Followers

Sunday, August 10, 2008

The ReasoN




















50 comments:

Chen said...

errr... u mean the reason u went to kl is it? u went to kl to visit ur father....

Faisal Admar said...

harap2 ayah axim cepat sembuh.
axim pun kena jaga makan

budleee said...

hee bapak axim rupa mcm axim dgn cermin mata and with misai and janggut :D

mesti your dad happy family ader kat situ :D

thegossiplounge said...

WISH UR DAD THE BEST OF HEALTH.. MY DAD PUN SAKIT JANTUNG JUGA... (EH UR DAd sakit jantung ek?)

Catz said...

seronok tgk ur happy family...ayah axim sure gembira hatinya tgk family dan anak cucu di sampingnya..
org sakit kalau hatinya gembira, cepat sembuh..di samping ubat doktor, family itu pun pengubat jiwa..kan..

shahril aley said...

ayoo tak de masa nak ziarah ayah papa la
ermm... rasa brsalah plak
lelagi sebelah HKL je my opis

semoga ur dad sihat secepat yang mungkin
suke pic u, ur bro syuk & nephew
memang sesuai la
tapi patut susun besar ke kecik
hehehe....

Nikli said...

axim, sori xsempat nak pay a visit.. im such in a hurry..
aku doakan agar ayah hang cepat sembuh.. insyaAllah..

Ziana said...

hope ur dad akan cepat sembuh ye xim..AMIN

InsyaAllah...
:)

ita.itu said...

xim, nmpk ok dah skit ayah ko ye dik..semoga ko tabah...byk2 berdoa ok..amin

MNN said...

alhamdullilah.. nampak sihat dah ur dad.. :)

Wahidah said...

moga ayah axim cpt sembuh...get well soon uncle..:)

Tokyo BLUE said...

Doa cepat semboh masih belum terputus dari aku! yey

Inah said...

hope ayah axim akan cepat sembuh..me tau rasa bila ayah sakit and masuk wad..me tau sangat2 :(

axim..stay strong..no matter how far i'll be..thousand miles away..i'll be praying for u and family..

banyakkan doa ek..

u know..dulu kan masa ayah inah sakit..inah slalu bangun tengah malam n solat..mintak Allah bagi petunjuk and kurangkan kesakitan ayah..inah mintak sakit tu biarlah inah yang tanggung..

seorang anak..x sampai ati tengok ayah dia sakit kan :(

i've been through tat experience..ape yg penting skrg..bebanyak doa..la tahzan (jgn bersedih!!)

sentiasa bersangka baik dengan Allah and always remember tat everything happen for a reason..

setiap dugaan, setiap masalah yang melanda..menandakan Allah sayang pada kita..menandakan Allah mahu menguji keimanan kita..sejauh mana kebergantungan kita kepadaNya

sorry..panjang pulek

ampun papa..lariksssssss

love,

kak lang :)

rizal said...

moga ayah axim cepat sembuh dan sihat hendaknya..

:)

Luaq Ezplanade said...

I harapkan agar ur father akan sembuh ek! and take care of urself too....

fusarium solani said...

semoga ayahmu segera sihat azim.

kamu amat suka ambil gambar makanan, sampai aku terliur.

izal said...

salam xim..hope ur daddy is in good condition...my pray for his speedy recovery...may god bless u n family..insyaAllah

aNgRiAni said...

semoga bapa axim cepat sembuh yer...amin
:)

kuchalana said...

smoga diberikan kesihatan yg lebih baik.. doa org terhampir adalah lebih makbul..

ole..

Masy said...

adeh ngapain yg diubuh gambar tgk enjet tuuu tatoooooottt huhuhh

*SiRibenMerah said...

sungguh happy family..
hope ayah axim cepat sehat dan kuat =)

love-n-hate said...

semoga kesihatan ayah axim bertambah baik... :)

nazzman ibrahim said...

Semoga uncle cepat sembuh hmmmm dan axim sabar2 la yerrrr

ixora said...

ur mom also pemilier..erm well, cepat semboh deh pokcik..makang ubat tuh, tuk mokcik, jgn sedeh2, semoge taboh..untung jd isteri yang sabor melayan suami sakit..=)

aRa said...

Moga cepat sembuh to ur dad...Amin

InsyaAllah...sama² kita berdoa yek...

mummysyafie said...

semoga ayah axim cepat sembuh ya..


pst..semua duk try naik wheel chair erkkk

lily.lulu said...

adeq doakan ayah papa cepat sembuh dan sihat seperti sediakala ..

Insya-Allah ...

kami semua mendoakan ..

Mieza said...

harap axim tabah....

semoga ayah axim cpt sembuh ya...

itu salah satu cara utk menghapuskan dosa2 dan hanya yg org2 yg terpilih aje yg mendapat dugaan drpd ALLAH..

:: Wiween laoshi :: said...

axim, camna keadaan ayah axim? kak ween doa cpt beransur pulih.insya'Allah :)

Nem0 o0h Nem0 said...

moga ur dad cpt sembuh dan sht seperti sedia kala..

axim said...

Chen,

the reason why i'm still alive...the reason why i'm still can breathe...and the reason is my family...my lovely family...loved then so so much!!

=================================

Faisal Admar,

TQ faisal....u too take care okeh!!!

axim said...

Budlee,

dah namanya anak beranak kan tu yang muka sama..hehe..

TQ buddy for da kind thought!!

=================================

Ted Baker,

my dad kidney failure lah....kena wat hemodialisis treatment..TQ for da wishes!

axim said...

Catz,

yup...betul tuh...at least kehadiran kami sekeluarga dapat mengubat jiwa yang lara kan..harap my dad akan kembali cergas...Insya Allah..

================================

Aley,

kalau ada masa pi la ziarah..tak tau bila dia discharge...hehe aku pun suka pic tuh....menarik tertarik kan..

axim said...

Nikli,

takpaa aku faham..memang hang in hurry kan...but thanks for da kind thought!!

===============================

Ziana,

u too take care of ur dad ok....TQ...Insya ALLAH segala urusan akan di permudahkan...Ameen..

axim said...

Ita,

TQ akak!!

=================================

MNN,

nampak ok dalam gambar....berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul..sama sama kita doakan my dad ok..TQ..

axim said...

wAHIDAH,

tq WAHIDAH!!

==================================

Tokyo Blue,

TQ BRO!!

axim said...

Inah,

kak lang...terima kasih atas peringatan dan nasihat yang di beri..pa pun sedih bila tengok ayah jadi cenggituh...

sebab keadaan tak kan jadi macam biasa lagik..kalau dulu ayah bebas bergerak ke sana ke mari,sekarang tak lagi...ayah nak berjalan pun dah tak larat..

sedih tengok keadaan dia...berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul...kita hanya mampu doa dan redha ajer ngan keadaan dier...ikhtiar yang ada pun dengan treatment yang ada la kan...

tapi harap tuhan permudahkan urusan dan beri kesempatan untuk my dad harungi semua ni dengan tabah..macam yang inah cakap kan anak mana nak tengok ayahnya dalam kesakitan macam nih..

hmmmmm pa harap my dad akan tabah dan dapat harungi ni semua debgan sokongan kami sekeluarga dan Doa yang tak putus...

ameenn...

axim said...

Rizal,

TQ rizal!!!

===============================

Nazrie,

TQ nazrie!!

axim said...

Aliff,

TQ aliff!!aku suka amik gambar makanan sebab itu menenangkan !!

===============================

Izal,

TQ izal for da kind of thoughts!!

axim said...

Angriani,

TQ yer akak!!

===============================

Kucha Lana,

ameenn..sama sama kita doakan yang terbaik untuk my dad..TQ

axim said...

mASY,

OOOOOOOOOOOOO takut jarum yek....hehe

=================================

Iyrah,

TQ iyrah!!!we are happy family!!

axim said...

Love-n-Hate,

TQ nurin!!

==================================

Nazz,

TQ nAZZ!!

axim said...

xORA,

Kata orang kemamang tu yang pemiliar tuh...TQ xora atas wish itu!!

===============================

Ara,

TQ aRA!!

axim said...

kAK Nor,

tq AKAK...haaah tu lah sumer duk pakat nak naik wheelchair tuh..hehe

==================================

Lily,

adeq..TQ...semoga semuanya akan berjalan lancar..insya Allah...

axim said...

Mieza,

along,TQ...yup...i must be strong..

===============================

Wiwweeen,

TQ akak.....Insya Allah..

axim said...

Nemo,

TQ nemo!!!

syukur said...

bagus lah axim spend time dengan your parents and family di saat mereka perlukan Axim... what a good son you are..bukan apa axim pesakit end stage renal disease ni bukanlah nak takutkan Axim walaupun dyalisis support average jangka hayat mereka lepas dialisis cuma 5 to 10 years.. banyak komplikasi.i just dun wan u to regret later for not enough time spending with them..

Just a thought...bro

axim said...

Syukur,

DOC,emmmm actually da banyak sangat feedback negatif yang aku dengar regarding my father renal disease ni...but aku hanya boleh redha dan cuba untuk jadi positif dan bersedia dengan segala macam kemungkinan...hmmmmm....tak taw nak cakap apa....just nak doa banyak banyak dan mohon agar tuhan panjangkan usia ayah...masih banayk yang belum aku balas pada ayah aku..walaupun aku tahu segala jasa dan budi ayah takkan pernah terbalas...cukup doa sebagai pengiring..

syukur said...

yeah Axim that what a good son suppose to do... and i know and i believe that you have tried your best.. SALUTE..

pearlEJ said...

harap2 ayah axim cepat sembuh... aminnn... jgn sedih2 sgt ekk...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails