Followers

Friday, September 12, 2008

I Do LovE MalaySiA!!

What's Hot on the NEWS:

*************************************************************

PUTRAJAYA 11 Sept. - Kerajaan tidak lagi mengenakan sekatan terhadap mana-mana laman web atau blog di negara ini.

Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi Datuk Shaziman Abu Mansor berkata, keputusan itu dicapai pada mesyuarat kabinet semalam.

“Arahan sekatan yang dikenakan terhadap mana-mana laman web atau blog sebelum ini, termasuk portal berita 'Malaysia Today' ditarik balik berkuat kuasa serta-merta,” katanya pada sidang akhbar di sini hari ini. - Utusan


*************************************************************

Tau takper...bongok sangat la kalau nak sekat blog atau laman web...habis tu kalau sekat mana lagi orang awam nak salurkan pendapat peribadi mereka??i know this is not the free country like America or what,but in this case i dont think they should blocked any web space or blog to deliver a messages or personal thoughts,either the messages is offended or not-because it always depend on the readers or viewers to do the judgement.

What i'm trying to say-YES-They did made a RIGHT DECISION to draw back that order.

Bravo.

21 comments:

Ziana said...

yea yea...
so mari berblog!!

blog mengeratkan kite semua!
alhamdulillah!
:)

lily.lulu said...

yeyh !!
keep on blogging !!

;)

RizaL said...

don't you think one reason for it is the former proud-malaysian prime minister is blogging as well :P

aRa said...

Hidup blogger...

agagagaga...

Lama no cheq tak mai blog hang...

[danial][ma] said...

hej! axim...hahahahaha...you know why? because the Malaysian government could not block the internet access 100% because the government is not the owner of the internet technology...people still be able to access through other ways...the best way to educate the citizen to be responsible when they want to through their thoughts...

Redbloodsnow said...

tuh ler..tersgt ler bongok if nk sekat blogs bagai..apekejadahnya kah...ngokss!!! hehe

:P

ita.itu said...

ntah mcm xde keja nak sekat blog ek..budus

Rush Murad said...

mudah-mudahan sahaja penulis-penulis blog tidak bongok dalam penulisan mereka..... tidak menimbulkan kacau-bilau, tidak memporak-perandakan negara, tidak menyentuh isu-isu perkauman, tidak memperkotak-katikkan isu agama, isu Raja-Raja Melayu dan sebagainya... harap-harap penulis blog Malaysia tahu bertanggungjawab dengan maklumat yang mereka sampaikan..... Yes, I Love Malaysia!!!! :D

izal said...

yesss i vote for malaysia...

malaysia today, tomorrow & forevaaa

bangga den jadik rakyat msia..

mummysyafie said...

baik buat kerja lain daripada kerja sekat blog ni..ntah paper je

shahril aley said...

hidup blogger
but aku bloghopper je la
kemalasan tahap GABAN skrg ni

pearlEJ said...

haaa.... elok sgt la tu... itu nk sekat ini nak sekat...

Nikli said...

ohh really..

mmm, well, thats y i stopped blogging for e past few days..

hahaha..
tetiba jadik alasan nihhh..

:D

axim said...

Ziana,

ya betul tu angah...blogspot mengeratkan kita semua..

Alhamdulillah..:)

=================================

Lily,

yeaahhh...so dont stop blogging okeh..:)

axim said...

Rizal,

haha...i think that probably could be the reason as well...:)

===================================

Ara,

hidup!hidup!....mai jangan tak mai noo...:)

axim said...

Danial Ma,

yeah..thats correct...so they better dont...

==================================

Zie,

kalau blog kena sekat pasni zie tak leh income la dari nuffnang..hehe:)

axim said...

Ita,

:)

=================================

Rush Murad,

ya betul tu Tok Wan...harap penulis blog semuanya bijak dan pandai untuk mempastikan hasil penulisan tidak terlalu menyentuh sensitiviti mana mana pihak..

axim said...

Izal,

i vote for Malaysia too!!:)

==================================

Kak Nor,

diorang dah tak taw nak wat aper tu yang duk sibuk carik kerja....hikss...

axim said...

Aley,

Hidup jangan tak hidup!!

==================================

Kak EJ,

hehe...diorang tak bleh nak sekat akak...

axim said...

Nikli,

hahaha...tu alasan sangat namanya...kahkah....di mana ada kemahuan di situ ada jalan..:)

Beruang Madu said...

Hmmm... ada baiknya ada tak baiknya... tapi Abg Bear tanak komen kat sinilah.. apa pun teruskan berblog... demi masa depan kita semua... sebab Blog telah menyatukan kita semua

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails