Followers

Wednesday, October 22, 2008

Rabu Yang MendunG

Petang semalam masa nak balik lepas habis opis hour,Hujan lebat giler babeng...atas jambatan penang toksah cakap la kan Jem nya kalau ujan lebat cengginih..what to do..bawak la slow slow untuk mengelakkan kejadian yang tak di ingini..(nak bawak laju camana kalau sumer keter macam siput sedut kan..)
Hari plak gelap macam dah nak malam padahal masa ni baru pukul 5.45 petang.. Skang memang musim hujan kan..kat mana mana pun hujan..tu yang skarang ni musim orang demam dan selesema..

Tapi yang penting,Hancus plan aku nak Jogging petang petang ni..huhu

sabor je la yek...esok maseh ada..

elok plak lanny tetiba mesej ajak pi Swimming lepas maghrib..aku pun ok kan ajer lah..dah joging tak jadi swimming pun jadi lah..bleh gak beriadah.

dia mai amik aku kat umah dalam pukul 8.30 malam..ni bukan lepas maghrib dah ni..lepas isyak terus..:)
Tapi masa pegi kat swimming pool tuh..
Hampa!!..nampak tak gate yang tertutup erat tuh..pakcik yang jaga pool tu cakap hujan tu yang pool tutup..aiyoo..biasa mandi kalau ujan turun ok jer..takpa lah..takdak rezeki lagi la nampak gayanya..terus pening tak taw nak pi mana dah..
Last-last pusing kat Seberang jaya tu menyinggah untuk makan malam kat Ekspress Thai (yang dulunya dikenali sebagai SiriWan)..betul betul sebelah Kocha Hot Pot punya Restoran(yang aku makan ngan Nikli masa maLam merdeka 31 Ogos aritu)


Yang peliknya takder pelanggan pun dalam kedai ni..kitorang jer..mungkin sebab hujan kot ramai yang lagi suka berguling guling kat rumah kan..

Time hujan minum air panas la best..baru kaw..aku macam biasa la mesti nak Kopi O punya..yang teh o tu lanny punya..dah gila kopi gamaknya aku ni.

Order Kueytiow Ladna ,aku la yang makan..si Lanny da makan kat umah siap siap..
Dah setel makan kitorang terus balik rumah la..tak taw nak pi mana dah..plan sumer tak jadi so lepak kat umah pun lagi baik..lanny lepak kat umah aku sampai kul 11.30 malam then baru dia blah..aku plak duk tunggu nak tengok Champions League..alih alih TV tengok aku..kahkahkah..



Takper lah,Game Chelsea pun Malam ni,(Chelsea VS Roma)..mesti nak kena tengok ni..Man United belasah Celtic 3-0 malam tadi,Untuk result penuh klik link kat bawah
Ok sampai ketemu lagi dalam siaran yang akan datang..Have a Great Day Everybody!!(betul tak ayat inggeris aku ni??kalau tak betul ada tak saper saper nak tolong betulkan??:)

24 comments:

LannY said...

hampehlkan..swiming pool ujan ujan tutup..dah sah sah mandi tu basahkan..ha ha...jom aaa ari ni kalau tak hujan kita pi mantapkan otot kita eak....

~ gyena~ said...

owh skrg ni kat penang kerap ujan eh axim? patut la ramai yg kurang sihat, gyena pun dh 2minggu demam selsema x baik2 lg...akibat ujan, cini pun ujan jugak....sian x dpt pegi mandi smlm, tp lepak mkn2 time ujan pun best jugak...sebab selalu kalo time ujan, perut asyik lapo je...tull kan? nanti nk minta tlg jdi designer utk house baru gyena nanti...bley?

Mieza said...

kita merancang ALLAH yg menentukan...akhirnya kenyang perut...lalalalala

PakciQue said...

Hm...kalao kat cni hujan..siap banjir..langsung takleh nak gerak..

Ziana said...

yg disane..
yg disini lapo laa tgk kuew tiaw tuh.. yg disane xmo ajak yg disini ke?

muahahahahah
** teringat kes smalam ek?? LAWAK tol...disane disini!!!

A f f e n d i O s m a n said...

mamu....

cek ada kat tanjung ahad ni...
pagi2 dah sampai tanjung!

tapi kat epot je la.......
jom la dating kat epot!
hehehehe

WanHidayat said...

Salam...bro...nak kurus kan badan ke???, ermmm...nampak ko chubby...*maaf ek klu anda terasa, ambil ia sebagai motivasi...hehehehe....

*dah lama sgt tak pi berenang...arghhhhh!!!!!

Have a wonderful day bro...

izal said...

bro...lately ni asik sebut pasal bahasa ingeris jer ni...ade yg dah sound ka???

persetan kan ajer org tuh..hahaha..

Wahidah said...

kuey teaw ladna..my fav tuuuuu

Cyberwira said...

aKu sampai lani tak pandai2 nak berenang.. malu sih!!

ita.itu said...

x kembang ke pi swim ms hujan2..haha

Inah said...

ayyaks..inah x pandai lagi nak berenang ni!! x leh jadi!! :P

Lily.Lulu said...

lepas swimming pastu makan macam nih ??

aiyoooooooooo !!!
tambah lemak lagi la pa nih

:P

pearlEJ said...

wakakakakkakaka.... mmg sama laaa entry nihhhh... adoihhlaaa.... kebetulan laa pulakkann... hihihihih.... :D

Faisal Admar said...

adoi kesian takleh beriadah. esok aku main badminton di usm. muahaha. selection untuk lawan bukit mertajam sabtu depan. then selection lagi untuk sukan kewangan. haha. maksak dah takmo. insaf. keke.

tudia. ko kalau makan sure licin micin ek. mesti suka tukang basuh kat situ tgk muka ko :P

aku pun suka coffee. dulu tak suka sebab pening kepala dan gigi akan jd kuning hehe. skrng lantak je la! malas pikir.

ari ni ujan lagik. hmmmmmm...

axim said...

Lanny,

camana ni ceq oii..ujan ajer dua tiga hari nih...jogging atas katil jer lah nampak gayanya..haha

==================================

Gyena,

memang penang ujan dua tiga menjak nih..erkkk nak axim jadi designer umah??haha...tak bleh la,tak pro...yang tu kena serahkan pada yang pakar..kalau nak kasi cadangan atau komen sikit sikit tu boleh lah..

axim said...

Mieza,

memang pun..Tuhan Penentu segalanya..Alhamdulillah kenyang jugak perut..:)

===============================

Pakcique,

Nasib kat sini tak ujan:)

axim said...

Ziana,

di sana dah makan ke belum nih..awat lapor lapor lagi..haha.

==================================

Affendi Osman,

Ceq takdak plak kat Penang hari ni sampai Ahad depan..nak pi Kota Bharu ni abang Ceq kawen..

axim said...

Wan Hidayat,

bukan nak kuruskan badan,nak penuhkan masa yang ada..haha

Chubby??memang ler aku ni chubby sentiasa..tak pernah kurus ler..

================================

Izal,

takper..orang tegir sebab orang sayang kat kita..hehe

axim said...

Wahidah,

i tak suka sangat kueytiow ladna,tapi kueytiow kungfu masyukkkk wooo..!!terus berkungfu tak hengat pastuh..haha

==================================

Wira,

wohoho pi la belajar berenang bro...kang lemas sapa susah nanti..:)

axim said...

Ita,

mau tak kembang..eeeehh ko ingat aku ni roti ker nak kembang kembang plak kalau kena air..kahkahkah

==================================

Inah,

sila la belajar berenang kat Aussie tuh..:)

axim said...

Lily,

mana ada swimming,tak leh nak swimming la pool tutup...terus makan jer..haha..mau tak kembang lagi kan..:)

=================================

Kak EJ,

akak tiru saya yek..sebab saya publish kan dulu,hehe

axim said...

Faisal Admar,

selamat berjaya untuk Badminton tu Bro!!

mesti la kena makan licin baru mak mertua sayang..hehe

Mocha tetap faveret aku sampai bila bila:)

Beruang Madu said...

Takper.... kalau takleh gi berenang kat kolam... kita boleh meditasi seolah olah kita berenang dalam kolam renang jugak... tetiba jer bila terkejut dari meditasim badan berpeluh2... hahaha kalau berenang betul2 mana ada berpeluh kan??

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails