Followers

Monday, August 18, 2008

Chelsea Open EPL Season With Easy Victory

Malam tadi first match bagi Chlesea FC bagi memulakan Liga Perdana Inggeris musim 2008/2009 nih...Chelsea VS Portsmouth-Awesome!!!Chelsea main best bangat!!tak taw dah aku nak cakap apa..tapi memang best giler tengok rentak diorang main.dengan pemain baru seperti Deco dan Bosingwa,konpem Chelsea bakal memberikan saingan hebat untuk EPL musim ni.

Untuk musim lepas CHELSEA dapat tempat kedua dalam EPL selepas Manchester United.(Champion league pun Chelsea menerima nasib yang sama...).Tapi dengan nafas baru oleh Luiz Felipe Scolari game malam tadi meman superb-dengan 4 gol berbalas 0,hasil jaringan pembukaan oleh Joe Cole,Nicolas anelka,Frank lampard dan Deco.

Siap sedia la Man United..Chelsea sedia memberikan tamparan hebat bagi musim baru ini..hehe



Seawal minit ke-12 Joe Cole menjaringkan gol pembukaan setelah mendapat bola lorongan dari Micheal Ballack..

Minit ke 26 sekali lagi David James(penjaga gawang Portsmouth) di tumpaskan hasil tandukan Nicholas Anelka hasil sepakan dari Deco..Actually Anelka banyak terlepas peluang peluang yang cantik untuk menjaringkan gol..well,thats football..



Gol ketiga di sempurnakan oleh Frank Lampard(sepakan penalti).

Dan gol terakhir dari DECO,gol yang sangat marvellous!!!luar dari kotak Penalti,dan malam tadi Deco yang membuat penampilan pertamanya untuk EPL ni bermain dengan sangat cemerlang...seorang midfielder yang bagus dan bijak mengatur serangan-di nobatkan sebagai 'MAN OF THE MATCH' dalam perlawanan malam tadi menentang Portsmouth..

Syabas buat Chelsea...Teruskan Kecemerlangan di musim ini!!

untuk minit perlawanan yang lebih detail,sila klik sini

*dalam perlawanan lain Manchester United hanya mampu seri dengan Newcastle United,1-1..Liverpool menang 1-0 menentang Sunderland,Aston Villa menang 4-2 menentang Manchester City.nak detail lagi pasal result??masuk jer lah laman web ni

**malam tadi juga menyaksikan Lee Chong Wei,pemain badminton Malaysia yang di sebut sebut bakal membawa pulang Emas pertama Malaysia gagal mengotakan harapan seluruh Rakyat...sedih giler aku tengok dia diperkotak katikkan oleh Lin Dan yang agak berlagak itu...mau tak berlagak dah juara dunia kan...Apa yang aku tengok Chong Wei banyak sangat wat mistake nak nak depan net...takper lah,dah takder rezeki...Perak pun still boleh di bangga kan yer dakk..

23 comments:

Chen said...

hang tarak mood mau bubuh gambaq badminton ka?

thegossiplounge said...

haha.
aku ske
best weh!

Arel said...

mmg hantu bola!

Dakjaat™ said...

huh! semalam tengok opening match chelsea jer ... hehehehe! boleh tahan gak chelsea ... YEAH!

Catz said...

tido bola, makan bola, minum coca bola.

pearlEJ said...

tak minat bola.. :p

esok jgn lupa nooooo... :D

Ziana said...

go go Man U!!!
nGeee!!!

namooooo Liverpool!!
(u know i know ek pa?)
;)

benci kan tgk LinDan tuh..
muka agak belagakk gak laa..
x suke... sian LCW... kene main teruk ngan LD
:P

RieNa.YuMi said...

go chelsea...chelsea....the blue... :)

MNN said...

hehehe.. tak yah subscribe olympic's sms alert.. huhuhu.. :) tanya papa jer sumer leh tahu!! hehehe.. :)

shahril aley said...

huyooo dahsyat
boleh ganti abu bakar atan ni
hehehe...
papa tak mo jadi pengacara ke
muke jambu dah ade
ayat dah manis
so apa lagi?
try laaa....

aRa said...

EPL dah start...demam bola balik la jawabnya kan...agagagaga...

Mmg cian tgk Chong Wei kena belasah teruk...Lagak Lin Dan mmg sungguh ketara...mentang² la main kat tempat sdiri kan...tapi masih bangga ngan Chong Wei...

ita.itu said...

sorry i x minat bola u...i minat lain

Wahidah said...

go Man u go...
huhuhu.........

tido bola makan bola minum air suam..
lalalala...

Pyanz said...

Go Chelsea Go!!!!..

Harap tahun ni boleh tumbangkan Red Devil..

axim said...

Chen,

yup,tanak buh gambaq badminton..nak buh gambaq Chelsea main bola sajer...:D

===============================

Ted Baker,

well,aku salute Chelsea dalam game nih!!

axim said...

Arel,

yup....jom kita lawan EPL fantasy nak??

=================================

DakJaaT,

BUKAN STAKAT BOLEH TAHAN CHELSEA main,memang marvellous la diorang main!!hehe

Chelsea!!Chelsea!!

axim said...

Catz,

hehehehehe...

==================================

Kak EJ,

yup...i know..hehe..haaaa kan kita da jumpa semalam...tapi takpa,plan tak berjalan ngan lancar..haha

axim said...

Ziana,

go Chelsea go Chelsea!!

liverpool??kenangan terindah tu ngah..haha

yup,Lin Dan tuh sangat berlagak..tapi dia deserved untuk berlagak sebab memang hebat!!

:D

axim said...

Riena Yumi,

yeahhhh---THE BLUES pasti Champion!!

=================================

MNN,

haha,boleh macam tu ekk....takpa,nanti pa wat service SMS Alert sendirik..haha

axim said...

Aley,

ayakkk...bleh laku kaa??kalau bleh nanti nak apply kat TV3 laa.haha

===============================

Ara,

yezzzaaa...memang skang akan jadi musim EPL palinghangat nih...Chelsea di bawah payung yang baru...Go Chelsea Go!!

apa pun Chong Wei dah cuba buat yang terbaik...Syabas Chong Wei!!

axim said...

Ita,

haaaa tu nak melucah lagi la tuh..haha...aku namoo tambah mender lain lagik..haha

================================

Wahidah,

Man United??kalah la nanti ngan Chelsea....tengok ler nanti..hehe

axim said...

Pyanz,

of course they will!!!

(ayat konfiden macam ni slalunya akan dirundung kekecewaan..kahkahkah)

Beruang Madu said...

Erghhhh bola bola bola... Abg Bear suka tengok bola kengkadang jer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails