok laa..happy birthday laa...senyum selalu..

Izan said...

sedapnyer kek tu. tgk jer da tau kesedapan yang melampau2..

nk wish happy besday lg blh? wish u will getting wiser and wiser.

iNi DunIakU said...

tetiba terlapar kek...

tetiba nak g secret recipe..

syukur said...

Hey..nice place tempat makan tu... dan kek tu lima orang tapi HABIS ????? uuuuu Axim u gonna gain another kilo ! he he

Beruang Madu said...

Ohhhhh yang mencuri tumpuan pastinya kek tu kan... yg lain tu semua lite lite jer, walau I tak suka kek tapi bila digoda I akan tetap tergoda... (apa ber I I nih!!!) Selamt Hari Jadi Azim... ni kalau sambut sampai lepas raya aji pun ada ucapan lagi nih

airin said...

Where is Damiral Grill? Penang? Place look good. Whenever I ke Penang, selalu tak jumpa decent place to dine-in. Like to dine in at Damiral Grill, if someone could let me know where 'bout.

airin said...
This comment has been removed by the author.
mummysyafie said...

cantik erkk tempat ni..candle light dinner best wooo kat tempat camni

Redbloodsnow said...

erksss...sodapppppp nyerrrrrrrrrrrrr kek tuh ximm...
iskkk...still lg celebrate buffday ko ker xim...haha..

pssttt psttt..aku nk gatal jap ek. aku nk kenyit² mate kat azmer, boley??? wakakaka..wakakaka.. aku kenyit mate jek taw, aku x usha :P

lily.lulu said...

bestnyaa paa .. banyak part celebrate bday tahun nih .. pasti diingati buat selamanya kan ??? ;)

nak cake tuh !! sedap nyaaa tengok !!
yum yummm ~ lapoooo
:D

meriah u ols !!!
suke adeq tengok
hapy sokmo !!

axim said...

Inah,

alaahhh nanti kalau alang balik malysia kitorang celebrate besday best best punya!!dun worry k!!

=================================

Lanny,

TQ to you too my unidentical TWIN!!!

axim said...

Ziana,

yess akhirnya kita dapat sahur sesame lagikkk..:)

Alhamdulillah!!

axim said...

Aliff,

orang nak ksi kek kita makan jer lah..Alhamdulillah..:)rezeki dari tuhan...

==================================

Lindosh,

mesti ko selalu pi makan kat situ kan...

axim said...

Princess N,

Alhamdulillah ramai yang menyayangi diri ini...syukur sangat sangat!!:)

===================================

Angriani,

kek tu memang sangat marbeles!!

axim said...

Nazrie,

yeahh nice place and nice fewd there...and da cake looks so yummy too!!

==================================

Catz,

hehehe

axim said...

Sam,

magic ekk nombor tuh...aku masih menunggu keajaiban yang bakal berlaku...:)

==================================

Faisal Admar,

apa yang ko pikir bro dengan 69 tuhh..haha

axim said...

Ixora,

nanti axim kasi alamat through your emel..TQ!!

===================================

rIENA yUMI...

I hope so....Insya ALLAH..:)

axim said...

kAK eJ,

Yeahhh kalah artis okey...kahkahkah...pas ni akak ajak hubby mai tempat ni..Romantik gitu...!!

==================================

Love n Hate,

memang yummy kek itu...yang rendam kaki dalam spa ikan tu Sam lah..bukan lanny..

axim said...

Ita,

nasik ngan steak tuh memang sedap!!!

==================================

Izal,

takyah kawen pun boleh praktis gak bro...kahkahkah

axim said...

Tie,

salam kenal akak..jemput la masuk dalam umah yang tak seberapa nih..haha

===================================

Izan,

wish jer...TQ for da wish yaa akak!!

axim said...

Ini Duniaku,

moh la kita ke Secret Recipe berdekatan!!

==================================

Syukur,

takper nanti lepas raya kita berdiet balik k...haha

axim said...

Abang Bear,

apa ber i i nih abang...geli lahh....hahaha....

==================================

Airin,

erkkk kedainya ada di Bandar Perda..sila sila..

axim said...

Kak Nor,

memang romantik habis tempat ni akak!!

==================================

Zie,

ooooo hang ushar azmeer yer...laki orang tu oiii yang hang duk kacau tuh...kakakakaka

axim said...

Lily,

meriah yer deq...memang akan sentiasa berada dalam lipatan kenangan..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails