Followers

Wednesday, May 7, 2008

Rostoran Man TomyaM

Seperti yang di janjikan,malam ni aku ada tetamu kehormat-member satu course masa kat Uitm dulu.Dia ni orang nogoghi,dah alang-alang ada kat seremban ni rugi la kalo tak jumpa..lagipun dah dekat dua tahun kitorang tak jumpa..maklumlah masing masing sibuk dengan kerja dan haluan sendiri.

Nama dia Kamal.oleh kerana dia orang sini,so aku suh dia bawak la kitorang makan kat tempat yang besh..dan nilah dia tempat kitorang makan malam-Restoran Man Tomyam.Dari sudut pandangan lahiriah,aku suka dekorasi nya yang berasaskan tradisional,atap bumbung pun dianyam..cantik tempat ni.

Dari segi makanan pula,jom kita order dulu..belum cuba belum tau..dah cuba mana la tau hari-hari mau nanti..



*Dari segi harga agak berpatutan.


*yang belah kiri tuh Kamal Azwan Kamarun,aku ingat lagik nama penuh dia.*Yang baju merah tu takyah la ku kenalkan...da banyak gambor dier dalam entri lepas-lepas.
*kalau tak sodap ekau jugak eden salahkan..!!
*air tembikai suam-Kamal
*Kelapa pure-axim

*yang belah kanan gambar,air limau suam-sam
*Tomyam Seafood yang mengancam
*Ayam goreng Pedas yang penyet
*Kailan Ikan Masin yang fresh,segar dari ladang
*dan ini ulaman sebagai penyeri makanan.

*tak dilupakan juga telur dadar..kombinasi lauk malam ni sungguh menyelerakan..nyamnyamnyam...
*air kelapa nih memang besh..tak campur gula punya..asli..
*dekorasi ala-ala tradisional.
*Cawangan-cawangan Man Tomyam Yang lain.
*errrkk naper dia eja restoran camtuh...typo error kah?

Lepas makan kitorang borak-borak dan kebetulan ada citer sindarella plak kat TV3,si Kamal ni memang suka layan drama-drama macam tuh,so kitorang tunggu dan tengok citer sindarella sampai habis baru bergerak balik ke hotel.Kesimpulannya makanan kat sini memang sedap..tomyam terutamanya..nanti kalau datang seremban lain kali pasti aku akan bertandang ke sini lagi.Insya Allah.

*Yang jadi lagi sedap sebab dinner kali ni Sam yang belanja..patut la sedap semacam jer..hehe..Tq bro..nanti eden bolanjo ekau pulak..

3 comments:

Nikli said...

tapi hang masak lagik sodap ehh..??
ye aok...??

ita.itu said...

pandai msk ko ek? tp tang air kelapa tuh aku x tahan

axim said...

nikli--->aku masak?erkkk hang kena rasa la dulu nikli oii..haha

ita.itu--->awat ngan air kelap tuh?rasa cam nak sedut sedut jer kan air tuh,haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails