Followers

Sunday, August 17, 2008

Hangat Hari Ini

Tepat Jam 11.45 pagi tadi Pengurus Pilihanraya Kecil P44 Permatang Pauh, Roslan Yahya telah mengumumkan tiga calon yang layak bertanding dalam Pilihanraya Kecil ini.

Calon KeADILan/Pakatan Rakyat - Datuk Seri Anwar Ibrahim

Calon Umno/BN - Datuk Arif Shah Omar Shah

Calon AKIM - Hanafi Mamat


Pertandingan Tiga penjuru nampak gayanya...

Tunggu 26 Ogos ni untuk tengok keputusan rakyat...mampukah Anwar menang majoriti undi sebagaimana yang di gembar gemburkan orang ramai???

Just wait and see.

Tiada ulasan tambahan.

*esok pasukan Badminton Malaysia-Lee Chong Wei akan beraksi di Sukan Olimpik Beijing dalam misi mencari Pingat Emas TUNGGAL untuk MALAYSIA...Sama sama kita berharap supaya Malaysia mampu meraih pingat emas pertama yaa!!!habis lah kau Najib kena bagi RM I JUTA kat Lee Chong Wei kalau dia menang...hehehe....

32 comments:

ijad said...

salam... apa khabar...

aRa said...

hopefully la dapat emas kan...our 1'st gold kan...jadi jutawan la mamat itew...

ade tgk 100m td??? fuhhhh...WR...laju mamat Jamica itew pecut...

bluecrystaldude said...

Sukan dengan politik is a weird combination. But I watch both tentatively anyway :D

Saket jantung tengok orang Malaysia main. Tutup mata almost all the time. Hahahaha

RieNa.YuMi said...

habis Najib ke...habis rakyat...huhuhuhu......

lily.lulu said...

papa sokong siapa ???? hehehe ...
undi rahsia ke undi rosak nanti
wakakaka
:P


good luck to Msia !!
kalau menang bagus laaa
doakan kejayaan mereka
:)

Chen said...

good luck to Hanafi! Go Hanafi!

Wahidah said...

yeah..wait n see...
mmg hangat pun axim....

pearlEJ said...

mmg hangat sangat la hari nih axim... adoihh...

Mieza said...

bgs lg rmi bertanding lg bgs...

harap2 msia kali ni dpt la emas...AMIN

Ziana said...

pa... me byr TAX...
hish Najib nih..

so?

Faisal Admar said...

ah belum apa2 tv dah tayang itu tayang ini... pemberita kena pukul oleh pkr lah... tah apa2... or bn hantar org pakai mcm pkr dan pukul pemberita untuk bagi anwar kalah? entah malas pikir... dah basi taktik2 mcm nih... malas tgk politik dlm paper dan berita... merepek je semua. paling senang takyah ambik tahu langsung.

hmm bagus la... nak lanjakan 1juta utk badminton byk plak duit... :)

ita.itu said...

insyallah kita tgk nanti ek..kalo ko dicalonkan aku pilih ko xim..hehe

Ha-Na said...

tkder ker bende lain yg nak diperkatekan?? ya allah....its kiling me tau kat sini...tau kenape tk?? sebab bile nan turn on tv jer...tkder bende lain.... ASYIK ASYIK OLYMPIC!! when will it end eh?? tk sabar nie!! ya allah ya rabbi...hahaha

Perempuan Kalis Peluru said...
This comment has been removed by the author.
Perempuan Kalis Peluru said...

sapa menang aku tak pasti..
sapa berjaya jugak masih samar2...
semoga mereka dan mereka tahu memilih yang mana hak..yang mana batil..
dunia akhir zaman segala boleh berlaku..

emmm pasal badminton..baru ja pas tgk..nak lawan Lin Dan dia hanya perlu satu Ketenangan dan Kesabaran dan bila keduanya tidak ada maka itu lah yang berlaku...

p/s...axim boleh dah tukaq nama aku kepada Perempuan Kalis Peluru...jangan tulis nama betul..tak dak sapa tau tu blog aku..harap faham...rasa tak best tengok nama sendiri sebelah ayat kalis peluru...

take care...

MUHAMMAD AZLI SHUKRI said...

apa-apa pun Anwar perlu menjawab soal sumpah si saiful itu..wallahualam.

Beruang Madu said...

Sorry lambat baca entry ni tapi Chong Wei dah kalah... yeaaaaaa China menang... Abg Bear suka sokong yg menang... Abg Bear positif... takder lah ko nak ngabiskan sejuta utk beli sebutir pingat yg koboleh dapat dalam berapa ribu jer tu... hehehehe... takder semangat pratriotik.. main sebab duit...

izal said...

aku yakin DSAI boleh menang besar..

hehehe kim slm kat pakcik shabery ko tu yer...

yesss!! msia sudah kalah smlm...

EliyaShaka said...

DSAI will win!again. tp majoriti tu mebi leh kurang skit.

axim said...

Ijad,

khabar baik...kamu??

==================================

Ara,

aku suka tengok volleyball la ara..best siot tengok diorang main..

haha Chong Wei diperkotak katik kan...tak melawan lansung mamat itu...haha

axim said...

Hazieq,

sakit jantung tengok malaysia main??then jangan tengok sebab boleh membahayakn kesihatan anda nanti...

:D

================================

Riena Yumi,

okeh dun woriii Malysia da kalah so habuan 1 juta tinggal impian...kehkehkeh...lega najibbb..

axim said...

Lily,

pa sokong hanafi boleh??haha

malaysia da kalah la adeq...huhu..sian tengok Chong Wei berhempas pulas main..

==================================

Chen,

yess Chen,vote for HANAFI!!!

axim said...

Wahidah,

yerrr...hangat jangan hangit sudah...hehe

=================================

Kak EJ,

apa yang hangat tuh akak...tapi hari ni ujan jer kan sepanjang hari..reda la sikit kehangatan ni..

axim said...

Mieza,

saja la tuh taktik nak pecahkan undi..biaq pi la kan kat depa...malas nak amik pusing sangat..parah....

================================

Ziana,

okeh ngah,sila tersenyum kembali sebab malaysia da kalah..hehe

axim said...

Faisal,

tu lah pasal...baik la 1 juta tuh plan nak tolong golongan miskin ker apa ker..tapi dia pn taw malaysia hadapi laluan sukar untuk dapatkan sebutir emas tu yang duk janji lagu tuh..

=================================

ita,

wahhhh ada penyokong nih..kalau camtu aku pun nak pi bertanding lah...

axim said...

Hana,

laaa tak suka tengok ke olimpik nih....ishhh rugi tau...best la sukan sukan nih...

================================

Perempuan Kalis Peluru,

ok dah tukaq nama hang kepada wanita kalis peluru...confidential tetap di amalkan...jangan bimbang..

axim said...

Azli Shukri,

hmmm anwar kata dia namoo bersumpah sebab taknak sumpah nya di manipulasikan...tapi for me dari awal lagi kes ni macam ada something wring jer..mainan politik la bro...lantak la.....biar tuhan tentukan kebenaran.

=============================

Beruang Madu,

takpaa tok bear,baca lambat pun ok lah dari tak baca lansung kan...stuju tuh bila takdak semangat patriotik camana la nak beroleh kemenangan...

axim said...

Izal,

nak aku kem salam??kem salam maut kaa??haha

=================================

Eliya Shaka,

well,just wit and se..tak maw nak ulas lanjut..hehe

mummysyafie said...

takat dapat perak je..tapi still boleh dibanggakan..

axim said...

kak nor,

yer betul tu akak...yang penting semangat juang tu ader..

shahril aley said...

ala aku terlupa tarikh pencalonan
ingat nak masuk bertanding
tapi bukan nak lawan DSAW & DASOS
cume nak buat semak je
hahaha.....
hidup.....hidup.....
undi adalah RAHSIA

axim said...

Aley,

Kalau ko masuk bertanding mesti semua YKWYA members vote for u!!hehe

ehhh macam undi SMS la pulak kan..kahkah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails