Followers

Wednesday, October 29, 2008

6 Syawal 1429H @ Laksa SHackS

Kisah ni berlaku di awal awal Oktober lepas Raya Aidilfitri yang lalu..kalau tak silap 6 Oktober(Hari raya Ke-6)..Ketika aku berada di Kuala Lumpur sebelum bertolak pulang ke Pulau Pinang untuk kembali bekerja.Tak sempat nak basi lagi kan citer ni...sebab aku taruk elok elok dalam peti sejuk..hehe:)...so JOM kita layan ajer sessi makan-makan ni..Zasss.....

******************************************

Lepas sakan beraya kat Kampung aku nak beraya plak ngan Kawan kawan..kebetulan Sam dan Angah(both of them are my real Best Friends) nak ke Bandar Sunway-untuk berjalan jalan kat Sunway Pyramid Mall..So aku ambil kesempatan tu untuk bertemu mata dengan mereka.Nak bermaaf-maafan la konon-konon nya..haha


Yang paling best sebab Sam kata nak belanja aku makan kat Laksa Shack..aku pun ON kan ajer lah..Rezeki jangan di tolak musuh jangan Di cari kan..Lama dah tak makan kat Laksa Shack ni..
Citarasa Antarabangsa -kata mereka..


Laksa Specialist sebab macam macam jenis laksa boleh di dapati di sini..


Tapi bukan sekadar laksa sahaja..macam macam ada..
So kitorang pun order lah apa yang patut..masa ni memang perut masing masing lapar yang amat..sebab sumer tak linch lagik..Elok benor la tuh..

Ni Sam ngan Angah-Future Husband And Wife..doakan mereka yaa..Ameen..

Yang belah kiri tu axim-still mencari cari erti hidup dan hala tuju..hehe


Environment no komen-macam biasa lah,selesa,kemas dan teratur..


Lawa jugak kan kalau buh kerusi kaler oren kat rumah..:)

Iced lemon tea sam punya.White Coffee axim punya dan Cincau Bandung tu Angah Punya..

Ni asam laksa atas permintaan Angah.,siap sekali ngan Otak otak..

Ni plak makanan Sam-Beriani Set Ayam Percik siap ngan Otak otak..


Saja nak Close up kan sikit..

ni plak mee nyonya Melaka yang aku order...aku pun tak pernah makan yang ni..bleh plak aku dapat mee dia keras..apa lagi terus aku panggil waiter suh tukar yang lain ler..Customer ALWAYS RIGHT kan??

Suka bangat muka tuh sebab dapat makan..


Tak cukup makan yang sendirik dia duk cilok yang orang lain punya plak..:)

Yang si Sam pun sama,tak habis lagi makanan dalam pinggan sendiri da sibuk ceduk makanan orang lain apa kes..taw la ko lapar..haha..sabaq naa...:)..takper,aku tau angah tak mampu nak habiskan Laksa itu..

Nasib yang aku punya makanan tak der orang nak kacau..haha...kedekut kah aku?tak la..diorang tanak rasa sebab tak berkenan kot..hehe

Jangan main main,kat Laksa Shack pun ada keropok Lekor taw..tapi rasa nya of course la tak sama ngan Yang asli..yang ni standard keropok yang berserakan kat bandar Kuala Lumpur tuh..

Alhamdulillah kenyang..:)tadi bukan main lapar kan..skali bila dah makan siap ada tak dapat habiskan makanan lagi..ishh tak baik korang membazir k...nasik tuh sam habiskan separuh jer..banyak minum air tu lah jadinya.:) nampak tak White Coffe yang tak habis tuh..mana aku dapat habiskan,unsur Susu sangat la kuat..tak macam kopi kat Oldtown Koipitiam..aku pun satu dah taw ni bukan kopitiam apa hal lak duk order Kopi..kan dah tak sedap..

aku yang tak berjaya nak menghabiskan air minuman..
belum habis lagik...dah sembang sembang pasal raya kena ada Dessert plak..baru lengkap kitaran makanan kitorang..Order satu jer dessert kongso kongsi-Cendol!

Sangat la tak sedap Cendol nih..sesuai la ngan Rupanya yang tak berapa nak membangkitkan nafsu Syahwat kami bertiga..kang kalau nafsu terbangkit lain plak jadinya..haha

memang tak berapa nak sedap kan??
Apa apa pun Terima kasih Sam dan Angah sebab belanja aku makan sempena Hari Raya Aidilfitri ni..keseluruhannya aku rate makanan kat sini 6/10 sahaja..mungkin ada mender lain yang sedap sedap tapi aku tak sempat nak try lagik...some other time k..lagi dua hari Syawal akan meninggalkan kita..cepat gila masa berlalu..Sedar sedar nanti dah nak raya haji plak..

*Segala kesulitan yang dirasa bukan untuk kita menjauhi-Nya, tetapi menambahkan keimanan kepada-Nya. Dialah Tuhan Pencipta kita, kepada-Nya kita menunduk berserah diri. Segala puji-pujian kepada Allah yang mengurniakan kenikmatan dan ketenangan jiwa ini…

17 comments:

Luth Textile said...

kt jusco perda pon ada gak cawangan laksa shake nih..
tengok mcm sedap, tak penah try lg..
nt nak g try gak r..

kalau mai perda,
roger2 la bro..

pearlEJ said...

ehehe... akak pun kureng jugak dgn laksa shack nih... dah try kebanyakkan laksa depa dah, tapi ntah la, satu tu tak berjaya memikat kolbuuu.... hiksss....

Cyberwira said...

aduss.. bertambah tembam lah adik aku sorang ni. hehe

Catz said...

1st time catz makan kat laksa shacks was at gurney plaza penang..
laksa sarawak dia sedap..but the otak-otak bagi saya tak best...
nice food..nice company...

Izan said...

mmg la blog hang ni membuatkan org lapo...

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

salam...
abg azim... sy slalu jek lepak kat sunway carnivall punye laksa shack...

menu wajib: asam laksa of course... the best ever kot??? hehe...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

aduss...br ckp kt mbr tingin g laksa shack....hurmmm....

sam said...

sodapla bro laksa die.. btol!!

CAHAYA said...

Dah penah try, biase² je. Nama memang gempak², tapi, rasa takdelah gempak mane.

izal said...

cendol tu mmg nangis la aku tgk...

ehhh awek manis hang mana.. tak followwww kerrrr.......

ita.itu said...

wah bio betul siap ada keropok leko tu dik..hr tu pg gak..tp x oder laksa la..harus next time pg br ode kan

ju3 said...

dah g gak tmpt ni..
bleh la tahn die nyer laksa..
kecuali laksa sarawak..
5 per 10 ak bg.. tak best..

sib bek tak oder cendol ari tu..
p mee nyonya melaka tu shedap r..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kecur air liur tgk laksa2 nih..
adoyai....

peyut nih dah dok berdangdut..

huhuhuh

Faisal Admar said...

x pernah try laksa shack lagik... keke kropok lekor tepi maybank liat sikit kat sebelah immigresen tuh... tp kuah pergh meleleh!

Beruang Madu said...

Senang yer Sam.... buat open house kat Laksa Shack jer... ABg BEar nak buat kat restoran berputar Menara KL lah...

nor rahafza said...

thnks doakan kami zim :). ameeennn....hehe..mm kitrg nak dtg penang ni..bile la bole free..huhu...

Nikli said...

entry nih publish time kitorang kat phuket ek..??
patut laa tak perasan..!!

hahaaa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails