Followers

Friday, May 16, 2008

Kampung Bharu = Dinner

Hospital Kuala Lumpur ni boleh dikatakan terletak di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur,ia berhampiran dengan Chow kit Road dan Kampung Bharu.Untuk makan malam,kami berpakat untukmembeli makanan di kampung baru.Beli bungkus saja makan kat hospital skali ngan ayah.




*tiga orang ni abang dan kakak aku.
Sampai di kampung baru saja jer kami bergambor-gambor dulu,sementara menunggu makanan siap di masak.apa yang diorder?:siakap stim,tomyam seafood,kailan ikan masin dan telur dadar.

*makanan siap dihidangkan.

*siakap stim
*tomyam seafood
*telur dadar
*kailan ikan masin
*jemput makan...jemput makan..

Actually kitorang serba-salah sebenarnya nak makan kat dalam wad ni ngan ayah..bukan apa,ayah tak boleh makan makanan camni..sebab makanan dia kena banyak pantang larang atas sakit yang di alami..tapi nak wat camana,kena la ikut arahan doktor juga.

Sudahnya ayah merajuk taknak makan sebab mak just kasi nasihat sket kat ayah supaya jaga pemakanan.Aku paham,orang sakit ni sensitiviti dia tinggi sikit....Silap sikit jer macam-macam boleh berlaku..mujur mak memang faham ayah ni macam mana.Sekurangnya keadaan masih berada dalam kawalan.

*Alhamdulillah selera makan ayah agak baik..seleranya masih tinggi,walaupun banyak pantang larang.

4 comments:

Ted said...

ahehe, biasalah org tua ske merajuk kalau ditegur.hehe

wes, kampung bharu?or kg baru?nasi lemak best kat sana

axim said...

ted--->tu lah,orang tua ni sensitif nya lain macam sikit..pantang di tegur..nasi lemak antarabangsa kat kampung bharu tuh tak sedap la ted..tu yang aku heran naper ramai giler org beratur nak beli...tak pahm...tak paham..

rehan said...

mmg tak best pun nasi lemak antarabangsa tu..mahal je lebeyyy..

axim said...

rehan--->yup,agreed wif u..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails