Followers

Wednesday, November 26, 2008

.:: cinta matahari dan bulan..


ketika matahari dan bulan saling jatuh cinta
meski keduanya tak sanggup saling bertemu
semuanya terlupa akan garisnya
matahari mencoba redupkan sinarnya,
berpikir utk peluk sang bulan....
dan bulan terangkan cahyanya,berharap belai sang matahari...

sebelum akhirnya keduanya terpuruk jatuh satu sama lain
sadari kodrat mereka saling gantikan...
bukan untuk bersatu...
terluka satu sama lain....

*Benarkah Matahari dan bulan tidak boleh untuk saling cinta-mencintai?

26 comments:

ita.itu said...

i lap u la..hehe..boleh aje..janji sorang tahan panas..hehe

MiSZuE said...

cantiklah pic tue..hehe lari dari tajuk entry nie..

suka dgr lagu matahari ekekeke..lari tajuk lagik..

:P

artisticklytouch said...

boleh je sebab tanpa matahari, bulan tidak bersinar dan tanpa bulan, matahari kena kerja fullday hahaha including off day

only +RIZAL+ said...

hehe.. kata2 dr hati ker? :P

Josh said...

Hmm... when talking about relationship, two people with different characters are most likely to stick together better, they're complementing each other. Sorang senyap, sorang lagi kena mulut murai. Sorang yang panas baran, sorang lagi ke penyabar.

So, Boleh JE!

nazzman ibrahim said...

hmmmmm aspresiasi cinta dari axim....nice bro

dyn said...

cintaku ibarat nil..yang tandus..errkk..lari tajuk ek..hehehe..cinta itu buta,apa saja keanehan akan dapat diatasi..bleh pakai kefalsafah ni..hahaha

pearlEJ said...

adehhh... tak reti nak menjawab... hihihi...

artisticklytouch said...

hang bercinta dengan sapa ni? sapa bulan? sapa matahari?

aku lariiiiiiiiiiiiiiiiiikkkkkk

Wahidah said...

bole je ..mesti ada pro n kontra nya kan...so why not??? hehehe...well axim matahari ke bulan?

Nem0 o0h Nem0 said...

boleh,tp sggp kerrr???
bnda ni nti menyakitkn..

Redbloodsnow said...

thank goddd ximmmm!!! for ur new layout neh **err new template kan bro???...hehe**
coz now dh senang dh zie nk masok..klo dulu..makkk aiii...spai heng pc akuuu kooo..hehehe

pssttt pssttt...mcm penuh makne jek n3 neh yek..hehehehe :P

ju3 said...

cinta tak semestinya memerlukan ssorg bertemu, memeluk @ membelai..

luv..
u can't see it but u can feel it..
(^_^)

sHwEeT ByAtcH said...

mungkin bila bulan meluahkan rasa...
matahari turut tertanya..
beza kita berdua..
namun rasa cinta itu ada...
sudahnya bahagia...
atau derita di sana...

:P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ni cinta kat bulan kah? cinta matahari? muehehhe

MsRahah said...

when it comes to this issue, the answer is very subjective axim~

but i agreed with josh~

two ppl, with 2 different characters, will definitely suits each other best~

axim said...

Ita,

ni bukan pasal tahan panas..kalau matahri dah rapat terus hancur lebur segala ler..tak dan nak mengucap pun..kahkaakah..

==================================

MisZue,

takper..off topic pun kira komen jugak kan..hehe

axim said...

Artisticklytouch,

lawak la hang nih..haha..siap kerja full day tak tahan tuh..hehe

===================================

Only Rizal,

just some thought to share wioth all of u guys..:)

axim said...

Josh,

i'm totally agree wif you Josh..actually we dont have to look for da perfect person to be our soulmate,we have just to find da person that can mes us comlete..and that's willmake ur world go spinning..hehe

so memang boleh jer kan...clap..clap..!!

axim said...

Nazz,

you like it,don't you?

==================================

Dyn,

wahhh tu quote dari citer ayat ayat cinta tuh..tetiba teringat masa kita balik dari ganu ke KL skali ngan Sam..hehe..

Cinta tu subjektif..susah la nak tafsir..haha

axim said...

Kak EJ,

tak reti nak menjawab??hehe..sebab akak dah jumpa cinta sejati..:)

==================================

Artisticklytouch,

aku bercinta dengan bayang bayang au sendirik..akulah bulan dan aku matahari..akhirnya aku yang merana sendiri..

axim said...

Wahidah,

axim bulan dan matahari...berperang dengan diri sendiri dalam mencari cinta sejati..hehe boleh kaa camtuh..:)

==================================

Nemo,

kalau sanggup tahan redah je lah kan...

axim said...

Zie,

ooooo patut la zie lama tak mai sini..pasni rajin rajin la mai k...tak hang dah PC tu..Insay Allah..

n3 ni just apresiasi cinta dari meja AXIMUD..tu jer..:)

==================================

JU3,

cinta itu ingin memiliki,tetapi perasaan sayang tetap akan berbekas dalam hati walau ianya tidak memiliki...

pilih lah mana satu yang kau mahu:

suka,cinta atau sayang?

axim said...

Shweet Byatch,

nice one!!i like dat..thanks..:)

==================================

Yanie,

cinta kat bulan dan matahari...cinta kat dua dua..camanor tuh..hehe

axim said...

Miss Rahah,

yup..indeed...it's really subjectives..depends on your acceptance ryte..

semoga Cik Rahah akan berjumpa dengan Cinta Sejati yaa..:)

Nikli said...

entry berbunga bunga tak reti n tak paham.. :(

maka, jawapan aku, TAK BOYEH..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails