Followers

Friday, October 10, 2008

L.U.C.K.Y

Salam Hari jumaat kepada semua..

Semalam baru balik dari Langkawi,dan skarang aku dah pun berada kat opis ni kembali..kembali menyelesaikan apa apa yang masih belum terlaksana..Ya tuhan.-Berikan aku kembali kekuatan untuk menyempurnakan amanah ini...sebab ruang kemalasan ini masih membelengu dan merantai jiwa..

Pagi tadi kembali sibuk dengan pelbagai urusan..adat orang bekerja kan..kenalah sabar dan bertimbang rasa..Kadang rasa macam tertekan dan fed-up tapi aku ambil itu semua sebagai satu lagi dugaan dan cabaran yang perlu di tempuhi.Sekurangnya banyak yang dapat aku belajar dan contohi dari pengalaman pengalaman tersebut.

Sementara aku masih berkesempatan untuk mengemas kinikan blog ni,aku nak story pasal citer masa pi langkawi hari Rabu baru-baru ni..(8 0ktober 2008).Jom layannn....


*******************************************************************

8 Oktober 2008

I guess i'm so lucky to got an accompany for this trip to Langkawi,since Anies always Busy with her MA..i thougt that she could not make it(again) at this time..But i was wrong..she so ready to be my partner on this so called 'Vacation'..haha

We drove to Kuala Perlis at 2 pm (at the beginning i'm on at 11 am,but an auditor at my station delayed me up till 1 pm...heck..)..and we arrived there at 4.15 pm..right now i'm starving because there's nothing come into my stomach since that morning..


Never mind though..From Kuala Perlis we took a ferry ticket on 4.30 pm,and this is what we called on time progress..:)

Nasib baik aku bukan jenis yang mabuk laut..so takder hal sangat la setakat naik feri nih..anies lagi la takder hal punya...rilek ajer..Sepanjang perjalanan yang mengambil masa lebih kurang sejam ni diorang pasang citer Alvin and The Chipmunks dalam feri...kahkahkah lawak betuii citer tuh...(lawak sangat sampai aku tertidur tidur..hehe)
Sampai kat Pulau Langkawi dalam pukul 6 petang jugak..Alhamdulillah perjalanan selamat dan berjalan lancar..Cuaca pun baik baik ajer
Da sampai sana terus la nak cari kereta sewa..senang nak bergerak ke mana mana yang di sukai..Kitorang just amik Kereta CLK(Cute Little Kancil)-RM 40 sehari..hmmm sama harga ngan Iswara,but as a fuel consumption wise factor so we took this CLK.
Anies da buat reservation kat sebuah Chalet di Pantai Chenang..so lepas da dapat kereta sewa terus gerak ke Chalet tersebut..we just dont want to miss the beautiful sunset at the beach..

Nama Chalet ni-Sandy Beach Chalet...kalau dah tepi pantai memang la sandy sangat kat sini.:)

Yang bestnya memang dua chalet yang ditempah tu betul betul berhadapan laut..memang best la dapat dengar bunyi ombak dari dalam bilik..:)..syahdu jer rasa..Ter layan Blues sekejap..hehe

Bilik kitorang sebelah sebelah jer..nak kata bilik tak bilik sangat lah sebab dia macam rumah yang kecil sebuah sebuah-standard chalet..so dekat la kalau nak bersembang sembang..Sampai sampai anies teronline kejap..ada hal katanya..:)
Masa ni sempat tengok matahari yang dah nak terbenam..Yang ramai ramai duk main bola tampar tuh student student dari Sudan yang bercuti kat sini..seronok tengok diorang main..nak join pun kang tak masuk geng plak..
Subhanallah.. what a beautiful scenery here..macam best rasanya bila bukak jer pintu bilik terus terbentang indah pantai dan lautan nih..Rasa cam nak menyanyi jer..:)


'''Do you hear me,
Talking to you
Across the water
across the deep blue ocean
Under the open sky,
oh my, baby I'm trying''


''Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard''

Sib baik anies ada bawak kamera dia..kalau tak alamat kelabu lagi lah sumer gambar dalam entri nih..:) Thanx to you!!

Ramai orang duk mengambil gambar Sunset waktu nih..

Tourist pun leh tahan ramai gak lah kat sini.

Yang duk berjemur lagi pun ada..tapi aku tak close up lah..kang jadi eksotik lak entri nanti..:)


Duk sembang and layan pemandangan tuh rasa dahaga la pulak..so order la air kat Bar berdekatan-aku order air Watermelon Juice dan Anies-Jus Epal..

Sebab lapor dari pagi tak makan apa so order jugak nasik goreng Cenang-macam nasi goreng hailam jer rasanya..sedap...wat alas perut dulu sebelum pi dinner betul betul malam kang.

Chalet anies yang belakang tuh...da sun already go down and the day has gone to give way to the night..
ni cafeteria Chalet..berdekatan sangat ngan bilik,just order dan suh diorang hantar ke bilik.
Korang nampak tak gambar apa nih?aku saja ambik sebab ni gambar orang orang sudan tadi yang duk bermain bola tampar tengah sembahyang Maghrib..tapi ada yang pakai seluar pendek buat sembahyang..erkkkkk mungkin tu mazhab depa kot..Wallahualam..

Kitorang pun siap siap la mandi dan sembahyang dulu then baru nak pi jalan jalan kat sekitar pantai Cenang ..Nak pi makan pun yer..(yang tadi tu alas perut jer k..hehe)

Ni kat kedai Second Hand Book Shop..kitorang jalan dan masuk kat banyak kedai souvenir..tengok tengok jer,tak beli apa pun..not in da mood nak membeli barang..Lapor...

Aku rasa nak makan masakan panas-especially Tomyam,then Anies saran makan kat kedai nih..dia kata tomyam kat sini sedap..makanan yang lain pun sedap..jalan kaki lebih kurang 10 minit jer dari Chalet.


apa yang kitorang order-Tomyam Campur,Telur dadar,Ulaman dan jugak Ketam masak Kari seekor.Tomyam kat sini memang sedap....tak rugi korang try kalau mai langkawi len kali..
Yang ketam ni pun memang best sangat...tak tau la sebab lapar ker atau apa,tapi memang best rasa isi ketam ni..segar..Alhamdulilah Syukur atas rezeki tuhan..Untuk kesekian kalinya
Lepas da makan kitorang just jalan jalan tepi pantai Cenang tuh..Borak borak..gelak gelak..Sembang sembang..sampai dahaga balik..
Then terjumpa satu tempat minum tepi pantai yang santai...boleh baring baring lagik..apa lagi,terus la kitorang menyinggah..sambung sembang lagik tapi lebih mantap sebab ada air..:)


Anies order air nenas dan aku order air Fresh Oren.Yang bestnya masa lepak tepi pantai ni ada plak Orang main api..tapi tak la sampai membakar diri..hehe...ni yang main api jenis nak buat pertunjukan tuh..layan gak la tengok depa duk pusing pusing api tu


* Gambar depa duk main api yang sempat di rakam kan.
*Ada dua orang duk pusing pusing api tuh..

* Lawa la plak tengok corak corak yang diorang buat masa main api ni..

Dalam kul 12 lebih kitorang gerak ker balik ke Chalet dan sambung borak lagi dalam lebih kurang setengah jam pastu baru la siap siap nak tidoor..keesokan pagi nya kan aku ada kerja yang nak di setelkan..

"No love, no friendship can cross the path of our destiny without leaving some mark on it forever."

TO BE CONTINUED....

35 comments:

Mieza said...

akak pg langkawi raya ke 4...ko pg bila...:D

klu awal bole jumpa noooo...hehe

axim said...

SAYA PI LAngkawi hari raya ke lapan...hehe..takdak rezeki la tu nak jumpa..:D

ita.itu said...

wah bagus ko bilik asing ek...hehe..tetap menjaga tatasusila org islam..sejuk perut mak ko ngandung korang..amin

axim said...

uishh..yang tu tetap kena jaga la kak...kang nanti tak pasal pasal kena kawen free...

nanti akak jugak bising sebab tak panggil kenduri..hehe

meen said...

pantai cenang menggamit memori...dapat tgk sunset n sunrise mmg satu moment yg sangat indah..esp.bila bersama someone yg meant too much..rite axim..?hiks

salam bertemu kembali dari k.meen. Nanti tukar ural k.meen tu ek, dah change..

selamat berhujung minggu

axim said...

KENANGAN indah yer akak...hmmm best kan tengok sunset kat te[i pantai..

axim dah change URL kaka meen tuh..

Selamat berhujung minggu jugak dari AXIMUD.

Nem0 o0h Nem0 said...

bestnyerr dpt g lgkwi,

mhl tk blnja kt sn? bp kos semua?

Ziana said...

sunset tuh serius cantik!!!!
suke sesgt!!

main api tuh pon cun..
sure layannnn jek kan..

lamanye x layan laut...
bile lah nk ke laut nih..
nGee!
:)

axim said...

Nemo,

pergi sehari jer lah nemo..main redah jer nih..hehe

==================================

Ziana,

angah pun suka gambar sunset..hmm sapa tak suka kan mender yang indah macam tuh?? :)

suka tengok diorang main api masa tuh..sib baik tak terbakar seluar diorang..kahkhaka..

Jom pi pulau???

Catz said...

eh..cantiknya gambar-gambar api tuh axim..
Langkawi.a perfect place for vacation..
shop,dine,beach..etc...so many xtvt..
best! i likeeee langkawi

Lily.Lulu said...

bestnyaa ...
rindu laut ..

jom kita reramai g langkawi ?
jommmmmmmmmmm ????

lindosh said...

pantai chenang dalam kenanganku jugak.

uuuu canteknya sunsettt

bozzobattousai said...

bestnye gi langkawi ngan awek tp abg tengok cam chalet yg sama je. tak nampak cam dua pun he he he....

Beruang Madu said...

syahdu dan bestnya langkawi... yg best tu rehat lah tu...hmmm lama lah lagi nak ke sana nih... cantiknya mentari terbenam tu.. kelas sangat

Wahidah said...

canteknyaaa...nice vacation kan....bunga api tu pakai relung eik....cantekla....best kn dpt layan sunset esp tepi pantai....

Faisal Admar said...

wa! honeymoon yek! keke. bila nak buat gath neh axim? huhu.

sedap lah tgk ketam tuh!

LannY said...

pak arab semayg pakai seluar pendek yang lebih dari paras lutut ke? ke pendek dari itu?hu hu

Inah said...

eloo elo..nak g pulau meh mai sini dulu..hahahhahaa :P

org main api tu sungguh bahaya ok!!

papa!! bile nak date ngan kak lang pulek ni :P

13may said...

aiseh...kalau tak, bleh kim rokok :D

Mummy Cool said...

alhamdulillah, semua dah selamat.. selamat pergi dan selamat balik...

*SiRibenMerah said...

fuhhhh..
duk tepi pantai.. layan sunset..
sambil background music lagu "Lucky"..
hiksssss... besttttt woooooo~


Best kan kalo ada life partner yg sgt understanding =)

axim said...

Catz,

tapi masa i pegi nih bukan mood vacation pun,pergi sebab ada urusan kerja,tapi kira 2 in 1 la nih..:)

=================================

Lily,

Jom ajer..!!!jom jom nanti kita arrange kan pi lawat pulau plak..mesti besh!!

axim said...

Lindosh,

SUnset memang sangat Chantek!!

=================================

Bozzo,

tak baik menabur fitnah di bulan Syawal ni bang..kan aritu baru kita bermaaf maafan kan..:)

Rokok da beli...10 percent okeh:)

axim said...

Tok Bear,

memang syahdu...rasa sayu jer bila tengok sunset..haha..jom atuk kita pi Langkawi ramai ramai!!

=================================

Wahidah,

again,axim kebetulan pergi bukan untuk bercuti..hehe

axim said...

Faisal Admar,

haaa tu lah,aku da ada nombor ko tapi tak tertelefon lagik..hehe..

Ketam tuh memang sedap sangat!!

==================================

Lanny,

pak arab pakai seluar pendek bawah sikit jer dari paras lutut tapi masa sujud mesti seluar tu terangkat...ntah la...wallahualam..

axim said...

Inah,

elooo alang!!nanti pa ke Gold Coast jumpa Inah k..hehe

==================================

13 May,

aku ada beli surya merah sekatun,nak???tai tu untuk Bozzo..haha

axim said...

Mummy Cool,

Alhamdulillah Mummy..

==================================

Iyrah,

best....memang best kalau ada life partner yang understanding...jom kita sama sama carik life partner yang sebegitu..:)

Nikli said...

had a great time..

it was such a great momment watching the sun goes down..

macam honeymoon nihh.. :p

:)

siribenmerun said...

kepada cik siribenmerah... kdg2 luaran sj nampak happy and understanding .. balakang ntah apa2 ..

:: NbC :: said...

wah nengok entry ni buat x sabar nak gi sana nih.. dok kira hari, tik tok tik tok.. lambat lg rupanya.. ;-)

pearlEJ said...

perghhhhhh... tengok sunset sesama lagik... hihihihi.... :D

axim said...

Nikli,

honeymoon??haha....i wish..

==================================

SiRibenMerun,

hope dat message delivered to Miss Riben Merah.

axim said...

Pinky,

sabar naa....menghitung hari tu yang terasa lambat tuh..kalau tak kira waktu mesti rasa cepat jer masa berlalu..:)

=================================

Kak EJ,

sunset will always be a Beautiful thing on earth..

:D

sham said...

nice trip..
nak gi..

Beruang Madu said...

Abang terpesona kat semua nya pantai lah matahai terbenam lah tapi paling terpesona kat ketam tu ahhahahahaha.... kalau dapat sedulang tu, Abg sorang menggentel pun boleh... krap krup krap krup

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails