Followers

Friday, August 15, 2008

Give Me What i NeeD

Salam hari jumaat kepada semua...hmmm pagi ni bangun tidur keadaan badan masih sakit-sakit dan sengal..tapi kena gagahkan diri juga melangkah ke pejabat atas beberapa urusan...kalau ikutkan hati malas sangat nak kerja arini tapi mengenangkan beban kerja yang semakin bertambah,aku tiada pilihan.Semoga jumaat ini memberikan keceriaan kepada anda semua!!

Masa yang ada ni aku luangkan sedikit untuk story pasal Friendly Football Match hari selasa baru baru ni...sehari sebelum accident motor...Adeh pasni nak main bola kena tunggu 2/3 minggu lagi la hingga luka sembuh...hmmm nevermind,Check it out Guys!!layan kan ajer...Zasss...


***************************************************************

Hari selasa (12 ogos 2008) bersamaan 10 syaaban yang lalu tempat kerja aku ada anjurkan satu perlawanan persahabatan antara golongan muda belia Versus Para Veteran.Menarik jugak tu since dah lama diorang tak anjurkan perlawanan yang sebegini rupa..

Aku dan Enchek Salman yang bersemangat waja lah konon kononnya ni...haha...awat la duk pakai Jersi Germany tuh..kan ker Germany dah kalah ngan Spain EURO08 aritu..kahkahkah...sokong tetap sokong beb..kalah ker menang tak kisah,janji semangat juang tetap marak tinggi menjulang..(apa la aku duk merepek meraban nih....lantak laa....aku pun da biol..)...masa ni lutut aku still tak cedera kan..ish ish ish...

Jangan tertipu dengan sebuah senyuman dari enchek Salman,mai nak habaq sat nooo-dia dah nak bertunang 17 hb ni kat KL....syyyyhhh...jangan duk bagitau dia aku habaq naaa....mampus aku nanti sebab dia takmoh heboh heboh kan hal ni...kakakaka...Congrats my Friends!!

Gambaq ni dah lepas separuh masa pertama...yang Jersi Kuning tuh puak puak veteran dan yang Jersi putih tu puak puak muda belia nih..haha...tapi actually ada gak campur campur...fleksibel la kan...takyah la nak ikut rule sangat...baru tak Boring hidup ini...Masa separuh masa pertama Youngster mendahulu perlawanan dengan 1-0..Bukan aku skor..aku jadi pemain di posisi Bek Kiri.
*Azwan selaku Manager bagi Team kami...memberi tunjuk ajar dan suara dia la paling kuat dalam padang masa perlawanan berlansung
*Hat ni plak muka dah mamai sebab penat wooo main padang besar ni..tak sama ngan main futsal,futsal pun penat tapi gelanggangnya kecik,tak leh celen la ngan padang sebenar ni.

Perlawanan berakhir dengan mata 3-1...Youngster menang???hahahha kitorang nyer team kalah weii....dashyat la puak veteran ni main...skill hebat hebat diorang ni...ye lah dah ada 2 3 orang yang wakil negeri nak cakap apa lagi kan....algi pun orang kata makin tua ni makin menjadik..betui kaa?????


*aksi pemain pemain melepaskan penat dan lelah...setelah berhempas pulas di padang..


*Best duk kat neighbourhood ni sebab ada padang besar....semua jenis court ada kat sini...just name it..
A
Lepak dulu minum air yer kawan-kawan..masa ni kitorang wat Post Mortem naper kalah..kahkahkah...sebab utam ialah cepat pancittt..!!ish ish ish...stamina kena kuatkan lagi ni....stamina boleh ditingkatkan dengan latihan kardio...(betui kaa??aku main hentam jaa nih...doktor sila betulkan kenyataan ini jika tidak tepat k...hehe)
A
Kesimpulannya game ni sangat enjoy..memang fight betul lah...seronok jugak sekali sekala ada match sebegini,at least ukhuwah antara rakan kerja dapat di jalinkan dengan lebih rapat..Majulah Sukan Untuk Negara!!
A
*******************************************************
A
Ok aku nak sambung wat kerja nih...banyak kerja sebenarnya so till later k...Selamat menjalani Hujung Jumaat ni dengan Ceria,dan Selamat Berhujung Minggu kepada Semua!!!!
A
*Its pathetic when someone doesn't know what they want,and what they are searching for...in other words,they have no target and Objectives in Life...that's truly pathetic..Isn't it?

30 comments:

Ziana said...

Salam Jumaat Pa!!
:)

i loike German!!
sokong tetap sokong..
kan kan? :)

Congrats Incik Salman!!
:

kalah??
tuh bukan kalah..
tuh mengalah ngan pihak vateran!
hehehe.. ayat penyedap hati
:)

Princess Redbloodsnow said...

zie suke ngan note kat bwh tuh...
mmg pathetic pown if ever sumone who didnt have any goals in life...hehe

pssttt..lawa tasut biru tuh
tp lau kaler red..lagikkkk lawa...auuuwwmmmm..hehe

shahril aley said...

ni dah cedera boleh lagi main bola
main bola ape tu?
tettttttt.....
komen mcm ni izal mesti suke
hahaha...

sori bro..
melawak 18SX sebelum cuti wkend

Dakjaat™ said...

yeah! lawa tol jersi german kamo~

psstt~ main bola tak ajak ... citt!

Marjerin said...

go german go !!

aRa said...

Happy Friday and happy weekend xim...

Smgt hang yek...tapi awat la leh kalah...agagagaga...tapi tak pa...menang kalah adat perlawanan kan..

Beruang Madu said...

Bagus dapat mai bolesepak... selalu petua dari doktor2 sekarang kalau nak tambah stamina kena banyak wt kardio tapi bagi Tok Bear yg dah tua nih ada dua nasihat untuk entry nih:

1) Nak kekal kuat dan sihat berstamina... jangan minum ais... prestasi seks pun menurun banyak kalau selalu minum ais.. urat kembang... tak sampai 2 minit dah game... goncang rumahtangga!!! apa lagi kalau nak main bola... walau kardio kardio tetap lebih pancit... orang lari makin tambah segar dia lari makin tambah pancit... tu penangan air batu

2) Walau jijik (phetatik ke apa tu) cuba buang perasaan tu sebab tu perasaan negatif. Kalau kita simpan perasaan negatif apa pun jugak, kita sendiri akan merasakan kesannya... it seems macam permintaan jugak yg pasti akan tertunai... better beware!!!

Tok Bear yg anti-stress

meen said...

xim..happy friday n happy weekend

meen said...

xim..happy friday n happy weekend

izal said...

hehehe ko suka kan aleyy!!...:)

bro, ko main bola aley jelah since dia pun dah ngelenyaa tuh..heheh

hepi weekend to u too..

menang kalah adat pertandingan...

RizaL said...

ni betul ke reti main bola aheheheh atau reti pakai baju bola jer hehehe (mcm zal) huhu

RizaL said...

ni betul ke reti main bola aheheheh atau reti pakai baju bola jer hehehe (mcm zal) huhu

Faisal Admar said...

kalau nak order lagik jersi kasi tau sama gue okeh ;)macam2 ado...

hmm kalah lak dgn veteran... kena rematch neh... balas dendam! keke.

eh tu boot bola ke kasut sport je?

pearlEJ said...

erkkkkkkk.... org muda kalah dgn org veteren?? apa kess?? hihihihi

axim said...

Ziana,

salam jumaat angahh!!!hehe me sokong german too!!idup german....memang ayat penyedap hati tuh..encik Salman say thanks for da wish!!

=================================

Zie,

memang pun kan zie,kalau takder arah tuju so macam mana mau bikin kan..haha...kalau kasut merah nanti buta lak mata orang tengok aku pakai...bersilau silau nanti..kahkah

axim said...

Aley,

wehhh kan aku dah bilang aku main bola ni sehari sebelum accident bah!!

salam berhujung minggu untuk kamu!!

==============================

DakJaaT,

Aku lagi suka jersi Itali...cuba scroll kat bawah skali dalam blog aku nih..hehe

camana mau ajak..kamu jauh...:D

axim said...

Marjerin,

hang pun minat Germany jugak kaa....calit skali!!

==================================

Ara,

Happy weekend to you too Ara!ya betul tuh kalah menang adat pertandingan!!

axim said...

Abang Bear,

wahhh bagus skali yaaa pak petua petuanya!

1-memang skang axim da kurangkan minum ais...taknak ler kembang urat nanti..masa muda la nak kena jaga kan...

2-yuppp....axim sentiasa ingat pesanan abang-always be positive!!

TQ tok kasi pesanan yang amat berguna ini!!

===============================

Meen,

Happy weekend to YOU too!!!

axim said...

Izal,

haha mula la nak menggatal tuh mentang mentang malam tadi malam jumaat kan..kahkah

yaaa kalah menang adat bertanding...standard la kan..

hepi wiken!!

===============================

RizaL,

lorrrr main betul betul la tuh zal...moh kita main sama sama,sila fly ke penang ni yaa!!

axim said...

Faisal,

oooooooooooo hang wat bisnes jersi kaa..berapa harga sehelai??kalau ok bleh gak nak ngorder selai dua..ni musim EPL baru mula nih..elok la tuh..hehe

tu kasut yang multi purpose nyer..untuk bola ngan Futsal skali...

===============================

Kak EJ,

HAHhahaa..tu la pasal...kan makin tua makin menjadi tuh yang kalah tuh..huhu

~vaniLLe~ said...

hey..thanks for dropping by at my blog.. kesiannye xciddent... tp takpe..Allah tak uji seseorg tu melainkan Dia syg padanya...

hehhee...

axim said...

Vanille,

TQ....betul tuh....semua ujian dari tuhan mampu membuatkan kita lebih sedar siapa kita sebenarnya...hanya insan yang amat lemah dan kerdil di sisi NYA....

Nikli said...

so, amacam lutut skrang..??
:(

sian hang..

RizaL said...

oo nak lawan main bola la plak.. huhu dah lama zal tak main bola, sejak lepas tingkatan 5 dah tak main, tapi waktu tingkatan 6 zal main basketball, tapi masa tu zal sorang2 je bdk melayu main basketball.. so tak la main selalu hihihh....

skrg ni main2 ngan kamera je.. heheh.. tu la makin sihat hehehe... tpi kalau ada orang ajak main bola, balun je laaa hehehe

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wahh...smpat ag men bola...da ok kee luka tuh bro??

ita.itu said...

kaki bola x pe..jgn kaki bangku..kah.kah.kah

lily.lulu said...

gempaklah papa ... hensem tuh bermain bola ...

jom futsal ?????
ykwya family patut main futsal
patutttttttt

axim said...

nIKLI,

Lutut da semakin pulih skkang...thanks for asking...:D

==============================

rIZAL,

Jommm main bola!!!hehe

axim said...

Princess N,

kan da cakap main ni sehari sebelum accident...hehe

=================================

Ita,

ko kaki apa kak???kaki karaoker ker???

axim said...

Lily,

okeh...nanti pa anjurkan futsal within our family...mesti besh kann..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails