Followers

Wednesday, November 5, 2008

Inah,Phuket dan Old Town White Coffee

Kisah malam Khamis yang lepas,(30 Oktober 2008)-Malam sebelum aku balik kampung untuk hadir majlis Kahwen Abang aku(majlis sambut menantu..Kebetulan masa ni Inah aka Kak Lang pulak yang tetiba dah sampai kat Kuala Lumpur..bercuti untuk Seminggu kata nya..

Yang bestnya masa Inah Sampai kat LCCT rakan rakan YKWYA yang lain pun baru jer mendarat kat Terminal tersebut-baru pulang dari percutian kat Phuket Thailand.So diorang sumer dah berjumpa dulu kat LCCT tuh..(diorang:Lily.EA.Ziana.Nikli)

Aku yang memang dalam perjalanan dari Penang untuk ke Terengganu masa tu menyinggah la kat KL nak jumpa depa sat..nak jumpa Inah,dan juga nak jumpa mereka mereka yang baru pulang dari Phuket Thailand.Seronok tengok kulit diorang yang dah kena sun burn..haha..tu lah aku suh korang pakai sunblock taknak..kan dah..

Sumer yang balik dari Phuket duk pakai baju Phuket Thailand..hehe..kitorang decide nak lepak singgah makan makan sembang sembang kat Old Town berhampiran KLCC..memang seronok masa nih berjumpa sebab dah lama tak berjumpa..Abang Bear pulak dah siap siap tunggu Kat Old Town ni menanti kitorang sampai.

'jangan ambik gambar i....!!mallleewwww...dah hangus terbakar ni..tak touch up lagi!!!''-Itulah kata kata Lily gamaknya sejurus sahaja gambar di atas terhasil..jangan mareee...hehe..
masa nak order makan tak taw nak makan apa..tetiba aku tengok ada menu lain dari yang lain jer-Hainanese Chicken Chop with Rice...terus aku ngan EA order skali nak rasa....not bad though...sedap la jugak walau pun Lily kata dia tak suka..

Yang lain lain order macam biasa lah-Ziana makan Ipoh HorFun,yang Roti dan Kari ayam tu Tok Bear punya,yang nasi rendang ayam Lily punya dan last but not least karipap tu Inah punya...jauh dia cari karipap sampai balik ke malaysia kemblai tuh..kat Australia takder karipap ekk..hehe..nanti inah sila buat sendiri k kat sana..:)..hmmm lupa lak satu lagi menu yang takder gambar-Mee Kari-Nikli yang Order..lapor sangat la tuh kan..ngeeeee....:)


Macam biasalah kalau dah jumpa konpem akan bergelak ketawa dan sakan berbual lah..!!mostly topic perbualan pasal percutian diorang kat Phuket..memang seronok dengar citer diorang..aku ntah bila lagi la nak smapai ke Phuket..next year la kot kalau ada rezeki..Insya Allah...Bila aku tanya takder Souvenir kaa untuk aku?Terus jer EA hulurkan souvenir kat bawah ni....

Korang agak agak apa ni??haha..ni lah pencungkil gigi yang dia cilok dari Restaurant kat Phuket sana...Pencungkil gigi pun jadi lah..janji ada Souvenir..(actually diorang sumer ada kasi Souvenir..nanti kalau rajin aku publishkan sikit souvenir dari Australia dan panas panas dari Phuket tuh..TQ korang!!!)

Then lepas lepak malam tuh lebih kurang sampai pukul 3 pagi baru kitorang gerak..aku pi amik Kak Tie kat Ampang sebab nak balik Ganu sama sama ngan Dia..Dalam pukul 4 pagi baru gerak ke Terengganu..

(Bakal menyusul entri seterusnya gambor-gambor masa kenduri kawen..)

*credit to Abang Bear untuk semua gambar di atas..kalau nak tengok gambar makanan yang lebih besar dan jelas masuk blog abang Bear yer...TQ..:)

27 comments:

aShaBuLz said...

hahaha...mmg best dpt jumpa ramai2 n borak2...wktu rasa skejap jer..mmg kalo sumer satu kepala...lagi gamat la...

p/s: ntah camner la old town tu wktu YKWYA ada kat ctu...jadi tumpuan kot..hihi

Luth Textile said...

amboi..bro rajen eh jumpa member2.. syok r..

Luth Textile said...

domain tak mahal la bro..
Luth beli setahun rm35..
niat nak serius berbloging, tu la beli domain tuh..

beli la bro..
Luth beli RM35 je kat Sempoihosting.com

Murah

Luth Textile said...

domain tak mahal la bro..
Luth beli setahun rm35..
niat nak serius berbloging, tu la beli domain tuh..

beli la bro..
Luth beli RM35 je kat Sempoihosting.com

Murah

only +RIZAL+ said...

haha,, sonok mam kt 'ol town~
by the way,, cntik gambo~
credit to the photographer~ :P

mcm mner tu.. dr penang nk ke tganu. singgah kl plak.. hrmm..
gigih~

alhaqimi said...

~~ seronoknyer ada geng yang macam neh-- bro chelsea kalah la :P sorry la yerr..haha

MsRahah said...

hah tu lah, sudah bocor dah identity silent reader ni~ dah tak best dah, but memikirkan kang tak dihalalkn plak merompak gmbr org terpakselah reveal diri sndrik:P

btw, have fun blogging, and there is a reason y i dunt link urs to mine, [sbb dah bleh hafal dah kot url tu en.axim ehehe] but now kena link lah, sbb ramai suh link~

btw, u can just call me rahah, cikrahah is one of my way membahaskan diri mase blogging [that name way given by someone to me, if u happen to read my previous entry, u'll get to knw how i get that name:P]

okie lah, pjg dah ni~ dah macam satu entry:P happy blogging ya!

btw, where is anies? missing her appearance here~

lindosh said...

eheh pencungkil gigi pon ok lah. janji ada nama phuket ekeke

oRyen said...

wah beshnya dpt kump reramai kan...+ ngn inah yg tgh bercuti...
epy selalu ;)

A f f e n d i O s m a n said...

jom gi cherating ujung minggu ni!
dah dekat ngan kemaman tuuu...

Ad said...

semoga walimatulurus berjalanlancar

bozzobattousai said...

kat sini ropanya hang melepak...bising kak tie hang tau tak...

CAHAYA said...

best je semua together-gether. Tapi, dari Penang melencong ke KL, haha, ni memang serius melencong!

mummysyafie said...

hahahah..patut lah nampak geloppp je..kena sun burn erkk

ita.itu said...

sdpnye nasi lemak tu xim..korang pndi pilih ek.hehe

Lily.Lulu said...

hahahaha !!
gambar sume kegelapan
hangussssssssss terbakar !!
:(

kwang kwang kwang ~

pearlEJ said...

ohhhh... inah balik bercuti ekkk....

tapi muka lily nmpk ketara arrr sun burn tuhh..

axim said...

ashabulz,

tu la pasal..memang gamat habis..tapi tak berapa nak gamat waktu ni sebab sumer orang kepenatab..hehe

===================================

Luth Textile,

jumpa member la perkaar yang paling syok selepas jumpa family:)

Beruang Madu said...

Tetaplah gambar Inah yg atas sekalikan... kembali ke Malaysia yg sangat diraikan... kami juga gembira sangat masa makan makan malam tu

axim said...

Only Rizal,

memang kena gigihkan diri ler...nak buek lagu mano kan...

==================================

Al-Haqimi,

Chelsea dah tebus kekalahan la bro..haha

axim said...

Miss Rahah,

Anies ada..cuma dia agak Busy dengan Master nya...lain lain hal dia ok ok jer..nanti kalau ada kelapangn bleh wat entri ada muka dier...

Happy Blogging ya Miss Rahah!!

=================================

Lindosh,

tu la pasal..kira ok la kan asal ada nama Phuket kat Pencungkil gigi tuh..:)

axim said...

Oryen,

TQ oryen!!

==================================

Affendi Osman,

seronok tak bercuti kat Cherating??

axim said...

Ad,

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..TQ yaa!!

===================================

Bozzo,

haha...takper,semuanya dah beres kan..

axim said...

Chaya,


memang dah melencong pun..kahkahkah

==================================

Kak Nor,

diorang sumer duk berjemur feel feel mat salleh tu yang sumer lecur kena bakar tuh..haha

axim said...

Ita,

memang sedap nasi lomak tuh!!

==================================

Lily,

memang sumer hangus terbakar abis!!

kesian!!hehe

axim said...

Kak EJ,

tu la pasal..ziana lagi ketara kak..haha

axim said...

Abang Bear,

inah kan baru pulang ke Malaysia tu yang tempek gambar dia atas skali..memang happy bangat malam tuh!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails