Followers

Friday, October 17, 2008

Friday Massive Traffic JammeD

Nothing much happened on my Friday,except i'm just tired and sick being trapped in the massive traffic jam on my way back home..




aku sering tertanya tanya kenapa lah kalau hari jumaat perjalanan pulang ke rumah mesti akan jam giler babi punya kat atas jambatan pulau pinang..


nak dapat satu kilometer pun payah ni..kalau orang jogathon lagi laju kot dari sumer kereta kereta yang tersiput siput ni..



punyalah lembap sampai aku bleh snap snap dulu gambar dari dalam keter ni..
oh goshhhh....pukul berapa aku nak sampai umah kalau jem dah macam ni..sabar xim..sabar..




tu pun nasib baik ada polis trafik yang tolong kawal keadaan..kalau tak mesti ramai jer pemandu yang kurang ajar nak cilok sana cilok sini potong barisan macam dia sorang jer nak cepat..celaka lah untuk pemandu yang sebegitu..
yerrrr...aku ngerti dong...trafik amat perlahan di atas jambatan makanya aku hanya sendirian di kantor kereta ini lantas mendengar Fly.FM..(cehhh nak cakap indon konon...berterabur bah!!)
Memang tika dan waktu ni pelebaran jambatan Pulau Pinang masih giat di jalankan..mungkin itu juga faktor mengapa jalan agak Jammed..hmmm another Lesson Learned.


Lepas ni Tiap tiap kali Hari jumaat aku nak naik Motor jer.


Senang.


Cepat pun Cepat.

Takder lah nak sakit sakit hati lagi.

9 comments:

Ziana said...

yaAllah...
mcm kat KL gak..

nak plak skang ujan..
mls nye nk drive balik..

see now!!!
in still in da office..
sape mo drive kan?
:(

ita.itu said...

akak dah kena dah xim..2 jam smlm nak pi shah alam.tension aku ok

eLiyaShaKa said...

tulah aku pun tak paham la naper friday jer jam mcm syaitan kat bridge tu. tp klu friday kul 430 slu dah cabut dri opis...

(cehhh nak cakap indon konon...berterabur bah!!)<--isk! indon mana ada ckp 'bah' la axim. tu org sabah jak bah mcm aku ni :D

izal said...

ramai org pi open hse bro...moral dia..dok je umah layan tv..hehehe

Lily.Lulu said...

KL pun same la ..
Isnin dengan Jumaat paling teruk sekali

isnin sume berebut nak g kerja
jumaat sume berebut nak balik kerja

:D

Beruang Madu said...

semua orang tak suka jem, semua orang akan sumpah menyumpah bila masuk dalam jem.. tapi jem hari jumaat sebab semua orang balik awal sebab tu lebih dari biasa... lebih cantik lagi kalau hujan turun kalau campur musim perayaan punya cuti bertambah 50 guni sumpah seranah tu... hehehehe.. by the way welcome back tapi bahasa indon tu salah lah bang.... kantor tu bukan ke pejabat!!! bukan ruangan....

Nikli said...

finally dah update..
just missed your entries..
so, how many more entries to go hah..?? sampei ke pagik laa tak khatam khatam lagik nihh..

well, kaki mesti best asik tekan cluth n minyak.. kahakahahahaa.. a big laugh guling guling for you.. sape suruh tanak angkat oto kann..

merungut jammed xpe.. jgn merungut lenguh kaki segala sudahh.. then wat time u sampai rumah hari tuh..?? :D

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

typical la jam atas kepala bridge tuh..

my mom (she works at rtm btw) had to leave our sweet old casa at 6.30am every working morning if she ever wanted to reach her office on time...

drats la...

the government should hasten the construction of the 2nd bridge, don't u think?

Faisal Admar said...

paling aku nyampah jam lah! penang dah mcm kl jek. bila nak lebarkan jalan neh? isk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails