Followers

Saturday, May 31, 2008

It's Saturday Already!!!

Tengah-tengah malam cenggini bosan plak...dari tadi duk ber blog hoping jer,bleh gak menyingkap makna kehidupan dari sudut yang berbeza..(chewwwahhh!!)..Tapi betul,bila aku duk baca blog orang banyak gak info yang aku dapat,sama ada maklumat penting atau tak penting lain citer..tapi at least terhibur sangat bila baca blog orang nih...ada kisah sedih,ada yang pedih,ada yang pelik ada yang jelik,ada yang lawak dan yang paling aku suka tentulah yang menyelerakan(ngehngehngeh..)Patutla ramai jadi addicted bila berblogging(termasuk lah aku)...ishhh berhantu betulla bila dah berblogging nih..

Bila da bosan sangat aku main la satu software-magic-mirror game...bukan game pun,actually ni perisian untuk edit gambar jadi burok+kelakor....wakaka..gelak guling-guling aku bila edit gambar sendirik pakai menatang magic mirror nih...bongokkan aku menghodohkan wajah sendiri..tapi just for fun so aku terpanggil untuk publishkan kat sini..mesti korang gelak guling-guling gak(pinjam ayat inah k..) bila tengok foto aku yang telah di burokkan nih...harharhar..so jom layyyyaaaaannnn......zaaaassssss...

gambor nih korang tak rasa ke macam alien dalam citer star trek..kalo korang pernah tengok citer star trek mesti perasan ada satu watak muka ala-ala cenggini...ishhh burok bebenor wajah ini..

yang ni pulak dah macam orang cacat jer...muka penyek semacam..kena gilis ngan lori kot muka jadi cenggini...kehkehkeh...syukur la kita di anugerahkan anggota badan dan pancaindera yang sempurna...

Dan last skali aku edit jadi cenggini plak...ni gambor edit pilihan aku nih..haha...yang ni gambor paling kelakor aku rasa....da macam beruk daaaaa.....tapi aku bukan beruk yer...(matilaaaa duk kutuk diri sendirik lagi....)Tiap kali aku tengok gambor nih mesti gelak dan gelak lagik..


Actually gambor asal nyer yang ini lah,yang asli dan tulen tanpa sebarang perasa atau pengeditan lain k...just touchup background jadik kuning jer..Kan aku dah kater aku bosan di pagi buta nih so ni lah apa yang aku buat ngan masa yang ada...amacam?ada berani kaa nak edit muka korang jadik macam ni jugak...tapi kena ada software nyer dulu la...

waaahhhh dah pukul 2 lebih nih,aku nak tidorrr esok nak pi KL lagik...sejak ayah masuk HKL nih memang aku kena turun KL tiap-tiap minggu..aku risau kan keadaan dia ..ayah still dalam process nak adapt ngan hemodialisis thing tuh,so macam-macam side effect yang dia hadapi..i just hope that he is really strong to fight with the pain,becoz all i know he is a fighter-now and forever.

*dah dah..jom tidur...da lewat pagi nih..esok ada yang tak terbangun kang..esok aku tumpang orang ini pi KL..esok apanyer,kira hari ni la...ni kan da sabtu...Doakan perjalanan kami selamat..Insya Allah..

16 comments:

rizal said...

Salam axim,

Semoga ayah axim sihat dan cepat sembuh ya.

Selamat Hari Minggu dan selamat berblogging juga.

p/s : ingatkan rizal jerr yang tidur lambat masa hari sabtu ni..hehe rupanya ada juga insan blogger yang tidur lambat yer? :)

Lily.Lulu. said...

hahahaha !! nak tergelak aku tgk muka ko yg telah diubah suai tuh ..

ngeh ngeh ~

esok kalau sempat jumpa ye .. Insya-Allah ..

nanti leh makan2 lagi sampai lebam kan .. uhuhuhu ~ bessssssssss
:D

semoga korang selamat sampai ...

Heartless Devilish said...

smoga ayah kamu recover cepat..

tang gambo tuh..adehh..sah takder keje dok memaen ngan gambo kan...?
selamat sampai KL...

Faisal Admar said...

Dah alang2 turun KL... Lepak William lagi la nampaknya... haha.

Aku gak tak sampai William lagik :(

Semoga selamat sampai ye...

Malim said...

waaa good one.. u should try another software morphing.. leh tukar muka u ke muka awek u ker. hu huu

Beruang Madu aka Honey Bear said...

Azim... abang mintak maaf yer takdapat sesama balik sini dan sana... timing tak sama lah...

Inah said...

azimm..ape ni..muka elok2..jadi mcm alien plak..:P

anyway, thanks ye pi william tadi :)

axim said...

Rizal--->wslm....rizal,aku harap pun begitu juga..kalau da hari minggu ni mata jadi pandai plak tanak terlelap..haha


Lily.lulu--->aku pun tergelak gelak bila tengok wajah aku di hodohkan tuh...hahha...by da way,thanks datang lawat ayah aku semalam...then cam biasa la ke william kan...best best best..


Heartless devilish--->sebab takder kerja la tuh reen yang duk wat gambor jadik lagu tuh...haha...

axim said...

faisal--->wahhh macam tau tau jer ko yek faisal...memang kitorang lepak william semalam,tapi tak lepak lama-lama sangat sebab ada hal..nak tau lagi lanjut nanti masuk blog lily k..

Malim---->wah ada ek software camtuh...nak malim software tuh,

abangbear--->its ok bang,nak wat camaner,lagipun tanak la susahkan abang plak nanti,ada umor jumpa kat sana jer k,

axim said...

Inah--->takder kerja la tu inah duk wat entri nih,sebab takder idea..haha..thanks kat ko gak sebab menghadirkan diri jua je william...next time kita jumpa lagi k,,

Nikli said...

:D
kekadang gelak bole jadik ubat kepada hati yg suram.. mmm..

thanks for sharing..
bermadah plak aku ptg2 nih..
kahkahakahhhhhh...

REMIRAF said...

mule tu risau gak ku tengok pic ko ni...hehehe...pas bile aku tengok yang last tu...wa ok ok...handsome tu ado lagi...tergelak gak aku tengok...huhuhu...

axim said...

nikli---->hehe nampaknya ada hati yang suram kah..haha..betul tuh,gelak memang boleh jadik penawar kepada hati yang gundah...maka sila bergelak sakan yek..hehe

remiraf--->welcome to my page remiraf..nanti kita exchange link k..hehe,kalao ko try wat sendirik mesti lagi gelak guling guling nanti,hehe

ita.itu said...

hahah..gelak beso aku..jahat ko

axim said...

ita---->memang entri nih aku wat nak suh ko gelak...kahkahkah..

Anonymous said...

viagra uk cheap purchase buy viagra online stores free sample viagra free sample pack of viagra viagra uk cost pill buy cheap viagra online how long does viagra last buy generic viagra make your own viagra viagra paypal over the counter viagra herbal viagra reviews viagra free pills viagra paypal

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails