Followers

Monday, August 18, 2008

TributE TO SallY

4 Sahabat Baik di Zaman Universiti
Aku dan Sally
Angah dan Sam

Aksi sengal dan sewel di Taman Tasik Shah Alam

Sam ngan Angah dah kapel-tunggu masa nak kawen jer dua orang ni...
nak buh gak gambar ni-yang belah kiri tuh Chenta Hati lama masa kat U dulu-minggu lepas da kawen..(klik sini)dah takdak jodoh nak wat camana..:) Aku just doakan dia semoga berbahagia ngan suami nya hingga akhir hayat..ameen..
Sally-Teman waktu suka dan duka dulu-selalu belajar kat Tasik ngan dia-Yang aku paling tak lupa masa kita jalan jalan keliling tasik nyanyi lagu DEWA...masa ni dia la yang men'DEWA'kan aku,maksudnya dia lah yang menyebabkan aku minat sangat ngan kumpulan DEWA sampai la skang...memang best kan lagu lagu diorang..
Dua orang Teman Rapat Sehidup Semati

Bleh cari tak aku yang mana??hehe

Aku dan Sally masa Konvo-Ingat lagi masa ni dia nangis nangis sebab nak balik ke Kuching Sarawak..ye lah,bukannya dekat kan ntah bila lagi boleh ketemuan ngan teman teman kat semenanjung nih...
[*Really a memorable day... *]

************************************************************

Gambar kat atas tu zaman dulu-dulu(cett macam lama sangat dah jek..haha)...Those are da days that i will never forget for da rest of My life..

Semalam Angah MMS gambar Sally kahwin kat Kuching,Sarawak...Rasa terkilan sangat sebab tak dapat bersama di hari bahagia Sally ni...its a big day for her-but i couldnt make it to be there....siiggggghhhh...

[Actually aku da beli tiket flight ke Sarawak dari Februari 2008 lagi...tiket dari tarikh 14 ogos-19 ogos 2008....dah minggu lepas accident dan ada hal hal lain yang bersangkutan tambah tambah lagi Ayah kat HKL,so terpaksa aku cancel....Anies pun kena cancel sebab dia ada konferen Master 15 hb baru ni kat USM...well,kita hanya mampu merancang...Tuhan jua yang tentukan segalanya]

Angah ngan Nazi-sumer ni Course mate masa blajar dulu

Angah ngan Senah

Sam ngan Jili

Jili ngan Senah ni suami isteri-Course mate jugak masa kat U dulu-(klik sini,sini dan sini to refresh ur memory about their wedding)

Ni masa akad nikah majlis kawen Sally


I bet you look so beautiful on ur weddings day..

Yeah...you're really beautiful...it's true..

What a lovely Perfect Husband and Wife..

wowww panjangnya gaun tuh sally..hehe

Congratulations my Bestfren!!!finally u did it!!

To Sally,Semoga berbahagia hingga ke anak Cucu...Kami semua doakan anda..Ameenn..

*I'm da only one that's still struggling with the facts and fictions...still waiting for somebody to save me from drowning in this dreaming Ocean..Sometimes TRUTH is really hurt,isn't it?Does the phrase 'Lived Happily ever after' really exist???You tell me..For Godsake i'm not trying to be melancholic here-just need to share some thought with all of you..

49 comments:

Heartless Devilish said...

congrates utk kawan anda...
smoga bahagia ke anak cucu..

Beruang Madu said...

Lahai ada jugak orang kawen yer... moga diorang berbahagia sehingga ke anak cucu... Azim nampak yg paling besor kat gambar konvo tu...

Setahu abang Azim ke kecik comel orangnya... alahai bertapa keciknya kengkawan Axim kan... napelah generaasi sekarang ni kecik kecik benor... risau Abg Bear

Mieza said...

slmt pengantin baru buat SALLY...:D

nazzman ibrahim said...

selamat pengantin baru lerr pada kawan ko tu xim


hmmmmmmmmm ko ngan anies tu bila lagi serasi korang berdua tu so jgn tunggu lama2 xim hehehe

izal said...

those were the days...wat a sweet moment to remember..

cun gak sally tuh..tp takleh lawan anies...dont wori bro..u hv chosen the right one!

KAKTINY said...

comeinyer muka zaman belajar dulu.. (cam tembam skit kot.. and and 'berkaca mata'.. so cute..)

semoga axim pun menemui kebahagiaan dan selamat melayari alam rumahtangga...

happily ever after?... dalam fairy tale jer lah kot.. hihihi

budleee said...

oooh uitm di hati kuu :D

*ex uitm gak here :)

kuchalana said...

mmg shah alam penuh dgn memori..

hidup pak guard Uitm.. kakaka

ole....

ita.itu said...

wah cun ek gf lama ko ek..tp x lawan anies yg manis gebu..hehe

Luaq Ezplanade said...

Selamat pengantin baru sally..aku doakan agar berbahagia sehingga ke anak cucu....~amin & axim nie bila lagi? hehehee

butaseni said...

uitm dihatiku jugak.hang campus mana ha?

hmmm aku tumpang doa sama hehe

axim said...

Reen,

sama sama kita doakan ok...Insya Allah...

=================================

Tok Bear,

axim rasa mata tok dah rabun tuh...badan yang sebesar besar alam ni boleh plak di katanya kecik...sah sah la axim paling besor dalam gambor tuh...well,tok pun da jumpa axim kan dan da tengok sendiri ke'besaran' saya di depan mata...haha

axim said...

Mieza,

selamat..selamat...bagi pihak Sally saya ucap TQ...(memandai kan aku..haha)

=================================

Nazz,

serasi???haha aku ngan anies tuh teman tapi mesra la...cukup lah saja berteman dengan dia...hehe

axim said...

Izal,

takleh lawan anies yek..haha...ko plak yang lebih lebih kan...kahkah

=================================

Kak Tiny,

masa belajar dulu specky skang dah tak lepas wat lazer mata...*kidding!!!

aah.happily ever after tuh dalam dongengan aja kak....

axim said...

Budlee,

yeaaaaa......UITM di hatiku....

================================

Kuchalana,

pak guard uitm kadang kadang macam sial jugak kan...kahkah...wat macam U tu dia punyya plak...menyampah gak aku kadang kadang..

axim said...

Ita,

cun ekk yang lama tuh..da selamat jadik bini orang kak...

==================================

Nazrie,

Ameenn....aku???Insya Allah hujung tahun depan kalau ada jodoh dan calon...hehe

axim said...

Buta Seni,

aku FSG dulu ...fakulti sains gunaan...dekat la ngan bangunan menara Sultan Abdul Aziz tuh....seronok laa kalau kenang balik zaman belajar dulu...jauh berbeza ngan keadaan skarang..

Chen said...

hi axim ! u look better with contact lens!

Dayu said...

owh u UiTM shah alam gak rupanya..course pe erk? hud kuning course pe erk?

kenangan zaman blaja mmg nostalgia la, mmg tak kan lupa lah

axim said...

Chen,

really??dats why i've already doing the lazer treatment for my eyes so my sight back to normal again..haha

tu gambar dulu dulu la chen...masa belajar dulu..

=================================

Dayu,

yup,i'm alumni Uitm....dulu FSG-applied science-place where so much nostalgia embedded there...

aRa said...

Selamat Pengantin Baru Sally...

Xim...i paham sgt feeling u now...i've been through it 2...memula mmg akan bermain di fkrn but lelama...u'll be happy again...be strong yek... :)

Ceera said...

fewitttttttttt...

lama gile pengantin..

baju pun lawa..

harap2 aku kawin kang, lawa cam2 gak la.. hehe..

PUTUBAMBU said...

selamat pengantin baru to your fren l e axim...

tulah..kenangan lama mengusik jiwa..

seronok bila kenang2 balik masa belajar dulu kan...

memori indah..!

mummysyafie said...

axim..mmg lain la muka axim akak tengok pakai spec..without spec u look much hencemm...ngeh..ngeh..

oo..sally orang sarawak erk..majlis tu macam wat kat dewan suarah je..bila refresh memori dulo² mmg best kan..

takyah nak berebut kalau pasal kawen..amik masa..

pearlEJ said...

selamat pengantin baru sally... axim bila lagi?? hihihihi

lily.lulu said...

chenta hati axim masa zaman study dulu eh ?? hehehehe ...

congrats to her .. cantik pengantin. selamat pengantin baru !!
:)

pa .. ur turn bila ek ?? :P

Shila said...

Salam..

Congrats for ur bestfren weddings..
Semoga kekal ke anak cucu..

Selamat menjalani kehidupan :)

Ziana said...

Selamat Pengantin Baru Sally!!!

wah wah pic zaman dedolu..
layan DEWA plak tuh
:P

pa...namoo sesedih..
me ade!
:)
kan kan?

shahril aley said...

siyess lawa la awek tu
bertuah suami die

hmmm....
ni la besfren ko yg nak kawin
kite merancang hanya tuhan yg menentukan
semoga sally berbahgia hingga ke akhir hayat
amin....

ko jangan risau
anies ade sentiasa berada di sisi
ehemehem.... bila lagi?

axim said...

Ara,

hehe,i'm ok la Ara.no harm done...takder apa saangat nak di kesalkan...when da time is come then we will just go for it rite....Good luck to u my fren!!

==================================

Ceera,

yezzzaaa...mabeles kan pengantin nih...memang lawa siotttt....bertuah suami dier...hehe..nanti ko kawen pun mesti sechantek ni jugak....dun wori k..

axim said...

Putu Bambu,

kenangan yang terindah tu kak masa belajar dulu....da one dat i will never forget for da rest of my life..

=================================

Kak Nor,

owwhhh yer ker...hehe...tu yang da tak pakai speck...pakai speck nampak len la...

kat dewan suarah?tak sure la kak..nanti axim tanya sally...hmmm betul tu akak,takyah nak berebut nak kawe,stable kan diri dulu kan baru pikir pasal kawen..

axim said...

Kak EJ,

tun axim wallahualam la kak....carikan calon bleh??hehe

=================================

Lily,

aah,tu lah chenta hati pa zaman dulu..hehe...

pa akan kawen lepas adeq da kawen...cepat cepat la kawen yer ngan noman tuh...dia dah tak sabar tu..hehe

axim said...

Shila,

TQ Shila...by da way,thanks for dropping by..!!

==================================

Ziana,

hahaha pic zaman dedulu....best woo layan DEWA masa nih..

pa tak sedih laaa...i'm ok...just trying to raise dat question....tu ajer..hehe

axim said...

Aley,

memang sally ni lawa....hehe...kembang lubang hidung sally dengar ko puji dia nih aley...
:D

yup,supposely aku ada jugak kat sini tapi nak wat caman kan dah ada aral banyak sangat..

aku kawen??tunggu ko lepas dulu then aku start kumpul duit.

:D

zack said...

Sekarang Sally sudah bergelar isteri orang nampaknyer. Semoga Sally dan pasangannya bahagia dan ceria2 selalu. Serius She look nice dgn pakaian tu...hehe. Pasni kiter tunggu pasangan Sam n Angah pulak yea..hehe2

Ted said...

aku nak tanya ko satu bende ni...ko ngan anis tu bf-gf ka?

2- ko ngan sally tu hal lama.Tapi gaya penulisan ko, macam ko frust la plak.hehe

3-jodoh pertemuan di tangan tuhan.haha

4-Kalau aku, setiap hari aku cuba lupakan kisah lama.dah ada bf baru, aku dah lupakan yang lama.hanya kenangan best je aku amik, yang x best aku tolak, coz aku tamau ia sakitkan hati aku n org len.wahaha


aku pun tak paham pe aku nak gtau ko

love-n-hate said...

semoga berkekalan ke akhir hayat utk SALLY and hubby... :)

**Sally sangat cantik... now and then...

Nikli said...

Semoga berbahagia ke akhir hayat..
:)

axim said...

Zack,

alhamdulillah..segalanya selesai ngan sempurna...sally da selamat jadi isteri orang...ko bila lagik???angah ngan sam kata nak kawen lepas ko da kawen...wakakaka..

=================================

Ted,

ok,meh aku jawab soklan ko satu demi satu

1-aku ngan anies teman tapi mesra

2-aku ngan sally pernah jadi kawan rapat suatu masa dulu

3-yup,correct!!jodoh pertemuan di tangan tuhan.

4-KENANGAN TERINDAh selalu akan di abadikan dalam kotak ingatan,walaupun ia pahit..haha

TQ ted for dropping by!!

axim said...

love-n-hate,

yup...sally is really georgeus...now and then..

================================

nikli,

okeh...sama sama kita doakan!!

:D

nor rahafza said...

AZIM....
huhu..sebak aku..tlebih feel lak bc entri ko kali ni..gambar2 kite..best kan time tu..sgt.....mmm...thats the sweetest memori in uitm.
P/S: to azim n xel,thanks to both of u. kalo korg bdua tak ilang kat balok hr tu, mesti aku tak kenal ngn sam :P.

to zack: hehe..doakan aku n sam ek...janji korg mesti dtg tau..

Izan said...

i like dewa to...

kalau ingt kenangan2 masa belajar mmg sonok. cam nak stay zaman tu je kan. huhuhuhu..

miss all my friends....uwaaa....

sam.. said...

buddy..
shbt dtg dan pergi..kenangan ttp terpahat indah dihati... manis ntuk berada diwaktu dulu. manis juga ntuk mengingatinya..
yup, she's really gorgeous..
i was there witnessing dat moment.
seketika i feel something menatap sally.. with her husband. smiling happily. her time has come.
lepas nie might be ours..
those pics r really memorable moment..
mmg Shah Alam membawa seribu kenangan. Especially tasik shah alam kan xim.. my best buddy..
sori pjg lak..;p (ikut ati pjg lg)

========
hi kak nor,
yup dat weddings held at dewan suarah kuching.

sam said...

ops lupe..
if u read diz,
'congrats 4 ur weds SALLY'
we'll still bestfren ever..
no matter wut.
u were so beautiful on ur weds!

sam said...

for you zim..

maafkan daku andai pandanganku menyebabkan hari gelapmu..
suatu mase dulu..
masih terkenangkannye..

sam said...

to zack,

aminn...
(zim tumpang lalu lagi..;p)

Sally said...

Dear All,

Thanx for d wishes..i really appreciate all d warm blessing from everyone who is reading azim's blog.

A lil bit of history between me n azim..we were like really close back in uni n had lotsa fun together..blaja sesama..meniru sesama..rakan mcD aku.rakan bcuti aku..pendek dan panjang kata..we always do things together..

untuk azim, aku doakan ko akan dapat kebahagiaan yg ko cari. psahabatan di antara aku, kau, angah n sam (fantastic 4..ewaahh) tak akan aku lupakan sampai bila2..

Tengkiu frennnn...

p/s: ape kes nak jodohkan adik aku ngan adik ko ni..dah form 3 dah die org.kita pakat suruh die org masuk uni sama nak? huahuahua....

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails