Followers

Monday, October 20, 2008

Beautiful Monday!!

Salam Hari Isnin..

Hari ni aku tak der nak ber monday Blues pun..still macam hari hari kerja yang biasa..tadi pagi pun bergelut ngan Traffik Jem lagi kat Tol nak masuk Jambatan Pulau Pinang..Biasa kalau hari isnin memang macam tu,even aku dah kuar rumah pukul 7 pagi..

Alhamdulillah still sempat sampai opis dan Punch Pukul 7.59!!phewww....kalau tak menjawab la ngan Bos nanti..Nasib la kompeni still pakai Punch Card kan..kalau kat kompeni kompeni lain aku tengok sumer da pakai swap card jer,or even better pakai Cap jari terus,konpem tak leh nak memonteng..

Kerja macam biasa la kat Opis ni,still banyak mender yang nak di setelkan..tapi for me aku just nak take it easy..tanak take it very hard..tu yang timbul problem nanti kalau stress stress sangat..dengan masalah masalah lain lagi..hmmmmm..Hope everything's going to be fine..Oh ya,tadi operator telefon ada panggil aku..ada Kad Raya untuk aku sampai hari ni..


Yang belah Kiri tu dari Shahril Aley(actually da lama sampai tapi aku pun tak taw naper tak dapat kat tangan aku),dan yang belah kanan tu dari Fusarium Solani..TQ bro!!Syawal still ada lagi kan...Selamat Aidilfitri kembali untuk kalian berdua!!..nanti ada kelapangan aku balas kad raya nih..

Minggu lepas aku ada cakap aku nak away kan untuk beberapa hari..cukup la kot aku away selama tiga hari tuh..bimbang kalau aku away lama lama nanti aku dah tak muncul lagi di alam maya ini..Apa apa pun yang terjadi aku tahu hidup mesti terus...kena jugak berjalan tanpa henti..:)

Untuk hari ni aku ada update 10 Entri khas sempena hari Jumaat,sabtu dan ahad yang lepas...nanti kalau korang rajin semak la balik entri entri yang lepas tuh..aku update kan based on masa kejadian sebenar berlaku,hehe..Rugi plak rasanya kalau tak share kan story story tuh..Kat bawah ni aku buat link untuk semua entri yang backdated..Antara Paparan Menarik:
Aku just nak berkongsi ngan Kalian semua...Hidup takkan Indah kalau tak berkongsi kan??..Perkongsian akan menjadikan hidup kita lebih bermakna..sebab tu kita tak boleh nak hidup sorang sorang dalam dunia ni..We really need each other right??

Semoga perkongsian ini akan menjadikan hubungan kita di alam Maya ini semakin erat dan akrab..

Jazakallahukhoir..

34 comments:

Ziana said...

Sharig is Caring..
Caring is Loving..
Loving is............
(remember!! kite penah argue psl nih) hahahahaha

weekend yg full dgn aktvt..
best kan!
:)

Inah said...

penatnya baca..hehehhee..pa!! i missed u!!

Sa-Yu-Ri said...
This comment has been removed by the author.
Sa-Yu-Ri said...

hahahaha berkongsi eh?? tapi perkongsian tu ader had tau... tk semua org suker berkongsi...whahahaha... :P


btw, nan pon ader dpt the same exact kad raye frm aley...tu company punyer kan...whahaha

tkcr xim (:

Lily.Lulu said...

i miss u pa !!!
muah muah

lindosh said...

penuh entri ko. hmm pasal jem tu mmg la. isnin ngan jumaat siap sedia menghadap jemmm

Wahidah said...

wah dpt kad raya lagi...jammed??? well daily routine tu....huhuuh

Ad Rifza said...

Ya ya...Hidup adalah perkongsian... Semua perlu berkongsi utk memudahkan yg payah menyenangkan yg sukar... Insyallah...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

bro...meh r dtg bdr baru bangi...open house uma N...dis 25th..ajk sis ziana..lily & len2...N de tempek kt bLog...klo nk addrss email N ekk..

amirul usheruff dzulkarnain said...

agak angker la bangunan lama tuh..wuuuuu,,dh lama tyak p makan kan old town kopitiam..

Beruang Madu said...

Yes... azim hidup memang indah kecuali kalau kita memilih sebaliknya... kita yg pilih... betul tak??? nak gi penang lah makan durian...

Dakjaat™ said...

oit axim! kad raya aku tak sampai2 lagi ke? hahahaha! ;p

Anonymous said...

Dear Axim,

For once, I did not get the 'chills' when you use a bit of English here, in this entry (only in this entry though, not the previous ones!) Keep it up! Mind your p's and q's, grammar and all, and I'm sure you'll be on track...

My only request to you is please remove that caption, "hello everybody's" on the right side of this page. It should read,'hello everybody'

I apologize if this comment comes as an intrusion of your privacy...

-kak wan emily

axim said...

Ziana,

Loving is Hating..hehe...u always gonna hate someone you love the most once in a while...am i right??hikss..

yup..weekend yang padat ngan xtvt..ingat kan tak berblog nak rehat,skali wat xtvx lain la plak..memang tak leh duk diam kot...kikiki

=================================

Inah,

takper..pelan pelan kayuh....Inah,i missed you too!!

axim said...

Sayuri,

yup...it does make sense...berkongsi pun ada had nya kan..bukan semua benda boleh di kongsi..kalau berkongsi pengalaman apa salahnya kan..:)

aah,tu dari company aley tuh...

you too take care k:)

=================================

Lily,

moly,pa miss you too!!mmuuaahh!!!

axim said...

Lindosh,

gian nak berblog lagi tu yang kuar 10 entri tuh..betweeen,ari isnin ngan jumaat memang jem yang tak bleh blah..ishhh..

==================================

Wahidah,

alhamdulillah ada yang nak kasi..hehe...tu lah pasal,jammed kat sini memang daily routine...

axim said...

Ad Rifza,

betul tuh..tanpa perkongsian hidup takkan bermakna dan takkan menjadi indah...Happiness takder makna kalau tak di kongsi bersama kan?

===================================

Princess N,

Alamak,25 hb tu axim ada kat Kota Bharu..my Bro kawen la at dat time..tapi nanti i panjang2 kan kat diorang yek...TQ..

axim said...

Acap,

agak angker la gak nampak di keheningan malam tuh..haha..Dungun ada tak oldtown kopitiam?

=================================

Tok Bear,

Hidup ni memang berlandaskan pilihan yang kita buat abang..apa jua pilihan yang kita buat akan menentukan ke mana kita selepas itu..yang penting,imbal kan lah dengan akal dan nafsu yang ada untuk membuat pilihan yang terbaik..

Your life is always your choice right??

axim said...

Dak Jaat,

ko ada hantar ker??awat aku tak dapat dapat lagi??haha..mesti duit raya pun riban riban ko hantar kan..:)

axim said...
This comment has been removed by the author.
axim said...

Kak Wan Emily,

and one more thing,i hope after this any Comment or suggestion will directly Shout into my Inbox at

azim_ashaary@yahoo.com

Thanks yaa..

*mana la taw bleh belajar jarak jauh ker..hehe

ixora said...

wallawei, skali 10 entri beb..haha..
berair jgk la mate nih nk ngabiskannyer..adush...=)

btw, absolutely i know u..i asked my mom..n she told me bout ur famili..nnt la, kalo ader mse jmpa jgk kiter...=)

pearlEJ said...

sekali hapdet sampai 10 entry?? wuhuuuuuuuuu...jenuh nak membaca tu axim... hihihihihi..

MNN said...

what a great weekend you had!!

wahhh banyak entry sekali gus!! :)

Terasa macam nak komen pula berkenaan orang yang menegur mengenai tatabahasa didalam blog saudara. ( tetiba membahasakan axim@papa sebagai saudara )

First of all, this is a blog. Your blog is not NSTP online news portal. Yes, having a good command in English is crucial. But if you have the confident to actually speak or write in English, it is more than enough. Do Japanese have a good command in English? Do French speak English? No, right? So why should we speak or write like the Queen of England.

Kalau pun kita berbahasa melayu, tidak semestinya kita tidak boleh maju. Semuanya bergantung kepada diri sendiri. Berblog bermakna kita menulis mengenai sesuatu. Sesuatu itu boleh jadi isu semasa, atau sesuatu itu boleh juga tentang " Sesuatu ". Jadi, teruslah berblog kerana blog adalah sebuah forum untuk merencanakan pendapat atau pun pengalaman peribadi seseorang blogger. Penggayaan bahasa yang digunakan terpulanglah kepada blogger tersebut. Nak rojak ke nak mee goreng ke, suka hati lah.

People love the way you write your blog.

Kesalahan tatabahasa tuu biasa lah, blog ni bukan nya jawapan karangan SPM..bosan ok kalau membaca ayat-ayat skema!!

Wahhhh terpanjang sudah!! My best advice to enhance your english is, to practice it in your daily life. NSTP newspaper is a good way to start.

kak lang said...

panjang la pulek komen bc nih..hahahaha :P

yo said...

hi , just singgah.

amirul usheruff dzulkarnain said...

ade..dungun kopitiam...tapi guna kopi CNI..mcm mana tuh..

LannY said...

just a nice comment from mnn, bloggers in here just happy with the way they are..the key point in here...the other bloggers get what she / he want to deliver...other nice quote "let picture tell everything" that is nice bcs i do like to take picture

btw axim nanti ko bleh amik TESL eak...

blajaq jgn tak belajaq

ita.itu said...

jgn kongsi laki sudah..haha

axim said...

Xora,

wallawei,skali kita satu kapal daa..siap ur mum kenal lagi eekk my ad..ok lah tu nanti balik kampung kita leh jumpa k..:)

==================================

Kak EJ,

jenuh nak membaca yek..takper,take ur time..ni mesti dah baca habis kan..banyak gambar jer pun..:)

axim said...

MNN,

mmmm i guess no further comment kot..since you dah terangkan sumer tuh..Thanks BC..

just nak cakap,i'm agree with you..i'm just trying to delivered a message here..whether they like it or not,terpulang lah pada individu itu sendiri..

Wallahualam..

axim said...

Kak Lang,

panjang tapi penuh makna tuh..hehe

=================================

Yo,

Singgah singgah lah selalu yek:)

axim said...

Lanny,

semua blogger ada stail masing masing kan dalam memberi kan buah fikiran...aku setuju kiranya ko kata blog ni bukan medan untuk tulis dengan teratur dan rapi,tapi apa yang aku pentingkan reader suka apa yang kita sampaikan dan depa dapat mesej tuh..

aku paham sometimes yang menegur tu sebab tak tahan tengok penggunaan bahas yang salah,thanks for dat too eventhough sometimes it's quite irritating,but Learning is always a long life journey...so just tq for remind me..

nanti aku amik TESL kang terus orang takmnoh masuk blog aku nih sebab bahasa canggih sangat..haha

axim said...

Acap,

wakaka..lawak la plak aku rasa..nanti aku pi bukak cawangan Old Town Kopitiam kat Dungun:)

==================================

Ita,

kongsi jer la kan..laki bleh kawen empat what..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails