Followers

Friday, August 8, 2008

The One Where Papa Met BT

Petang tadi aku ada wat appointment ngan BT- nak jumpa dia sebab nak mintak CD gambar-gambar untuk Projek S.actually masa Projek S tu aku lansung tak amik gambar walaupun sekeping guna kamera aku sebab kamera diorang yang lain dah banyak dan lagi canggih dari kamera aku.So aku tak dapat nak update sangat pasal Trip singapore tuh memandangkan Gambar takdo...Nak cerita yang lengkap pasal Projek S sila lawat blog ADEQ k..

Dari HKL aku menapak menuju ke bangunan tempat Kerja Aley-belakang Hotel Grand Season.Mula mula keliru gak aku nak cari tapi pusing punya pusing akhirnya aku jumpa jugak mamat nih..Then dia bawak aku pi makan kat Restoran yang Berhampiran-RESTORAN AJ,MASAKAN MELAYU JOHOR.


Masa kami sampai si AJ ni da perasan dari jauh,sebab Aley pun selalu la jugak lunch ngan opis mate dia kat sini.

BT with AJ
Masa salam ngan AJ tetiba dia sebut nama aku-axim..terkujat sebentar...then dia kata 'i read ur blog as well..'...ohhh i see..dia jumpa my blog link dari blog Abang Yazeed aka BeruangMadu..mesti si AJ nih follow YKWYA nyer Blog..sebab dia seems to know Lily(of course laa),Ziana,Inah,Nikli,MNN,dan sumer ahli YKWYA laa..Family kitorang kan besar..:)(kalau tak silap dulu papa doc ada wat review pasal Restoran AJ)

Aley tengah duk syiok on phone with Lily..
Dari nama Restoran ni pun korang da boleh agak kan apa specialty Restoran nih-of course la Makanan Melayu Johor-seperti Soto,Lontong,Laksa Johor,Mee Bandung Muar,di samping masakan masakan panas yang lain.

Air ni di order atas saranan EJ-aku order air Kiwi Epal,manakala Aley order Nenas Epal..nice combination though.


Aku suka Buah Kiwi yang berada di dasar gelas..sebab bijiknya rangup...hehe

Untuk makanan aku pun tak tau nak makan apa..lepas meneliti menu aku pun ngorder lah Soto Ayam dan Aley plak mintak Mee Bandung

*Soto Ayam

*Mee Bandung Johor

Actually aku dah makan lewat petang tu so tak la lapar sangat tu yang order lite lite sajor...(soto ayam lite kah???)...tapi tu pun habis jugak aku makan soto tuh...kata dah perut stokin kan...Yang tang Mee Bandung tu aku suka kuah nyer..(sorry yek aley aku cilok hang punyer mee bandung skit.)


Sambik kitorang makan nih AJ duk skali teman kitorang makan sambil bercerita itu ini,berkisarkan businees nyer dan juga hal ehwal Blog..dia nih silent readers.Dalam 12 tahun dah dia start berniaga ngan Business partnernya,Ryu(japanese guy)..dulu kedai diorang ni kat BrickFields then da pndah berhampiran Hotel Grand Season nih..Kitorang duk sembang jugak pasal trip Singapore tempoh hari,AJ tanya pasal my DAD, pasal ahli YKWYA yang lain...tapi semua cerita yang baik jer okeh..takdak mengutuk mengata...:)..tak caya tanya BT..hehe

Sembang punya sembang boleh pulak AJ hidangkan pemanis mulut-4 jenis plak tuh!!dari pengat pisang,bubur kacang,bubur pulut hitam dan juga bubur Chacaha..hmmm memang kenyang la kitorang masa nih...

* yang ni pengat pisang faveret Aley tapi aku yang makan
* Yang ni plak bubur pulut hitam faveret aku tapi Aley yang makan...ish ish ish..camanor tuh..
Tambah plak ngan Kopi O lagi rancak la kitorang bersembang..mula mula aku tak mau dah order kopi ni tapi AJ insist so aku pun ok kan jer lah..TQ AJ FOR DA COFFEE!!

*Sempat jugak aku bloghop sedikit sebanyak nak taw pasal perkembangan ahli keluarga..
* ehhhh ni macam blog sendirik ajer..kahkahkah..
kalau gambor si Aley nih mesti asyik asyik baju kerja kan...ishhhhh kuat kerja tul mamat nih...moga ko cepat kaya..Ameenn...
*Coffeee anyone!!???
Secara peribadinya dekorasi di restoran ini mendamaikan-maksud aku kalau korang nak datang lepak dan diiringi alunan muzik klasik maka ni lah tempatnya..Kebersihan pun terjaga dan pelayan nya pun mesra..(AJ-sila kasi diskaun kat aku sebab da kipas ko nyer restoran..kahkahkah)


Di dinding restoran di lengkapi ngan koleksi peribadi AJ- ada jam tangan yang di kumpul sejak 20 tahun dulu,ada koleksi patung kucing(AJ ni peminat kucing),dan juga koleksi cenderahati dari dalam dan luar negara yang di abadikan dalam kotak kayu nih.


Ni antara kucing kesayangan AJ..ada lagi dua tiga ekor yang berkeliaran
Da dekat pukul 9 malam baru kitorang beredar sebab aku nak jengah makcik aku yang masuk di hospital Tawakkal...masa ni ayah tengah wat Hemodialisis yang di jangka akan tamat pada jam 10 malam..So sempat la nak pi lawat makcik aku sat..

Aley dan AJ,TQ for da treat...len kali aku mai lagi sila belanja lagi..kahkah....(by da way,mana CD nya??lupa daaa...)kalau korang nak pi Restoran ni,ikut jer lah alamat yang tertera..kalau tak paham korang cari je lah Hotel Grand Season then kat belakang belakang tuh ada kedai banyak banyak cari la signboard macam gambar atas nih konpem korang jumpa...

RESTORAN AJ
MASAKAN MELAYU JOHOR
+603-40448888
50 JALAN LUMUT, OFF JALAN IPOH
KOMPLEKS DAMAI, 50400 KUALA LUMPUR



*Alhamdulillah ayah dah makin OK..cuma masih lagi mengalami masalah dengan tangan yang bengkak akibat suntikan jarum untuk Hemodialisis nyer treatment...apa apa pun aku doakan yang terbaik untuk ayah..

23 comments:

syukur said...

masih tak berkesempatan betul nak ke restoran ni... dah lama tahu...one fine day..mesti jejak jugak..affordable price in wonderful ambience.. best nya ..

shahril aley said...

sila jemput lagi ye axim
nanti kite try tempat lain
takkan ko mai KL william aje kan
hahaha....
segala entri famili YKWYA die tau
tak leh sorok la muke aku lagi

lepas ni kite buat gathering kat sini plak
lepas tu minte AJ diskaun 50%
hahahaha.....
makanan die memang tiptop la

cd tu akan ku usahakan kemudian ya
tu la aysik sangat layan AJ sembang
hehehe....

p/s: wei EJ tu kEJ penang@opah vogue la.... sila betulkan

aRa said...

Hurmmm...tetiba teringin mkn soto...

glad to hear ur dad getting better...hope akan cepat sembuh lagi...

MNN said...

menarik tempat nih.. one fine day bleh pegi melawat.. hihihi family kiter leh dapat diskaun ek?? nih sudah bagus nih!! :) hehehe.. :)

Rush Murad said...

i kenal Aj dan Ryu tuuu... tapi depa tak kenal i kot coz i selelau nampak depa kat JB.... depa ada buka Men's Health Center/Spa di Jb called RYU.... etc.... long time ago and still ada kottt.... good to hear that ur father dah ok....

bluecrystaldude said...

Siap ade silent reader tu.. dasat2..

Neway, I really hope that your father is getting better :)

(xtaw nak komen panjang2.. sebab dah komen sket dah kat your kaum kerabat's blog Aley. hehe)

mummysyafie said...

AJ ni blogger gak ke axim..or silent reader..hebat kan..owner restaurant leh layan customer macam ni selalu kan best..nak gi gak lerr

c0m3yNem0 said...

ni kat ngn stesen star titiwgsa tu kn?if betul sy mmg pnh g mkn kt sn.. sedap la jgak..=)

axim said...

Syukur,

naper doc tak mai lagi...nanti try la mai jugak..

=================================

Aley,

hehe...anyway TQ BT for da treat...nanti ko mai penang aku banjer ko plak...

axim said...

Ara,

haaa dah makan lum soto???hehe

=================================

MNN,

nanti i kaw team ngan AJ mintak diskaun untuk family members kita..hihi

axim said...

Tok Wan,

oooooo ye ker tok wan kenai depa nih....so nanti bleh la mintak diskaun lagik..hiks..

=================================

Hazieq,

Thanks for the reminder man!!

axim said...

Kak Nor,

heeh sila datang dan ikut alamat yang tertera okeh..hehe

=================================

ComeyNemo,

erkkkk tak sure laaa...BT sila jelaskan!!

Nikli said...

masa first time aku smpi aku tgk tokey dia muka gangster gila.. btoi ke aley nak beli buke pose kat situ time tuh.. hahaha.. tapi makanan sangat best situ.. sedap sedap..

nanti ko patut try lunch kat situ.. memang best..

ita.itu said...

wah glamer ye ko xim..kelas..kalah artis gitu....nmpk menarik siot pengat pisang dia

Inah said...

kak lang x sampei lagi..papa dah sampei dulu :)

izal said...

kebaboommm la food korang order nehh..

haaaaa kan betul aku ckp si aley mesti pakai baju keje....hahaha matiklah workaholic katanyer...

xim, kenape ayah tak wat CAPD jer?
My mum dylasis guna CAPD je..(air tk guna darah)..boleh buat kat umah hari2...and tangan pun tak bengkak...tp machine kene bwk umh la...

love-n-hate said...

Salam axim...

Alhamdulillah kondisi ayah axim semakin okay... :) Semoga dia cepat sembuh... dah pulang ke rumah ke??

Restoren tu macam best je... wahh!! teringin nak try... love-n-hate di KL ni... boleh try kot petang karang...

I like your kitty kopi o MUG so much!!!... Alahai... AJ, if you read this... nak MUG itu bolehh ngakk??

I'm so gonna try the food soon... I'm a cat lover... supporting another cat lover friend... :)

lily.lulu said...

ohhh ..
tuh la bang AJ upenya ..
hmm .. bess besss ....
lepas nih leh dtg makan
dah lama teringin nak gi
tapi x pegi2 jugak
org jauh pulak yg sampai dulu kan
:P

axim said...

Nikli,

aah,brader tuh memang muka otai kan..haha..AJ,ko ni kaki pukul kaa dulu??ampuunn....

=================================

Ita,

memang sedap pengat pisang tuh!!!

axim said...

Inah,

hmmm tah bila yer kak lang nak sampai nanti....Insya Allah..

==================================

Izal,

ayah aku masih di peringkat awal al izal..aku pun tak taw naper dia tak beli machine kat umah tuh..nanti aku tanya..

axim said...

Love-n-Hate,

ayah still in HKL lagi nurin...hmmm harap dia makin ok lah...

nanti try laa datang makan kat sini..banyak kucing berkleliaran in case nak kawan ngan kucing kucing tuh..hehehe

AJ,ada prang nak mug chantek itu..sila pos kat dia nanti yek...

:D

=================================

Lily,

nanti adeq datang la sini...kan da sembang ngan AJ aritu kan...makanan pun ok....best...:D

pearlEJ said...

ehhh... tau restoran nih... bila dok stay kt grand season selalu dok nmpk.. tapi tak pernah try.... nanti boleh arr try.. sbb akak tgk mee bandung tu nmpk mabeles!

pearlEJ said...

ehhh... tau restoran nih... bila dok stay kt grand season selalu dok nmpk.. tapi tak pernah try.... nanti boleh arr try.. sbb akak tgk mee bandung tu nmpk mabeles!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails