Followers

Friday, November 14, 2008

Dua Kisah Satu Cerita

Aku punya Dua Kisah Untuk Di ceritakan
Antara Meninggalkan
Dan yang Ditinggalkan..

Mana satu yang Kau akan pilih?

I


loe yang dulu ceritakan pada gue sakitnya kehidupan
loe yang dulu bangunkan gue dari mimpi muluk gue tentang hidup di nirwana
loe yang dulu ungkapkan pada gue mahalnya harga sebuah rasa percaya
loe yang dulu rintihkan pada gue sakitnya sebuah pengkhianatan
loe udah pergi , gak tau kemana tanpa pamit
sekedar untuk buktikan itu semua dengan kematian

*bila tak bisa lagi mata ini menatapmu,maka biarlah mata ini kutitipkan pada bulan sehingga aku bisa menatapmu melalui cahayanya..

II


Kepada batu kutitipkan cintaku
Karena batu tak pernah menyakitiku
Kepada rumput kupasrahkan ketulusanku
Karena rumput tak pernah mengkhianatiku

*bila tak bisa lagi jari ini belai lembut dirimu,maka biarlah jari ini kutitipkan pada angin sehingga aku bisa terus belai setiap lekuk indah tubuhmu...

***************************************

DISCLAIMER:Entri kali ini tiada kena mengena dengan perasaan saya sekarang..Cuma saya tujukan pada insan lain yang sedang berduka lara dan juga mungkin sedang melalui saat saat perpisahan tanpa rela..Untuk semua itu,saya doakan kalian agar tabah mengharungi Hari..Hidup tak selalunya indah dan langit takkan selalu cerah..Hal-hal yang diluar kemampuan,serah saja pada ketentuan Tuhan...DIA maha Mendengar..

26 comments:

bozzobattousai said...

ini memang minggu sedih sedunia....apa nak buat dah nasib badan...

Inah said...

heading baru!! inah tgh makan doner kebab..nak?

Inah said...

sorry..off topic comment :P

Rya said...

Antara Meninggalkan
Dan yang Ditinggalkan..

dua2 pun sakit..
takmolah pilih ; )

pearlEJ said...

lawa heading baru... hehehehe....

takmoh laa sedih2...

Nem0 o0h Nem0 said...

Antara Meninggalkan
Dan yang Ditinggalkan.

dua2 sakit,
dan skang tgh lalui nya,perit..

tp life must go on!

CAHAYA said...

Mana lagi sakit? Ditinggalkan? atau meninggalkan?

I've tried to dump someone lately, but seems I can't do it. Why?

p/s: I guess meninggalkan pun sakit jugak, that's why I can't do it. :(

LannY said...

molecule X eak..good stuff

only +RIZAL+ said...

ye ker xde kne mengena?
ppl says what u write..
u do mean it~

-wink-

Lily.Lulu said...

pa ...
i like ur new header ...

;)

blurry said...

nice header....
boleh x kalo xmo dua2 tu??huhu..
tp tu semua ats kehendak-Nya jgk..

kami said...

bila lak axim ni pandai bebahasa indon ni.. tapi KAMI tak berapa faham sangat laaa..

RizaL said...

sedih nyer entri2 baru2 ni

Luth Textile said...

adoi.. apa sedih2 nih..
xbest la..

bro azim..
jemput mai umah ahad nih..

clik SINI

Ad Rifza said...

Sadly entry yg bersambung sambung...hmmm...bukan tuannya ek?..PASRAH sahaja lah atas ketentuan itu...Tidak semua yg kita hadapi akan kekal selamanya.. Sampai masa kita akan ditinggalkan dan mungkin juga meninggalkan..But saat waktu yang dilalui bersama itulah yg indah pada ketikanya... kenangan bersama itu pasti tidak dapat dilupakan..tapi kita seharusnya REDHA dengan ketentuan itu kerana HIKMAHnya tetap ada...Insyallah..

deasa said...

mampukah kau hadir dalam setiap mimpi burukku

seberapa pantas by sheila on 7 :)

oRyen said...

wahhh... :o
header baru...nice ;)
mmm...sedey gak bca apa yg awk tulis ni, ntahla nokomen...

Wahidah said...

Ditinggalkan dan meninggalkan...dua2 perit....but life must go on

RieNa.YuMi said...

lumrah hidup bro...tak kita tinggalkan org...org tinggalkan kita...

tengok bulan adalah satu therapy yg hebat ketika berduka...

violetungu said...

sedihnya...

i-chimera said...

Ya... pada sesiapa yg berkenaan yg terputus kasih... moga terus tabah hadapi hari mendatang...

mummysyafie said...

dua² tu sakit sebenarnya..tapi itu untuk yang berperasaan..

kalau yang takde perasaan..meninggalkan mmg dah jadi routine kot..

Beruang Madu said...

Hmmm.... sedihnya bait bait puisi tu... suara hati orang kecewa yg dah dead end life nya... tapi itu kehendaknya, kehendak Tuhan... dia hidup lebih lama lagi

Sa-Yu-Ri said...

best kan kalau dpt kak yg baik mcm kaa ti...u r lucky!! anyway, i lke ur headings & sorry for the chaotic moment on that sat. byk menyusahkan family :( tkcr tere

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kenaper citer sedeh ni axim?

=[

Nikli said...

rasanya mmg terlepas byk entries nihh..sebab abg bear pon dah ngomel tuhh...

i choose no 2
loyal ehhh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails