Followers

Friday, November 7, 2008

SomeWhere Only We Know

Salam kepagian..

Sedar tak sedar Jumaat sekali lagi menjelma..macam biasa lah kalau hari jumaat aku memang takkan naik kereta ke opis(kecuali hari hujan),untuk elakkan jem yang amat luar biasa nanti masa balik petang karang atas Bridge..so merempit la jawabnya pagi pagi tadi ngan Kapcai aku tuh..

Kat tengah Jambatan untuk kali keduanya aku mampu untuk saksikan Pelangi Pagi lagi skali..tapi sebab naik motor so mana la sempat aku nak snap..kang snap snap tak sempat nak punch in mampus aku nak menjawab ngan Cina Bukit(merujuk pada Mr.L) tuh sebab apa datang lambat..

Betul kata Sudirman dalam Lagu pelangi petang...Pelangi tu tak bercahaya pun tapi sangat berseri dengan 7 warna yang tuhan anugerahkan..sudikah kamu menjadi pelangi Hati saya??(soklan ni aku tujukan pada yang berkenaan..haha...siapa makan kari dialah yang rasa pedas..)tetiba teroff topic ni kan...ok sambung balik.

Actually nak citer kisah malam semalam ketika aku mengharungi malam yang kelam tuh sorang sorang..nak watper lagi bila dah lapar mesti nak cari makanan tapi dek kerana aku malas nak kuar dan tekak masih lagi terasa perit aku decide nak buat bubur je lah..(nak tunggu orang itu buatkan bubur tak sampai sampai pun depan umah aku..)nama bubur ni bubur ekonomi...Ye lah keadaan tengah gawat kan skang sumer mender nak kena ekonomi yek..


ambik beras segenggam then aku letak jer atas api
sampai la ada rupa macam bubur aku taruk Carrot sket
nak lagi sedap aku goreng Bilis
ngan telur dadar sebijik

yang penting ni paling tak leh tinggal..walaupun tekak aku perit tapi aku rela demi keenakan yang akan terhasil bila aku gigit batang lada tu bersama sama kunyahan bubur,Bilis dan telur dadar itu tadi..memang pehhhhhh(dan hasilnya tekak aku makin perit pagi ni.....errrrggggggghhhhh..padan muka sapa suh cari penyakit)
ni lah dinner yang agak ekonomi dan paling jimat..takyah nak buang masa lepak kat kedai kan..sodap pun sodap..tekak aku rasa sedap jer tekak korang tak taw la yek..nak rasa sila ke teratak permai saya ini yer..:)

Sambil makan duk layan Buletin Utama..mesti nak kena amik taw hal ehwal semasa..antara berita menarik semalam:

~EX-Gratia 6 hakim berjumlah 10.5 juta..(WHAATTTT!!??)
~KWSP kurangkan caruman 3% bermula januari 2009,kalau yang tanak kurangkan sila isi borang yer..
~satu lagi isu yang tetiba menjadi hangat isu Norman Hakim ngan Abby Abadi nak bercerai berai(so whattt????)..Lantak depa lah..tu personal life diorang..I DONT GIVE A DAMN!


Then sambung tengok THE AMAZING RACE ASIA 3..untuk season kali ni aku suka tengok pasangan Ida Nerina dan Tania dari Malaysia..memang best diorang ni as a team..aku puji...kalau diorang menang pun baguih...Tapi episod semalam tiada penyingkiran cuma AD ngan Fuzzie(Singapura) yang tiba last skali kena penalti 30 minit kalau untk pusingan seterusnya diorang tak jadi number first yang sampai kat Pit Stop..Tak paham?NEXT!!

Sessi tonton menonton ni bersambung lagi dengan Heroes Season 3 yang baru start malam tadik..Cuma aku rasa macam melampau lampau sikit bila banyak sangat kuasa kuasa mengarut yang tercipta..idea Tim Kring memang Brilliant cuma bila dah mengarut sangat menjadikan Citer ni picisan walaupun hakikat nya tidak..dua jam citer ni semalam,dari pukul 10-12..tahan je lah mata tengok janji Enjoy..

Yang penting Keropok Lekor yang mak buat ni setia menemani aku sehingga di akhir rancangan..hehe..

and it feel's like Home again..

I love you
Not only for what you are
But for what I am
When I am with you


34 comments:

Josh said...

Dok sorang-sorang ke? Kesiaaann..

Sedapnyer keropok lekor tu...

CAHAYA said...

nak kepok lekor tu lah! hish, teringin ni.

ita.itu said...

yaallah..terlior ngk bubur ko..dah la aku diet..hampeh...eh dik akak br edit tag td..br buh nama ko..ha pi cpt buat skrg..cpt tmbh modal kat n3 ko..hehe

kami said...

Axim mungkin leh bagi KAMI phone no kak laily.. dah lost contact. Anyway bubur pun sedap..emm.Teringat lek masa keje lama out kat KT makan keropok lekor losong..sampai menjilat siku

Inah said...

kopok lekor kopok lekor..yummy!! :)

cik wanie said...

wah pandai axim masak bubur sendiri kan,
bagus....

hurm,
kepok leko,
sedap tue,
kalau wanie mkn tue,
mesti kena cecah ngn budu,
rasa mcm pelik kan,
tapi itulah stail wanie:)
heheehhehehehehe

Mieza said...

hbs duit rakyat pi kat hakim2 tu kan...n satu lg Norman Hakim yg nak bercerai tu...abby dh nekad ek...lps ni populur la nama HAKIM...hehe

*psssstt - sikit kopok tu....

aShaBuLz said...

har3...ramuan tuh dh mcm nk wat bubur cina ja..cuma xdak lobak asin. hehe..kalo ada lobak asin lagi sedap kot...fuh..terliur jap.

LannY said...

ahhh Keane....nice song tetiba....

Mrs.Sheikh said...

pehhh...sonok nyer nengok tv tuhhh..
btw, ida dan tania mmg best..
cuma ralat la henry dan bernie kuar awal.. dorang pun best...

izal said...

bagus la bro, bahang recession dah terasa ni, kene jimat cermat kan??

Masy said...

nmpk sedap laa pulak bubur tuu...

Wahidah said...

pergh..home made bubur tu...btw..dh baik ke tekak tu??

only +RIZAL+ said...

huu.. jimat nyer mkanan~
hehee...

pearlEJ said...

bubur laa sedappppppppppp!! kalau goreng cendawan dgn cili api pastu bilis.. perghhhhhhhh lagi terangkat woooo... hehehe

Lily.Lulu said...

pergh .. layannya makan bubur .. dah lama x makan bubur macam nih .. pa .. tolong masakkan untuk adeq boleh ??? :D

nyam nyam ~
layannnnnnnnnn

alhaqimi said...

~~tetibe teringat nak diet bila negok bubur bro neh...

Faisal Admar said...

Aku bukan fan bubur termasuk bubur Mc D. Haha. Bubur yang aku makan hanyalah bubur kacang. Lain semua tak sentuh!

Hmm, kalau tak potong banyak duit lebih tu leh masukkan dalam ASB kan. Interest lagi banyak :)

Hmm, ofis aku pun bising pasal Abby dan Norman. Gosip gosip gosip. Last² kain sendiri terkoyak pun tak sedar kan? :)

Hmm, aku fan keropok lekor! Nak sikit!

mummysyafie said...

dalam sorang² tu gigih gak masak bubur yer zim. kalau akak...telan maggi je lah

axim said...

Josh,

aah,duk sorang sorang jer..takper,ASTRO sentiasa menemani diri ini..hehe

keropok lekor tu memang sedap!!

==================================

Cahaya,

meh ke penang amik dalam my ice box..ada lagi nih..:)

axim said...

Ita,

ko diet sila makan bubur hari hari k..tapi jangan makan bubur mekdi hari hari nanti ko kopak lak sebab bubur mekdi mahal yang amatzzz..baik ko wat sendiri k..hehe..

TAG tu nanti aku wat k..:)

==================================

KAMI,

owh,KAMI pernah kerja kat KT yek dulu..memang sedap kan!

*nanti i'll try to give her contact number to you..

axim said...

Inah,

memang yum yum yum sangat!!

==================================

Cik Wanie,

makan keropok lekor cicah ngan Budu??ya ampun tak pernah di buat dek orang..haha..

axim said...

Mieza,

abis la pasnih sapa nama ada hakim tuh mesti kena banned kan..haha

===================================

Ashabulz,

bak resepi!!

axim said...

Lanny,

yup,nice song from Keane..i like dis band so much..

===================================

Mrs.Sheikh,

tu la pasal..sayang jer Bernie dan Henry terkeluar awal..kalau tak mesti lagi fight kan..AD ngan Fuzzie patut kuar awal awal lagik..haha..pemalas nak berlari kan diorang..

axim said...

Izal,

memang kena berjimat cermat..barulah dunia rasa selamat..
:)

==================================

Masy,

memang sedap kak...nampak jer sedap..hehe

axim said...

Wahidah,

home made bubure la yang sedap..:)

tekak dah makin pulih..Alhamdulillah..

==================================

Only Rizal,

memang nak kena berjimat cermat sebab dah pokai..haha

axim said...

Kak EJ,

tau takper..layan kan kalau makan ngan hirisan cili padi tuh...memang terangkat habis!!

==================================

Lily,

kalau pa duk kat KL la la nih jugak pa masak kan pi hantar kat umah adeq..hehe

axim said...

Al-Haqimi,

ooohoho buat apa nak diet..makan jer lah selagi boleh kan..:)

===================================

axim said...

Faisal Admar,

ko tak makan bubur nasik??ish pelik bin ajaib tuh..haha

nanti aku nak isi borang KWSP nak suh potong macam biasa..

tu lapasal,duk sibuk umah tangga orang..tu yang aku tak paham pasal mentaliti kebanyakan rakyat malysia..ayam bertelur sebijik riuh satu kampung..ishh..

keropok lekor tetap menjadi pujaan hatiku..:)

axim said...

Kak Nor,

tengah sakit tekak la kak nor..makan megi lagi irritate kan tekak yang sakit tuh..

Beruang Madu said...

Good idea...malam ni masak bubur untuk diri sendiri....!!!

Nikli said...

1-300-13-1300

call saja bubur mekdi..

ahahaahahaaa..

axim said...

abang Bear,

dah wat tak bubur malam tadik??keluar makan jugak kan ngan Housemate..

axim said...

Nikli,

tu lah pasal...lupa lak nombor tu kalau tak senang ajor..

dail terus sampai takyah nak susah susah kan..

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails