Followers

Saturday, October 18, 2008

Another SaturdaY MorninG

Pagi Sabtu yang sungguh indah sebab cuaca baik dan tak hujan.Aku bangun awal awal pagi (awal pun dalam pukul 8 lebih jugak la..haha) sebab nak pi hantar kereta kat tempat Servis..Bongok kan,orang lain Servis kereta sebelum raya hari tu aku dah lepas raya ni baru nak Servis..Nasib la kan..



Tempat servis ni kat Seberang Jaya jugak bersebelahan ngan Carrefour..Memang business hour pun awal pagi..so untk mengelakkan aku kena Que nanti tu yang aku mai awal awal..
Memang time aku sampai ni takder orang lagi..Lucky me..terus la tinggal jer kereta ni untuk Major Service,lagi dua jam baru siap ni..

So aku pi la merendek kat Carrefour sementara nak tunggu keter siap..time ni baru pukul 9 pagi..Carrefour kalau hari Sabtu dan Ahad memang depa buka seawal 8 Pg..senang untuk peniaga atau suri rumah nak cari barang barang keperluan..


Tu booth kat tepi tepi pasarya ni sumer tutup lagi..awal lagi maaa...dalam pukul 10 nanti baru la diorang start meniaga ni..


Sebab tak taw nak watper so singgah lah di McD ni satt untuk Breakfeast


Beli Bubur Ayam McD dan Roast Coffe

nyam nyam bubur ni...sedap!!lama la pulak rasanya tak makan bubur.,.Sambil BreakFeast tu belek belek la Utusan Malaysia nak tau perkembanagn terkini Tanah Air.


Harga Minyak di jangka Turun lagi??kalau yer Alhamdulillah....tapi tensen kan sebab Harga Barang bukan turun pun..
Ni berita pasal Pencalonan Pucuk Pimpinan untu UMNO..aku tak kisah pun yang ni,cuma janganlah Khairy Jamaluddin jadi Ketua Pemuda UMNO..Biar Datuk Mukhriz takper,dia lebih layak.

Yang ni plak isu Budak tendang Cikgu kat Perlis...hisssshh apa nak jadi ngan bebudak zaman sekarang..Rasa Hormat kat Cikgu tuh dah menipis..atau lebih teruk lagi mungkin dah takder respek kot kat Cikgu cikgi...Kalau pelajar zaman dulu Cikgu tu lah yang akan di agung agungkan...Zaman dah berubah..Hambik ko kena Gantung Sekolah..patut nya buang jer terus student cenggini..
Dan yang paling penting tentulah jadual Perlawanan EPL malam ni..nak sangat aku tengok Chelsea menewaskan MiddlesBrough..sekali gus dapat mempertahankan kedudukan teratas sebagai Pendahulu Liga (setakat ni)..Liverpool mengejar rapat dari belakang..Cuma nya Gusar di hati sebab Pemain Chelsea 11 orang injured...pehhhh ramai tuh..harap harap Lampard dapat buat kejutan nanti..we'll see..
Lupa lak ada order Apple Pie ngan Banana Pie..aku nak beli satu jer tapi Orang McD tu persuade aku suh beli dua-satu RM1.50 kalau beli dua RM2..cessss tertipu aku..haha
Tapi aku dah kenyang so tapau jer lah wat balik..
Lepas da siap Brekpes menyinggah kat CarreFour jap beli sedikit barang barang..

Elok jer time aku nak bayar orang dari Proton Servis tu Kol cakap kereta da siap..Cayalah....pandai aku bajet masa..ngam ngam soi jer...tak la terasa sanagt menunggu dua jam..
Dah tersadai dah kereta aku yang da siap di servis depan kedai Top Zone ni
Then bayor ler apa yang patut..cehhh habis lagi duit aku...almost 4oo hundred maa...Dah ada kereta kena macam ni lah..
kan bagus kalau duit boleh beranak pinak..sure takder orang nak kerja,sumer nak menternak duit jer lah..cukup bulan duit beranak pegi Shopping...ohh alangkah indah kalau hidup ni semudah itu..
Aku paksa orang kedai tu kasi Free Gift kat aku..mula mula diorang kata da habis stok then aku mintak jugak apa apa yang boleh di jadikan sebagai Free Gift


Last last diorang pi Cek kat Stor then kasi Box Canvas ni..Ok lah tu dari tak dapat apa apa kan..at least bleh gak letak barang barang belakang bonet aku nih..Then i just drove back home sebab ada kerja lain nak buat..

Kerja apa??

Please refer to the next Entry..hehe

8 comments:

ita.itu said...

kalo duit branak pinak..kompem aku buat khemah kat shopping complex dik

Ziana said...

asalkan kete service n cuci..
jgn mcm kawan kite tuh..
hehehe.. opss!!
im not durhaka..
sowwi :P

kalau duit beranak pinak..
bfast kat KL..
lunch kat Penang..
dinner kat JB..
supper kat Spore,,
hahahah

tuh br dedekat tuh..
lom over the sea bebetui
:P

alangkah bahagia!!
(berangan mmg free kan?)
:P

izal said...

mak aiii tetiba je bukak blog ni entry byk gilerrr...

Lily.Lulu said...

adeq pun nak kena pergi servis keta nih dalam this week ... b4 nak pergi cuti2 mati-matian

hahaha !!

i know masa nih pa ada sms adeq kan... time tuh adeq ngan bizi sokmo preparation sume .. hihihih ...

:D

Suka Bebel said...

sampai 4 ratus? aku berjaya jumpa wokshop yg jujur.memang third party dan cina tokeynya tapi dia jujur.dia charge labour rm10 je.minyak itam ngan filter beli kat dia la.tapi nak ke puchong ni masak la dari penang kan?hehe...nak bebel pasal servis keta gak lah.ha ha

Faisal Admar said...

esok aku g dgr ceramah muhyidin di usm kol 9am.

Beruang Madu said...

erghhhh beberapa jam jer dah jadi satu entry panjang... rajin ler bebenor ini budak... tapi kan Zim.. abang nak komen pasal duit tu.. sebenarnya kalau nak duit membiak senang jer.. belikan kambing sepasang yg kuat nafsu punya... pastu biarkan diaorang membiak, bagi makan cukup cukup.. pelan pelan akan tengok duit tu membiak... kambing dan lembu tak pernah surut pasaran kat Malaysia ni... sanggup?? barulah boleh tengok duit membiak...

Nikli said...

aku servis one day before raya hari tuhh.. mmm, rasanya tak pernah lagik naik kete nih laa.. tak pernah berkesempatan rasanya..

to ziana::
ada orang terasa okehh.. well, kete dah basuh okehh.. dah liplapliplap.. hensem macho dahh ponn.. :p

siap ada update macam buletin pagik.. bagus bagus.. tertipu pasal pie tuh.. wat a relieve, i tot u just finished em all time tuh jugak.. berat skrang brapa kilo dah nihh..?? :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails