Followers

Tuesday, October 14, 2008

Alone but Ain't Lonely

Malam tadi hang-out lagik...macam biasa la,me myself and i ajer...:)..ada orang masih marah kat aku so tak nak kacau dia..Kang kacau kacau kang lain plak jadinya.So aku pi ke Sunway Carnival Mall untuk dinner dan nak tengok wayang skali.
Kat basement bawah Sunway Carnival Mall tu ada la Fish Manhattan Market..lama giler dah tak makan kat sini,so what do you expect..terus la aku masuk setelah awek cun yang jaga entrance at this Restaurant melambai lambai manja kat aku..

Macam biasa la aku order Grill Salmon with Garlic Rice..tak tau nak order mender lain kan kalau mai kat sini..tapi ikan salmon memang sedap woo...rugi kalau korang tanak try makan..nak nak bila di grill macam nih..tang kulit dia tuh memang perrrggghhhhh...menangis wa cakap lu...
Dah kenyang perut aku pi cari barang keperluan umah sat...Pi billion(sebelah Sunway Carnival Mall) sebab nak cari Iron board ngan barang keperluan lain.masa balik kampung hari raya arituh tertinggal iron board kat sana..(memang sengaja tinggal pun,haha).Tengah duk membayor tetiba orang ni kol..sembang sembang sembang nasib baik tak terlepas wayang pukul 9.55..anyway,nice to talk to you Alang!!thanks for calling..:)

Sebab hari Isnin kan so mana ada orang sangat nak tengok wayang kat GSC nih..aku jer yang gatai tak tau nak duk kat umah pi tengok muvee..sebelum kuar citer ni lagi aku teringin sangat nak tengok-Citer Eagle Eye.


Cerita ni mengisahkan tentang dua orang asing yang tak pernah bertegur sapa-Jerry Shaw ngan Rachel Holloman tetiba di temukan oleh satu panggilan Telefon Misteri ,suara seorang wanita yang tak di kenali.Suara tu memaksa Jerry dan Rachel terjebak dalam satu tugasan sulit yang membahayakan nyawa,dan yang lagi best sebab suara tuh dapat kawal semua device device atau gadget dan menghuru harakan kedaan...(takleh nak citer lebih lebih nanti aku spoilkan plak ramuan istimewa citer ni..)

Tapi yang bestnya sebab korang mesti akan tertanya tanya tu suara sapa dan action pax yang ada memang menggegarkan tangkai jantung dan pasti membuatkan korang akan ternanti nanti apa yang akan berlaku..senang cakap tak mengantuk laaa...lain la kalau korang tengok midnigt pastu badan letih konpem korang tidoooorr dengan enaknya masa citer ni...(terasa ker orang ini dan orang ini..haha..len kali kalau mau tidur sila balik umah jangan tidur dalam panggung...rugi jer bayor duit tiket tuu...)

aku kasi citer ni 81/2 per 10!!Berbaloi untuk wang anda..

Nanti kalau korang ada masa pi lah riki riki panggung wayang berdekatan..Selamat menonton nanti yaa!!

*ok aku nak sambung wat kejer plak nih..banyak lagi kerja tertangguh...awat la aku jadi malas semacam nih..tah bila nak rajin aku pun tak taw..nak kena sampai dateline kot baru nak pulun siapkan kerja yang ada nih...takper..pelan pelan kayuh..:)

29 comments:

sHwEeT ByAtcH said...

erk.. gi sorang2 jer...

asal x ajak....klu x mmg xleh tman pon.. :P

Lily.Lulu said...

mkn sorang2 je ke pa
kalau adeq ade konpem dah temankan
:D


eagle eye .. akan ku serang dikau nnt !!

ehhehehe

bozzobattousai said...

apahal makan sesorag? selalunya berdua....

Ziana said...

sebaik jauh jek...
kalau dkt dh join dh
:)

Heartless Devilish said...

naper ko jalan seseorang ajim?
makan pun sesorang..

rasa cam nak tgk lar eagle eye tuh..
tp tgu lar aku dah abes exam~

izal said...

aikkk raya2 dah bergaduh ke bro??

takper, sorang2 tu lagi bagus...takde sakit hati...

nanti sejuklah tu bro...

axim said...

sHwEeT ByAtcH,

hehe sebab tu aku tak ajak..tau ko tu tak free..:)

===================================

Lily,

meh la teman papa kat Penang nih..

serang jangan tak serang nanti!!

axim said...

Bozzo,

sajer suker suker nak jalan sensorang plak..haha,memang da biasa sorang sorang la...

==================================

Ziana,

tu la...nanti pa pindah ke KL la...bleh jadi ziana nyer movie partner..:)

axim said...

Reen,

sajaer jalan sensorang..ok what...bebas ke mana sahaja:)

nanti tengok la citer tu kalau ada masa free..BESH!!

=================================

Izal,

takper...raya lum habis lagik..nanti sempat la bermaaf maafan tuh...:)

Mieza said...

lps ni ko bole gantikan pengacara si ALAM tu (kaki wayang)...hehe

nape si dia majuk...ko wat per...ngurat aweks dpn dia ya...see2x...ko dh senyum...btl x....:p

Inah said...

papa!! lama x tgk wayang!! jom? i wish i can :)

applepie said...

fish manhattan...nak cikit...lamanyer x makan...camat ari rayer..

Faisal Admar said...

adus. tetiba lepas raya bz teramat. nak tgk mamamia pun tak pegi2 lagik. jgn abis dah la.

thurs - kena pilih dinner buffet or badminton selection

fri - company dinner

sat - family day


bila nak tgk nih! ahad plah OT. adoi

LannY said...

ceh hampeh..aku dok dekat aje ngan hang neh tak mau ajak....hang pi sorang ka?lol

Wahidah said...

lor layan sorang2..berdua kan lebih baik..huhuh...kalo dh tgk movie hari isnin tk de la monday blues lg eik...hehehe

^aNgRiAni^ said...

dah tengok muvee nie...ok gak
suspen...gila kan komputer tu...teror giler babas

XD

axim said...

Mieza,

nak gantikan Alam tuh??nanti nak gi uji bakat bleh??haha

==================================

Inah,

nanti kalau balik malaysia jom kita sapu sumer citer kat panggung wayang..:)

axim said...

Apple Pie,

camat hari raya jugak!!

===================================

Faisal Admar,

Citer Mama Mia dah takder rasanya...nanti try cari DVD la yek..hehe..

waaaa padat aktiviti ko yek...gatheringnya bila??hehe

axim said...

Lanny,

haha sowee bro lupa nak ajak..malam ni jom??

==================================

Wahidah,

memang tak sempat nak monday blues..hehe:)

axim said...

Angriani,

memang best kan citer tuh!!saspen tahap gaban dah!!

ita.itu said...

wah wayang..dah lama akak ko x buat wayang..hahaha

axim said...

Ita,

bukan ko baru jer wat wayang malam tadi??siap ada hotdog bengkok lagi tuh apa..haha

Ash said...

ex-SESMA but tak join lagi alumni society..

r u?

eedany said...

axim... kalau ko dah recommend movie best...

movie ini pertimbangkan untuk ditonton.

:)

Beruang Madu said...

Nampak prebieu filem ni menarik sangat.. kalau dah azim bagi sedahsyat tu.. harus lah Abang datang menonton... heheheh nantilah akan ke Pavilion...

Nikli said...

sebab banyak sangat duit laa kitorang amik keptusan tido dlm panggung instead a hotel room..

:p

just nak tggu Max Payne..
sok akan kuar..

hopefuly best cam Hitman..

PakciQue said...

Aku paling suka babak kejar mengejar di awal perkenalan Jerry dan Rachel. Bagaimana 'wanita' tu membantu mereka melepasi polis yang mengejar mereka. Dan susunan perlanggaran tu sangat mengujakan. Tak sempat hilang rasa teruja akibat perlanggaran pertama, muncul dentumana hasil perlanggaran yang berikutnya. Sebelum ni, aturan babak kemalangan dalam Final Destination 2 adalah yang terbaik.

Review Eagle Eye @ BLOG KedaiMagik

Komen di blog aku..bersama backlink..nanti aku masukkan link kau dalam entri ini..TQ..

PakciQue said...

Thanx 4 comment..

Babak dalam terowong pon besh gak..Hm, dengar kata Max Payne macam kureng..ko gi tgk dulu then review kasi tau sama aku..

bluecrystaldude said...

I know this place! Summit! LOL.. Love to watch movies there. Nasib baik xpenah terjumpa kan? hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails