Followers

Thursday, August 14, 2008

The One With 1001 StorieS....

Terlalu banyak kisah yang ingin di ceritakan
namun tiada di beri kesempatan masa yang mencukupi
This past few days such a hectic day for me...
Busy and nasty..
Worried and cocky..

Seems like too much things in My head..
It keeps played da same story
with the same scripts..
Until today..

Petang tadi masa aku bawak motor
nak pi tempat kerja
Tetiba ada kereta MERC masuk belah kiri
tanpa kasi signal
Then aku yang tengah laju
Terus Brek mengejut

Dan bila aku sedar
aku dah tersungkur..

Alhamdulillah aku selamat..
Cuma luka di kedua belah tapak tangan
Dan kedua dua belah lutut..
Yang kat lutut kiri luka dalam sikit..
Tapi its ok..
(kalau sempat aku publish gambaq luka nanti..hehe)
(TQ for mereka yang Concern-You-Know-Who-U-Are)

Syukur Tuhan masih panjangkan umur..

Speaking of Which,
aku amik kesempatan ni
Untuk ucapkan


A VERY HAPPY BIRTHDAY TO A VERY SPECIAL PERSON
14 AUGUST 198_






MY DEAR LONG-LIFE LOVELY FRIEND-ANIES....


I’m wishing you another year
Of laughter, joy and fun,
Surprises, love and happiness,
And when your birthday’s done,

I hope you feel deep in your heart,
As your birthdays come and go,
How very much you mean to me,
More than you can know.

"Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend -- or a meaningful day."

By Da Way,Thanks to all YKWYA yang Wish MAMA on her Birthday..On behalf of Her,She want to say thousands Thanks to all of you for da Besday wishes....

*banyak citer nak story nih-friendly football match tempoh hari,my ERP course,Accident yang ngeri(ngeri ker..haha..),then nak share naper aku sayang sangat ngan BOSS aku,dan da latest one Suprise on Besday Anies....memang mencabar minda nih nak wat entri-entri tertunggak...Oh ya...Besday my lovely Sister Kak Ina is yesterday on 13 August....Hepi Besday Kakak Sayang!!!!moga makin chomey k..

nota kaki kuku kiki: guys...sorry aku sangat sibuk dan tiada berkesempatan nak meninggalkan jejak kat blog korang..nanti da free aku akan wat lawatan sambil belajar k...Insya Allah,doakan moga-moga tuhan memberikan kelapangan waktu dan kelapangan akal fikiran pada aku..

42 comments:

budleee said...

oooh she has beautiful eyes

*ask her color ape tuh

lindosh said...

epi besday anies!

eh eksiden hang.. kesian aihhh.

fusarium solani said...

azim,
jangan leka ketika naik motor! eksiden ni tak kira masa dan tempat, namun faktor utama ialah leka dan laju..

ikan akeem said...

elo azim,da brape kali ko jato moto ni..nak jd cam aku gak ker byk kali jato.moga cepart semboh yek..

Chen said...

I know u have a fascination with contact lenses and hair dye, budlee!

Hello Axim!

PUTUBAMBU said...

alah...eksiden pulak si axim ni..
so camne today? berapa hari dpt mc?

to Anies..
(quote ayat axim kat atas tu..)

"MY DEAR LONG-LIFE LOVELY FRIEND -ANIES...."

Happy Birthday to you..!!
Semoga dipanjangkan umur.. diperbanyakkan rezeki.. dan dipertemukan jodoh impian hati..heheheh..

p/s. axim, takkan friend2 aje... further more? heheheh..

Zoulkieflie said...

salam pa..
macam mana boleh tersungkur..?next time papa hati hati k..

to mama,happy birthday sekali lagi..semoga panjang umur dan di murahkan rezeki to my lovely's mummy..

-ADIK KECIK-

Rush Murad said...

first of all, Tok Wan doakan semoga tiada 'luka-luka' yang lebih parah...cepat sembuh, moga tak der yg retak2... dah pi x-ray belum?

Happy Birthday to cute Anies... kalau i balik kampung di Penang nanti, boleh ler lepak dgn dia ekkk... B'day Anies sama tarikh dgn my good firned here which we will celebrate tonight.

ita.itu said...

wah happy bday anis bucuk macam axim..semoga cpt2 kawin ek...mesti gebu anak korang..hehe

Mieza said...

hepi belated besday to anies...

smga axim cpt sembuh ya...:D

anies n axim bila lg nak mkn nasi myak nih...:p

izal said...

hepi burstday to anies...

semoga makin meletop2 cun...

bro, hati2 di jalan raya, merempit tu ingat org tersayang...(pesanan khidmat masyarakat katanyerrr)

butaseni said...

marka hang muka skit skit macam umi aida :D

shahril aley said...

hepi besday to anies aka YKWYA's mama
hahaha... jus a fren ke? not more than that? ala lebih2 pun kami tak kisah
lagi suke adalah
mama suke tak?
hahaha....

take care axim bile bawa motor
kadang2 kite berjaga tapi org lain buat hal. nak tak nak kite kena gak
ermmm... luke2 tu ok tak? nasib baik tak kena muke. kalau tak tak boleh la ko nak cari makan. opsss.... apa itu?

Zack said...

Camne leh xcident lak ni. Aku pun dah dua kali ada pengalaman terbang dari atas moto ni. Harap2 xder yg kritikal ar. Hepi birthday untuk Anies..

KAKTINY said...

xcident plak dia nih.. aduhai dik oii..

selamat panjang umur untuk anies..

Masy said...

epy bday anies..

laa sian dia. merc tu benti tolong tak? isk2

kuchalana said...

sian hang... berhati2 dijalanraya okek..

lily.lulu said...

macam2 yang terjadi ye papa ..
macam2 yang dipikirkan ..
harap2 semuanya dapat dihadapi dan diharungi dengan baik ...
Insya-Allah ..


happy birthday to anies !!
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki ....

dan buat kakak axim juga ...
selamat hari lahir !!

:)

Ziana said...

pa,
lalui minggu2 and hari2 berikut nye dgn tenang and penuh kesabaran ya? InsyaAllah urusan kite dipermudahkan... AMIN..

get well soon tau!!
nmpk byk sgt lukanye smalam..
hope dpt rest and pulih sepenuhnye..

to Anies a.k.a YKWYA's mama..
happy birthday and moga ceria selalu!!!
:)

love-n-hate said...

happy birthday, Anies!!! :)

many happy returns... :) winkwink

eedany said...

Happy Birthday to anies... semoga happy selalu disamping axim.

axim..u dah ok ke? Hope everything ok ya...

Nem0 o0h Nem0 said...

cmne la leh xcident,
nsb baik x de pepe kan..
tu la dlm pale otak byk sgt ber pk..

tkcr ya..

hppy besdy kt ur beloved gf..
moga reltn korg smpai ke anak cucu..
amin! =)

pearlEJ said...

uihh.... nasib baik tak dak apa2 kann... tekejut gak bila tau axim eksiden... wohooo.... bodoh punya merc.... huhhh....

Axim, jom ajak anies keluar mkn... celeb dia punya birthday... plan arrr... apa2 koling nanti ekkk...

anw, Happy birthday Anies... semoga pnjg umur, dimurahkan rezeki dan berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi:)

Shah said...

Cepat-cepat sembuh ye. Dapat tak MC?

aNgRiAni said...

huhuhuhuhuhuhu...eksiden ker?
lorrrr...berhati2 dijln raya beb...;)
anyway, hepi bestday to anies yg so sweet itewwww
:D

aRa said...

HAPPY BIRTHDAY ANIES!!! May all ur dream come true...

Xim...terkezut i tau bila baca blog ziana abt u xcident...Hope u get well soon...Anggap ni petanda soh u lebih berhati² okeh...

Nikli said...

Happy Birthday To Our Sweet Mama..Wish u to have a lot of joy and happiness in ur life..

axim, hang pon jaga diri..naik motor elok elok.. drive pon nanti elok elok..

Beruang Madu said...

Oh Papa..Tok Bear lopa nak ucap kat Mama tu..

SELAMAT HARI JADI yer Mama... dia baca ker ucapan nih?? anyway... semoga berjaya macam Kak Lang tu yer... sampai dapat PhD... jangan stop kat sini jer...
Selamat Maju jaya

axim said...

Budlee,

tu kaler turqoise budlee..haha

===================================

Lindosh,

anies kata terima kasih kembali..

axim said...

Aliff,

yup betul tuh...faktor utama ialah laju lalai dan leka...huhu

================================

ikan akeem,

haha i know who you are..tapi masa ko jatuh dulu teruk kan..sian tengok ko nak semayang pun susah...dugaan tuhan...

axim said...

Chen,

Hello Chen!!

===================================

Putu Bambu,

tu lah..malang tak berbau tu yang eksiden tuh...

anies say thanks for da wish..

axim said...

Zoul,

caman boleh jatuh??pa da cerita kat entri latest...nanti adeq cek k...

mama ucap TQ for da besday wishes..

================================

Tok Wan,

alhamdulillah takder yang retak dan patah patah...

besday RN8 kan sama ngan anies tuh....nanti kalau balik penang habaq mai nooo...bleh kita berjumpa jumpaan..

axim said...

Ita,

anies say thanks for dat wishes....anak gebu???kahkahkah

==============================

Mieza,

wahhh berdert adik beradik ni kasi komen..along,anies say thanks for da wish...

axim said...

Izal,

berhati hati di jalan raya..TQ..anies say thanks for da wish!!

===============================

Buta Seni,

sebelum ni aku da cakap kat dia muka dia macam umie aida tapi dia tak suka...dia kata dia lagi cun dari umie aida..hehe

axim said...

Aley,

hahaha...anies aka mama say thanks for da wishes....sib baik luka sikit kan...kalau muka luka tah macam mana..

aku nak cari makan???apakah???haaha

===============================

Zack,

TQ for da wish-anies...terbang dari motor ni best kan..macam superman dak rasanya??kahkah

axim said...

Kak Tiny,

anies say thanks to you...!!

==============================

Masy,

merc tu wat donno jer...kahkah...bodoh punya merc....

anies say thanks to you..

axim said...

Kuchalana,

yup...TQ bro atas peringatan itu!!

==================================

Lily,

adeq...entah la pikiran papa berserabut kot tu yang pikiran melayang entah ke mana tuh....nasib la kan...malang tak berbau..

anies say thanks for da besday wish!!

axim said...

Ziana,

okeh angah..TQ atas nasihat itu..nanti pa akan aplikasikan dalam menjalani kehidupan yang penuh mencabar nih..(perghh matilaa ayat skema giler...haha)

mama say thanks for da besday wishes..

================================

Love-n-Hate,

TQ Nurin!!!

axim said...

Eedany,

anies say thanks to you...hope you pun ceria ceria selalu okeh!!

=================================

Nemo,

ameenn..!!TQ nemo!!

axim said...

Kak EJ,

wahhh akak nak treat anies ker masa besday dier..hehe...nanti axim ajak dia keluar skali..skang dier balik perlis la kak..kalau tak ujung minggu ni boleh ajak dia keluar...

anies say thanks for da wishes!!

=================================

Shah,

papa doc,dapat MC dua hari tapi boss gila ni suh mai kerja jugak...

axim said...

Angriani,

TQ KAK!!

================================

Ara,

anies say thanks for da wishes!!

next time aku berhati hati extra lagik k...supaya insiden ini tidak berulang lagik...

axim said...

Nikli,

TQ bang long for da wish-MAMA

nanti aku jaga diri baik baik...TQ for ur concern...love you all.

=================================

Tok Bear,

Tok,mama ucap TQ atas ucapan ucapan tuh...selamat maju jaya untuk kita semua okeh.....peace!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails