Followers

Thursday, August 28, 2008

All By MySeLF

Petang semalam kena stay back kat tempat kerja-banyak hal nak di selesaikan maklum lah baru masuk opis setelah cuti pada isnin dan selasa.dekat pukul 8 malam jugak baru aku blah dari opis..Keadaan kat Penang masa tuh hujan renyai renyai....hujan rahmat..Tapi aku tak balik umah terus..sempat menyinggah kat Sunway Carnival Mall,Seberang Jaya.

Saja nak jalan jalan cuci mata..Lapar perut pun ya tapi konpius nak makan kat mana..semua tempat bosan la nak makan...Then bila nampak KFC teringat plak ayam goreng yang dah lama aku tak jamah ni.Lepak singgah makan kat KFC ni kejap.


Nafsu kata order dinner plate-ada tiga ketul so banyak sket ko boleh melantak....tanpa sedar aku order Set Dinner Plate nih...kata dinner kan??

Bosan laaa makan sorang-sorang nih..actually makan la apa pun kalau dah sensorang tuh tetap akan jadi tak sedap jugak kan??kan??kan??setuju tak ngan pandangan saya ini??

Sudahnya aku tak habis makan yang seketul lagik...had perut sampai dua ketul jer,mau tak nyer tiga tiga ketul hot n spicy tuh sumer bahagian Dada yang banyak isi....tu yang muak duk pulun tuh...takpa lah,boleh tapau wat balik umah seketul laie yang tak habis.

Lepas makan bergegas ke GSC(Golden Screen Cinema) kat tingkat atas skali,tak nak melepaskan peluang nonton wayang di malam rabu kala tiket tengah murah.

Rm 6 hengget aku belanjakan untuk menonton Citer-YOU DONT MESS WITH ZOHAN..sebelum tengok citer ni aku tanya adeq best tak citer nih sebab dia da tengok...dia kata best giler...rugi kalau tak tengok..

Citer ni mengisahkan seorang agen perisikan yang dalam diam menyimpan niat untuk menjadi Hair stylist kat Amerika...macam macam laluan dan dugaan yang di lalui oleh Zohan namun akhirnya dia berjaya menggapai impiannya...
Memang best giler babi la citer nih!!!babi pun tak se best citer ni..Dari awal sampai habis citer memang korang akan gelak tak berhenti laa...memang LAWAK bangang okeh...sampai terkeluar air mata aku menahan kelakar dek penangan Adam Sandler dalam citer nih...memang superb bebb!!!!kahkahkah....sambil taip ni pun aku bleh tergelak gelak lagik duk membayangkan aksi Adam Sandler yang kelakar tahap dewa!!harharhar....Kalau korang stress kaa atau tengah tertekan sila la nonton citer ni konpem hilang segala masalah...betul aku tak tipu..

Aku nak kasi 9/10 tapi sebab lawak bangang tahap dewa dewi yang di hidangkan aku kasi 9.5/10...jatuh nya wajib tonton la weh..Khas untuk mereka yang anti stress...haha..Tok Bear,sila tonton citer ni yaaa!!

Pi tengok wayang ngan baju kerja n seluar kerja,tak kesott la janji sempoii kan...nasib tak pakai safety boot skali,kahkah..Sebelum tengok wayang sempat singgah kat Parkson beli 6 helai stokin..Stokin yang ada sumer dah hampeh...baik beli baru jer..
Berkenan pulak ngan toe socks tu yang beli pesen ni...menarik siottt...

Lebih kurang dalam pukul 12 lebih jugak sampai umah malam tadik, then mandi mandi dan terus berlayar ke alam mimpi....

a

*Pantas masa berlalu..sedar sedar dalam dua hari lagi Ramadhan bakal Menjelma...Ramadhan,kami semua menantimu!!

36 comments:

Mieza said...

sedap cite dia ek...hrs pg nanti ajak hubby....

sempat shopping ek...bgs2...stokin raya ker...

nor rahafza said...

hahahahaha...aku gelak giler2 tgk cite tu..hehehe...mmg serius klaka.hahahaha...."liquid nitrohigen"haha..

nazzman ibrahim said...

aku tengok citer tu minggu lepas huhuhu mmg kelakar tapi yang peliknya kenapa finas boleh letak U plak padahal citer tu tak sesuai untuk kanak2 kerana berunsur lucah tak faham aku dengan finas ni( agaknya kalau tekanjang bulat baru diketegorikan lucah oleh finas kot)

fusarium solani said...

Salam,
Azim, makan ayam ek? Memang tak best makan sorang-sorang...

Salam ramadhan....semoga beroleh Lailatulqadar...

arep said...

beb.
"all by myself" ..
i pun selalu cam tu gak..
"alone"
dah biasa, so no big deal. kena biasakan diri lah d tempat orang [for myself]

selamat menyambut ramadhan..

Zoulkieflie said...

miri selalu ketinggalan la pa..adik mesti pi tgk jugak lepas ni..adik stress giler kebelakangan nie..
apapapun,jumpa papa on 5th@6th ya..:)

Dakjaat™ said...

kahkah! mmg sengal zohan neh .... hahaha! ;p

Beruang Madu said...

Hajat memang nak tengok tapi orang tua kan... projek banyak sangat kejap ke sana kejap ke mari... nanti by next week Tok Bear pegi tengok

eedany said...

all by myself... macam lagu celine dion pula...

nak tengok lah cerita tu...axim dah kata best!

:)

Dayu said...

ada kalanya jalan sorang2 ni seronok gak, ikut suka kaki kita lah nak gerak ke mana...

tapi kalau dh terbiasa jalan berteman mmg la tak seronok kalau tiba2 kena jalan sorang2

Nem0 o0h Nem0 said...

sgt2 la sedap kfc tu,nk jugak...

aku x sempt tgk lagi cite ni,kt cni asyk full jek,tensen tul..

axim said...

Mieza,

wajib akak nonton ngan husband yer citer ni...slamat menonton yaa along!!

tu stokin nak pegi kerja la kak..

=================================

Angah,

kahkahkah..memang sengal giler kan si zohan nih..memang lawak tahap cipan nyer...kelakar giler nasib aku tak gelak samapi terkencing..hakhakahak

axim said...

Nazz,

tu la pasal,aku pun pelik naper citer ni tak klasifikasikan as 18 sx,sebab banyak jugak unsur seks yang tak keterlaluan di tonjolkan,tapi sudah cukup untuk meracuni minda anak anak kecil...erkkk FINAS tolong jawap!!

=================================

Aliff,

salam ramadhan jua untuk ko...semoga ramadhan kali ni lebih bererti dari ramadhan yang sebelumnya...ameen..

axim said...

Arep,

haha,no big deal lah...da biasa sorang sorang..best apa jalan sowang sowang nih...tak la terkongkong ngan mana mana pihak..

salam ramadhan!!

==================================

ZOUL,

ok adeq kecik..nanti kita jumpa yek...sila tengok citer ni masa kat KL nanti...haha

thegossiplounge said...

Aku pun dah tengok. Best jugak!

axim said...

Dak Jaat,

har har har...memang sengal gila seyyyhh...!!

================================

Tok Bear,

ish ish ish sian la kat Tok Bear yang da tua kan...takpe next week sila tonton cerita yang memang lawak babi ni...haha

thegossiplounge said...

Aku pun dah tengok. Best jugak!

thegossiplounge said...

Aku pun dah tengok. Best jugak!

axim said...

Eedany,

haah,macam lagu celine dion la pulak ekk...takper da biasa...sila tonton yer cerita ini di pawagam...konpem tak nyesal punya...hehe

=================================

Dayu,

to be adult is to be alone,remember??

axim said...

Nemo,

takper take ur time...nanti ada kesempatan tengok la yek...

==================================

Ted,

best gila kan..haha....terguling guling aku ketawa...

Inah said...

cite ni x kuar kat aussie lagik..adooii..tau x papa..hellboy 2 baru nak kuar kat sini..mencik tul

:(

selamat berpuasa papa!!

rindu sama papa..rasa makin jauh ngan papa :(

love,

alang

izal said...

ko beli socks jari tu ke bro?

tak bagus la socks tu sbb ko nak pakai leceh...kene masuk jari satu2....aku dah tak pakai pun...

esp. kita muslim yg solat kene bukak socks 2 kali kat ofis..

Suka Bebel said...

salam kenalan,
aku terkenang zaman dulu2, jln sorang2.tgk wayang pun sorang2.best sbnrnya, tapi klu selalu sgt rasa bosan plak.hehe...

MNN said...

kena tgk citer nih.. 9.5 tuu.. Pa! try burger baru big & tasty mcD, sedap!! :)

pearlEJ said...

betulllllll... kalau makan sorang2 nihhh mesti nafsu makan tu kurang sikit, walaupun sedap n perut lapar, tapi susah beno nak ngabiskann... eheheee..

tgk wayang pun sensorang?? ahahaaa.... sgt rajin okeh axim... :D

PUTUBAMBU said...

sedapnya kfc..

semalam pun kita makan snack plate spicy kat kfc...

lepas gian..hehehe...

Nikli said...

sengsorang pon layan saja ehhh..!!

time really flies..
xsedar nak nak masuk ramadhan dahh..

ita.itu said...

wah beli sarung tangan nak jd polis traffic ke dik..haha

lily.lulu said...

pa ..citer tuh mmg bess giler kan ??? sukeeeee sangat !!

gelak x hengatttttttttt !!
:D

hahahahaha ~

axim said...

Inah,

selamat berpuasa alang...lega akhirnya dapat jugak cakap ngan alang malam tadi...hehe

=================================

Izal,

aku suka stokin cenggini....

axim said...

Suka Bebel,

used to it...

=================================

MNN,

really??kena try la nanti...haha

axim said...

Kak EJ,

tengok sensorang pun layan akak..hehe

=================================

Putu Bambu,

KFC -its finger licking good!!

axim said...

Nikli,

salam ramdahan lagi untuk kamu!!

==================================

Ita,

tu stokin la akak wehhh...

axim said...

Lily,

haha....adik rekemen mesti best punya kan...heeeee

syukur said...

wow..stylo nyer dan kalerfulnyer stokin baru axim ni... now i see the trendy u.. mmmm

axim said...

Syukur,

lawa kan stokin stokin tuh..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails