Followers

Friday, May 2, 2008

MeeT UncLe KennY

Pagi tadi lepas tengok bola tuh aku terus tidur..ngantuk maa..sedar-sedar terjaga da dekat pukul 12 tengah hari.Teruk je rasa bangun lambat-lambat..kepala pun jadi pening-pening..agaknya sebab terlebih tidur kot.

Nasib baik hari ni cuti umum sempena hari pekerja...kalau tak alamat lebam la mata pi masuk opis.

Da siap-siap mandi tadi tetiba Enchek Salman kol ajak pi Sunway Carnival Mall..elok la tuh,aku pun tengah kelaparan nih..pi sana bleh gak jalan-jalan cari makan.Lagipun Enchek Salman nak cari sedikit barang untuk majlis pertunangan beliau tak lama lagi.Kira sekali harung la nih.


Actually Sunway Carnival Mall ni baru lagi di buka ,akhir tahun lepas kalau tak silap aku...so suasana kat dalam mall yang baru nih mesti syiok..jalan punya jalan aku lapar...nak kena makan dulu,baru leh nak shopping ke hape ke..Turun kat level paling bawah di mana terdapat banyak pilihan restoran,kitorang decide untuk makan kat Kenny Rogers.

*aku rasa dah lama giler babeng aku tak makan kat KR



*Lepas meneliti menu,kitorang order Quarter Meal dari Meal Chicken Roasters.



*macam biasa la,air feveret aku-Iced Lemon Tea
*air nih nama dia Summer - aiskrim soda campur eskem Strawberry
Satu benda yang paling aku suka kat KR ialah muffin nya..aku rasa tak jumpa kat lain kot muffin sesedap kat KR ni..aku paling suka muffin vanilla,yang muffin Coklat tuh enchek salman punya.Tapi aku hairan naper lama gila nak kena tunggu untuk dapat main course nyer makanan.Tapi of course la,akhirnya makanan tiba jua..

*ini aku nyer meal-Quarter meal Original with Mashed potatoes,aromatic rice,and Potato Salad
*Enchek Salman having this - Quarter Meal Black Pepper with Macaroni Cheese,baked bean and Coleslaw.
Servis kat sini sangat teruk...korang tau tak,bila makanan di hantar diorang tak kasi sudu dan garpu lansung...aku pun mintak la...dalam lebih kurang 10 minit baru diorang hantar,tak ke hangin kalau ko nak kena tunggu camtuh...sabor je lah..dah la perut tengah lapar...hmmm...


Aku kalau bab-bab makan luar ni first thing yang aku akan nilai ialah servis dahulu,rasa makanan tu kendian kira..kalau servis teruk ,tak mesra pelanggan dan siap kena tunggu lagi cam ni,memang aku pangkah terus kedai ni dari list,konpem tak datang dah pasni..baik aku cari Kenny Rogers kat tempat lain jer.

*kecewa dengan servis,tapi nasib baik dah kenyang..baru senang hati nak berjalan-jalan.

20 comments:

Inah said...

kenny kat the mall pun sama :(

fusarium solani said...

kat mana tempat nih azim?

NuRuL said...

salam kenal axim..awak keje di penang ya..saya dulu pon blajar di penang.. skang dah keje nih rasa rindu lar kt png..owh..saya baca entry2 yang lepas..suka masak yer..wah..kagum nih..hehe

axim said...

inah--->agaknya memang dah budaya KR kot tak mengutamakan pelanggan..

Fusarium Solani-->ni kat Sunway Carnixal Mall Seberang Jaya penang..

axim said...

nurul-->salam nurul...owh,dulu blajar kat penang yek...datang la penang jalan-jalan lagi,hehe

Princess Redbloodsnow said...

eh axim...
awat hang always dok pi kerat pic hang jadik separuh²

kang cheq pi kerat bdn hang separuh² baru taw hang nnti

**wat muke pembunuh bersiri :P**

Masy said...

aiyokk sedapnye... potato salad, coleslaw, mashed potato ice lemon tea

*air liur sebaldi

arsaili said...

salam..wahh isk2..my fav nih..rindu nak mkn kenny rogers..tgk gambo jer la

axim said...

zie--->erkkk ngeri ngeri bila zie jadik pembunuh bersiri nih...jangan jadi cam mona fendi sudah kerat kerat org sesuka hati..haha

masy--->aiyok... air liur sebaldi kaa masy...tadah..jangan tak tadah..heehe

axim said...

arsaili--->bro,kat sana takder ker yang ala-ala KR nih..boleh la wat melepas gian...kuikuikui/...

asrilamirul said...

Bro Apsal ko tanya aku keje kat mana?

axim said...

roy-->ada ura-ura mengatakan ko da resign,,,,haha..betul kah?

Lily.Lulu. said...

ingatkan uncle kenny mana .. upenya kenny rogers .. hihihi ..

lily kalo gi KR suka dia nya muffin vanilla .. paling favorite .. makan juta2 pun x muak

:D

anIEs said...

mesh potatoes id the best there,...

Nikli said...

yess.. muffin vanilla KR maveles..
lagik2 kalau ditoppingkan ngan eskrim.. sedap gilos..

oo.. baru plan nak blanja kat KR Sunway tuhh,tapi hang dah banned plak kan..mm, so xdak laa..

axim said...

nikli---->weh,mana adil cenggituh..kita pi la KR kat Queensbay Mall,mana tau servis kat situh bagus..lagipun banyak lagi kedai best ada kat SC mall tuh,hang da cakap nak belanja kan,haha

ita.itu said...

elok mkn ni kan...utk org diet..hehe

REMIRAF said...

eee edap nyer...trase perut ni lapar la...nyum...nyum...

Beruang Madu said...

Apasal bila tunjuk makanan penuh tapi tunjuk muka separuh?? sebelah lagi kena cakar kucing ker?? atau terbakatr ker?? Azim... boleh tak hantar contact number ker email abang ... thanks..

axim said...

ita.itu--->ooo tengah berdiet sakan yek...

remiraf---->nyam nyam nyam..

beruang madu--->saja jer bang edit gambor camtuh...baru misteri sket...huahuahua

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails