Followers

Wednesday, August 6, 2008

The One Where Happiness and Sadness is EveryWherE

YA BETULL!!!!TIADA YANG BENAR MELAINKAN YANG BENAR BENAR BELAKA...

Seperti sangkaan kalian,aku memberanikan diri juga untuk redah ke Projek S semata-mata nak bersama ngan 'ahli keluarga' yang lain....giler ke hapa kalau aku tak join stelah perancangan dah di buat-tiket kapal terbang da beli-passport da siap-meroyan la aku kalau tak pi...(sampai ke arini MR.L still tak tau aku mengulor ari ahad tuh...kalau tak...mampus aku..)

Macam biasa aku wat perancangan rapi ngan Abang Long dan Kak Ngah...bajet nak wat suprise la kat yang lain lain tuh...kwang kwang kwang...Bila aku sampai kat airport senai JB terus kol nikli mintak tolong amik...ziana ikut la skali...konon konon nak amik Kak Zue kan..skali 'Kak zue palsu' lak muncul...siap pakai sweater ala-ala pak guard lagi kata Inah..hahaha....

Masa aku muncul adeq,Menantu,kak lang,BT ngan adeq kecik da terkojut Beruk dah...Adeq menjerit manakala yang lain lain tergamam tengok kau muncul..kahkahkah....hambik korang.....SUPRISE untuk besday Lily ngan Farewell Inah skali...hihi..Sowwe yer korang atas suprise yang tak di rancang nih..

Sebab tak makan lagi dari tengah hari aku pun membedal la BBQ yang diorang siap kan...Angah ngan Bang Long pun tak makan lagi so kami sama sama berusaha keras untuk menyental apa apa yang ada...(yang paling wallah skali malam tu ialah Udang!!!memang sedap!!..sob sob jagung bakar takder..hehe)

Anak anak yang tak melepaskan peluang untuk bergambar bersama papa nya..kahkah...poyo giler ayat ni kan padahal aku yang nak bergambar ngan depa...Gambar kat bawah ni di ambik setelah selesai upacara menepung tawar lily..(kalau nak baca lebih lanjut baca blog Adeq)

Adeq yang telah di tepung tawar...sib baik kami tak bawak telur skali kalau tak mau dia terjun dalam laut tuh sebab nak bersihkan rambut..kahkah...mahal yek deq rambut tuh...hihi..tapi memang happening la malam tuh..seronok giler...tak rugi aku muncul walau untuk seketika cuma...


''WE ARE FAMILY!!!!!''


Ni dalam lif menuju ke bilik 330 M-Suite setelah upacara makan makan selesai..sampai kat bilik acara diteuskan dengan memotong kek besday Lily aka Farewell Inah,dan kitorang wat tukar tukar adiah jugak....memang sempoi....best giler...(baca blog adeq dan blog angah kalau nak gambar lebih...)

dan malam tuh memang tak leh nak tidor...borak sampai lebam...(kecuali ekzos 1 dan ekzos 2 yang dah merayau tah mana mana ke alam fantasi...siapa kah ekzos 1 dan ekzos 2 tuh???semak sendiri di laman ini..sib baik ngaku...hakhak)
a
Hari seterusnya......

FINALLY.. PROJEK 'S' BERJAYA DI LAKSANAKAN..
Sekalung Penghargaan dan terima kasih pada semua yang menjayakan:


Abang Long- tukang amik Van dan setelkan apa yang patut kat JB..
Kak Lang-sediakan Cup Cakes dan menjadikan perjalanan kali ni penuh drama
Adeq-Besday Girl-suprise yang menjadi dari nya tetapi di suprisekan balik oleh Papa..thanks for great pictures...(waiting underwater pictures nanti..:D)

Menantu-pengambil segala detik bersejarah ini..TQ sooo much
Kak Ngah-Perancang dan seksiteri yang anggun-semua perancangan di emelkan kepada semua ahli keluarga
Bang Tiri-Akauntan berjaya yang menjadi juru kira kira terhadap semua bajet-dan juga menyediakan kek besday adeq dan farewell kak lang
Adeq Kecik-Thanks sebab sudi join kitorang dan memeriahkan lagi majlis gathering ni.

Tak lupa juga pada Tok Wan yang bagi souvenir yang chantek dari sarawak...TQ so much....

Wajah wajah ceria YKWYA FAMILY yang berjaya melaksanakan PROJEK S ni setelah sekian lama melakukan perancangan yang teliti hari demi hari semenjak JUN 2008 lagi....Tahniah kepada semua!!!!

A

(Gambar ehsan dari Adeq dan Angah)

A

****************************************************************


A

Malam hari ahad tu jugak aku kena balik ke Penang-balik naik bas...Isnin (4 ogos 2008)kena kerja tu yang kena balik jugak malam tuh....Thanks pada korang yang hantar..thanks Nikli sebab da beli tiket awai awai lagi...Bas gerak pukul 10 malam dan sampai penang pukul 7 pagi..

A

Dalam pukul 5.30 pagi dalam Bas My brother Call...

A

Aku da saspen dah naper kol pagi pagi nih...hati da rasa tak sedap dan telahan aku tepat-berkenaan ayah-kena admitted ke HKL sebab kena jangkitan kuman dan kaki ayah sakit-mungkin sebab sendi-aku pun tak pasti diagnosis nya camana tapi aku sedih dan sangat risaukan keadaan dia..

A

hmmmm aku harap ayah tak apa-apa...dan aku mesti ke HKL jugak untuk lihat keadaan dia...kemungkinan petang khamis aku akan bertolak ke Kuala Lumpur untuk melawat ayah di sana...(aku cuma mampu mendoakan yang terbaik untuk kesihatan ayah...kawan kawan,tolong doakan ayah yer...semoga dia kembali sembuh..)

A

kalau nak baca lagi lanjut pasal ayah klik sini,sini,sini dan sini yer...

A


*Benar kata orang kan...jangan lah terlalu gembira sangat sebab pasti akan di susuli dengan kedukaan...apa apa pun aku redha..semoga Allah akan mengurniakan kesihatan yang baik kepada Ayah....Insya Allah...aku sayang ayah,mak dan family..lebih dari aku sayang diri sendiri...

35 comments:

Lily.Lulu. said...

papa .. thanks for coming !!!
really appreciate it ..
biarlah rahsia dari Mr L sampai bila2 ...

:)

thanks for the great moment ...
bes gilak !!!
tak kan dapat dilupakan sampai bila2 ...

thanks for the bday present too !!
tq tq tq !!! sangat sukerrrrrrr :D


adeq doakan ayah papa cepat sembuh seperti sediakala .. Insya-Allah ..

Izan said...

amboi sonoknya one big happy family...

Dakjaat™ said...

ooo .... sedara lily la axim neh?? oooo ....

Mieza said...

semoga ayah axim cepat sembuh ya...:D

Chen said...

hey... u forgot to mention my name in the thanks list!

heehee...

pearlEJ said...

sampai jugak noooo... x pa, kejap pun tak per, janji muncul gakkan... puas hati?? hihihihi :D

ermmm... hope tak der pape yg serius... moga ayah axim cepat sembuh.. aminnn..

shahril aley said...

namoo sedih² sangat walau ia perit untuk diterima setelah menikmati kegembiraan bersama famili YKWYA...

aku bersimpati apa yang berlaku, mungkin ade hikmah yang terselindung supaya kite beringat² walau dalam kegembiraan....

kami sentiasa mendoakan yang terbaik buat ayah ko untuk sihat & cergas walau tidak seperti dahulu... ini smua takdir yang perlu kita hadapi dengan tenang, berusaha dan tawakkal agar keajaiban akan berlaku di suatu hari nanti....

Aminnn....

love-n-hate said...

tahniah di atas perlaksanaan projek S tuhh... :)

love-n-hate doakan ayah axim cepat sembuh yer... :)

ita.itu said...

xim-semoga ayah cpt sembuh ek...susah hati kita kalo ayah mcm ni ek

Tokyo BLUE said...

tak ajak aku pun! waa

aku doakan ayah ko cepat semboh tao! yey

ixora said...

salam tuk pakcik...semoga cepat semboh...amin...

izal said...

Semoga pakcik dianugerahkan kesihatan yg baik seperti mana Allah SWT menganugerahkan pakcik anak lelaki yg baik...Amin...

PUTUBAMBU said...

glad to hear you're happy with your 'family'.. tercapai gak hasrat ye..

utk ayah axim.. semoga cepat sembuh dan cepat discaj dari hospital..

wad berapa tkt berapa dik?

nazzman ibrahim said...

hmmmmm happy aku baca entry ko ni hehehe




aku doakan semoga ayah ko cepat sembuh xim

Beruang Madu said...

sejuk mata Tok Bear tengok korang heppi, tapi sejuk lagi tengok korang pakai baju nanputih semua tu... best lah perjalanan korang... pas ni ingt nak ke Perhentian... bile yer??

mummysyafie said...

plan tu mmg berjaya occay..sbb akak pun ingat axim tak dapat join..


semoga ayah axim cepat sembuh erkk

syukur said...

2 diiferent stories in one entry... satu suka satu lagi not so suka... mmmm anyway..wish ur dad a speedy recovery

Ziana said...

Alhamdulillah Projek S selesai dgn jayanye..
sume happy and sume dpt bersama...
:)


me doakan ur dad cepat sehat semula.. InsyaAllah.... sesame kite doa ek??
siapa yg x sayang parents..kan?
diorg lah nyawa kite..
same goes to me!!!
hope diorg kembali sehat..
amin..

budleee said...

hee adventure habis :)

hope your dads get better :)

*jauh nyer kena gi hkl..

Nikli said...

axim..
thanks for coming..
we were so happy coz finally hang sampai jugak.. walopon just dalam 24 jam aja.. sorry jugak ekk pasal tuh.. mmm.. :(

well, everyone gonna miss each other lepas nihh.. tapi yg penting kita semua still bole keep in touch..

sorry to hear about ur dad.. we really hope tht he will get well soon.. insyaAllah.. hang sabar banyak banyak dugaan nih okeh..

kami semua doakan yang terbaik buat ayah hang..

u tc..

fusarium solani said...

keluarga apa tu azim? sampai ke kota singa? sanggup ngular lagI? mesti bestkan!

semoga ayahmu cepat sembuh.amin

axim said...

Lily,

adeq,segala kenangan kat S dan JB sana memang akan sentiasa segar dalam ingatan....

TQ for being such a great daughter to me..kahkahkah...nice kan card tuh..hehe

anyway hope dapat bertemu lagi di trip yang akan datang..

hmmmmm Tq for the pray for my dad...hope he's gonna be just fine...Ameen..

================================

Izan,

seronok laaa dapat gather satu family..
:D

axim said...

Dakjaat,

aku ni papa dia la...buka sedara dah..haha

====================================

Mieza,

TQ akak for da pray..Insya Allah..

axim said...

Chen,

errrkkk sorry i lupa...kahkahkah..

==============================

Kak EJ,

Sekejap pun takper berbaloi akak...nanti akak join skali nak??boleh propose akak jadi Opah Vogue kami..haha

hope my dad gonna be all fine..Insya Allah..

axim said...

Aley,

yup...walaupun perit tetapi harus di tempuhi jugak...Insya Allah ayah aku akan ok ok aja..Insya Allah..sama sama kita doakan k...


===================================

Love-n-Hate,

yup..tq nurin...semoga ayah akan cepat sembuh..

axim said...

Ita,

memang susah hati kak kalau ayah jadi cenggini..tak keruan rasanya..

=====================================

Tokyo Blue,

dah ajak kan ko yang tanak pegi...haha

ok Tq doakan untuk ayah aku..sama sama kita berdoa..

axim said...

Ixora,

tq xora..

==============================

Izal,

TQ Izal...

axim said...

Putu Bambu,

wad unit nefrologi dan urologi tingkat 2 wad no.2...moh datang melawat yer akak...

==================================

Nazz,

TQ nazz....semoga ayah aku semakin sembuh nanti k..Ameen..

axim said...

Tok Bear,

pakai naju putih tuh menarik kan...nampak bersih ajor..hehe..

jom ke perhentian plak pasni...

==================================

Kak Nor,

last minit tuh akak saya wat keputusan nak join jugak...whatever it takes...alhamdulillah berjaya..

TQ akak..semoga ayah makin sembuh nanti..Insya Allah..

axim said...

Syukur,

yup...the one where sadness and happiness is everywhere....

=================================

Ziana,

TQ ziana atas nasihat dan doa...semoga parents kita menunjukkan perkembangan yang positif k...

axim said...

Budlee,

yup...very adventerous...

TQ buddy!!hope my dad gonna be better..


==================================

Nikli,

buddy,mintak maaf k kalau ada apa apa berbangkit..aku pun tak mengerti tapi aku mintak maaf...

seronok dapat jumpa renramai kan..hope dapat jumpa lagi next time...

semoga my dad akan kembali sembuh..Hope he's gonna be all fine..

Tq buddy for ur pray!!

axim said...

Aliff,

tu lah keluarga 69 namanya..kahkahkah..sampai ke kota singa kami redah..

TQ sebab doakan untuk ayah aku..

catz said...

hi axim...
pergi jugak ko yer....anyway..moga ayah u cepat sembuh...

:: p R i n c E s S _ N :: said...

ape y blaku tu ade hikmah nyerr....bsaba ye bro...

aRa said...

jejak jugak kan...saje je axim ni kan...wat kitaorg suspen...segala kata² smngt dah kuar...ghupanya p gak dia walaupun tak lama...at least ade p kan...sakan ko noooo...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails