Followers

Sunday, August 31, 2008

MERDEKA DAY CELEBRATION!!

Malam tadi pi tengok wayang lagik
Konon konon nak menghabiskan masa
sempena menyambut kemerdekaan Malaysia..
Tajuk filem:Death Race(18 SG)
Padat dengan aksi aksi ganas yang tidak keterlaluan
Jangan bawak budak budak pi tengok k!!
Tak sesuai untuk pembentukan minda yang suci



Aku pi layan wayang ngan Bang Long
Citer Death Race ni memang BEST!!
citer pasal perlumbaan dalam penjara
sapa kalah mesti mati
only yang menang akan survived..
Yang best sebab ending nya Twist sangat
Aku kasi 9/10 jugak lah..
For me mana mana citer yang ada
Jason Statham mesti best!!
EG:the transporter 1&2,Crank,Italian Job,etc etc..

(cop cop:kredit to ADEQ sebab rekemen citer ni kat papa..memang best!!)

Then lepas tengok wayang da dekat pukul 12
Mulanya aku ngan nikli da nak blah
Dari Sunway Carnival Mall
tetiba terdengar bunyik bunga api
Terus la si Nikli exsited pusing balik
Depan Sunway Carnival mall tu

Dan kitorang sempat la melihat Bunga Api
Yang INDAH ni sempena malam kemerdekaan MALAYSIA
Salam Hari Merdeka Semua!!

Layankan ajer lah gambor kat bawah ni
malas nak stori panjang!!











Gambor amik ngan kamera cap ayam
tu yang hasilnya macam ayam kampung jer..haha
Janji ada gambor kan????



Ramai jugak la umat manusia yang membanjiri
Kawasan depan Sunway Carnival Mall ni
First time depa wat sambutan kat sunway Carnival Mall

At least ada la jugak sambutan kan?kan?kan?
Dapat tengok bunga api lagik...hihi
Seronok dapat tengok bunga api...
chantek!!

Selamat menyambut Kemerdekaan ke-51 kepada seluruh warga Malaysia
Then lepas sambutan dah surut
Kitorang pi layan perut plak
tak makan lagi sebelum tengok wayang tadik..
pi makan kat area bandar Perda
Restoran apa kebende ntah....

Air buah campur untuk axim

Dan air tea'o ais untuk Nikli

Mana tangan aku cuba teka??
Konpem tahu kan kalau tengok saiz
kan?kan?kan?
hahaha

Nikli order Kueytiow Tomyam
Aku plak rasa nak makan Kueytiow Kungfu
Sebelum melantak

Alhamdulillah...
Selesai sudah..
and thats how i celebrate
MERDEKA DAY last night..
adequate-isn't it?
I think so..

Then hari ni ingat nak lepak kat umah jer...tapi skang ada kat opis la..ada hal sket nak selesaikan..apa apa hal pun SELAMAT HARI MERDEKA sekali lagi buat semua!!!Esok kita akan menyambut 1 Ramadhan pulak...

korang-Dah buat persiapan tak untuk Berpuasa kali ni??

30 comments:

Ziana said...

byk aktvt korg ek...
syok nyerr!!
:)

Nikli xcited tgk bunga api?
hahaha.. lawak!!
leh bayangkan muka tekinje² xcited dia tuh :P

nice pic laa pa!
x kisah laa cap ape pon kan
:)

nih ape motip snap pic tgn jek??
hahaaha... takan malew kot?
:P

jom.. shopping pose!!
buah kurma..tembikai n cincau..wajip tuh :)

Shooke said...

ngetop gile hang ni.. jalan sana sini... aku dok umah layan tidoq ja.. tgk bunga api dari rumah ... alahai byk btul roadblock...

tgk dari rooftop.. byk betul lampu biru berkelip setiap penjuru...

ape pe pun.. salam merdeka dan salam ramadhan

Inah said...

selamat berpose papa!!

missed you so much sampei dah lupe suara papa mcm mana..hahahaha :P

mana gambo papa n bang long..tangan jek..ampeh laa..sape nye idea nih :P

sila2 update ngan gambo skali :)

RieNa.YuMi said...

slamat berpuasa axim.....

lindosh said...

haik.. depan sunway carnival.. ada munga api?

uish

weh tak ajak aku ponn! aku lepak umah ja smalam dengaq bunyi munga api.

hangpa mmg lah :(

pearlEJ said...

Selamat berpuasa axim... :)

syukur said...

Selamat menyambut Ramadhan....mesti kau punya temujanji buka puasa dah penuh list nya kan..he he tak de can lah nak buka puasa sekali..

ixora said...

huhu, salam merdeka, selamat ramadhan.. puasa penuh yer bro...=)

RizaL said...

best kan citer dia, part paling best bila wanita siot tu kena bomb huhu.. ngada2 sgt... "i always win" tuptup meletup huhu... padan muker!!

lily.lulu said...

haaa .. kan dah kata bess kan pa ??? adik kasi 4/5 bintang .. papa kasi over 9/10 bintang ..

huhuhuh !! tapi mmg layan kan ??
:D

amboih korang meriah sambut merdeka
adeq kat opis ngan ea dok kerja
tapi x kesot pun

selamat berpuasa esok pa
malam kang sahur ape ???

:: p R i n c E s S _ N :: said...

suker2 mungerr api wo....tp x dpt tgk...tgk kt tv jerk...

bro...selamat bposerr k...

bozzobattousai said...

axim nyer celebration nampak best tapi abg punya celebration lagi best kah kah kah...

Wahidah said...

wah menarik sungguh celebration merdeka axim yea...enjoy je tgk..

ita.itu said...

mana gmbr korang..x de ko..ayoo

Nikli said...

well, i had a great time smlm..
thanks..

selamat hari merdeka..

n the movie was good.. thanks to lily jugak..

jumpa lagik minggu depan okehhh..
:)

MNN said...

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-51.. semoga kita merdeka minda selama-lamanya.. Amin.. :)

Faisal Admar said...

wah best lak tgk bunga api kan :)
sedapnya kungfu! yum yum...

ingat nak tangkap dvd je lah cerita tuh tak sempat hehe

shahril aley said...

aku tau tangan sapa
tangan atas tu nikli
pakai jam tu nye
betoi tak?

aku dok rumah bersama famili je
dah besar ni malas nak pi tempat sesak2
dulu masa blajar rajin gak melilau masa2 ni sampai pagi

axim said...

Ziana,

nikli memang eksited bangat tengok bunga api arituh..samapi bawak kereta pun dah tergesa gesa dah..sib baik tak langgar orang..haha

tak tunjuk muka sebab nikli kata pa bulat..kahkahkah...

Hepi Merdeka Day Angah!!

==================================

Shooke,

saja la jalan jalan di malam merdeka..leh tengok bunga api..

selamat menyambut hari kemerdekaan jugak untuk hang!!

axim said...

Inah,

Kak lang da jadik anak durhaka yekk..sampai suara papa pun dah di lupakan...sowee la alang,pa sedikit kebizian la lately...

saja buh gambar tangan tuh..nikli malu nak tempek muka dia..kan bang long kita tuh low profile orang nyer..kahkah

===============================

Riena Yumi,

selamat merdeka dan selamat berpuasa to you too!!

axim said...

Lindosh,

nikli ada cakap malam tuh umah hang dekat jaa ngan sunway carnival mall tuh..tapi mengenangkan hang ni anak dara sunti so kitorang tak gamak nak ajak kang mak bapak tak kasi plak..hehe

:D

================================

Kak EJ,

Selamat berpuasa jugak untuk akak!!

axim said...

Syukur,

selamat menyambut ramadhan jugak untuk doc..mana ada jadual ramadhan aku dah penuh..haha..moh ke penang kita pakat pakat jumpa bloggers utara wat gathering bukak pose skali jom..

==================================

Ixora,

hang pun puasa penuh tau di perantauan...oppss boleh ker puasa penuh..hehe

axim said...

Rizal,

memang puas hati giler babeng bila pompuan sial tuh meletup...kahkahkah...padan muka....ingat dia tuh pandai sangat kan dah kena jerat sendiri....tapi citer tuh memang superb!!

=================================

Lily,

adeq thanks sebab rekemen citer tuh..memang best!!

alahhh sambut kat opis ngan chenta hati ok what...lagik sempoi kan..

sahur tengok entri maggi tuh...sahur ekspress...

axim said...

Princess N,

Best la jugak dapat tengok bunga api live...selamat hari merdeka dan selamat menyambut ramadhan al mubarak ni yek..

=================================

Bozzo,

eleehhhh taw la korang pi sambut merdeka kat Genting..hehe

axim said...

Wahidah,

hehe sempoii...

=================================

Ita,

kitorang kan low profile akak...

axim said...

Nikli,

yeahhh sure we had a great time!!best tengok muvi dan bunga api tuh...

anyway,hope to see you again next week..oppss this weekend la kan..

===================================

MNN,

TQ bang Chik..selamat menyambut merdeka dan selamat berpuasa!!

axim said...

Faisal,

nanti beli tau DVD tuh...memang best!!

=================================

Aley,

hek eleh apa kelas duk terkurung kat umah...over protected kaa bro..haha

Beruang Madu said...

hmmm... menghabiskan malam merdeka dengan berbungapian dan bermakan2an dan juga bertengokwayangan, ngan abg long lagi... seronoknya dia... mudah2an sempurnalah puasa nanti yer

axim said...

Tok Bear,

sama sama kita doakan agar dapat puasa penuh ngan sempurna ya....

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails