Followers

Tuesday, May 20, 2008

Late Dinner @ Burger King

Malam ni nak tak nak aku kena balik ke penang juga,sebab esok kerja..nasib baik hari ni cuti umum sempena hari wesak..tadi lepas bersalaman ngan ayah,aku pesan kat mak supaya jaga ayah baik-baik..ayah pulak dah macam risau sebab aku nak balik malam-malam cenggini,drive sorang-sorang lak tuh..aku just cakap aku akan drive leklok dan da sampai penang nanti aku akan tepon bagitau..ye lah,orang tua nih dia punya risau kat anak-anak lain macam sikit kan.

Sebelum balik penang,kak tie ngan shuk ajak aku makan-makan dulu..so tak tau nak makan katner kitorang bergerak ke restoran jejantas sungai Buloh.Kat situ banyak restoran,dan kitorang pilih untuk makan malam kat Burger King.


Lama gila dah aku rasa aku tak makan kat burger king..ada la dalam setahun jugak rasanya..so malam ni bleh la makan burger king lagi..

*Sebab malas nak pikir untuk makan apa just decide to choose this family meals..jimat pun jimat.


si kecil ika (anak kak tie) pun ada sekali rupanya..hehe...kat bawah ni gambar-gambar semasa upacara makan-makan dijalankan.











Lepas da siap makan jam dah menunjukkan pukul 11 malam,huish da lambat tu untuk aku meneruskan perjalanan yang masih berbaki 320 km..dah kenyang makan ni mata plak terasa berat..takpe la,drive slow-slow..ngantuk nanti aku berenti la kat mana-mana R&R,daripada aku drive ngantuk...Biar lambat asal kan selamat.

*sampai kat hentian rehat Tapah aku dah tak tahan ngantuk,terus terlajak tidur sampai kul 4..Lepas terjaga menyambung kembali perjalanan dan tepat pukul 6 pagi aku sampai kat Penang..Alhamdulillah selamat sampai..

10 comments:

Malim said...

percaya atau tidak.. sya tak pernah makan di Burger King...

ita.itu said...

eh dah update dah..abah dah ok ke?

rizal said...

Axim..harap abah sihat dan semunya ok.

Burger King? Looks delicious. I cant recall how long since i last dined at BK.

Rasanya sepanjang hidup pun dalam 2-3 kali jerr makan. hehe..

Happy Thursday yaaa..

axim said...

malim--->bior benar malim..kat australia msti ada gak burger king..tapi nothing to lose since burger king is not that great..haha

ita.itu-->yup,i'm already back on track..abah cam tu la akak..skang tengah demam plak..risau jer rasa..

rizal-->harap pun bgitu juga...hepi thursday to u too..

Wiween @ Awin said...

waaaaaaaaa burger king! beshnyeeeeee tp apakan daya diriku berdiet.*sob*

bluecrystaldude said...

Laparrrr

Lily.Lulu. said...

kite suka makan BK .. nyam !
cuma nya BK nih lebih mahal dari mcd ngan kfc

axim said...

wiween--->jangan la berdiet kak ooiii...rugi tuh...masa muda ni la nak makan macam-macam...

blue--->jom makan...nyamnyamnyam..

lily---->aku tak suka sangat ngan BK tapi bleh lah...hehe

Beruang Madu aka Honey Bear said...

kat hentian Tapah tu Azim tido kat mana yer?? surau ker?? atau ada hotel kat situ

axim said...

abg bear--->kat hentian tapah tu tidur dalam keter...matikan enjin dan aircond siap...terjaga jer berpeluh yang amat..dah kedap kan dalam kereta tuh..sib baik tak kelemasan dalam tuh..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails