Followers

Wednesday, October 29, 2008

PELANGI PAGI

Hujan kembali menyimbah bumi penang ni pagi tadi.

Hajat di hati nak pergi opis naik motor jer..skali hujan la plak..(raincoat dah hilang ada orang curi)..what to do then, naik kereta je lah..Bukan taknak naik kereta tapi malas nak menghadap traffic jam kat atas Bridge saban hari..aku ni bukan nya jenis reti nak bangun pagi pukul 6 da pegi opis...kalau pukul 6 pagi konpem atas jambatan ni clear..ko nak race pun boleh..tapi tidak ler aku cenggituh...tu yang sampai opis tak brapa nak awal slalu..yet still on time okeh..haha

Tetiba ternampak satu objek yang indah kat langit....PELANGI!!
Subhanallah...lama dah aku tak nampak pelangi di dada langit cenggini..kebetulan hujan panas tu yang pelangi terbentuk..nampak macam ia keluar dari puncak bukit tu kan..Jambatan orang Bukit nak pegi ke langit kot..hehe

nasib la naik keter bleh gak snap gambor ni walaupun kelabu asap..tapi korang still leh nampak kan pelangi pagi tu..

Jambatan Pulau Pinang still dalam proses pelebaran untuk keselesaan di masa akan datang..estimated time siap dalam 2010..uishh lambat lagi tuh...takpa lah,biar lambat asal selamat..

Terlanjur bicara pasal pelangi aku teringat satu lagu Baru Nidji-Laskar Pelangi....Nidji merupakan sebuah band yang aku agak minat..sebab muziknya sempoi dan lirik lagu lagu nya seringkali menyentuh jiwa dan banyak yang memotivasikan diri.Lirik laskar pelangi ni pun bagus bangat..termotivasi kejap..:)

Kalau ada kesempatan korang cari la lagu nih...best!!(tak silap aku ada filem lagi tajuk Laskar pelangi..tapi tak nonton pun lagik..)

Nidji - Laskar Pelangi

mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
berlarilah tanpa lelah
sampai engkau meraihnya

laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
warnai bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…

cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau hidup kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

selamanya…


*mood nak bekerja masih agak kureng...agaknya sebab baru balik dari kampung halaman...tambah lagi ngan Cuti Deepavali...arggghhhh malasnya nak kerja..tu yang aku musykil..tah bila nak rajin gamaknyer...nak tunggu dapat bonus 12 bulan kot baru aku jadi super rajin..

22 comments:

ita.itu said...

waa..cantik pelangi..kalo ujan2 naik motor ada anis lg best ko..hehe

Nikli said...

pelangi kat sini lagi best..
berkaler kaler..

muahahahhaaaaaa..

PUTUBAMBU said...

samalah kita axim..
mood malas jek..

lambat betul nak tunggu bonus bulan 12 ni..

Ziana said...

pa..
morning!!
sojukk ar sini..
pelangi xde kot..
or x perasan
:)

nnt baca balik entry nih
:)

take care ek!!!

izal said...

pelangi tu tuhan anugerahkan utk ko ceria2 masuk opis bro....

tgk2 tak jalan jugak...:)

Lily.Lulu said...

hai paaaaaaa !!!
miss u !!
miss u !!

sini best gilakkkkkkk ...
adeq dah jadi mat salleh
tanned tak hengat !!

heheheh
:P

pelangi tuh nak teman pa g keje
supaya keje rajin2 ..

take care pa !
muahhhhhhhhhh
:*

BurungBelatuk said...

salam singgah....tu lagu peberet tuh...layan jap...

Josh said...

Waa.. chantek pelangi tu. Josh selalu nampak pelangi sekarang ni, lebih-lebih lagi bila hujan petang, sure Josh nampak bila on the way balik rumah. Chantek!

WanHidayat said...

Salam bro...suka nyanyi lagu Pelangi Petang oleh Sudirman....nak cipta lagu pelangi pagi lah...nnti aku hadiah kat ko....

Skrg mmg musim hujan..kat Miri nih...air kat Kuala Baram melimpah mengakibatkan banjir besar di Madrid (kota Marudi)....

mummysyafie said...

sama lah kita ni..mood kerja mmg kureng..bukan takat kureng je..langsung takdo

inah said...

mueheheh..paa!! sila keje ngan rajin ok!!

miss u!!

:*

axim said...

Ita,

haha..hantu ko...kalau naik motor ngan anies masa hujan konpem dia bebel kat aku..haha

==================================

Nikli,

wahhh sempat lagi mengonline kan diri dari kejauhan sana yek..haha

selamat kembali nanti!!

axim said...

Putu Bambu,

taw takper..bila mood malas tu datang tak taw nak wat pape dah kan..nak lepak jer rasanya..haha

=================================

Ziana,

ok ok..nanti bila dah semuanya selesai baru tenangkan diri di hadapan skrin lappy yaa..;)

Take Care!!

axim said...

Izal,

tu la pasal..aku dah rasa cam nak ceria dah...alih alih masuk opis malas jugak rasa di hati..ish..apa nak jadi nih..

==================================

Lily,

wahhhhh adeq da jadi Tanned yek..bagus bagus..tak sabar nak jumpa isnin ni nak tengok sejauh mana adeq terbakar..kahkah

miss you too!!

TAKE CARE!!

axim said...

Burung Belatuk,

sila layan..lagu tu memang best!!

==================================

Josh,

owh ye ker Josh da selalu tengok...axim rasa ni baru first time kot dapat tengok pelangi kat sini..haha

axim said...

Wan Hidayat,

nanti ko kena hadiahkan lagu pelangi pagi tu kat aku..aku tuntut tau..haha..

===================================

Kak Nor,

apa lagi kak nor,jom membuta kalau dah takder mood tuh..hehe

axim said...

Inah,

ok ok..i try..hehe

miss u too!!

Cyberwira said...

untung badan dapat tgk pelangi pagi.. aku tak tengok pelangi.. tapi selalu dengar lagu Pelangi Petang Nyanyian Sudirman.

pearlEJ said...

nampakkkkk!!! cantikkkkk arrr....

deasa said...

yup2 memang ada filem tu pun- Laskar Pelangi, baru tayangkan kat Indonesia :)

Indie said...

Filem Laskar Pelangi, filem dengan moral of the story paling best yg pernah dibuat di Indonesia. Based on a best selling novel (based on true story pula). Konon Giring Nidji suka sangat dengan novelnya sampai termimpi-mimpikan jika dibikin filem, Nidji akan compose lagunya. Eventually Giring's wish came true.

Beruang Madu said...

Ku Meniti Awan Yang Kelabu
Ku Tempuhi Lorong Yang Berliku
Mencari Sinaran Menerangi Kegelapanku

Ku Percaya Nanti Suatu Masa
Sang Suria Kan Menyinar Jua
Membawa Harapan Yang Menggunung
Bersamanya

Engkau Tiba Bagaikan Pelangi
Tak Bercahaya Namun Kau Berseri
Tapi Cukup Menghiburkan Hati Ini

Seharian Waktu Bersamamu
Tak Terasa Saat Yang Berlalu
Bagai Pelangi Petang Kau kan Pasti
Pergi Jua.....

Pelangi Petang... Allahyarham Sudirman Haji Arshad

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails