Followers

Saturday, August 23, 2008

Another WeekenD in Kuala LumpuR

Just so you know my LOVELY dad is still in HKL.In conjunction with that situation so here i am at Hentian PuduRaya Kuala Lumpur.

Actually Petang Jumaat tadi aku bertolak dari penang pukul 6.45 petang

Sampai kat Pudu Raya yang penuh sesak ni dalam pukul 11 lebih..
Kat puduraya ni tak pernah tak sibuk kan...mesti sesak jer memanjang...cuti ker tak cuti ker doesn't make any changes pun..sama jer....konpem sibuk dan sesak juga.
Sementara tunggu Kak tie mai amik aku melepak kat kedai ni minum minum dulu..Actually kalau di ikutkan mula-mula kak tie ada kejer so maybe tak dapat nak amik aku,then Tok Bear menawarkan bantuan keamanan nak fetch me up kat Pudu ni..Then after that Kak tie called me back and tell me that she could make it so tunggu dia je lah mai ambik...anyway,thanks Tok Bear for ur kind of thought..



Dalam sejam lebih jugak aku tunggu kat sini,so baik lepak lepak minum dulu yer dakk..
Aku duk tengok nasi lemak bungkus ni macam sedap jer...lapar giler sehh since dari petang tak makan...so nak merasa amik la jugak sebungkus..
Bapak mahal kan sebungkus nasi lemak tu ngan air teh o ais - RM3.50 kena caj!!ish ish ish....ni lah bandaraya Kuala Lumpur...semua mender nak mahal..kill kill kill die die die!!
Tunggu punya tunggu Dalam pukul 1 lebih Kak Tie ngan BodyGuard dia pun sampai..
Ni lah Brader Bozzo,Kak Tie nyer BodyGuard..Thanks sebab tolong mai ambik..kalau tak tidur kat Pudu lah aku jawabnyer...huhuhu(YKWYA-you all know i know okeh..hehe)

Brader Bozzo ngan my lovely-beautiful-cute eldest sister
Masa kat ampang,kitorang singgah KK market 24 jam tuh..beli air dan sembang sembang satt sebab lama tak jumpa..masa ni aku mesej ANGAH ajak nak pi makan kat Old Town(aku tengok bukak lagi walaupun jam da hampir kul 2 pagi..).Skali angah da setting nak tidur so tak jadi la nak jumpa,last last aku beli maggi sebab laporrr wooo...

Sampai umah Kak tie terus aku pi dapur masak megi jap...Buh telur sebijik..tapi kalau ada sayur mesti lagik ngam kan..
moh makan megi moh...jemput jemput..aku taw megi ni tak bagus untuk kesihatan tapi ni jer yang cepat di masak sedap di makan..(ehhh macam tag iklan megi la plak...kahkah..)motiff nak cover muka??kehkehkeh..berjangkit ngan Bang Chik kot..:D
Alhamdulillah kenyang pewut...dah kenyang tapi tak rasa nak tidur la pulak...esok pagi pagi nak kena pi HKL terus..so aku nak blog hop la di kesempatan ini..hmmmm ni pun da pukul 4 pagi tapi still tak tidor..memang sleep disorder betul nih..haha..

Actually arini besday my little Brother-Ami yang ke-17...Semoga dia panjang Umur dan di murahkan Rezeki..semoga kami sekeluarga sentiasa mendapat lindungan dan Rahmat dari-NYA..semoga cemerlang dalam SPM yang akan menjelma tak lama lagik..Insya Allah..

ohh ya,satu lagi berita yang tak kurang menariknya hari ni ialah mengenai penurunan harga Minyak sebanyak 15 sen..dari RM2.70 kepada RM2.55..hmmm baguih la harga minyak turun..dan aku harap pasni biaq la turun lagi..bukan apa,memang terasa wooo bila harga minyak RM2.70 satu liter..agak terbeban kan?

*tertarik plak ngan idea tukar mode enjin kereta kepada NGV which is will cost you only RM9.50 untuk 300 KM...woww...that's really a super saver,isn't it??

29 comments:

ita.itu said...

kah.kah.kah..mati2 aku ingat mnn..hantu ko..haha..maggi pun sodap ek..hehe

Inah said...

megi sedap tauu..tapi x leh amalkan slalu kan kan kan :)

lindosh said...

oit awat la muka tetibe jadik sarkis neh.. gatai neh

minyak turun pon.. sket je. alhamdulillah ada gak penurunan. tp time2 genting kah? disaat permatang pauh dok sesak mesak skang? hoho. kekadang rasa macam muslihat nak pancing undi huhu

aku harap minyak akan turun lagikkk.. dapat sampai 50 kupang baru baguihh

Beruang Madu said...

Motif... cover cover muka... ada love bite ker kat idung tu?? Kalau Azim beritahu siang siang, leh sesama lepak kat Pudu tu... sebenarnya makanan kat Puduraya tu memang mahal... hari ni kawla esok naok lagi kawal lagi naik lagi...lelama malas dah diorang nak kuatkuasakan... so ayatnya... see u at Padang Masyhar...

suituapui said...

Hello...hopped over from faisaldamar's blog! Hope ur dad's better. Cheers!

Ziana said...

sori pa!!!!
mata dah agak kuyu² mase tuh..
even OldTown tuh sejengkal ajok..
siannye mkn megi..alahaiii :(

tp xpe..dpt gak jmpe tadik!!
nxt entry pls
wah!! tamak!
:P


eh..ape motip tutup muka??
xde maknanye okey!
:)

pearlEJ said...

ohhh pi dgn bus... sorry2... baca yg atas dulu tadi nih ekekeke....

erkkk apsal tetiba dok blur gambar tang muka tu aximm?? kakakaka..

Chen said...

at least it is not 70 ringgit, right?

LannY said...

yoo lencai..what happen to ur faceless picture? its any pimples there..if so i suggest u....a clearesell...ntah betul ke dak that brand..if not just Oxy..he he

Shah said...

Hebat tul lah ko ni Axim... Belum pun panas b*ntot sampai KL dah ada 2 dah update... Kelasss hehehe...

Wahidah said...

oh turun kl lg eik..tk ckp pun....bile la leh jumpa axim ni kannn

MNN said...

aiksss??? hehehehe.. :)

unveiled evil plan to get famous && take over the world said...

hahaha. dh jd mcm mnn ek? keh8. penyakit berjangkit betul lah. haha.

syukur said...

sleep disorder ??? mmm kronik ni....anyway..maggi yang walaupun simple tapi sedap kalau perut sangatlah terlaparnya..ha ha

bluecrystaldude said...

Aku pi kul 3am pun ramai lagi manusia kat pudu. Dasat2..

izal said...

dok kat kl ni mmg hazabb bro...

but food here still cheap compare to other countries rite?

alhamdulillah...:)

lily.lulu said...

PA .. SEDAPNYA MAKAN MEGI
DAH LAMA X MAKAN RASANYA
APETAH LAGI NASI LEMAK ITEWWW

HIHIHIHI .....

Beruang Madu said...

to be frank... sebenarnya TOk Bear terkilan jugak Papa tolak pelawaan Tok Bear tu... hehehehe tak per dah lepas... laen kali jangan tolak tolak yer... orang suka dan ikhlas nak tolong... takut sangat termakan budi!!

Wahidah said...

meggi??? sesekali best la...tp tk bole selalu kay

axim said...

Ita,

kahkahkah...saja jer nak wat saspen tu kak...haha...megi sodap tapi manyak bahaya wooo...

=================================

Inah,

yup kak lang...tak leh nak amalkan selalu yek...

axim said...

Lindosh,

haha..saja gatai kan...

tang minyak turun tuh memang nampak sangat muslihat untuk election tuh...malas la nak ulas lebih kang kena ISA plak..haha

===================================

Beruang Madu,

memang mahal nak mampus la bang!!!tensen jer....siot kan nak buh harga macam tuh...len kali kalau turun axim cakap siang siang naa....sowee...

axim said...

suituapui,

helllo there..!!!thanks for visiting my blog!!

==============================

Ziana,

haha....takde maknanya nak tutup muka kan..haha..

takpe atleat bleh gak bekpes sama sama kan pagi aritu...

axim said...

Kak EJ,

aah,pi ngan bus sajork...sajer je kak tutup muka tuh..haha...terkena penangan MNN nih..haha

==================================

Chen,

yup..at least da price is not 100 hengget kan...

axim said...

Lanny,

yoooo bro...apa habaq??lama tak dengaq citer hang..

=================================

Dr.Shah,

haha...kata blogger tegar kena la update cepat cepat...tapi sebab ada problem terus terstuck seketia proses menghapdet....ciss....

axim said...

Wahidah,

lupa nak wat entri bagitau kome sekelian..haha...nanti ada umuq kita bleh jumpa naa...Insya Allah...

==================================

MNN,

hehehehe..jangan maree bang Chik!!pinjam trademark sat..haha

axim said...

Rara,

aah...terjangkit ngan dia la tuh..haha

=================================

Syukur,

kalau pewut lapar semua mender jadi sedap la dok...yerr dakk??

axim said...

Haziq,

Kat PUDU tuh memang tak pernah lengang...tah apa la manusia KL tu wat kat situ...ishhh

=================================

Izal,

aah..memang hazab...cilaka punya harga kan...

axim said...

Lily,

sedapp la deq tengah tengah lapar...besttt!!!

==================================

Tok Bear,

loorrr ye ker...ampunnn tok bear....nanti papa tak berani tolak pelawaan tok bear lagi k...hehe

axim said...

Wahidah,

yup..tak bleh amal slalu k...sama sama kita beringat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails