Followers

Monday, August 11, 2008

The One with UntitLeD EntrY


42 comments:

aRa RaMaDhAn said...

wah...apkah maksud??? agagagaga

agree with that...manusia pandai berlakon...

nazzman ibrahim said...

tau tak pe

ixora said...

yup, betol tuh...
tawa dalam tangisan..huhu...

Inah said...

pa..are u ok??

senyuman mungkin menipu
dalam hati siapa yang tahu

penah dijadikan entry dalam blog inah..

hope u're ok pa!!

Butaseni@Wan Raja said...

hehe macam kad raya artis :)

izal said...

senyum umpama suria, yg membawa cahaya...kau tersenyum, ku tersenyum..kemesraan menguntum....

haha matiklah jadik jiwang kjp...

senyum tu sedeqahhh...so y not kan bro?

MOLY said...

nape nih papa .. ???

Mediviron UOA Clinic said...

eee... panjang nyer janggut!

Ziana said...

pa...
hope u ok...
papepon...be strong ya??

mmg btui ur statement tuh..
same goes to me..

"senyuman di wajah x mencerminkan hati n perasaan kite"

take care!!

NN said...

so meaningful..
wess, wat does it means..??
huuuuhhh..??

shahril aley said...

r u okey papa?
masih sedih lagi ke?
meh turun lagi minggu ni
kite pi kenduri umah BT

fusarium solani said...

Lihat dalam matamu...ada kesedihan bertamu, bergalau dengan rindu saat yang lalu....

Melukis wajah ceria lebih baik dari potret luka ya Azim..

Mieza's Penny said...

biar duka di sudut hati hya kita aje yg tau...:D

RieNa.YuMi said...

great combination... wording yang syahdu...tapi pic nya girang tawa riang....sesuai ngn wording....tho outside you are happy....but inside...no one would knoe....

neway...cheer up man...life is so short to waste... ;)

:: Wiween :: said...

axim!! gambo nih mmg superb!! chantek maa..ehehehe. Anda mmg ensem..hehe

dunhill@*london-paris-new york* said...

seringkali juga yang terpancar diwajah.. itu lah yang tercermin dijiwa... senyuman mungkin mengkaburi kepayahan & kesengsaraan.. namun dengan senyuman ianya dapat mengurangkan keresahan...

walau apa pun, sentiasa tabah dengan dugaan mendatang...

peace!!

:)

Fizz Zaquan said...

Salam,

Great picture taken and kata2 yang sungguh bermakna...

Memang sudah menjadi lumrah hidup, disebalik senyuman pasti tersimpan seribu pengalaman pahit manis yang menjadi panduan hidup kita selama ini. Namun yang paling penting kita tabah mengharunginya serta kekuatan iman kita sebagai umat islam...insyallah akan diketemui cahaya serta sinar yang menerangi hidup kita nanti....

Unknown said...

..................yang terfikir di akal, seringkali tiada seiring dengan perbuatan.......... ekkkkk????

macam sedih2 jerr ni.... tak per lah, sesekali kita bermuhasabah diri..... :D

@xiM said...

Ara,

maksudnya kita bisa tersenyum jugak walaupun dalam kesedihan..hakikat nya hanya kita dan tuhan jer yang tahu....

=================================

Nazz,

tau takper..jangan tanyer...hehe

@xiM said...

ixora,

yup...dalam senyum ada sendu....nampak hepi tapi dalam hati siapa yang tahu kan...

=================================

Inah,

aah,dalam blog inah pernah menyentuh pasal nih...betul tuh..kalau kita senyum dalam kedukaan pun orang akan assume kita ok ok aja..walhal dalam hati tuhan jer yang tahu...

@xiM said...

Buta seni,

erkkkk yer ker..kalau camtu raya nih nak wat kad raya sendirik la...hehe

==============================

Izal,

wahhh siap nyanyi nyanyi lagik..kehkeheh...

@xiM said...

Lily,

i'm ok...just sakit kepala ngan macam macam mender nak kena pikir...ishhh penin penin penin...

==================================

Chen,

cesssss itu plak yang dia nampak...
:D

@xiM said...

Ziana,

welll u know i know...hehe..

banyak hal lah arini sakit paler mikir kan...naga my boss nyer kerenah lagik..my dad lagik...ishhhh penin penin penin...

=================================

Nikli,

maksudnya walau kita tersenyum luka di hati tetap takder yang tahu....hahaha....

aku pening hari nih....manyak busy wooo...malas nak kerja maa...

@xiM said...

Aley,

mmmmm tengok la macam mana nanti..kalau my dad still in HKL then i'll be there...

==============================

Aliff,

betul tuh...melukis potret gembira lagi bagus dari melakar wajah sedih..

@xiM said...

Mieza,

yup...luka di hati hanya kita dan tuhan yang tahu...

===============================

Riena Yumi,

hehe i'm ok just sibuk sikit arini..manyak mender nak kena pikir kan tu yang jadi hectic....

anyway,u did make a good point yang life is too short to be wasted!!

Cheers!!

@xiM said...

Wiween,

sila kasi credit pada Abang Bear sebab dia amik gambar bih...TQ tok Bear!!!ensem????TQ AKAK!!

=================================

MNN,

betul tuh bang Chik,senyuman dapat hilangkan sedikit keresahan...so kena senyum lah walau apa berlaku skali pun...

:D
:D
:D

@xiM said...

Nazrie,

gambar chantek??credit to abang Bear sebab dia yang amik...

betul tuh...walau kita senyum pun dalam hati hanya tuhan jer yang tahu....nak wat camana kan lumrah kehidupan mesti ada masalah....kalau takder masalah bukan hidup lah namanya....

=================================

Tok Wan,

hmmm sesekali bermuhasabah diri baru menjadikan kita ni kerdil sangat di sisi pencipta....

SYUKS said...

macam poster atau cover album pulak??? huh ?? axim dah buat album lagu ker ?? sebab inah dalam blog ni punyalah cakap suara Axim merduuuuuuuuu..he he

Faisal Admar said...

hmm betul... kadang kita senyum bukan dari hati tetapi sekadar menjaga perasaan orang lain. harap ayah axim cepat sembuh ye.

Anonymous said...

wah ayat..jiwang...hehehee..
lily lulu yer blog x ok lg kew???

azizi said...

hmm,
tp - wajah adalah pintu hati.
lakonan dan realiti, kalau ditafsir dengan mata hati, mampu dibezakan.
... ;-)

Redbloodsnow said...

yup!
i am damn agree wif u xim
ittew la diri zie gak :(
hemprhhh...dats y dont judge a book by its cover

ita.itu said...

manis je muka...suka tgk ko dik

Sastri said...

setuju dengan kata-kata tu...

PUTUBAMBU said...

correct..correct..!

Alya Shaka said...

ko jiwa kacaooo ka xim...jom2 kita berongeng di penang ni..ahaks

@xiM said...

Syukur,

really??kalau nak taw merdu ke sumbang ker jom kita pi karok skali nanti...doc belanja k...hehe...

================================

Faisal,

tu lah....sekadar nak jaga hati senyum tu boleh di buat buat...hmmmm risau laa pasal my dad tuh....TQ for da wishes..walaupun aku tahu apa chances yang ada...sighhh...

Wahidah said...

senyum tu kan sedekah even hati kiter telruka senyum jer..kalo senyuman kiter bole buat org lain gembira...kiter senyumlahhhhhhh...mcm lagu seyumlah senyumlah ahai cik mek molek..hahaha...cover album aper ni eik???

@xiM said...

Hyfa Hassan,

ayat jiwang kah..kahkahkah..mana ada jiwang..juz untuk di fikirkan sejenak...hmmmm lily nyer blog tengah renovate lagik..

==================================

Azizi,

yup...correct...kalau mata hati memang mampu menilai mana senyuman tulen dan palsu....

@xiM said...

Zie,

namoo sedey sedey zie...senyum jer..mesti resah dalam jiwa tu terubat sket....memang kita tak bleh judge a book by its cover kan...hmmmmm

==================================

Ita,

manis macam gula ker...hehe..nanti si adik (anak ko tuh) mesti ratah plak sebab dia kan suka gula..hehe

@xiM said...

Sastri,

setuju?bagus bagus...hehe

================================


Putu Bambu,

yaaa....tiada yang benar melainkan yang benar benar belaka...

@xiM said...

Eliyashaka,

jommmm!!mau ke mana kita bah??

===============================

Wahidah,

yup...kalau sedih pun senyum jer...ni cover album yang akan di lancarkan selepas bulan pose nanti...tungguu k kemunculan album nih..

:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails