Followers

Wednesday, October 8, 2008

NOTHING is IMPOSSIBLE..

Bila harus bekerja kembali setelah melalui cuti yang panjang menjadikan aku MALAS..aku malas dan LIAT untuk kembali meneruskan rutin di Tempat kerja,walau itu tanggungjawab yang wajib di laksanakan..Bukan kerna aku masih tak puas beraya atau masih rindukan kampung halaman,cuma nya kalau boleh aku malas menyesakkan fikiran dengan hal hal di Pejabat...Boleh tak aku ENGGAN bekerja tapi nak jugak gaji masuk bulan-bulan??aku tanya seorang rakan dia kata boleh...BOLEH BLAH..

Macam biasa aku akan menyimpang topik untuk memberi laluan kepada aktivti malam tadi..Sempat meluangkan masa dengan Anies setelah lebih seminggu tiada bertemu.

Kitorang pi lepak makan dan minum kat Noodle station dalam Sunway Carnival Mall.

Macam biasa dia akan order BBQ Chicken Noodle..sedap!!
Dan aku pulak nak try makan Western kat sini..tak pernah try lagi..Tidak di rekemenkan yek...
Hot Chocolate for me
and plain Water for her..Orang tak berapa sihat kena minum air masak banyak banyak...mana bleh minum ais..(anies selesema dan macam nak demam..)
Masa makan minum nih borak la pasal sambutan raya arituh..meriah kata dia raya di Perlis..Alhamdulillah kan semua berjalan lancar..

Dah siap makan sempat la plak nak tengok Movie..Anies ajak tengok citer Senario the movie-member member dia kata boleh la layaan...aku pun layan kan ajer lah...bagi aku lawak senario ni macam biasa lah...ada yang spastik dan ada yang merapu tapi still boleh terima..haha..dalam filem ni aku rasa yang betul betul kelakar dua part jer-masa Fauziah Nawi wat aksi Drift,dan satu lagi masa Azlee,Wahid ngan Mazlan nak mengorat Aweks..ayat yang tak bleh blah-''muka macam batu bata ada hati nak ngorat aku..''...kahkahkah..

Aku kasi Dua bintang sahaja..setakat hiburan ringan.


Habis movie dalam kul 11 lebih,sempat lagik menyinggah kat Old Town White Coffee..Supper la kunun kununnya nih..
White Coffee,Mocca Cofee and Single Kaya Butter toast...adequate..isn't it?



Sembang sembang sampai nak dekat pukul 12...kedai pun da nak tutup..perasan tak meja belakang tuh kerusi sumer da atas meja...macam nak halau jer so apa lagi..aku pun blah la apa mau tunggu lagik..Esok masih ada.

Sebelum anies balik she did gave me this cute little tiny box..
I think this is Syawal Gift for me..:)TQ Anies..

Ada kuih raya kat dalam box nih..ada yang anies buat dan ada yang beli..Mix kuih kuih..ok lah boleh buat kudapan sambil menonton TV..:)THANX!!

Talking about Syawal,semalam pagi masuk opis Receptionist ada kasi Surat surat tertunggak sepanjang minggu lepas masa aku cuti untuk behari raya..Ada bil,ada surat insurans dan ada jugak kad raya.
Yang belah kiri tuh dari Zoul dan yang belah kanan tu dari MNN..TQ to both of you for da Kad Raya!!Selamat Hari Raya Aidilfitri!!(syawal masih belum habis kan..hehe)
Then pagi ni nak kena menghadap kerja-kerja yang masih belum selesai..malas aku nak siapkan..nanti ari jumaat baru nak clear meja nih..

Naper tak siapkan ari ni dan esok jer????

Sebab nya jap lagi aku nak kena poei LANGKAWI ler...atas urusan Kerja...konon konon Business Trip..haha..Actually bos aku suh pegi petang semalam..Gila apa nak suh aku pegi secara tiba tiba macam tuh..dah la baru masuk kerja semalam..so aku mintak nak pegi pagi ni je lah..

Sapa nak ikut aku pegi ber hari Raya di LANGKAWI??JOM!!!

“Your time is limited, so don't waste it living someone else's life. Don't be trapped by living with the results of other people's thinking. Don't let the noise of other's opinions let your own inner voice down. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”

25 comments:

Ziana said...

pa.. mkn ajo?
hehehe.. tgk cermin kat oldtown x mase tuh?? hehehe..
teringat kes pagi tuh..
br sedaq bile tgk cermin..
:P

Lgkawi? kim salam Cik Helang ek...
leh rilex2 n lepak2 sesambil merayap.. kan?
:)

agreed with ur footnotes!
tq so much smalam..
:)

pearlEJ said...

wahhhh dpt kuih2 raya dari anies yer... hehehehe....

baper hari kat langkawi tu axim?? syoknyaaa...

bozzobattousai said...

G, abg nak kirim rokok bleh tak? hang nak gi langkawi kan... bleh le...bleh la...beli suria merah sekatun. 2 katun pun takpe. nanti abg bayar. bleh la ye....

MNN said...

pa, tema tahun nih merah ekkk!! kewl!! :) bestkan elok2 masuk opis kena outstation.. :) masuk opis selepas seminggu beraya, macam2 hal yang perlu disettlekan.. takper.. take one, at one time.. :)

Ted said...

oi pas beraya, beraya ngan awek plak ek?aku tgk gak senario, n lastly aku tertido atas bahu bf aku.bosan amat...tido lagi best.hehe

thegossiplounge said...

Alamak seronoknyeeeeeeee.
Tu la tak mahu join sgt. X mau tinggal HP.

ita.itu said...

eh dik bukan ke anis dah bertudung hr tuh? ke ms bulan pose jek?..

BurungBelatuk said...

Salam singgah n salam pkenalan...camat raya...

bluecrystaldude said...

nothing is impossible *ehem* to eat~

Reez said...

Wahhh... Interesting activity.. Dilakukan berdua-dua lak tu... Hehehehe...

What a cute gift!... Siap ade love2 lagik... Anyway, good for you bro...

Selamat Hari Raya Aidilfitri...

:D

Muhammad Azli Shukri said...

ku doakan bahagia...

Shah said...

Tengok sedutan cite tu masa part "I like mat rempit..." memang tiap kali pecah perut tergelak...

izal said...

kapla otak ko sama cam aku la bro...

malas nak pi keje tapi nak gaji bulan2....

hahaha mmg nan adooo la jwp nyer...

Lily.Lulu said...

adeq tadi baru je tengok citer KAMI dengan menantu ...

boleh gak layan, sebab tv series dia dah follow kan . kalau sape x follow mesti cam susah skit ada sesetengah part nak paham ..

nak gak tengok senario ... nnt kot ..

suwitnyaa anies kasi ole ole special buat papa ... nice ;)

kat langkawi beli cokelat banyak2 tau !!!

Suka Bebel said...

oldtown eh? aku rekemenkan cuba kluang railway coffe.lazattt...tapi kena pegi kluang la.dia ada bukak branch kat ikano tapi tak tau rasa sama ke tak

Mummy Cool said...

axim, bila nak bawak anies jumpa mummy... hehehehe!
langkawi? adoii laa mummy dah terbayang corning ware dan periuk vision ku kat sana... kekekekekek!

fusarium solani said...

Langkawi?????

Azim, borong sekali pinggan mangkuk untuk keperluan berumah tangga kelak! he!he!

amirul usheruff dzulkarnain said...

tu dia..makan tetap berselera..huhu

Beruang Madu said...

Awal sungguh dia ke Langkawi... hmmm dapt lah menyambung chooteee yg sekali ngan raya tu... Abg Bear jugak teringin nak ke sana... tapi ada apa yer kat sana?? tak berapa tahulah

Nikli said...

Cuti lagik..
sana sini dok pegi..

bisnes trip or going on vacation..?? heeehh..

anies, biskut utk kitorang xdak..?? duit raya..?? tadak..??

ziana, u agreed ngan footnote tuh, tapi i rasa u xmacam tuh.. u byk pikir pasal org lain dari diri u sendiri.. :p tolong orang itu ini, tapi diri u.. mmm.. priority kat sape skrg..?? hehhee.. perasan takk.. relaxkan diri u skit okehhh..

but, we need to hear n share wat e other's opinion jugak kan.. unless if u have eyes in the back of ur head.. erkss..
terpanjang sudeyy..!!

Ad Rifza said...

Ad tak brapa leh masuk western food..tekak melayu kot..hehe...
Nak ikut beraya..hehehe..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sweet nyerr...dpt kuih ry...

g lgkawi?? ley laa kem choc...

Redbloodsnow said...

waaaaa...aniess..nak gak kuih raye mcm tuh gaks..hehehe

salam aidil fitri xim
lame aku x jengah blogs ko ek :P

Faisal Admar said...

wah best kan dpt percutian free haha. old town toast with ice cream superb! yum yum!

sham said...

both of u look so sweet together..
hmm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails