Followers

Tuesday, August 12, 2008

The One Where FreedoM is OverRateD


I want to be just like a BIRD...
Where i can fly away
and be FREE..
Free from every single things...


But
do i have to be like this,

FOREVER??

*****************************************************

Aku OK jer arini ..cuma malas la nak kejer..takdak mood sangat..lagipun duk pikiaq macam macam...hish.....tadi duk bertekak plak ngan MR.L...hmmmm nasib lah....dia asyik nak salahkan aku jer..mana nak than beb...Lu pikir lah sendirik...

Aku kena membontot MOOD dier..kalau mood okey,aku wat sumer pun ok..kalau mood hangin aku wat la sehebat mana pun tugasan aku konpem akan di reject bulat bulat...So what should i do???

Tak taw la lama mana aku bleh bertahan ngan Boss yang sebegini rupa...selama mana aku mampu sabar aku sabar...selebihnya Biarlah Tuhan jer yang tahu.

30 comments:

shahril aley said...

bawa bersabar ye papa
kalau dapat boss mcm tu asyik PMS je payah gak kan
may be pasai die bujang terlajak kot asyik tension je dgn hidup
kalau papa tension2 meh turun KL
kite berlibur dgn famili YKWYA
hilang segala tekanan hidup

Mrs.Sheikh said...

uikss..aku ingat aku jer angin dengan bos hari ni...axim pun ekk..

tau tak pagi2 bos dah bising kat ofis sebab ada ofismate tak jwb call bila dia telefon semalam..

bos siap ckp, "KALAU TAK MAU JWB PANGGILAN SAYA, JGN SURUH SY SIGN GAJI U ALL"

adoii..ni baru penolong pengarah ...jadi pengarah sok2 lagi HARU!

lindosh said...

hurmm.. bisalah tu..

psstt.. tadik pagik hang ada pi sunway carnival dak? ala2 bayang hang plak aku nampak td. kot2 la

Rush Murad said...

pi ler apply kerja kat tempat lain..... banyak lagik kompeni yg best2 kat luar sana tuuuu...... kesian tengok u, ada jek issue kat tempat kerja, dgn boss etc...

apa pun, anggap tu semua pengajaran, exposure yg akan menguatkan lagi jati diri....ekkk?

Mieza said...

dh nama nya bos kan...bwklah bersbr...tu yg jd slh satu sbb akak berhenti keja tu...:p

biarlah jd bos jd kuli...salah sendiri mrh sendiri ek...:D

kakLuna said...

ish...toksah la jd burung....b*rak merata2...hehehe



alah...boss tu...manusia jugak, di sisi Allah sama smua takde perbezaan melainkan tahap keimanan....azim kalo sabar, azim yg dpt pahala banyakkk tau...

nazzman ibrahim said...

simpati plak aku dengan ko xim tapi itulah namanya kerja sabar la k

Chen said...

the best is being the boss!

Ziana said...

alahai Mr L nih..
ape lg laa yg x kene..

bawak besaba ek pa..
btui kata Tok Wan tuh..
try laaa carik lain..
mane tau ade rezeki, dpt yg lain.
and insyaAllah lebih baik dr skang..

papepon...xmo stress2... xmo tension2.. we ols ade
:)

meen said...

keja ngan org camtu la xim..tapi kalau selalu camtu..mmg boleh merudum motivasi keja aja kan..

ita.itu said...

sabo xim..dugaan tuh....x pun ko tepuk jek dahi dia..hehe

lily.lulu said...

sama la kita papa
xde mood nak kerja
mengantukkkk x sudah
nak tido
:(

PUTUBAMBU said...

huh...boss nak menopos tu kot..

sabar jelah...

izal said...

i'm like a bird...

i'm only fly away...

i dont know where my home is...

blog lah gmbr boss ko..meh sini aku hntr black magic kat dia...

Faisal Admar said...

kadang2 bos mmg mcm gile... gile kuasa!

RieNa.YuMi said...

aper lagi....update kan jer lah resume tu...pegi hantar rata-rata...ader rezeki leh tukar keje....

tapi kan kene ingat gak...orang slalu kata..."the grass is always greener on the other side"...tapi how far the truth is kita tak tau kan....pape pun...percaya pada rezeki....huhuhu....

MNN said...

erm.. cam tok wan cakap.. if susah sangat.. apply kerja baru.. :) bunyi cam mudah.. tapi sesuatu tindakan itu bermula dengan satu tapak ke hadapan.. luas berjalan luas pengalaman.. :) renung-renungkan k.. :)

pearlEJ said...

ermmmm susahkan kalau berkerja dgn boss yg ikut mood nih... mmg sakit jiwa wooo...

sabaq nooo....

aRa said...

xim...dia dtg bulan kot...agagagaga...ops...laki la pulak...agagagaga...

biasa la keje mkn gaji mmg mcm itew...sabar byk² yek...

love-n-hate said...

Heyya axim...

that's life lah axim... jgn ambil hati sangat...

dalam hidup... ada yang di atas... dan ada yang dibawah... macam roda... tapi bezanya... walaupun kita dibawah... kita masih ada yang SATU... di atas sana... berdoalah... semoga DIA permudahkan urusan kita... :) okay?? winkwink

dah.. takmo sedih²... ceria sikit... hope kondisi ayah axim bertambah baik...

axim said...

Aley,

memang kalau dah bujang terlajak macam gitu la jadiknyer...huh!!

==================================

Mrs.Sheikh,

memang Dasar gila kuasa kan!!

axim said...

Lindosh,

ehhhhh pagi aku ada kat opis la yang...hang tengok pelanduk dua serupa kot????hehe

================================

Tok Wan,

nak apply kat tempat kerja tok wan bleh dak??kalu ada kerja kosong bagitau k...

axim said...

Mieza,

kalau saya benti kerja sapa nak sara diri saya..huhu

===============================

Kak Luna,

TQ akak!!

axim said...

Nazz,

sabar je lah....huhu

=================================

Chen,

yup..like you kan...senang!!

axim said...

Ziana,

Mr.L tu tak puas hati ngan pa lah..tak tau pasai apaa....lantak dia la kan..

==================================

Meen,

memang boleh merudum motivasi kerja sangat!!

axim said...

Ita,

bukan tepuk dahi kak,aku nak tembak jer dia pakai mesingun biar berkecai dahi dia!!

=================================

Lily,

moh benti kerja adeq!!

axim said...

Putu Bambu,

memang dah menops tuh...biaq pi kat dia lah...huh!!

=================================

Izal,

nanti aku send nombor dia hang tolong santaukan boleh??

axim said...

Faisal,

memang dasar gila kuasa nih!!

================================

Riena Yumi,

erkkk..setuju sangat ngan perumpamaan tuh..

axim said...

MNN,

hmmmm boleh dipikirkan tuh bang Chik!!

=================================

Kak EJ,

dah habis sabaq la nih akak sebab tu i'm still here..huhu

axim said...

Ara,

memang la ara...terima jelah dengan redha..

==================================

Love-N-Hate,

hmmm well thats life....orang kat atas tuh memang tak paham orang bawahan macam mana...yang dia nak sumer kerja nak beres jer...hishhhh!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails