Followers

Monday, November 24, 2008

Dua Dunia Satu Rasa

Apa ko buat
kalau bangun pagi
tengok ada nasi lebihan semalam?

Nasi goreng
penyelesaian terbaik
untuk aku yang tak suka membazir ni,hehe

da siap nasi goreng ekspress
tambah ngan telur mata lembu satu
baru lagi pehhhhh..

nak nak makan plak
bersulamkan keropok keping dari ganu ni..
Memang lagi lazat la breakfeast aku..

errrkk macam banyak la plak kan..
Bawak bekal mai opis..
takper..
sat lagi aku ajak enchek Salman makan skali
Sharing is caring kan??:)
Let's Breakfeast!!

Nampak macam tak sedap tapi kalo korang rasa baru taw langit ni tinggi ke rendah..sedap wa cakap lu..(*matilaaa nak puji masakan sendirik..)..Selamat pagi Isnin kepada semua yaa..!!jangan malas malas nak kerja di permulaan minggu ni...Semoga anda semua melalui hari yang ceria dan penuh makna.

*aku punya harapan besar..cukup untuk kau nikmati bersama aku.Air mata kasih yang kau beri takkan pernah aku sia kan.Bawa aku bersama dan biar kita rasa betapa manisnya berada di alam itu..

50 comments:

Inah said...

nyum nyum..sedap tuh :)

nak!!

ita.itu said...

wah ko mmg gigih masak..kopok tu yg buat sdp kan

Rya said...

mana ada malas..
kurang rajin je..
ekeke..

er, nak skit nasi goreng..

nazzman ibrahim said...

MORNING AXIM
weiiiii aku pung nak try nasi hang tu hahaha

axim said...

Inah,

nak ker??mai opis pa kat penang ni..hehe

===================================

Ita,

kopok tu memang membuatkan breakfeast aku lagi penuh makna..nyum nyumm...perasan tak tupperware kopok tu macam tupperwware ko..aku taw ko beli kat Jusco kan..haha

axim said...

RYA,

nak nasik goreng??mai ler..banyak ni..tak habis aku makan sorang...hehe

=================================

Nazz,

morning nazz..amacam??da sihat??

nak try rasa sila la mai ke perumahan aku k..ada balance lagi kat umah..hihi

PUTUBAMBU said...

kopok tu beli ke..yg mak axim buat?

axim said...

Putu Bambu,

kopok tu beli..tapi beli kat Ganu..sedap sangat..!!mak tak buat keropok keping sebab takder mesin..yang lekor jer mak biasa buat..

Zoulkieflie said...

salam..nampak sedap..nanti kalau i datang penang,u masak k..hehe..:)

hanis said...

goreng pong sodappppppppppp

pearlEJ said...

Happy monday axim.... hehehe.. meh sket nasi goreng tu, akak lom bekpes lagik nih..

Nikli said...

ada lagik kaa nasik goreng..??
meh sikit..??

dengar lagu saripah eni ka, air mata kasih..??

Ziana said...

LAPO..
nak skit!!!!

telur mata kerbau atau
telur mata lembu???
which one yg betul??
hehehehe...

slalu kerbau kan?
not lembu kan?
err watever lah pa..
janji benda yg same..
tetap pakai telur ayam..
xtau nape lembu ngan kerbau yg dpt nama.... hahahaha... :P

erkk..
teringin nye mkn kopok goreng tuh.. my fav!!!
nak beli lah kat pasar tani..
get me some from Trg nnt ek?
can??
:P

Happy MOnday!!!

axim said...

Zoul,

nampak sedap??kalau makan lagi la sedap...betul wa cakap lu..

===================================

Hanis,

memang goreng pun soooddaaappp!!!

axim said...

Kak EJ,

HAPPY MONDAY AKAK..waaahh tak bekpes lagi ker..sowee na nasik goreng da habis..haha

axim said...

Nikli,

nasi goreng da habis la enchek salman tetiba masuk bilik opis dan menghabiskan apa yang patut..nak halang tak sampai hati tengok kawan seronok sangat makan..huhu

air mata kasih tu lagu saripah aini kaa...hang ni mesti peminat susah mati Kak Pah kan...hihi

Beruang Madu said...

Sapa sapa berani kat tak sedap... kalau korang makan tak keluar api kat teling kiri kanan tak tahulah nak cakap apa... huiiii sebijik sebijik abg bear nampak cili kecik tu... errrr... tapi abg bear pun kalau masak tak letak cili macam bogel jer rasa memasak tu...

ju3 said...

axim..
bkn mls cuma tak tau nak buat ape da..

nak goreng nasik r pasni..

axim said...

Ziana,

lapoor??tak bekpes ekk pagi tadik...

telur mata lembu yang pa biasa pakai..tapi kerbau pun ada jugak orang pakai kan..mana mana lah janji telur kuning yang cair itu sedap sangat...sluurrpp..

tapi nasik goreng ni dah habis enchek salman dengan bangganya menghabiskan sisa baki nasi yang ada...huhunak keropok goreng tuh??boleh jer...nanti kalau pa balik ganu pa beli kan untuk angah k..sedap sangat!!

happy monday to you too k!!

take care..

axim said...

Abang Bear,

memang kalau axim goreng nasik pun mesti taruk cili padi tuh..kasi bertambah seri dan bertambah pedas....sedap nasik goreng ni bang...tak caya cuba la try..hehe

axim said...

Ju3,

KALAU tak taw nak watper sila berbloghop ataupun menonton rancangan kegemaran kat TV..

haaa elok la tu nak pi wat nasik goreng...masak lebih sikit k..nak wat lunch plak jap lagi..hehe

artisticklytouch said...

wah rajin memasak katanya...aku kalau bangun pagi nampak nasi lebihan semalam...aku belasah dengan kicap dan lauk yang telah dimicrowave ovenkan secukup rasa haha

axim said...

Artisticklytouch,

rajin tak rajin sangat laa...dah lama tak memasak tu yang tetiba teringin...nak panaskan lauk takder plak tu yang duk wat nasik goreng simple...goreng pun sodappp!!:)

Mie said...

Yang mahal nasi goreng express nih rasanya tang "keropok keping dari ganu" dan "telur mata lembu satu" tuh. Hehehe betul tak?

axim said...

Mie,

memang mahal tang tu pun..pandai hang..hehe..

Masy said...

perghhh mencabar nafsu serakah kelaparan ni hahahahah!!~

axim said...

Masy,

mencabar nafsu??jom kuar lunch plak..tapi aku tak bleh nak pi lah lunch..da kenyang makan breakfeast nasik goreng ni..hehe..selamat Lunch yaa!

ginseng4desoul said...

rajin yer masak pepagi... :-)

axim said...

Ginseng4desoul,

tetiba terajin plak pagi ni..tanak membazir nasik semalam..kang petang balik buang jer...

miezi said...

perghh..kopok ganu.mmg sedap!!

miezi said...

perghh..kopok ganu.mmg sedap!!

Mie said...

Good luck with ISO 9001:2000 audit.

Nasib baik last internal audit, section aku tak kena.

Kalau tak, potensi nak dapat NCR yang banyak tuh ada. Cerah sekali. hehehe

miamor said...

sedapnye nasi goreng makan dgn keropok..hehe...melaparkan...

KAKTINY said...

aduhai.. complete.. ngan telur kopok bagai.. sedapnyer... nak masak nasik lebih malam ni.. nak buat nasi goreng esok.. hehehhe.. terliur dah ni... yum yum...

MsRahah said...

ni cita2 lps pencen nk jadik chef ni kot axim ni:P

klu nk lagik sedap kan, goreng ikan bilis garing2, then tabur atas dia~ letak bwg goreng lagik~ aiiii mmg superbly delicous lah~ TP bwg goreng prepare sndrik, jgn beli yg dekat kedai2 org jual ready made tu, semua tu dorg goreng gune straw~ [chemicalllll!!!]

p/s:alamak dah mcm rancangan memasak dah plak:P

Abah Mui'zz said...

Nasi goreng lawan kopok keping? Mak aihhhh, sodap..sodap.

axim said...

Miezi,

yaa..tepat sekali..memang terserlah kesedapannya...nak pi goreng lain la macam ni..hehe

axim said...

Mie,

berakhir sudah hari audit pertama...alhamdulillah tiada NCR dikeluarkan setakat ini..

==================================

Miamor,

memang masyuk sangat keropok goreng lawan ngan nasi goreng..pehhhhh..

axim said...

Kak Tiny,

haaa malam ni masak nasi putih lebih lebih pagi esok leh wat nasi goreng..hehe

==================================

Miss Rahah,

cara cik rahah cakap tu memang la sedap tapi pagi tadi kesuntukan masa nak siap siap macam tuh so tak dannn nak buat..hehe..

axim said...

Abah Mu'iz,

memang goreng pun sodappp abah...

:)

marzalina said...

nasi goreng yg cantik :0

axim said...

Marzalina,

nasi goreng pun ada yang handsome dan cantik ekk..hehe

Faisal Admar said...

Rajinnye masak. Aku malas gila masak. Kalau nak masak then invite aku makan. Ok je :P Huhu...!

aximud said...

Faisal Admar,

ohh..like dat arr..kalau camtu nanti kalau aku terlebih rajin sikit aku invite ko datang makan k..:)

fiza said...

sodap sodap sungguh...hehehee

lindosh said...

air mata kasih tu..!

baguih la bos hang tu. lenkali dia patot suruh hangpa kemaih2 kasi bersih kawasan. takyah guna tukang kebun. eksesaiss beb hehe

Lily.Lulu said...

laparnya tengokkkkk
adoi la
:(

MiSZuE said...

wahh pandai nye masak...
klu mkn nasik goreng mmng care makan ngn keropok ikan..betambah lapau ni
hehehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

aximmmmmm

nak cikittttttttttt

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

=[

Wahidah said...

one thing yg i noticed bout u axim....u lurve to cook fried rice...huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails