Followers

Tuesday, October 28, 2008

EPL: Chelsea 0 - 1 Liverpool

I'm back.

Baru kembali bekerja hari ini,setelah berada di Kota Bharu(To attend my brother's Wedding) a few days ago..nanti aku akan update sedikit story pasal majlis perkahwinannya..Alhamdulillah segalanya telah selesai dan berjalan dengan Lancar.Syukur pada Tuhan yang mempermudahkan segala urusan.

Already miss all of my fellow Bloggers!!

Tapi sebelum tu,apa-apa pun aku tetap nak buat laporan sikit pasal Match EPL 26 Oktober yang lalu,iaitu perlawanan antara The Blues VS The Reds at Stamford Bridge.Check it out guys..Zasss....!!

MATCH REPORTS


The Guardian, Kevin McCarra:

"Victory for Liverpool was fully deserved, as is their place at the top of the table. Whatever Chelsea make of the outcome, the visitors gave another indication that they may become champions of England for the first time since 1990. This piece of evidence clicks into place beside the comeback against Manchester United at Anfield last month."

Daily Telegraph, Henry Winter:

"For Chelsea, the clocks went back more than an hour, rewinding four years to a time when they last endured the ignominy of defeat at home. For Liverpool, the clocks went back even further, reviving memories of the 1989-1990 season that climaxed in their last title."

The Times, Matt Hughes:

"Luiz Felipe Scolari has been so successful in making Chelsea loved again that even neutrals have enjoyed watching them this season – perhaps for the first time since Gianluca Vialli’s free-flowing side were winning cup competitions almost a decade ago – but he was not supposed to make them popular with their opponents too."

The Independent, Glenn Moore:

"Not until the 72nd-minute did Chelsea seriously threaten and even then Pepe Reina was not extended. The result moves Liverpool three points clear ahead of Chelsea and Hull City – who had lost at home to Torquay in the bottom division the day Chelsea lost 2-1 to Arsenal at the Bridge in February 2004. On Wednesday Chelsea go to Hull, while Liverpool host now managerless Portsmouth."

Official Chelsea FC Website, Andy Jones:

"[S]o ends an 86-game run that started with defeat against Arsenal four-and-a-half years ago."


There’ll be a funeral this week.

CHELSEA sebelum ini telah melalui 86 perlawanan TANPA KALAH di tempat sendiri(Stamford Bridge),but it was finally assassinated by a brutally efficient LIVERPOOL team who came with a game plan built on the frustrations Chelsea Team displayed against Roma and exploited it perfectly.

Gol dari Xabi Alonso(Liverpool) pada Minit Ke sepuluh meranapkan segalanya.

Sedikit kecewa dengan persembahan DECO yang ntah hapa hapa..Serba tak kena aku tegok-Ugly passing, ugly tackling, and ugly positioning...patutnya masa ni Popeye ganti Deco ngan Micheal Ballack..Francis Di Santo pun banyak terlepas peluang untuk menjaringkan Gol,walaupun dah dapat hantaran yang cantik dari Ashley Cole.

Well,the game is over dan aku rasa Liverpool well deserved untuk menang perlawanan ni.i am sure Scolari will learn from this dan aku rasa Chelsea akan buat serangan balas kat ANFIELD nanti..Tungguu..Yang pasti ketiadaan Essien,Drogba,Joe Cole dan Micheal Ballack sedikit sebanyak menyumbang kepada kekalahan tempoh hari..

Like any great boxer, accept the defeat, get back to the gym, train harder and get the hunger back. And in the rematch, just box clever.


Keep the Blue Flag Flying High - and start singing!

*yeah,we are 3 points off the leaders,but this Wednesday(against Hull City) could be another interesting 90 minutes!!Not because we lost today and feel wounded, but because Hull are at home full of confidence and third in the table on merit, they must really fancy their chances.

17 comments:

LannY said...

...dont worry matey u will never walk alone again....come and do walk with me...


sakan eak hang berkenduri..

eedany said...

Congratulations to your bro...selamat pengantin baru.

u bila lagi?

:)

Cyberwira said...

gigih tul koyer beb.. syabas beta ucapkan.

Suka Bebel said...

aku sangat ragu sebelum game, memang terasa mustahil liverpool nak menang sebab aku sendiri amat gemar style chelsea ni main sejak scolari tu jadik manager. mujur kemenangan berpihak pada liverpool yang sememangnya layak menang. kita tunggu sama sama kat anfield nanti.hehe

Bongo said...

I'm not getting all of that up there , but welcome back bro , and viva Chelsea :D

Dakjaat™ said...

mentaliti dah kurang masa tu kowt.. takpe2.. still ada masa lagi ... tu baru je pelawanan ke 9.. =)

Shooke said...

UyeHHhHH~~

Liverpool menang...!!!

pearlEJ said...

cepattttt.. update pasal kenduri... hihihih...

ita.itu said...

x sabo nak mkn nasik minyak ko dik

eLiyaShaKa said...

ko sedih tak axim atas kekalahan chelsea ni...of cos la kan..laaalala. lebur sudah rekod bersihh diaa...i soke liverpool wpun shaka ckp bladipul! hampes kan. sama la korang peminat chelsea yg tgh kuciwa...heheh

axim said...

Lanny,

sakan tak sakan sangat laa...

yang penting Chelsea tetap rawk!!

==================================

Eedany,

TQ TQ....axim bila lagi??erkkkk...calon takder ni camano tuh..

axim said...

Cyberwira,

so how are you??

==================================

Suka Bebel,

taw takper..amatlah nasib Liverpool menang ngan Chelsea yang mantap itu...tensen tak hilang lagi nih..harap harap malam ni segalanya akan tertebus..

axim said...

BoNGo,

hi there...thanks for visiting my blog:)

=================================

DakJaat,

tunggu game malam ni Chelsea lawan Hull City....konpem kedudukan Chart akan berubah..:)

axim said...

Shooke,

isshhhhh ko peminat liverpool kaa??tak leh wat geng nih..

===================================

Kak EJ,

BARU update pasal majlis akad nikah jer..hehe

axim said...

Ita,

sabar kak...tunggu sepuluh tahun lagi k..hehe

==================================

EliyaShaka,

of kos la aku tensen..tapi nak wat camana..tuah lebih memihak pada Liverpool..malam ni Chelsea akan tebus kekalahan yang lalu..tunggguuuu...

Faisal Admar said...

chelsea jangan kasi man utd ketawa pls? kekekekekeke....

Beruang Madu said...

bola?? no komen jugak!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails