Followers

Friday, November 21, 2008

T.A.R.A 3

The Amazing Race Asia is in its 3rd Season(and to be precised,it's over now..last night). Ive watching season 1 and 2 which were pretty good.(still remember Joe Jer and Zabrina from TARA 1 and Pamela & Vanessa TARA 2?)

The producers are calling this installment the “The Toughest Race” ever, the focus of this season is not on the locations, but in the challenges teams must now face, which were designed with the team’s relationships in mind, and created to test their strengths. This race will definitely not be a walk in the park for the new contestants.The grand prize stands at USD$100,000 for the winners.

The team profiles are :

Pailin Rungratanasunthorn & Natalie Glebova - Thailand
Vince Chung & Sam Wu - Hong Kong
Neena Rai & Amit Rai - India
Niroo Asrani & Kapil Asrani - India
William Hong & Isaac Hong - South Korea
Ida Nerina & Tania Khan - Malaysia
Bernie Chan & Henry Chan - Malaysia
Geoff Rodriguez & Tisha Silang - Philippines
A.D Chan & Faeza - Singapore
Visa Sarasas & Oliver Faivre - Thailand

and here are The Finale Three for Last Night Show:

The Winner-Sam and Vince(Hong Kong)


Best buddy which started with Underdog position,but in the end their determination and hardworking paid off.The grand prize stands at USD$100,000 for the winners a re lots of money!!!Congratulations Guys!!

2nd place-Geoff and Tisha(Phillipines)
"Nobody would have thought that we would end up dating. We have very different personalities but have managed to make it work so far," notes Tisha.yeah you sure you do..by entering the race they had so many fight and quarrel yet still managed to be on the top Three..Well Done!!

3rd place-Ida and Tania(Malaysia)

One thing they both hope to achieve, other than taking home the top prize, is the chance to see the world from a new perspective.But i do love this team-Firs of all because this is Malaysia Team,and secondly because they both have very good personalities..they still laugh till the last episodes,and unluckily they just made it to the 3rd place in this game..But still,you both really did a good Job girls!!Well done!!

*Will someone become my partner to be on The Amazing Race Asia 4??hehe

36 comments:

ita.itu said...

huh msia kalah..frust menonggeng aku tau mlm td

Rya said...

uhuhu
invitation baekk tu
boleh mulakan penamaan calon
; p

bozzobattousai said...

alamak..abg tak tengok amazing race la....tak tau langsung sape menang sape kalah

ginseng4desoul said...

I missed the entire season this time. Huhuhu... tapi dgr season nih mmg best lah.

only +RIZAL+ said...

am i qualified?
ahhaaa...
nk join amazing race la..
:P

MsRahah said...

wah cita2 tinggi melangit ni nk join TARA4:P

ida nerina trained herself for few months tau b4 the race, so Axim pun kena mule train dari skrg r:P haha~

fiza said...

hehehe... klu nk join kena la usaha dr skrg.. hohohoh

Lily.Lulu said...

sedih je tau .. malaysia kalah semalam ..

dorang salah taktik laa masa kat airport tuh .. sayang sangat .. kalau x konpem boleh menang tuh

but what ever it is, i'm proud malaysia in top 3 ;)

Ziana said...

pa, im back!!
:)

smalam sempat tgk Ulangan kol 12am... geram jek kan..
tp xpe.. no.3 pon ok..

eh..nk masok TARA 4?
:) anies ade...ajak dia laa..

MiSZuE said...

frust la malaysia kalah..adesh...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish..ida nerina pun ada ker...

bila turn AXIM & YANIE ek....

kekkekkeke

axim said...

Ita,

tu lah..aku pun frust sebab nebgok diorang tak dapat tiket ke Phuket tuh melalui dubai..diorang lalu kat Singapura..takper lah,diorang dah wat yang terbaik..:)

==================================

Rya,

sebagai permulaan nama Rya calon yang pertama,macam mana??setuju?

axim said...

Bozzo,

lor awat la tak tengok...Ida nerina ngan Tania best gilas....

===================================

Ginseng,

memang season ni pun best..but i prefer TARA 2 lagi kot..

axim said...

Only Rizal,

qualified tak qualified pun try jer..haha

==================================

Miss Rahah,

owh really??nak kena start dari skarang la camni..haha

axim said...

Fiza,

kena fit kan badan dulu apa citer pun,kan..

===================================

Lily,

tu la pasal..sedih ler tengok diorang tak dapat tiket flight ke dubai sebelum pi phuket...sib baik penyelia kat aorport tu tolong gak kalau tak konpem kalah teruk..

nasib tak menyebelahi diorang lah..

tapi team malaysia memang best!!

axim said...

Ziana,

yeah..i'm glad that you are back...

you watching this show late night semalam...best kan..tapi sian kat Ida n Tania sebab tak bernasib baik..

tapi pa percaya diorang dah cuba yang terbaik...kalau tak sebab sangkut kat padang pasir tuh mesti diorang da menang..

ajak Anies..??erkkkk boleh di fikirkan jugak idea tuh..hehe

eZa said...

me nak! jom htr application form jom?! hehehe :)

axim said...

Miszue,

tu laa...takper,takder rezeki..

==================================

Yanie,

yup,Ida Nerina masuk Amazing Race asia kali ni..best sangat tengok diorang bekerjasama..you should watch this show la..

jom amazing race asia 4??hehe

axim said...

Eza,

jom!!!me on jer...nak hantar application form awal lagi nih..hehe

miezi said...

am so dying nak masuk. camne ha nak register kan diri? ha ha

axim said...

miezi,

nak registerkan diri senang jer..rajin rajin la bukak AXN nyer website..nanti tak lama lagi mesti diorang ada bukak untuk registration..

miezi said...

hari2 aku bukak..eheh. takde pape pun.
kalau da ada, roger aku nnt ye.

aShaBuLz said...

huhu...ok la tu Malaysia no.3...ngeh3...lawa pun lawa..hihi

axim said...

Miezi,

rajin rajin tengok Channel AXN pun boleh jugak,sebab nanti bila time register open iklan akan banyak kat Channel tuh...skarang season 3 baru habis..tunggu lah lagi 2 or 3 bulan lagi mesti ada open registration untuk season 4 plak..

gambate kudasai!!

axim said...

Ashabulz,

yang bini orang ngan mak orang tu ker ko minat ashabulz..ish ish ish...cun tapi dah tua la sumer..hehe

pearlEJ said...

ishh... akak tak pernah tengok pun axim.. hahahaha...

ehhh 3rd place tu ida nerina kaaa?? wahhhhhhhh best2... peberet artis tu... hihihi...

jommmmmmmmmm kita masuk nak?? nih dok pi gym balik nih... kira ok laa kann... hahahahaha...

axim said...

Kak EJ,

akak tak pernah tengok??rugi lah..best sangat show ni...

haah,yang 3rd place tu Ida Nerina..dia masuk..memang best tengok diorang bekerjasama...

akak nak masuk?JOMMMMM!!nanti dalam TV kita declare as blogger Friends..hehe..

izal said...

ida nerina dlm tu mmg marvelesss...

mmm....sedap tu bro...

artisticklytouch said...

jom!

tapi aku takut aku emo ha ha

Wahidah said...

dlm byk2 season this season yg plg best..suka sgt...i luv them too event diorang kalah...leh tk i jd partner axim nanti dlm amazing race..huhuhu...:P

Daff said...

Axim,
Hong Kong team absolutely deserved to win this time.. M Still wondering why Philliphines team is in the top 3,they should be eliminated earlier.. Thanks God they didnt win the race.. Hehehhehe

ayang ati said...

bukak pencalonan?
hmmmm.......
macam dah lupa janji je......
he he he

Beruang Madu said...

takper lah Malaysia kalah... takder rezeki... heheheh tapi janganlah yg no 2 tu menang... diorang ni orang asia yg rasa macam barat sangat... jadi kalau menang bakal sombong sangat nanti

Suka Bebel said...

sayang tul la, silap sikit je pasal tiket flight tu semua jadi spoil.kesian tul.punah harapan nak tgk malaysia menang

Faisal Admar said...

I love Ida and Tania! Damn thing is that they lose!

Nikli said...

just addicted to ehwal islam..
ehhh, tetiba kuar komen camnihhh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails