Followers

Sunday, May 4, 2008

104@107@812...?

Feels like want to grab some cakes from Secret Recipe,made up my mind to do so.Went to Secret Recipe Seberang Jaya,to have some fine quality cakes here.One thing that made me proud about this restaurant is it is totally born in Malaysia,no influence from outsiders.Should i be proud as Malaysian?haha i've no idea about that.How about you tell me..?



Of course,at this restaurant,the most tempting cakes for me is Chocolate Indulgence..when it melt in my mouth, makes me want to beg for another slices..,who doesn't right?

*my lovely chocolate indulgence
*another one of my favourites too,mango delight


It is really fork licking good.tonight there are so many television program that i want to take a look at.Ntv7 with Anugerah Industri Muzik,Astro Ria with Konsert Akademi Fantasia,ESPN with EPL League(ManU vs WestHam),and so much more..it ended up with shift the channel until i dont know which channel that i really want to watch.
  • Congrats ManU for the nice game and easy winning against West Ham,
  • Congrats for Faizal Tahir for making Best album and totally proved that you are a good singer(AIM)-eventhough MB perlis didn't recognize you that much.
  • and about AF,i can't give any updated since i didn't watch it.

RIGHT NOW,I STILL DONT KNOW WHY I AINT SLEEPING YET.....IS THIS A SYMPTOMS OF INSOMNIA?

*maybe i should count the sheeps in the picture until i feel really sleepy...hmmm who knows that will work for me...nite-nite everybody..

17 comments:

Ted said...

indulgence!

baru gak sambut besday kawan kat sana. tatau pun ia memang fully dr malaysia.

tp kan, mak ai cakap,kawan dia cakap (kawan dia tokei kek-cina)..takde kek sdap yg tak diletak ape2 yg bernama Ba alif Ba Ya.

jadi, saya tukarla.saya perlu makan kek buat sendiri sahaja. Nanti kalau ikut teman2 ke sana, kene cr tanda halalnya, sbb br2 ni xda nampak plak.heh

Nikli said...

rasanya SR punya logo halal tuh besar gedabak laa... mak aku buat resepi tradisional pon sedap..xpayah boh menatang tuh pon watt..

ted-kalau u rasa waswas, u xpayah laa beli..

p/s: dah brapa kilo aku baham kek kat SR nih pun tatau laa.. :D
mmg sedap..!!

axim said...

ted--->ted,tanda halal ada ler...memang la owner kedai ni cina,tapi jakim da kasi tanda halal,ok la tuh....

nikli--->nikli,nanti nak suh ur mom wat kek untuk i masa besday k,hehe,

arsaili said...

salam..umm im not really fancy cakes nih..tapi makan la juga..ehehe

axim said...

arsaili-->salam kembali...kat sana ada tak fancy cakes?konpem ada kan tapi kena cek betul2 kot yang mana bleh makan yang mana tak..

Inah said...

ade kek high fibre kat SR in case u x nak rasa guilty sangat lepas makan cheese cake itu :)

Lily.Lulu. said...

kekkkkkkk !!!
sib baik dah makan
:D

NuRuL said...

owh..secret recipe!!! saya suka banana mousse..ada dapat resipinye tapi takde masa nak cuba buat ( alasan jer nih..hehe)
saya suka dengar ayat sinis adibah noor+afdlin.. "lepas ini tak akan ada orang yang tak kenal faizal tahir lagi"..:)

axim said...

inah--->erkkk axim tak makan cheese cake..tapi high fibre cake tu tak pernah try,produk baru kan..yang no sugar pun ada..

lily-->ye la,mana tak makan keknya,kan baru lepas besday seseorang..huhu..wat saspen jer...haha

axim said...

nurul--->pasni SR bleh tutup kedai resepi dah kena curi,haha...nurul kena wat lagi sedap dr SR k,bleh bersaing secara sihat...betul tuh,memang sinis...terkena atas batang hidung pihak yang wat kenyataan tak kenal faizal tahir..wawawa

Chika Chika said...

umak aih
cannot tahan wo.
kek.
saya suka kek
kini, dan selamanya
kek.

NuRuL said...

erk..saya tak curi lar awak...hehe..kalo awak nak pon nanti saya bagi..kot2 awak yg bleh try buat dulu..hehe

ita.itu said...

waaa..jeles ngk kek ko nih..jahat tau.dah la kita diet nih

alialalala said...

arghh....need to drive 2 d nearest SR n grab my all-time fav chocolate banana n indulgence! i like!

Beruang Madu said...

Akan ku buka peti sejuk ku sekarang juga.. Shah kek arituh mana??

axim said...

chikachika--->waaah die hard fan kek la ni kiranyer chika yek.

nurul--->erkk axim tak minat sangat nak wat kek nih..kalo makan minat la..hehe

ita.itu--->oooo tengah diet yekk...takper,akan ku sajikan entri entri makanan supaya diet akak tu hancus letus..haha

axim said...

alialala--->beli kek ni jangan tak beli....enjoy ur fav cake k...

beruangmadu-->ooo ada stok kek banyak kah dalam peti tuh?haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails