Followers

Monday, November 24, 2008

Cerita Hari Isnin

Hari ni quite busy ngan pelbagai urusan..dengan Audit ISO9001:2000,dengan kerenah staff yang berbagai bagai..dan yang paling boring duk asyik meeting jer..tapi dah nature kerja macam tu kena la laksanakan apa yang patut..yeah,seriously-i'm ok with that..

Tadi dalam pukul 4 petang Mr.L duk wat kerahan tenaga plak..nak bersihkan halaman keliling kawasan section kitorang..macam big cleaning day dah aku rasa..Tapi dah dia Boss kena ikutkan ajer lah..


*dia duk sibuk panggil semua staff untuk turut serta..
*ni staff yang paling rajin dalam aku nyer section...bagus..bagus..senang nak dibawak berbincang..staff kesayangan boss aku..hehe

*yang ni plak barang barang yang nak di guna pakai untuk menggembur tanah dan tanam pokok apa yang patut..kalau wat bunuh orang pun ok nih..*ni pun staff yang bagus...tak heran kalau aku kasi markah penilaian tinggi kat dia..

Kawasan stesen tempat aku kerja ni mementingkan alam sekitar jugak yek untuk pengetahuan tuan tuan dan puan puan sekelian....environmental friendly bak kata orang putih..kalau dalam bahasa kita maksudnya mesra alam la kot..


Kiri kanan depan belakang kitorang jaga tempat nih...hijau bumi kita..
haaa korang nampak tak apa yang ada di balik pepohon yang merimbun tuh??ada tulisan TESCO kan..tempat kerja aku ni memang berdekatan sangat ngan TESCO penang nih..senang cakap kalau jalan kaki pun boleh sampai la..tapi aku tak ler sampai nak berjalan kaki...dah ada kemudahan pakai la kan..
Kisahnya lepas da penat berhempas pulas duk membersihkan kawasan Mr.L nak belanja makan kat Restoran Pelita kat TESCO nih..apa lagik orang nak belanja..rezeki jangan di tolak musuh jangan di carik..


yang korang nampak macam muka cina tu lah Mr.L-unpredictable punya Boss..kalau korang penah dengar citer pasal Mr.L then korang akan paham apa yang aku cuba maksudkan..kalau tak paham sila abaikan yek..:)
Ingatkan diorang nak minum minum jer skali boss kata order jer apa korang nak terus masing masing order ikut sedap...Ikut pusingan Jam:Mr.L makan Roti Canai,Sam makan Nasi Goreng,Masdi makan Roti Sardin dan Faizal makan mee rebus.betul betul ketuk boss kan..sekali sekala apa salahnya..:)


Aku??tetap la nak order nasi goreng kampung..padahal pagi tadik dah makan nasik goreng wat sendirik..(rujuk entri lepas)..tapi nasik goreng ni sedap siot...Senang citer malam ni takyah kuar makan dah..murah rezeki aku hari ni..Syukur..

dan air semestinya aku order air Soya...ntah..aku suka la minum soya..i feel good jer kalau dapat minum soya(wahhh dah macam Tag Line NTV7 la plak,apa kes..haha)

*sekadar gambar Hiasan

Lepas da habis makan-makan minum-minum sembang-sembang,kitorang balik ke stesen balik then blah la balik umah...now nak rehat rehat sambil tonton monday Night laugh..nak bergelak ketawa dengan sitcom sitcom komedi ni satt kat Channel Star World...lagi pun badan penat gak ni..kang ada TV plak duk tengok aku..tak kisah lah...

Salam ketemu lagik..Wallahu'alam..

*Betul kan apa yang Tuhan dah janjikan..satu kita bagi sepuluh tuhan akan balas balik nanti...Yakin lah dengan janji Tuhan yek..Hanya DIA yang Maha Memberi dan Maha Mengasihani Hamba-hamba-Nya..

34 comments:

Rush Murad said...

i really like ur new banner tuuu...... it reflects u...agaknyaaaa.... nice!

alhaqimi said...

huhu... cemerlang la boss tempat axim keje..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghhh...rajen2...pas wat keje haruss makan woo...

BasH said...

ko keja apa a? hehe xpenah lak aku tanya hang kan..

Luth Textile said...

gua dah tau tempat keje lu bro..
rajen2 jomla kita sembang2 kat tesco bro..
apamacam?

Luth Textile said...

kalau jauh sangat dengan tesco pulau, jom ke teco seberang :p

Lily.Lulu said...

tuh ke mr L ???
if yes . .finally dpt tgk muka dia
hehehe
:D

MsRahah said...

a reply to u:- nk free ek? mai lah guardian:) skrg ni byk promo x-mas, kiteorg pun dah mcm santa dah, asik bg present kat cust jer~ semua outlet tgh buat promo pun, kat penang takder ek?

rajinnn ya amat ek snap2 gmbr, nmpk sgt lah org yg snap tu tak buat keje:P dia jd photographer jer:P

sHwEeT ByAtcH said...

ghajin bangat....

bagus2... teroskan usaha murni itu...

Sa-Yu-Ri said...

nan mmg benci dgn audit.....lagi2 yg iso audit....the management will drain all the nurses to the core...balik lambat...meeting tk abis2, menbebel non stop.... jadi maid tk sudah2. hahaha... kan nan dah start....hahaha, thanks for the chat earlier on....really had fun :) hope more to come :)

ju3 said...

rs nak minum air soya lak..
mee rebus tuh cam sedap jer..

fuh..
sabar3...

bluecrystaldude said...

lawa gler.. dgn pokok2 hijau merimbun :)

aShaBuLz said...

btol2....satu kita wat baik...seploh d balas-Nya....huhu~~

nice reminder...

fiza said...

wah...hebat betul bos anda, ehhehe.. axim kena amik contoh ni

PUTUBAMBU said...

bestnya makan free..
anyway axim, akak suka foot note axim kat bawah tu.. Tuhan dah janjikan.. satu kita bagi..sepuluh Tuhan akan balas balik..

kami said...

bagus2. bersih2 jgn tak bersihkan. Tapi satu jerk, mana pict axim yg tgh wat keje? ta nampak pun.

ita.itu said...

sib baik berbaloi lps cucuk tanam dpt makan free..hehe

ginseng4desoul said...

Lepas cucuk2 tanam dapat plak makan2. Best plak kan?

axim said...

Rush Murad,

really??thanks..!!:)

===================================

al-haqimi,

wa punya boss ni memang cemerlang...suka benor dia bercucuk tanam..berbudi pada tanah la konon kononnya nih..

axim said...

Princess N,

lepas wat kerja kena la makan sebab nak boostkan balik tenaga yang dah hilang..hehe

==================================

Bash,

aku kerja apa??biasalah kuli jer...still punya boss,hehe

axim said...

Luth Textile,

alamak kantoi sudeh...haha....kalau nak ajak minum boleh jer...no hal..:)

==================================

Lily,

yeah,tu lah mr.L yang suatu masa dulu oernah nak menghancurkan harapan kita untuk bersama sama di Projek S..masihkah kau ingat...haha

axim said...

Miss Rahah,

owhh ye ker...so nak pi Guardian cawangan mana nih..tanak pi yang sebarangan nak pi yang miss rahah kerja ler...untung untung dapat banyak free gift..hehe

yang duk snap gambor wat kerja gak tau...jangan tertipu,hehe

==================================

Shweet Byatch,

Hijau Bumi kita..:)

axim said...

Sayuri,

haha,audit memang memeningkan kepala...tapi so far Alhamdulillah sumer ok ok jer...u take care yaa!!

:)

==================================

Ju3,

air soya memang sedap kan!!

axim said...

Blue CrystalDude,

memang hijau.....saujana mata memandang..:)

==================================

Ashabulz,

sama sama la kita beringat yaa...

axim said...

Fiza,

yup...yang baik jadikan teladan yang buruk kita jadikan sempadan...Insya Allah..

===================================

Putu Bambu,

makan free sapa tak suka kan..hehe..

anyway,betulkan janji tuhan tu..kita kena yakin jer..:)

axim said...

KAMI,

erkkk aku wat gak kerja..tapi still sempat snap snap k..hehe

===================================

Ita,

memang berbaloi sangat...kalau camni aku nak tolong boss aku wat hari hari pun tak kisah janji makan malam ditanggung beres...haha

axim said...

Ginseng4dasoul,

of course best kalau dapat makan Free..thanks to Mr.L:)

MiSZuE said...

rajinnye hehe
tu ler tgk nasik goreng tu pon zue dh kelaparan hihi:)

axim said...

MisZue,

sama la kita..axim pun kelaparan bangat nih..tak bekpes lagik..huhu

[yAN!e][pUTraJAya] said...

axim...

gotong royong ek..

he he he

pastu lepak kedai mamak...

last entry mesti ada makan2...

adoiyai

kekeke.....

eleh..dia pun rajin edit2 gambar...

cakap yanie lak rajin

hehhe

eLiyaShaKa said...

Oooo hang reja kat sana...sy rasa sy tau building yg mana satu....jom terjahhhh haha

Ted Baker said...

Unpredictable boss yang tak tahan tuh!! Ngeee

pearlEJ said...

kuah tomyam tu nampak power laaa... alahaiiiii...

Nikli said...

so, itu laa mr L yang slalu dok sebut2 tuh..macam cine bukit ehhh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails