Followers

Friday, August 29, 2008

FridaY:RessuRectioN

Pagi tadi Stesen mengadakan Monthly gathering ataupun perjumpaan bulanan-satu platform untuk semua warga kerja berkumpul dan membentangkan isu-isu terkini berkaitan dengan perjalanan kerja di stesen ini untuk bulan Ogos.Ada la presentation bla bla bla bla bla bla bla bla bla.........kalau aku citer pun bukan best kan..haha..

Then ada pulak diorang kasi Voucher TESCO sempena pencapaian cemerlang untuk audit 5S masa bulan julai lalu...5S??alahhhh just macam program kebersihan dan keceriaan lebih lebih kurang lah..yang bertujuan untuk melicinkan dan memudahkan segala urusan urusan rasmi di tempat kerja.

RM30 ni wat beli barang barang dapur pun best jugak kan sempena ramadhan yang bakal menjelma lagi dua hari ni....yeeehaaa...Alhamdulillah rezeki..
Macam biasa lah kalau dah ada gathering sebegini pasti di akhiri ngan jamuan makan makan..


Lauk pun mantap-kari ikan,ayam goreng berempah,udang masak merah,sayur campur dan ulaman timun serta belacan...fuhhhhh...kentang pewoott makan free cenggini...save dah duit untuk lunch hari ni..
ayaq sirap-pekena time time panas tengah hari ni memang peehhh..
Tembikai pencuci mulut

Tak cukup ngan tembikai ada kuih sagu lagi-tak pernah lak makan kuih sagu ni,depa buh santan dan air manisan macam cendol tuh...sedap!!
kek pun ada??tapi aku tak makan...dah kenyang wehhh..
a
Lepas da kenyang nih boleh la lepak lepak satt sementara tunggu nak pi semayang Jumaat..Nak tumpang Enchek Salman je lah pi masjid..malas nak drive..haha..Moh moh kita pakat pakat pi solat jumaat..
A
Salam Hari Jumaat kepada semua!!

A
*ni jumaat terakhir sebelum maemasuki Ramadhan...dan ni jugak merupakan jamuan makan terakhir kat stesen..pasni pakat pakat masak bubuq lambuk plak naa kat sini...hehe...Tak sabar nak tunggu Bulan puasa..:D

29 comments:

lindosh said...

selamat berjumaatt :)

Mieza said...

salam jumaat...

sedap nmpk kek tu...wah dpt baucer lg bole beli brg dpr kan...:D

rezeki sambut ramadhan tu....

Nikli said...

aku nampak hang tersengguk sengguk time khutbah tadik..!!

Huhhh..

bocer tuh kasik yg 20 hengget kat aku bole..??

Shooke said...

tuuudiiiaaa... hang mia laukk.. gila kedarah...

izal said...

ini mungkin komen terakhir sblm ramadan menjelma...

time skrg ni tgk makanan tak heran sgt, nanti puasa nanti sama2 lah kita telan air liur ye xim....

bukan air lain tau...nanti batal poser...!!

thegossiplounge said...

Bile nak tgk wayang sekali ni?!

pearlEJ said...

perghhhhh.. bab makan free tuh yg syokkk... dah tu mcm2 lak tu lauk pauk... dpt lagi voucher... wahaaaa... mmg best arr.. :D

Chen said...

there's a korean style bbq chicken restaurant in New World Park, in Burmah Road in town. U know New World Park right? You don't?! Haiya! That's a very famous place. It is only 3 minute's drive. There are many eating places there. I went to BBQ Chicken restaurant there and the food was EXCELLENT and price very reasonable. U should bring EJ or Anis there.

amirul usheruff hussein said...

aiyoh.betul2 melantak sebelum nak sambut bulan puase..huhuhuhu..selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak..

ixora said...

wah..bestnyer...
btl la kueh sagu tuh nmpak cm cendol...lme tak mkn cendol...

ita.itu said...

bab kek tuh yg paling wat aku terlior ok...rindu kat ko xim..haha..matilah anis marah

bozzobattousai said...

cendol tuh yg paling menarik....

lily.lulu said...

paa .. sedapnyaaa tgk makanan tuh .. terliur adik dibuatnyaa ...

lagi2 ada sambal belacan ..
perghhhhhhhhhhhhh

Dayu said...

dah lama lak rasa takde meeting yang makan2 gini..

tapi kalau selalu sgt bakal mengundang lemak yang amat dibenci ini..

MNN said...

salam jumaat!! :) bubur lambuk?? sedap tuuh.. :)

Ziana said...

rm30?
ok laaa..
rezeki jumaat
:)

axim said...

Lindosh,

selamat hari sabtu...hehe

=================================

Mieza,

salam sabtu akak....aah..rezeki ramadhan tuh..hehe

axim said...

Nikli,

haaa hang nampak aku tersengguk masa khutbah???yerr laah da makan kenyang kan...haha

==================================

Shooke,

yer saya memang mentekedarah...hiks

axim said...

Izal,

komen terakhir??hang nak pi mana ramadhan ni?pi wat umrah kaa?

=================================

Ted,

hang orang penang kaa?

axim said...

Kak EJ,

WAHAHAHA...memang seronok tak terkata..

==================================

Chen,

ok noted..

axim said...

Acap,

selamat menyambut ramadhan al mubarak to you too!!

==================================

Ixora,

cendol bulan pose nanti mesti best..hehe

axim said...

Ita,

haaaa tu lah,ko pi mana akak??lama menyepi..

=================================

Bozzo,

tu bukan cendol laa...tu kuih sagu bang..

axim said...

Lily,

pergghh memang sedap adeq...you should try!!haha

==================================

Dayu,

cakap pasal lemak aku dah makin gemokkk skarang!!hihi

axim said...

MNN,

BC mesti da kat kampung kan skang...happy weekend kat kampung BC!!

syukur said...

love free food..... love it today , tomorrow and forever....he he

axim said...

Syukur,

yeahhh me too!!!

Beruang Madu said...

Yes... rezeki bukan hanya pasal duit jer kan, sedakah makanan macam ni pun kira rezeki apatah lagi dapat voucher... bestnya dia... kalau Abg Bear pun abg bear nak ... memende free macam nih

axim said...

Tok Bear,

sapa yang tak suka mender free tuh maknanya ada syott sket la kot dalam kepala otak dier..haha

Anonymous said...

It is also possible Abercrombie and Fitch today to create your Abercrombie own custom polo shirts Abercrombie Sale wherein you can have your Cheap Abercrombie own logo embroidered Abercrombie outlet on the front of the shirt. abercrombie Jeans These custom polos are ideal for companies that are hosting an event of some kind. Abercrombie Pants They are also great to give away as promotional Abercrombie Tees items to company personnel for work well done. Clubs of all types take advantage of
Abercrombie Shorts custom polo shirts as do sports teams who wish to have all members Abercrombie Sweaters dressed the same when traveling together. Customized shirts are also great to use as staff clothing or uniforms for pubs, restaurants, hotels and a wide variety of other types of businesses.One of the most popular companies in business today that offers the custom polo shirts is LEADapparel. This online retailer offers custom embroidery services on orders of twelve or more shirts. The embroidery done is perfect and of the highest quality. Orders are processed quickly and shipped out within just a few days.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails