Followers

Friday, October 17, 2008

Tasek Apa Kebenda Ntah

Lepas dah bergelut dengan Traffik Jam selama sejam tuh,aku sampai rumah dalam pukul 6 lebih...sebab tensen duk dalam kereta lama so aku decide nak pi Jogging kat satu tasek(apa nama aku pun tak taw) di Seberang Jaya.



Kali ni naik motor ler..apa barang naik kereta,kang silap silap sampai sampai sini hari dah gelap kang..haha

Tasek ni betul betul belakang tempat Swimming Pool yang aku pi Tempoh Hari


Ramai jugak orang duk beriadah kat sini..siap ada senam Robik lagi-diorang pasang Lagu Dancing Queen-Teringat Kat Citer Filem Mama Mia bila dengar lagu nih..enjoy saja...Tapi lagu tu memang berhantu kan..


Sambil Jogging sambil aku snap gambar apa yang patut..


Ishhh jambatan ni macam nak roboh jer..gerun la plak aku nak lalu tapi aku tengok ada orang jogging rilek jer so takder hal lah ni..


Trek Jogging Yang Ber turap..

Tempat ni cantik tapi sayang air tasek tuh keruh yang amatzzzzz......nasib baik tak busuk..kalau busuk konpem dah takder orang nak mai lepak lepak kat sini kan..
Teringat plak Taman Tasek Shah Alam masa belajar dulu...rindu rasanya saat saat itu..
Yang sebelah lagi trek tak berturap..tak sempat nak tar kot gamaknya...tapi aku prefer yang tak bertar ni..baru ada sentuhan semula jadi.


Cehhhh punyalah banyak round aku jogging peluh setitik jer yang jatuh..kahkahkah
Suka lak aku tengok gambar dahan kering nih..




Part yang paling best mesti lah bila dapat tengok Sunset..
nasib la kamera cap ayam..kalau aku ada DSLR konpem hasil gambar ni akan lebih mantap..




Lepas da jogging jalan round round keliling tasek untuk Warming Down plak..


Then terus bergegas balik sebelum orang azan maghrib..Tasek ni dah la bersebelahan ngan Masjid Seberang Jaya..andi'm just waiting for da day to give way to the nite..


apa apa pun,Best woooo dapat Jogging..


Lama dah Tak exercIse macam nih..

9 comments:

Ziana said...

best ek jogging2
lama dah x buat..

ikot leh?
:)

eLiyaShaKa said...

aduh aku pun tak tau la tasek apa namanya ni...tp cam penah lalu jers..

Lily.Lulu said...

jom jogging ramai2 ..
pa nih jogging ke berjalan
kata peluh setitik ajo ?

hehehe
:P

Beruang Madu said...

Ahhhhh semangat semangat nak jogging jugak.. tapi tasik tu kan dekat ngan mesjid dekat ngan kolam renang.. ohhhh... kelassss!!! call me if you confuse pasal tasik tu yer...

LannY said...

lean kali tanya orang kampung eak kat mana venue yg besh besh ok...more place to be explored....muhaha

LannY said...

tu bukan tasek cheq...itu sungai yang Chantek kat Seberang Jaya..ha ha ( Chantek in this polluted river....huhu)

Nikli said...

hahaha..
that s the answer..
its called sungei.. not tasek..!!

ohh ic..
it took u 1 jam ekk rempuh jammed tuh sume.. look like the previous entry link me to e next one..

Nikli said...

looking bck to those sunset pics, i took a few pics masa kat BORR (tau tak..??) last time.. best gila watching while e sun goes down.. tenang saja..

Faisal Admar said...

apa lagi axim, beli je la dslr. haha. kan dpt bonus?

belakang swimming pool tu tempat pondan bila malam kan? ramai org dating gak malam2 kat situ.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails