Followers

Friday, August 29, 2008

Dad'S GettinG BetteR!!

Minggu lepas masa lawat ayah kat HKL-sempat bawak ayah pi jalan jalan kat area Chow Kit..area HKL dan Chow Kit tu memang da dekat sangat kan.Kitorang pi makan tengahari kat area situ..ayah kata dah lama dia tak keluar dari Hospital ni-dah jemu duk atas katil saja..Bila tanya doktor dia plak yang kata kena kuar pi jalan-jalan amik udara luar kasi tambah cergas..ayah pun apa lagi terus ajak kitorang kuar la..


Pi makan nasi hidangan ala kampung-ada ikan bakar dan segala ulam ulaman..Seronok pulak tengok ayah dah selera makan..banyak ayah makan-sampai kami plak yang naik risau sebab pesakit buah pinggang banyak pantang larangnya.Actually ayah pun pantang-tapi dia PANTANG JUMPA...tu yang payah..siap belacan tempoyak sumer dia belasah camano tuh?

Lepas da siap makan mak ajak pi beli buah buah..aku perasan buah buah kat sini ada jugak yang lagi murah dari masa kat MAHA tempoh hari...ishhhh...


sempat beli Oren-buah faveret ayah
Dan jugak buah naga-buah faveret Mak

Tengah jalan jalan tetiba ayah hilang tak taw pi mana...melilau kitorang carik

Rupanya ayah duk pi beli air kat gerai tepi jalan tuh...dahaga la tuh..tapi orang sakit buah pinggang tak leh consume jumlah air yang banyak kan?
Yang kelakarnya masa ni ayah tak perasan pun kitorang ada kat belakang dia..
Masa pi kat kereta pun dia still tak perasan..hahahaha...tapi at least bila dapat tengok dia dah boleh berjalan sendiri macam ni aku rasa seronok...walau dengan bantuan tongkat tapi that's really a good sign,isn't it?
Masa ni baru ayah perasan bila mak muncul kat sebelah dia...haha...gelak besar kitorang kat situ..Then terus gerak balik menuju ke HKL.

Sampai HKL lebih kurang pukul 3 petang..apa apa pun memang masa ni ayah nampak makin sihat walaupun still kena jalani rawatan Hemodialisis nya..Harap harap by this week dia dah boleh Discharge dari HKL dan sempat menyambut 1 ramadhan di kampung..Ameen.
a
*Happiness will never EVER come to those who fail to appreciate what they already have..

33 comments:

[danial][ma] said...
This comment has been removed by the author.
[danial][ma] said...

hej! axim...that's great and hope your dad will be getting much better day by day...

Perempuan Kalis Peluru said...

salam axim!!

great to know ur dad getting better...
wish him a great healthy and happier life..
wish u and family too....

yang senantiasa ceria dan bahagia,
PKP

Dakjaat™ said...

owh .. daddy cool~ hiks! .. semoga beliau lagi cepat super express cepat sembuh ... =)

pearlEJ said...

legakannn bila ayah dah makin sihat aximm... alhamdulillah... :)

Chen said...

can i get some arsenic from u ?

bozzobattousai said...

klu dah bleh jln2 tuh dah sihat la maknanye....
ari nih shuk fly... taknak ikut ke?

thafiexq said...

amin... semakin semboh nampknya

PUTUBAMBU said...

wah.. bila dah sihat sikit.. mulalah nak makan itu ini ye axim..

suruh abah tu pantang sikit axim.. kalau tidak..dok berulang le ko hospital..

lagi cepat discaj lagi bagus.. pasal boleh berbuka kat rumah ngan family..
tu lah saat yg paling best sekali...

Mieza said...

slm...

x ada kata2 yg bole kuar dr mulut akak ni ngk ayah axim dh sht...suka dia sedut udara luar kan...jln pun dh bole walaupun perlahan...

Akak doakan semoga ayah axim dpt blk kg dan berpuasa bersama2 keluarga ya...:D

Ziana said...

Alhamdulaillah..
ayah pa dah kembali sembuh and beransur baik..
ALHAMDULILLAH..

im happy 4 u pa!

RizaL said...

Should it say "Dad's getting better" hehehehe

Nikli said...

Alhamdulillah..
Tapi makan still kene pantang kan.. hopefully dia bole kawal..

Selamat Menyambut Ramadhan buat seisi keluarga..

izal said...

xim, bukan ke dialisis ni kene buat 2-3 kali seminggu?

dah balik kg caner ayah ko nak buat?

mcm mak aku wat kat umah hari2 ade mesin dia...

kim slm kat ayah...

fusarium solani said...

alhamdulillah ayah azim semakin sembuh!

salam ramadhan azim!

ita.itu said...

dah lama x pi chowkit..alhamdulillah..dah sembuh skit ye ayah ko dik..amin

lily.lulu said...

sekali sekala ayah nak makan yg sedap2 kan ..

harap2 dia cepat sembuh kembali ....

RieNa.YuMi said...

alhamdulillah...

MNN said...

alhamdulillah.. syukur ke hadrat tuhan.. :) glad that ur dad is getting better.. :)

MNN said...

alhamdulillah.. syukur ke hadrat tuhan.. :) glad that ur dad is getting better.. :)

axim said...

Danial Ma,

TQ danial...

=================================

PKP,

TQ...

axim said...

dAK jAAT,

TQ...

=================================

Kak EJ,

Alhamdulillah..

axim said...

Chen,

arsenic??you want to commit suicide??

==================================

Bozzo,

shuk tak ajak saya yang tak punya nih..

axim said...

Thafiexq,

alhamdulillah..

==================================

Putu Bambu,

TQ akak atas ingatan...

axim said...

MiEza,

TQ akak...

==================================

Ziana,

TQ angah!!

axim said...

Rizal,

TQ rizal,aku dah tukar..haha

===================================

Nikli,

selamat menyambut ramadhan jugak untuk hang dan keluarga!!

axim said...

Izal,

nanti dia sambung treatment kat Hospital Kemaman...

==================================

Aliff,

salam ramadhan untuk aliff jugak!!

axim said...

Ita,

TQ akak..

=================================

Lily,

Alhamdulillah..

axim said...

Riena Yumi,

Alhamdulillah....

==================================

MNN,

Alhamdulillah..

syukur said...

axim.. jgn galakkan ayah Axim makan banyak sangat buah buahan tau... anyway,, memang kalau nak larang pun tak boleh jugak ...

axim said...

Syukur,

hmmmm tu lah pasal..lagi kita larang lagi la dia nak makan...mati akal dah doc..

Beruang Madu said...

Syukur ayah dah sihat... harap dia suka makan dan berpantang... axim dan yg lelain tu kenalah jaga dia bebaik yer...

apa kata suruh ayah azim belajar meditasi untuk pulihkan penyakit dia... dia ada banyak masa free kan

axim said...

Tok Bear,

hmmm cadangan yang baik tuh..tok bear ajarkan boleh??bila nak lawat ayah axim kat HKL??dia ada lagi kat HKL tuh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails