Followers

Monday, May 5, 2008

IRONMAN The Movie

Spent my last sunday by watching movie.and for this time,still located at GSC sc Mall.My intention is to watch IRONMAN,since this movies got a really good feedback.I'm kinda like the superhero movies,so lets enjoy the show.

The plot is simple:

Billionaire industrialist and genius inventor Tony Stark (Robert Downey Jr.) is kidnapped and forced to build a devastating weapon. Instead, using his intelligence and ingenuity, he builds a high-tech suit of armor and escapes captivity. When he find out some complot that give impacts to a global implications, he build his powerful armor and vows to protect the world as Iron Man.

Below are some pictures from the scene of Ironman The Movie.


















Surprisingly ironman turned out to be a very comical movie.The movie had much action of course however many parts just made you jump in laughter.For example irons mans robot in the movie was very comical.The movie was almost identical to the marvel comics and cartoons making it very original.the acting was also very good.robert jr acted very well and really captured the role of iron man.i enjoyed the movie.

Robert Downey Jr. played the part of Tony Starks very well and gave it a little bit of humor. It was very funny, there was romance, but not so much in action though.The suit was AWESOME!! i wish that i could fit in it one day..haha

*Not so great than other superheroes ,but much more realistic than others.

22 comments:

shahril aley said...

kwn2 aku ckp filem ni best. bile nak pi tgk mcm busy skit tak de masa nak pi wayang. apa kata ko blanje aku axim? mesti sentiasa ade masa. hahahaha.....

mummysyafie said...

leh tengok la citer ni tiz friday..

fusarium solani said...

hmm, lama tak tengok filem.... hmmm..., macam best jer azim?

Anonymous said...

cik azim...
nice blog ek...just drop by..aritu awak suh saya tgk blog awak tp tak bg alamat so sy minta dr anis...
byk sgt awak tulis..tak sempat nak tgk semua..nnt smpt saya belek satu2...

-cik pah-

Lily.Lulu. said...

oh dah tgk yer ...
kalo sempat nak jugak tgk kat panggung ..
kalo x lily dload aje la
:D

lindosh said...

tak kesempatan nak tengok laaa grrrrrrr

Wiween @ Awin said...

mengapakah hero tua omputih masih kacak bergaya? huhu

butaseni said...

bagi aku setakat ni iron man ada no 3 belakng xmen dan spiderman.(marvel superheroes).
fantastic 4,ghost rider,hulk memang fail.

nasazfrog... said...

erm dah lame sungguh rasenyer tak tengok wayang... sebelum nih beli dvd tgk ngn hubby jer...

MalimKundang said...

sya nak tengok cita ni weekend ni,, katanya best sungguh

bluecrystaldude said...

Cheh.. baru nak tulis pasal muvee ni this week. hehehe.. love this movie :)

Nikli said...

watched this one last friday..
mmm, ok best jugak..

bila laa plak spiderman 4..??

Ted said...

bro, kostum kelakar nak mati!

asrilamirul said...

paling aku tertarik dlm cite ni.. BOM JERICHO. Fuhh.. kalau betul la ada benda tu...

So chemist, logik ke ada bom kuat camtu?

Beruang Madu said...

Awwww.. Azim... cerita ni memang best dan dari sudu sains memang logik... maknanya..kalau nak memang boleh buat... tapi kalau semua tunggu orang putih yg buat alamat sampai bebila lah tak terbang kita nih... kan Azim, tapi lagi best kalau jadi hero macam Superman ker? Beruangman ker? hahahaha

Ad Rifza said...

Ermm takleh tgok sbb kat KB takde wayang..haha..tunggu dvd lerr..

ita.itu said...

mcm best jek..bro lama cuti..bz ke dating? hehe

axim said...

shahrilaley--->ooo kalau belanja ada masa lak nak pi,haha,tengok citer ni,jangan tak tengok..besh.

mummysyafie--->enjoy da movie ya mummy..

fusarium solani--->tengok la citer ni,besh...still ada lagi tayangan di pawagam berdekatan

cik pah---->singgah2 la selalu yer cik pah..

axim said...

lily.lulu--->aah la lily,kalo donlod lagi besh..hari2 leh tengok..haha,aku malas nak donlod..lagipun nak makan popkon sambil tengok wayang..haha

lindosh-->busy sangat ekk lindosh...ni taim cuti pi la tengok k..ajak pakwer ko yang ramai tuh..haha

wiween--->jatuh chenta kah dengan hero omputih yang kacak bergaya ituh?heh

buta seni--->setuju sangat dengan kenyataan saudara yang bernas itu..!!

axim said...

nasazfrog-->ajak la hubby pi panggung...anak d
alam kandungan tu pun nak tengok jugak..('',)

malimkundang-->malim kan minat sci-fi,jadi citer ni sangat bersesuaian...selamat menonton..!!

bluecrystaldude-->love dis muvee too...can't wait to see your review bout this muvee.

nikli-->spiderman 4...erkkkk..tak pasti la nikli...nanti kena cek kat laman web GSC atau TGV

axim said...

Ted---->ok jek TED aku tengok kostum nyer...cool aoer costum camtu..hehe

asrilamirul-->logik ke tak logik,tak dapat di pastikan la roy..haha,tapi memang possible,leh buat tuh..mesti diorang tengah wat research untuk wat bom tuh...habislah dunia nanti..wawawa

beruangmadu-->beruangman>hahah cam kelakar jek bunyi beruangman tu,tapi kalau abang jadi watak utama beruangman mesti bleh laku punya movie tuh...kena wat sesuatu la supaya beruangman ada superpower yang lain dari yang lain..,haha


adrifza-->Aah,kat KB bukan ada panggung yang bercahaya terang ker..takper,beli DVD pun ok,still leh layan dis muvee..

ita.itu--->memang besh akak..bz ada kerja sket la 3 4 ari nih,ni da nak start update balik citer yang tertinggal...tunggguuuu......

Wiween @ Awin said...

mak aiii kemain berat nak bukak kotak komen ko ni dik axim oit! huhuhu seb bek ade robert downey! :p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails