Followers

Wednesday, November 12, 2008

RuNninG AwaY

I don't want you, to give it all up
And leave your own life, collecting dust
And I don't want you, to feel sorry for me
You never gave us, a chance to be

And I don't need you, to be by my side

To tell me, that everything's alright
I just wanted you, to tell me the truth
You know I'd do that for you

I feel so Thirsty last nite,i dont know why,but i'm the one yang seldomly got thirsty dan jenis yang payah nak minum air..(i mean air masak..kalau ice blended ataupun jus buah memang lah aku minum..siap dua tiga gelas pun takper..haha..)..nak kata cuaca panas kat luar rumah siap hujan rintik rintik lagi..Time dahaga macam ni barulah aku perasan bekalan air masak dah takder kat rumah..

kalau dah takder naper tak masak jer??the answer is simple,aku tak minum air dari pili rumah..ntah,tak percaya kot sebab airnya macam tak berapa nak jernih..kalau masak still kuning jugak air dari pili tu..so what to do??jeng jeng jeng..
skarang dah banyak mesin jual air bertapis yang macam gambar kat atas..untuk memudahkan kerja beli jer air yang dah bertapis nih..Insya Allah kebersihan terjamin..
Botol yang 5 liter kat Rumah ada 3 so cukup lah nak Consume sorang sorang..tu pun payah nak habis kalau 3 botol besar macam ni..FYI,air ni bukan aku setakat wat minum,kalau memasak pun memang aku pakai air ni..air kat pili umah tu untuk mandi dan membasuh baju sahaja..

Kalau seboto 5 liter ni untuk penuh cuma syiling 50 sen seketul,syiling 20 sen dua ketul dan syiling 10 sen seketul diperlukan...jumlahnya korang kira sendiri k..aku tau korang sumer terer bab bab menambah nambah ni..hehe
Orang kata kalau wat bisnes mesin air ni untung...tapi modal permulaan yang besar tu yang tak ramai nak join..tapi kalau duit dah banyak mesti korang duk pikir bisnes lain kan..never la nak buat bisnes air ni..tapi apa apa bisnes pun kalau pandai cari market insya Alah bleh jalan jer...cuma kena sabar dan yakin..

Habis isi air tetiba terlencong plak ke GIANT seberang Prai..ntah,tetiba jer terdetik nak singgah so singgah jer lah..dah singgah tau lah aku nak beli apa..

aku beli tiga kotak soya berlainan version..actually peti sejuk kat rumah aku memang tak pernah lekang ngan air minuman soya nih..memang hampir setiap hari sebelum pi kerja aku akan minum soya dulu..sebagai pembuka hari..konon konon Quick Breakfeast la..haha..since malam tadi air soya dah habis so topupkan la tiga kotak lagik..tahan lah seminggu..

dekat luar Giant kebetulan ada kedai Music Valley-terus aku teringat nak Beli soundtrack cerita Mama Mia -sebab sumer lagu lagu dalam Soundtrack ni best best!!(teringat plak masa tengok Citer mama mia ni ngan YKWYA sebelum hari raya ari tu..This film is an utterly joyous experience,which mean it is so enjoyable..i dont love musical film so much but for this film,i gave them a credit-probably because of it's song selection)


Tak rugi rasanya kalau korang beli soundtrack nih..sebab sumer lagu lagu catchy dan boleh buat korang rasa nak dance jer..haha..yang paling top mestilah lagu Dancing Queen-lagu yang agak berhantu bagi aku..dengar seribu kali pun tak jemu..ada 17 buah lagu semuanya,dan daripada 17 lagu nih aku suka 14 lagu yang ada...3 lagi tu suka jugak tapi sebab lagunya perlahan tu yang kureng sikit..(lagu 'The winner takes it all' dan lagu 'slipping through my fingers'memang best..)

ok lah,tu jer sedikit update untuk kali ni..let's get back to work..quite busy tapi macam biasalah kalau dah penyakit malas menyerang semua kerja tak menjadi kan..asyik nak lena jer kerjanya..haha...ok ok..focus...

salam ketemu lagi yaa!!happy blogging everyone..

And when I get close, you turn away
There's nothing that I can do or say
So now I need you,to tell me the truth
You know I'd do that for you

So why are you running away?
Why are you running away?

22 comments:

Mulan said...

Mamma Mia.. just love it... ABBA.. cant never get enuff of ABBA..

salam.. i just love ur stories.. simple by just being u.. go bro..

axim said...

mulan,

hi mulan,thanks for singgah AXIMUD..

i do love ABBA songs too..very smooth...

alhaqimi said...

~~bro, just nak pesan. kalau nak tadah air bertapis.. cari la tempat yg salurnya bertutup sikit.. mane la kite taw kalau ader yg berkaki empat menjilat ditengah malam.. dier pon thirsty gak.. haha :P--- dah terjadi kat sini.

Rya said...

huu, patut nampak macam (macam je??) ala2 fair gitu, layan soya rupanya..

pendayung said...

Bro, Minum air soya tu mmg elok tapi minum banyak2 air masak lagi elok sbb kurangkan risiko kena batu karang. Satu lagi - masa muda2 mcm bro ni, eloklah kurang2 sikit minuman ber'ais' - sejuk urat nanti, he he. Sekadar berkongsi info aja.

Luth Textile said...

sedap..luth suka lagu-lagu lama yang sejenis macam nih..

Luth suka lagu abba, memang slow and steady.. layan je..

satu lagi lagu modern talking, sedap gak..

ita.itu said...

ko sama mcm akak dik..beli air mineral mcm tuh..tp kan ko punye mesin tuh x tertutup la dik..kotor la..kot2 anjing jilat cane..hehe..beli la yg berttp nye dik..lg elok

aShaBuLz said...

adesss....byknyer la hai beli air...dh amik air dlm tong, beli lagik air soya...huhu. nnt muncit!! keh3...

axim said...

al-Haqimi,

owh ye ker..actually salur tu dah tertutup tapi maybe tak berapa nak cukup,next time nak kena cari yang berpintu lah,konpem tutup kan..

TQ atas peringatan!!

=================================

Rya,

ala ala Fair tu camana..tak paham lor..

axim said...

Pendayung,

betul tuh..aku setuju jangan minum ais banyak sangat..nanti kesan nya masa tua kan..thanks atas perkongsian info itu..

===================================

Luth Textile,

memang best kan lagu ABBA,yang modern talking tu pun best..

axim said...

Ita,

ye tak ye ekk...next time aku nak cari tempat beli air yang tertutup lah..dah la situ kawasan cina memang banyak anjing lor..

==================================

Ashabulz,

dah memang aku dahaga semalam tu yang rasa nak beli air banyak banyak...

Inah said...

minum ayaq suam bebanyak pa!! :)

axim said...

Inah,

thanks Alang!!pa memang culas sikit nak minum ayaq masak banyak banyak...payau ler...hiks//

MsRahah said...

hi kes berat ni, malas minum air ek!?!

abehh tu tiap kali makan nasi balas dgn air manis jugak ker?

axim said...

Cik Rahah,

kalau tiap kali makan nasik bukan balas ngan air manis,tak terbalas ngan air apa pun.biasa tunggu makanan turun dulu baru minum air..haha

masviona said...

bagusnya si axim nih...pasni klu dah kawen beli jerla terus water filter tuh lagi senang xyah beli kat mesin tuh lagi kan..:)

axim said...

Masviona,

tu lah ,ingat nak beli water filter jer..senang..takyah duk mengangkut air jer kan..kalau ada rezeki lebih Insya Allah..

artisticklytouch said...

uih...prai sudah majuuuu...dah ada mesin aiyak, dah ada giant...time2 aku duk situ dulu apa pun takdak...

baguih hang no minum soya..

Lily.Lulu said...

bila tengok axim tapau air kat mesin, teringat kat depan william pun ada jugak ..

nape x je beli air kat giant .. kan lagi dijamin kebersihannya .. rasanya yang kat mesin tuh pun x gerenti 100% ..

tapi kalau nak lagi bagus beli la water filter ..

:)

axim said...

Artisticklytouch,

yaa prai dah maju skarang..banyak dah perumahan depa duk bangunkan..hehe

===================================

Lily,

haah la deq..baik beli jer kan air kat Giant tapi sebab nak save Cost punya pasal beli cenggini..haha

Wahidah said...

lama dh tak beli air cenggini....murahkan..save cost...hope terjamin la kualitinyaaaa

REMIRAF said...

dikau ni zim ade jerk idea2 yang bernas...sukes daku...atlist tambah gak pengatahuan's ku ni...hu2...suke la tu...ku tak penah g beli ai kat ctu...tengok ade la...bab pe tau...yang kat area umah ku tu da cam jamban ku tengok...ngan itam karat nyer...kene conteng la...cian lak ku tengok...tu smua msti dari sfat2 manusia yang kurang ajaran wat box ai yang tak besalah tu...sakit ati ku ni...bab kan sifat2 tu...orang lain pun tak yakin nak beli ai kat ctu...hem terserlah kemarahan kat ati ku ni...

zim suke minum ai suyas yerk...wah patut la gebus cam suyas...em nampak cam nak jages penampilan jerk...he2...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails