Followers

Saturday, October 11, 2008

L.A.N.G.K.A.W.I

Sambungan dari Entri yang lepas..

9 Oktober 2009

Pagi-pagi dah bangun sebab nak rasa suasana pagi di tepi pantai..Lepas subuh tu lebih kurang dalam pukul 6.50 pagi i took a walk along the Cenang Beach just to feel the fresh air at the seaside..
a
Suasana tepian pantai yang sungguh mendamaikan jiwa...
diiring desiran bayu dan deruan ombak..
Kurniaan Tuhan khas untuk Hamba-hamba-NYA yang mahu berfikir..
dan Bersyukur..
Dengan segala nikmat yang dilimpahkan oleh-NYA..
*Daripada keadaan kelam sehinggalah matahari muncul alam kembali berseri dan aku menjadi saksi bahawa satu Hari baru telah bermula..

Ingat nak mandi kat pantai ni tapi mals la plak nak melekitkan badan..lagi pun masa suntuk sangat sebab dalam pukul 8 lebih nanti kena bersiap siap untuk urusan kerja pula..

sudahnya cicah cicah air je lah kat bibir pantai nih..ok lah jugak,boleh la rasa dingin air laut..dah lama rasanya tak mandi laut..entah bila kali terakhir aku pun dah tak ingat..padahal rumah kat kampung da dekat sangat dah ngan pantai..:)


yeah seperti biasa anies pun join skali la mencicahkan diri dalam air laut nan masin ni..Ombak perlahan jer pun,beralun alun lembut..kalau ada masa lebih nak jer ajak dia buat istana pasir..haha..teringat zaman budak budak dulu la plak..:)

*biarkan jer seluar tu basah....baru tepi pantai namanya..hihi
*Kontroversi ker gambar nih??sila lihat dengan teliti yek..takder apa yang nak di kontroversikan..just appreciation of art makes me took this shadow picture..:)..nice though..isn't it?
Matahari dah meninggi tu muka aku berkerut semacam sahaja..nampak la jugak mat-mat salleh ngan Minah minah salleh duk pulun berjemur...gila ker hapa diorang duk berjemur time time panas cengginih...erkkk lupa lak diorang memang suka berjemur kan..kadang tu siap boleh membaca lagik time panas garing..kalau aku dah pening dah..
*Lepak kat satu bangsal tepi pantai dulu..
Student student dari Sudan ni tak habis habis ngan Bola Tampar pantai nyer..aku minat sangat nak main bola tampar tapi tak moh la ganggu diorang punya crowd..tapi tak aci kan diorang main net kendur macam tuh...konpem boleh Spike kaw kaw tajam punya..haha


Jalan punya jalan perut pun lapar sudah...bergegas ker cafeteria chalet tuh..best dapat breakfeast awal awal pagi nih..orang tua tua kata kalau bangun awal pagi ni bagus sebab terbuka pintu rezeki..

* Teh tarik for Anies and Kopi O for me..
makanan yang ada Bread Toast ngan Jem buah buahan dan jugak Beehon..nampak jer sebarangan beehon tuh tapi sedap....!!


Yang kat atas tuh makanan guna Voucher Chalet free Breakfeast punya,yang telur mata lembu ngan Hot Dog ni kitorang order extra..Tapi Hot Dog nya rasa lain macam sikit..never mind as long as Telur mata tu ok..:)

* wahhh macam banyak la plak makan kan..air 4 cawan jer pun..Alhamdulillah Kenyang..

*Gendang gendut tali kecapi,Kenyang perut sukalah hati...

Lepas da siap siap makan tu aku pun kena lah bersiap siap untuk ke Teluk Ewa(urusan Kerja..)dalam pukul 9 lebih jugak baru bertolak dari Sandy Beach Chalet nih..Teluk Ewa tu pulak 2o KM lagi ke dalam dari Pekan Kuah..menapak jugak la CLK ni nak kena bawak..

Yang urusan kerja tu dalam sejam lebih jer pun da habis...semata mata untuk sejam lebih ni kan kena datang langkawi..memang rezeki nak suh aku berjalan jalan la nih..hehe..ok what..bleh relaxkan minda setelah penat ber hari raya..:)
Aku sampai balik ke Chalet da nak dekat pukul 12 tengahari..kitorang terus Check-out la jawabnyer..Gambar kat atas ni pemandangan Pantai Cenang di kala tengahari..Subhanallah..Indah sangat!!)

kitorang memang tak plan nak berjalan jalan sangat pun...just terus pi Jeti Kuah dan beli tiket balik ke Kuala Perlis dalam pukul 2.30 petang...tapi sebelum balik tu sempat menyinggah kat Island Plaza berdekatan ngan Jeti,nak cari sedikit Coklat dan Rokok yang orang pesan...Then mestilah isi perut untuk Lunch dulu..kang atas feri lapor kat mana plak nak cari makanan..
Singgah makan tengahari kat Cafe Syook dalam Island Plaza ni..
kebanyakan maknan yang ada kat sini Western punya..tapi aku nak cari nasik sebenarnya..

Iced Lemon Tea for Anies-Orang sakit tekak dan selesema memang kena minun ais banyak banyak-UBAT!!baru cepat sembuh.
Watermelon Juice for me..
aku order Nasi lemak yang ak sedap sebab sambalnya slack..masam semacam..ayam rendang nya pun kureng...takper lah,makan jer...tak baik cela makanan..
Anies plak makan Kueytiow Goreng ,yang ni nasib baik sedap..kalau tak sedap konpem kena banned la restoran nih..hihi
Lepas da siap siap makan ngam ngam soii kitorang sampai kat Jeti dalam pukul 2.15,uruskan hal kereta sewa apa yang patut,amik balik duit deposit then terus menuju ke Feri.Sampai kat Kuala Perlis dalam pukul 4 macam tu lah,then terus shoot Ke Pulau Pinang kembali..Walaupun sehari semalam jer tapi aku tetap rasa macam satu perjalanan yang panjang..mungkin sebab banyak aktiviti yang di lakukan..TQ very much to anies for accompany me..Appreciate it so much.TQ.

"Appreciation is a wonderful thing. It makes what is excellent in others belong to us as well."
a
**************************************************

Dalam hidup ni banyak benda yang susah untuk di mengertikan dengan kata kata..hanya hati dan perasaan mampu menjawab segala persoalan yang sering bersarang..as for me,tepuk dada tanyalah selera...tak semestinya tiap keputusan yang kita pilih akan membawa kepada satu titik bahagia dalam hidup..ada kalanya ia juga bisa membawa sengsara..just always remember that LIFE is all about making a choices and Decision's..Whether it's wrong or right that doesn't matter as long as we learn something from that Experiences..

Your life is Your Choice.

Always yours...

Titik.

22 comments:

Lily.Lulu said...

hishh ..
tgk papa 'berbulan madu' dengan mama nih buat anak2 semua nak pergi cari lautt jer

hehehehe ....
seronok betol laaa !!!

pa .. adeq suka ayat yang last sekali tuh .... penuh makna ...

:)

Faisal Admar said...

Sangat bestlah Axim. Hmm part main air laut tu sangat romantis. Bila la aku boleh pergi honeymoon macam tu hehe. Bihun goreng nampak sedap jek.

Ziana said...

i luv laut!!!
hish..

pa.. angah tgh 'holiday' di laut skang.. akhirnyerrr!!
:)

Your life is Your Choice.
Titik!
:)

Inah said...

Life is all about making decision

Your life is your choice!!

kak lang sokong ;)

pa!! awat x terjun je dlm laut tu..x aci la main kat tepi2 je

take care pa!!

missed u!!

titik.

Rush Murad said...

dah lama sangat tak jejak Langkawi... tak sabar nak pi main cicah2 air laut nih... dok menghitung hari..... pic sunset tak dak kah?

LannY said...

chanteknyer...bila nak dapat pi neh

Nikli said...

papa n mama dok pi berbulan madu tak hengat..
tinggal anak anak tak tentu arah.. hilang segala punca..!! hiksss..

adik beradik, meh jom kita pi cuti cuti mehh.. kita chatered satu kapai pi memana..

It is about making a choice and decision.. But the choice is always yours.. Have a great time.

TITIK

Suka Bebel said...

macam best jek chalet tu, facing laut plak tu.apa nama chalet tu?kasik la no fon skali.

banyak2 mkanan yg aku tgk, paling bekenan kat ketam tu.korang melantak sepinggan tu ke? lazat tu.hehe

pearlEJ said...

wahhhhhhh.... pegi berteman ekkk.. hihihihih... seronok ler kann.. leh tengok matahari terbit sesama... hahahaa... lomantika d amor gitu... :D

axim said...

Lily,

jom la nanti kita anak beranak pi holiday kat pulau plak..mesti havoc and happening!!

ayat last tuh untuk mereka yang mahu berfikir..

:)

================================

Faisal Admar,

Honeymoon??ni jalan jalan biasa sahaja,not a honeymoon...:)

Beehin tuh memang sedap!!

axim said...

Ziana,

i love laut too..!!

oooo tengah holiday di laut mana tu?lautan hindikah atau laut China Selatan??hehe

==================================

Inah,

yeah....make a wise decision in order to avoid you are waste the time in ur life..

missed u too alang!!

axim said...

Rush Moorad,

pic sunset??sila tengok entri sebelum entri ni k..:)

===================================

Lanny,

lorrr kata dah cuti setahun tu bleh jer la nak pi lepak kat Langkawi tuh..hehe

axim said...

Nikli,

anak anak dah besar panjang kan..sila uruskan hidup sendiri dan berdikari okeh..:)

jom la nanti kita anak beranak berangkut pi holiday kat Pulau mana mana...

Have a good day to you too!!

=================================

Suka Bebel,

alamak..no fon ada kat Anies laa...dia yang buat reservation...nama Chalet tu Sandy Beach Resort...google jer nama tuh konpem ader..

Ketam tu memang superb dan fresh!!

axim said...

Kak EJ,

pagi pagi berjalan tepi pantai cenggitu memang best...Hilang segala masalah buat seketika..:)

bozzobattousai said...

hang seronok jejalan nih rokok yg abg pesan dpt tak?

axim said...

Bozzo,

Rokok tu ada..jangan bimbang..kasi alamat nak pos nih...

bozzobattousai said...

ooo... sori terlepas pandang dek asyik tengok gambor laut je...

ita.itu said...

akak x suka beach.sbb takut air..haha

axim said...

Ita,

ye ker tak suka air??kalau swimming pool tu layan la yek..hehe

axim said...

Ita,

ye ker tak suka air??kalau swimming pool tu layan la yek..hehe

sham said...

waa nak jln2..angah suke sgt laut..
then..;p

LIFE is all about making a choices and Decision..Whether it's wrong or right that doesn't matter as long as we learn something from that Experiences..

i need dat strength..

Beruang Madu said...

teringat kata kata Shah Rukh Khan dalam kabi Kushyi Kabi Gham... kalau sukar buat keputusan, pejam mata dan .... abg ubah sikit... kosongkan fikiran dan tenangkan... tarik nafas perlahan dan biarkan diri dalam tenang kosong tanpa berfikir apa pun... tumpukan pada pernafasan... wahhh baguskan semua tu buat kat tepi pantai... kita akan dapat ketenagan semasa membuat keputusan... walau kita rasa tak betul...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails