Followers

Saturday, November 8, 2008

Majlis Perkahwinan:Edisi Foto

Kali ni baru aku berkesempatan untuk berkongsi cerita dan gambar sempena majlis perkahwinan abang aku yang telah diadakan pada 1 November 2008 yang lalu.Serba sederhana tetapi tetap meriah-Short,simple and Precise,dengan Tema HIJAU..Terima kasih kepada semua Saudara mara,Shabat Handai dan jua Rakan Taulan yang turut serta memberikan kerjasama dan memeriahkan majlis ini.




ni sumer my Fellow Bloogers yang turut serta hadir dari kejauhan semuanya-Abang Bear,Lily,EA,Nikli,Ziana,Inah,Nan dan Sam.Gambar gambar perkahwinan pada majlis ni semuanya berkat hasil pertolongan mereka(terutamanya Abang Bear,EA(Lily) dan Nikli)..Terima Kasih banyak banyak atas semua gambar yang cun cun ini.

Fieza(kawan Shuk-my brother) dan Yana(peminat setia BeruangMadu.com)


Si Nurul(anak kak ina) yang Comel dan montel ni pun tak ketinggalan nak pakai skirt Hijau..geram aku tengok si Nurul ni..nak picit picit jer rasanya..

Sementara menunggu ketibaan Pengantin Perempuan
Dan itu dia Pengantin Perempuan yang di datangkan Khas dari Machang Kota Bharu Kelantan..berarak sekejap dari lorong Rumah..

Pengantin Perempuan mencium tangan Suami..
dan mereka di arak masuk ke tempat pelamin..



mana boleh masuk terus..kena la amik gambar kat Pintu Gerbang dulu..:)



ehhh pengapit dua dua perempuan ekkk...memang lain dari yang lain nih..hehe



malu malu la pulak kakak ipar aku nih..:)tak larat nak bercerita layankan ajer gambar di bawah..

















Semoga Jodoh korang panjang dan berkekalan..

Penat Photographer nak suh dapat Pose Lentok macam tuh..
Sesucinya Cintamu..
Then mesti kena amik gambar ngan Mak dan Abah.
Selamat berbahagia ya my bro!!


gambar bersama keluarga terdekat


ni semua keluarga belah pengantin perempuan





ehhh Tok Wan pun ada tuh..hehe..bergambar bersama Cucu Kesayangan..


Ni keluarga Belah Pengantin Lelaki





Axim bersama Kak Ina dan Kak Tie
Asyik pengantin jer yang berposing kitorang nak berposing jugak kan kan kan...

muka penat sudeyyy...
asal bergambar jer penat pun hilang kan...:)
Then lepas da siap amik gambar pengantin kat Pelamin,tibalah masa untuk gambar atas katil di bilik pengantin..sila lihat gambar-gambar di bawah ni yek..




ni namanya Pose Ikan Duyung dari kakak Ipar aku:)



Selamat Pengantin Baru buat Abang Zali dan pasangan..Semoga dimurahkan rezeki dan di panjangkan Jodoh..Ameenn..


Kitorang pun tak melepaskan peluang untuk bergambar bersama Pengantin..

Thanks To all yang menjayakan majlis ni..Nanti bila tiba majlis aku sila muncul lagi yek...layanan spesel menanti korang sumer..:)

*off to Kuala Lumpur this weekend since malam ni nak ke KLIA nak hantar Kak Ija dan Adeq dah balik ke Mesir..nak jugak ambil kesempatan untuk lawat Ayah Ziana di HUKM..semoga Ayah dia akan baik baik sahaja..Doakan ya..

56 comments:

LannY said...

selamat berhujung minggu kat Key Elle..bila eak kita nak hang around kat kl lagi eak..payah tull

Luth Textile said...

ur kak ipaq tuh dah putih segak dah,,

bila mekap tebal2 jadi cam hantu r eh,, hahhaa..

Zoulkieflie said...

salam..
axim bila lagi..?:)

Lily.Lulu said...

banyak giler gambar ...
puas tengok
:D

thanks sebab sudi menjemput kami semua ..

c u in kl !!

Josh said...

Banyaknyerrrr gambar!! lenguh tangan asyik nak scroll tikus tu.. hehehe

Cantik-cantik semua gambar, berseri-seri semua orang. Tahniah kepada pengantin baru!

Mieza said...

wah smpi naik ijo mata akak ni...meriah tul...kwn2 blog pun dtg bg support....:D

slmt pengantin baru..!!

psssttt :- ko bila lg axim...nape gambo anies x der...

Shah said...

Sayang tak dapat ikut hari tu. Selamat Pengantin Baru buat pasangan pengantin

Dakjaat™ said...

axim .. kalau ko kawen nnti . invite aku .. kalau tak .. chelsea takkan menang this year .. wakakakka! :P ku terrer blackmail ppl .. hehhehehe!

ita.itu said...

wah sume ijau ek..lawa ngk tema ijo nih

i-chimera said...

selamat pengantin baru utk si abang... si adiknya pulak bila lagi??

izal said...

slmt pengantin baru to yr bro...

mcm album gambar kawin lak entry nih...:)

ju3 said...

cantik gak tema ijau.. next weeding >>> axim ker??
(^_^)

Tokyo BLUE said...

comel belako!

theme meletop

budleee said...

looks like a nice wedding

congrats on your bro axim

CAHAYA said...

X pegi kenduri tu pun dah rasa macam sampai sana plak tgk gambar² ni.

p/s: Lama dah takde kenduri kawen kat sini. huhu.

fieza said...

axim...manyaknya pic kt entry kali ni... hehehe... semoga pengantin baru berbahagia selalu insyaAllah...

pearlEJ said...

lawo2 gambarkannn... puas tengok... hehehehehe..... so axim, bila lagik?? hahaha...

Wahidah said...

serioudly kakak ipar axim sgt cantek n comel..:)

shahril aley said...

ayoo ijau la
ni majlis PAS ke
hehehe... just kidding bro
rindu plak nak komen kat blog ni

meriahnye dgn kehadiran YKWYA
tapi malangnye aku tiada
nanti majlis kawin ko
jgn lupe jemput aku plak
konfem aku dtg nye

mummysyafie said...

fuhhh...banyak nya pic. ni baru puas nengok..cantik erkk tema kaler hijau ni..nampak fresh!

Suka Bebel said...

ni yang tak saba nak kawen ni

PUTUBAMBU said...

langsingnya kakak ipar awak axim..

tapi hijau tu cantiklah..

anyway, you've been tagged. sila masuk blog kak putu yek..

axim said...

Lanny,

hujung minggu ni di Penang..len kali kalau ada masa jom hang out kat KL lagik..

===================================

Luth Textile,

muka lawa macam tuh sampai hati ko cakap macam hantu..haha

axim said...

Zoul,

Insya Allah pada satu masa yang telah di takdirkan..

==================================

Lily,

no problem...tengah tunggu ur majlis pulak nanti..tak sabar nih..hehe

axim said...

JOSH,

Letak gambar banyak la baru puas hati nak tengok kan..Thanks for da wish for pengantin baru Josh!!

==================================

Mieza,

anies takder sebab dia always busy in Penang..never got time for me..so what to do,kalau dia ada kelapangan baru bleh kacau dia..

sian mata akak dah hijau kan..hehe

axim said...

Shah,

tu lah kalau ko takder kerja arituh konpem join punya kan...

==================================

Dakjaat,

wakakaka Chelsea menang lagi against Blackburn Rovers semalam...tahniah Arsenal sebab berjaya menumpaskan Man United!!

axim said...

Ita,

lawa kan..tapi nanti kalau aku kawen nak wat tema merah..ada berani datang kaa??haha

===================================

Ichimera,

adiknya lambat lagik..a long way to go..hehe

axim said...

Izal,

amboihh macam album plak katanya..hehe..

==================================

JU3,

next bukan axim lagi..my brother Shuk tu dulu..:)

axim said...

Tokyo Blue,

hok mano so chomey skali??haha

===================================

Budlee,

Thanks Buddy!!

axim said...

Cahaya,

kalau axim taw arituh jemput cahaya datang skali kan..hihi

==================================

Fieza,

haah,saja letak gambar pengantin banyak banyak kali nih..baru berseri hijau blog nih..haha

axim said...

Kak EJ,

puas kan tengok gambor yang banyok nih..axim??Tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.....

===================================

Wahidah,

axim pun rasa dia sangat chantek:)

axim said...

Shahril Aley,

wahhhhh aley akhirnya ko muncul setelah lama sangat menghilangkan diri..welkam bek bro...pelan pelan kayuh k kat company baru tuh...

nanti majlis kawen ko sila jemput aku k:)

==================================

Kak Nor,

Hijau ni Fresh kan..:)

axim said...

Suka Bebel,

sabar Bro..masa tu pasti akan tiba..ko keep counting tu yang rasa tak sabar sabar tuh....rilex and take a breath k:)

==================================

Putu Bambu,

memang lansing dan selim melim!!halus jer orangnya..mek kelate kak..hehe

kena TAG??nanti axim wat k..TQ:)

Chen said...

wah! green is the theme of the day! how r u?

aShaBuLz said...

bestnyer wedding tuh!! nmpk dlm gmbr pon dh meriah..kalo live lagik la kan..best!!

p/s: bro dh kene TAG...kalo ada masa sahut la cabaran tuh..keh3. bleh tgk dlm blog..wahahaha

masviona said...

pjngnye n3 nih...nasib ler ada byk kaler hijau..idak ler jemu mata ini memandangnye...:)

axim said...

Chen,

yeah,Green is the theme of da day...i'm fine..TQ..So how are you??long time no see..

Beruang Madu said...

Huiiii... menjadik jugak gambar2 tu yer... ingatkan tak menjadi, maklumlah kami ni bukan jurufoto ada sijil, main tembak jer... terima kasih penghargaan ni...

axim said...

Ashabulz,

memang meriah pun..best!!

*okeh okeh nanti ada masa gwe jawab TAG itu..

axim said...

Masviona,

sejuk mata memandang kan Masviona...Hijau itukan warna alam..:)

axim said...

Abang Bear,

of course la menjadik abang bear..practice makes perfect kan..skill tu memang sentiasa dapat di develop..between,abang kan ada ramai cikgu cikgu yang hebat hebat belaka,,,TQ sangat sangat sebab sudi ambik gambar di majlis perkahwinan ni..nanti my majlis saya jemput abang k..:)

Nikli said...

we really had a great time..
thanks to tuan rumah..

:)

ixora said...

wow, hijonyer pakcik...hehe..tp comey...=)

axim said...

Nikli,

you are most welcome...

len kali datang lagi yek..

:)

axim said...

Ixora,

pengantin tuh memang comey..:)

eedany said...

cantiknya ijo...

semoga ayah ziana cepat sembuh. Amin...

axim said...

Eedany,

cantik kan..

*sama sama kita doakan untuk ayah Ziana k..ameen..

sam said...

cantiknyaa ijau tuh..
rase xsabo nak kawen gakle..;p

Heartless Devilish said...

waaahh...byk nye gambo..
selamat pengantin baru kpd abg incik axim

incik axim biler plak??

Inah said...

gambo ni meriah ok!! especially 4 anak dara tu :D

mekasih sbb menjemput :D

papa dtg lambat la ke klia..hehehe..kalo x boley ngedate :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

axim...

yanie tunggu nasi minyak axim nih

bila la ek...

hehehhe

axim said...

Sam,

ko tahun depan sila kawen k..

axim said...

Reen,

encik axim tak sampai seru lagi lah reen..Tunggguuuuu...

axim said...

Inah,

memang meriah kan gambar gambar nih...especially 4 anak dara tuh..hehe..angakt bakul sendirik nampak..:)

tu la,kalau pa cepat sikit memang bleh jumpa Inah kat KLIA..huhu..takdak rezeki..

axim said...

Yanie,

sabar k Yanie...Tunggguuuuu...

:)

oRyen said...

wahh..bnyknya pic kawin post qt sini dh mcm album kawin plak,hehee... suka tngok gelagat korang bposing xspecialy tang pengantin kena 'dera' tuk posing ala2 lentok,hhehe...

*axim bila plak :-"

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails